ב.ט.י ב.ט.י בם...לא אקנה מוצר שלהם לעולם!!!

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

כמילות השיר:
אין שלום ואין כבר כוח
ואין, כבר אין, לאן לברוח
כמו בגלויות הכל שטויות
ואין מה לומר
אם לא היום אולי מחר.

להלן תאור התלונה:
שנה שעברה קניתי במחסני חשמל טלויזיה LED מותג MASIMO גודל 50" במחיר 2100 ש"ח. אחריות לשנה ועוד שנה על המסך. כשבוע לפני תום האחריות בשנה הראשונה הבחנתי בהבהובים לסרוגין במסך. מאחר והמסך מחובר למחשב ולממיר של עידן+ (שכמעט לא בשימוש) חשבתי לתומי שהבעיה בכרטיס המסך של המחשב הישן. לאחר כשבוע (חמישה ימים מתום האחריות) אשתי הפעילה את הממיר של עידן+ וראתה שהתקלה מהטלויזיה. התקשרתי לנותן השירות ב.ט.י אלקטרוניקה שבקשו 200 שקל עבור ביקור טכנאי מאחר ותמה האחריות שבשנה הראשונה. לא עזרו הסבריי. הגיע טכנאי לאחר כמה ימים ולקח את הטלויזיה. לאחר כשבוע ללא עדכון התקשרתי לב.ט.י אלקטרוניקה ונאמר לי שהתקלה היא מהלדים ולא מהמסך. עלות התיקון 1000 ש"ח. לא הסכמתי לתיקון ולאחר כמה ימים החזירו לי את הטלויזיה לא תקינה.
בשיטוט במרושתת נתקלתי בכתבה הבאה:

המסך של סמסונג התקלקל, התיקון לא כלול באחריות

להלן חלק מהכתבה:
במועצה לצרכנות סבורים כי הצדק עם הלקוחה: "הסכמים יש לכבד. בהתאם, התחייבות עוסק למתן 'אחריות נוספת ל-24 חודשים עבור המסך כולל תיקון והחלפת חלקים' אמורה להתפרש בהתאם למשמעות הרגילה או הסבירה שתינתן לביטויים אלה. צרכן סביר בהחלט עשוי להניח כי האחריות הנוספת שניתנה לו מעבר לתקופת האחריות מכוח החוק כוללת אחריות למסך ולחלפים הנדרשים לפעילותו התקינה, היינו כל החלפים הנדרשים לכך, לרבות כרטיס המסך", מסביר עו"ד זאב פרידמן, היועץ משפטי במועצה.

לדבריו, בכל הנוגע לחוזים אחידים (דוגמת תעודות אחריות), כשיש לניסוח שתי פרשנויות, "יש לפרש המיטיב עם הצד שהיה פסיבי בניסוח החוזה, היינו הלקוח".

האם במקרה כזה יכול בית משפט לסייע? "יש להניח כי בית המשפט היה מפרש את ההתחייבות באופן שהמסך יפעל אף אם חלקי החילוף אינם חלק מהמסך ממש".

ואני שואל, למה ב.ט.י אלקטרוניקה עובדים בשיטת מצליח. אני סמוך ובטוח שכל שופט בבית משפט לתביעות קטנות יקבל את הפירוש של המועצה לצרכנות. אני גם לא מבין איך נורות לד שאורך החיים שלהם גבוה מתקלקלות לאחר שנה בשימוש של כמה שעות בודדות ביום.
אודה לחוות דעת בנדון לפני הגשת תביעה.
נערך לאחרונה על ידי LAKI2222 ב 29/08/2015 11:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

לאיזו חוות דעת אתה מצפה ?
יש לך את כל המסמכים שמוכיחים תאריך רכישה ותאריך פניה לשרות ?
במידה והכל אצלך תגיש תביעות קטנות והכל יהיה אחלה.

LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

istarmini כתב:לאיזו חוות דעת אתה מצפה ?
יש לך את כל המסמכים שמוכיחים תאריך רכישה ותאריך פניה לשרות ?
במידה והכל אצלך תגיש תביעות קטנות והכל יהיה אחלה.
...
אני מחדד שוב את הטענה. הפניה לשירות נעשתה כמה ימים לאחר תום האחריות הכוללת שבשנה הראשונה. האחריות שנותרה לי היא על המסך בלבד. ב.ט.י אלקטרוניקה טוענים שהאחריות על המסך לא כוללת את הלדים. המועצה לצרכנות טוענת "שאחריות מכוח החוק כוללת אחריות למסך ולחלפים הנדרשים לפעילותו התקינה, היינו כל החלפים הנדרשים לכך, לרבות כרטיס המסך".

האדם הסביר לא יודע להבחין בין חלקי המסך השונים: פנל, לדים, ספק למסך, כרטיס מסך ועוד...

בנושא זה אבקש לקבל חוות דעת. תודה למשיב.
·

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

כמו שאיש חכם אמר פעם ״אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול״

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

oferlaor כתב:כמו שאיש חכם אמר פעם ״אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול״
...
·
הוצאת את לי את המילים מהפה (Y)
מוצר כזה נחות.. נדיר שיחזיק יותר משנה שנתיים... שלא לדבר על איכות המסך גם שהוא תקין.

LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טלHD כתב:
...
...
·
הוצאת את לי את המילים מהפה (Y)
מוצר כזה נחות.. נדיר שיחזיק יותר משנה שנתיים... שלא לדבר על איכות המסך גם שהוא תקין.
...
רוצים לעשות עלי וידוא הריגה :cry: ?

המכשיר הבא שאזמין יהיה LG ואת הכסף שהוצאתי על MASIMO מקווה לקבל בחזרה בבית המשפט.
·

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #7 

לזה שמעליי,היה לי מסך LG ,שבוע לאחר שנגמרה
האחריות הלך המסך, בדיוק שלוש שנים.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #8 

amitbak כתב:לזה שמעליי,היה לי מסך LG ,שבוע לאחר שנגמרה
האחריות הלך המסך, בדיוק שלוש שנים.
...
·ולי יש LG כבר 6 שנים עם 0 תקלות...
זה ממש לא אומר כלום.

תקלות יש אצל כולם
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

לכל מוצר אלקטרוני יהיו תקלות. אך במותגים מובילים אחוז התקלות יהיה נמוך יותר.

LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

נראה לי שעל פניו עדיף שאפנה להתיעצות בפורום משפטי ברשת בנושא צרכנות. תודה למגיבים.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #11 

מסכים עם המגיבים לפני שמוצרים זולים לא מחזיקים מעמד הרבה, ובד"כ אלו שמייבאים אותם נותנים שירות מחפיר אם בכלל נותנים שירות..

אבל, יחד עם זאת, על פניו הצדק עמך (למרות שאני לא משפטן), ואותן חברות סומכות על שיטת המצליח…

הרוב המוחץ של הלקוחות יעדיפו לא להסתבך עם בתי משפט ופשוט ימשיכו הלאה… על זה בדיוק סומכים בחברות הללו….

ואחרי כל זה, חשוב לציין שקנייה אצל חברה בעלת מוניטין עדיין אינה ערובה לשירות איכותי ואמין.

גם אלו מאמצות את שיטת המצליח, וחשוב להציף את הדברים הללו בפורומים כמו זה על מנת להעלות את המודעות.

אני לא תמים, ולא חושב שזה יעלים את התופעה אבל לפחות יתחיל להרתיע חברות (קטנות כגדולות) מלזלזל בלקוחות!

בקיצור, לך לתביעות קטנות, הסיכוי שתפסיד אפסי…

ההימור שלי, שעם הגשת כתב התביעה ייצרו עימך קשר מהחברה הזו על מנת ויפצו אותך על מנת לא להגיע לבית משפט.

בהצלחה!!!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #12 

of1978 כתב:
...
...
·ולי יש LG כבר 6 שנים עם 0 תקלות...
זה ממש לא אומר כלום.

תקלות יש אצל כולם
...
·

אתה סותר את עצמיך.
כתבת 6 שנים עם 0 תקלות. אז איך יש תקלות אצל כולם? :roll:
יש לי מסך סמסונג שעובר במשפחה מ 2008 עם 0 תקלות... אז שוב, לא אצל כולם.
אחוז התקלות מבחינה סטטיסטית עולה מהותית שמדובר במוצרים/מסכים נחותים.
זו עובדה קיימת.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #13 

MASIMO
...

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #14 

LAKI2222 כתב:אני מחדד שוב את הטענה. הפניה לשירות נעשתה כמה ימים לאחר תום האחריות הכוללת שבשנה הראשונה. האחריות שנותרה לי היא על המסך בלבד. ב.ט.י אלקטרוניקה טוענים שהאחריות על המסך לא כוללת את הלדים. המועצה לצרכנות טוענת "שאחריות מכוח החוק כוללת אחריות למסך ולחלפים הנדרשים לפעילותו התקינה, היינו כל החלפים הנדרשים לכך, לרבות כרטיס המסך".

האדם הסביר לא יודע להבחין בין חלקי המסך השונים: פנל, לדים, ספק למסך, כרטיס מסך ועוד...

בנושא זה אבקש לקבל חוות דעת. תודה למשיב.
·
...
שים לב למלים "אחריות מכוח החוק". בעקרון מדובר על האחריות בשנה הראשונה. אם תקרא את תנאי האחריות תראה שהשנה השניה (והלאה אם יש) היא אחריות מוגבלת (או כל מילה אחרת) ואז הספק יכול לקבוע איזה תנאים שהוא רוצה.

רק בשנה הראשונה החוק רלוונטי (לזכור שהוא רלוונטי לקבוצה מוגבלת של מוצרים - חשמל, גז, וריהוט עם מנוע חשמלי ובתנאי שמחירם מעל 150 ש'ח).
·

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #15 

לא משנה איזה מוצר אתה רוכש,זול
או יקר,השירות צריך להיות בהתאם
ואת זה אין פה,וזה כמעט בכל
נושא שקשור לשירות.

LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

ben-home כתב:
...
...
שים לב למלים "אחריות מכוח החוק". בעקרון מדובר על האחריות בשנה הראשונה. אם תקרא את תנאי האחריות תראה שהשנה השניה (והלאה אם יש) היא אחריות מוגבלת (או כל מילה אחרת) ואז הספק יכול לקבוע איזה תנאים שהוא רוצה.

רק בשנה הראשונה החוק רלוונטי (לזכור שהוא רלוונטי לקבוצה מוגבלת של מוצרים - חשמל, גז, וריהוט עם מנוע חשמלי ובתנאי שמחירם מעל 150 ש'ח).
·
...
אני מעלה תמונה של תעודת האחריות. כתוב שחור על גבי לבן שהאחריות היא לשנה + 24 חודש למסך בלבד. טענתי היא שהלדים הם חלק ממכלול המסך וזאת בהסתמך גם על העו"ד של המועצה לצרכנות, כפי שמופיעה בחוות הדעת שלו במקרה דומה בפוסט שפתחתי. האם אני טועה?

·

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #17 

תגיש תביעה...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #18 

אני מסכים שאין אפשרות לצרכן הרגיל להבדיל בין המסך ללדים.

אבל

אין גם לצרכן הרגיל את האפשרות להבדיל בין מסך לכרטיס מסך זה לא אומר שהאחריות על המסך תכלול גם את הלדים וגם את כרטיס המסך.

לסיכום אני חושב שבמקרה שהתקלה אכן בלדים המעבדה צודקת אבל יש אופציה שהבעיה במסך והם אומרים שאלו הלדים.

מה שאני הייתי עושה זה לדרוש מהם אסמכתא בכתב שהם משוכנעים שהבעיה בלדים.

אומר להם שאתה הולך לבדוק אותם אצל מעבדה עצמאית כדי לאמת שהבעיה באמת לא במסך.

לא נראה לי שאם הבעיה באמת במסך הם יסתכנו בשקר מתועד בכתב.

לא הייתי מגיש תביעה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #19 

הניסוח שלהם מתחכם וכנראה שבכוונה. זו גם הפירצה שלך לתביעה מולם מפני שהם בכוונה בחרו לנסח את זה בצורה מטעה וככזו שיכולה להשתמע לכמה פנים. הם בכוונה ניסחו את האחריות בצורה שרשום אחריות +24 חודשים עבור המסך* בלבד. (כאשר הכוכבית מפנה רק לסעיף של עלות ביקור טכנאי בתקופה הזו).
בשום מקום הם לא טרחו לרשום הסבר שמדובר בפאנל המסך בלבד ושאין אחריות על שאר רכיבים. למה? זה ברור - מפני שאז, כאשר הלקוח יבקש לרכוש את המוצר, הוא יראה את הסייגים האלה ויש סיכוי גבוה שיבחר לא לרכוש מהם. לרשום במפורש בתעודה שאין אחריות על א', ב', ג' וכן הלאה רכיבים נשמע הרבה פחות אטרקטיבי מאשר סתם לרשום משהו אפור כזה ולא ברור. הניסוח בכוונה מנוסח בצורה אפורה ולכן אני חושב שהצדק עימך ולא בגלל שום סיבה אחרת.
הם לא טרחו ליידע אותך מהם הסייגים. לרשום שהאחריות חלה רק על המסך לא אומר כלום - אי אפשר לפרש את זה בלי לטעות.
אחד יבוא ויגיד שאחריות על המסך היא אחריות על כל המסך. הרי רכשת מסך. לא מגבר או תנור. לכן, האחריות היא על כל המסך כולו - הרי לא צוין במפורש אחרת.
אחר (הם, במקרה הזה) באים וטוענים שהמסך זה רק הפאנל עצמו. לא שום רכיב אחר. נו באמת. הרי כל רכיב שיילך הם יכולים להתחמק עם הטיעון הזה. נניח שהלך הפאנל, מה הם יגידו? "לא חבר, במקרה הזה הלך לך הפאנל. האחריות היא רק על מכלולי המסך." הם יצרו חוזה מטעה עם יתרון מכוון לצד שלהם ואת זה השופט לא יאהב בכלל.
עוד שני סייגים -
1) אדם מן היישוב לא אמור להבין מהם מכלולי המסך. על זה בדיוק הם בונים עם הניסוח הזה.
2) נורות הלד בפאנל הם חד משמעית חלק אינטגראלי מפאנל המסך ולא ניתן להפריד בין נורות הלד לפאנל. נורות הלד הן ממש לא באותה קבוצה כמו ספק כח או כרטיס לוח ראשי. לכן, גם אם הולכים עם התשובה שנתנו לך לפי הניסוח שלהם - זו גם תשובה שקרית.

תגיש תביעה ידידי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #20 

אנשים פה מצחיקים אותי....
הפורום מפוצץ מאנשים שאכלו לקרדה מסמסונג ופיליפס(אלקטרה) ו"נותני השירות" שלהם "אלקטרו סרב שקר כלשהו", רטפון(מלשון חולדה) וכיו"ב.

גם אני קניתי פיוניר בזמנו והשירות לא היה מי יודע מה בהתחלה עם פיקסלים שרופים.
השירות בארץ ככלל לא טוב ולכן מה שאפשר לקנות בחו"ל עדיף.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”