התחדשתי בראש חדש לפטייפון טורנס 160
טוב תודות לחברים פה שמעתי לעצמכם בקשר לראש מתאים וקניתי את הראש של grado prestige gold אצל אודיופיל בני טיפל בפטיפון בעיקר חיבר את הראש וכוון את הפטיפון .
משום מה ישנה תופעה מאוד מוזרה בראש כאמור הוא MM ומשום מה שחברתי אותו לפרה פונו שלי מסוג nad pp2 חברתי מן הסתם ליציאה mm ושמעו די נמוך את הוויליום וגם הבאס היה אנמי התבאסתי מאוד אפילו אשתי אמרה מה עשיתה לא שומעים טוב שומעים סגור ופחות חם סוסים חלשים .אבל ניסתי לחבר את הפטיפון ליציאת MC ואז הכל הסתדר הווליום כלה הבאס התחזק והצליל יותר נפתח לא הצלחתי להבין מדוע הוא זקוק לכניסת mc בפרה בעוד שהוא מוגדר כ ראש mm
יש למשהו מושג למה זה ??
משום מה ישנה תופעה מאוד מוזרה בראש כאמור הוא MM ומשום מה שחברתי אותו לפרה פונו שלי מסוג nad pp2 חברתי מן הסתם ליציאה mm ושמעו די נמוך את הוויליום וגם הבאס היה אנמי התבאסתי מאוד אפילו אשתי אמרה מה עשיתה לא שומעים טוב שומעים סגור ופחות חם סוסים חלשים .אבל ניסתי לחבר את הפטיפון ליציאת MC ואז הכל הסתדר הווליום כלה הבאס התחזק והצליל יותר נפתח לא הצלחתי להבין מדוע הוא זקוק לכניסת mc בפרה בעוד שהוא מוגדר כ ראש mm
יש למשהו מושג למה זה ??
גילוי נאות הראש באמת עדין ורך לזרוע הכבדה טיפי 16 ויותר רגיש לתזוזות בסביבה יכול לקפוץ עם קצת מזיזים או סוגרים את המכסה לא ממש חלש קצת מוזר אבל נשמע די טוב האמת חשבתי שיהיה שיפור מאוד משמעותי ביחס לראש הישן שקבלתי של שור מדגם m75 p
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
משהו לא בסדר -
ראשית, מדובר בראש MI (לא MM). היה לי כזה שנים והוא לא סובל משום בעיה של מתח יציאה נמוך. הוא היה מחובר אצלי ליציאת MM, וכך גם אצל הבחור מהפורום שקנה אותו ממני - ומתקבלות עצמות צליל מצויינות.
גם איכות הצליל, צריכה להיות טובה משמעותית מכל ראש זול של Shure...
מסקנות אפשריות:
האמת, מהסיפורים שלך, אני מתחיל לחשוד ב- ג'. נסה לשאול קדם מגבר ממישהו ולהשוות. עם לא עוזר, עךוך סבב כיוון קפדני (בכל מקרה, אני חושב שצריך לדעת איך, ולהחזיק את הכלים הנדרשים). אם גם לא עוזר - חזור לחנות
ראשית, מדובר בראש MI (לא MM). היה לי כזה שנים והוא לא סובל משום בעיה של מתח יציאה נמוך. הוא היה מחובר אצלי ליציאת MM, וכך גם אצל הבחור מהפורום שקנה אותו ממני - ומתקבלות עצמות צליל מצויינות.
גם איכות הצליל, צריכה להיות טובה משמעותית מכל ראש זול של Shure...
מסקנות אפשריות:
- לא כוון טוב
- הראש לא תקין
- קדם המגבר לא תקין
האמת, מהסיפורים שלך, אני מתחיל לחשוד ב- ג'. נסה לשאול קדם מגבר ממישהו ולהשוות. עם לא עוזר, עךוך סבב כיוון קפדני (בכל מקרה, אני חושב שצריך לדעת איך, ולהחזיק את הכלים הנדרשים). אם גם לא עוזר - חזור לחנות
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בדוק שהחיבור מהפטפון הוא לכניסת MM וגם המפסק בפנל האחורי נמצא על MM (אולי שכחת את המפסק על מצב MC).
http://nadelectronics.com/img/img.php?1 ... r.jpg/1200
http://nadelectronics.com/img/img.php?1 ... r.jpg/1200
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
כנראה שילוב של חלק מהסיבות שניב מנה - יתכן שהNAD וה LEBEN שלך לא ''מסתדרים'' מבחינת impedance כניסה ויציאה, רגישות וכיוב
ניסית לחבר את הימאהה שלך בתור פרה? אותו דבר?
בלינק ששלחתי לך ,מתוארת אותה בעיה כמו אצלך, ווליום נמוך , מיד חזק וטוב והשאר לא משהו, אחת הסברות - שבגלל גובהו הפיסי של הראש נדרש כיוון זרוע מתאים (VTA)
אהה כן .. רוב (אם לא כל) המתלהבים מהראש, טוענים שהם שומעים בעיקר קלאסי וג'אז, או שהראש נשמע טוב במוזיקה שכזאת...אז
ניסית לחבר את הימאהה שלך בתור פרה? אותו דבר?
בלינק ששלחתי לך ,מתוארת אותה בעיה כמו אצלך, ווליום נמוך , מיד חזק וטוב והשאר לא משהו, אחת הסברות - שבגלל גובהו הפיסי של הראש נדרש כיוון זרוע מתאים (VTA)
אהה כן .. רוב (אם לא כל) המתלהבים מהראש, טוענים שהם שומעים בעיקר קלאסי וג'אז, או שהראש נשמע טוב במוזיקה שכזאת...אז
אני רק אומר מה שאחרים כתבו

9/10 by rauljazz77
Excellent cartridge, I have in my Linn LP12. I listen to classic jazz and sounds incredible, very detailed and musical...
פה הוא גם כותב לגבי הווליוםThe Grado Gold cartridge tonality is best described as a nice tube like sound, the midrange is exceptional- Jazz horns, Pop vocals, orchestral music all shine on the Grado gold. I find it to do well with various records and surface conditions. I don't understand the comment about it being finicky with surface condition, as I rate it to be above average there....
nkorah, אני מכיר רק אדם אחד, מלבדך שממש קונה קלאסית בויניל8/10 by Lemesee
I agree with the person who said Grados seem like they output less than mV spec. There is no way it is the 5mV specified on their website- I'd guess it to be closer to that of most high output MC's which is around 2.5mV The Grado comes to a similar point on my volume as my 2.5mV cartridges....
את הראש הרכיב וכוון לי את הפטפון בני מחנות אודיופיל בחיפה הוא אמר לי שיש לו ניסיון של 40 שנה ואייל פור היה תלמיד שלו אז הנחתי שהוא יודע מה הוא עושה או שפשוט עובדים עלינו ?
לגבי ההתאמה בין הלבן לנאד למה אמורה להיות בעיה לא אמרו לי לבדוק זאת בפיוז היכן שקניתי את הפרה הוא יודע שיש לי לבן ולא ציין איזה בעיה מיוחדת של חוסר תאימות אשמח לדעת אם יש כזו אני לא מבין כלום בנתונים הטכניים של עקבה וכו..
עדיין לא הבנתי מדוע אני שומע כרגע בכניסה mc יותר טוב משמעותית מ mm וכן בדקתי את הכפתור והוא מכוון לmc במאה אחוז
לגבי ההתאמה בין הלבן לנאד למה אמורה להיות בעיה לא אמרו לי לבדוק זאת בפיוז היכן שקניתי את הפרה הוא יודע שיש לי לבן ולא ציין איזה בעיה מיוחדת של חוסר תאימות אשמח לדעת אם יש כזו אני לא מבין כלום בנתונים הטכניים של עקבה וכו..
עדיין לא הבנתי מדוע אני שומע כרגע בכניסה mc יותר טוב משמעותית מ mm וכן בדקתי את הכפתור והוא מכוון לmc במאה אחוז
מה שמדהים בתחום לא משנה מי יעשה לך כיוונים בסיסים לפטייפון כולל vta ברגע שאתה מביא את הפטיפון לאדם נוסף מומחה בתחום הוא יגיד לך הפטיפון לא מכוון טוב והוא עושה כיוונים שרק הוא יודע ולוקח לך 300-500 שקל על שעה עבודה במקרה הטוב אם לא 5דקות
טוב נו עוד דרך למצוץ כסף במדינה לא מספיק שהמדינה הזו מוצצת לנו כסף יש כאלה שבשביל לשמוע מוסיקה ולהנות צריכים לקחת משכנתא בשביל לכוון פטיפון
טוב נו עוד דרך למצוץ כסף במדינה לא מספיק שהמדינה הזו מוצצת לנו כסף יש כאלה שבשביל לשמוע מוסיקה ולהנות צריכים לקחת משכנתא בשביל לכוון פטיפון
אני מצטט
לא כוון טוב
הראש לא תקין
קדם המגבר לא תקין
תגובה
בני מאודיופיל כיוון שלמתי לו 200 שקל
ראש חדש הוא אמור היה לשים לי הראה לי את הקופסא שלמתי 1000
קדם תקין חדש מהקופסא מפיוז די אמינים
מחשיד אותי הבני הזה סתם לא יודע מקווה שהוא לא שרלטן
לא כוון טוב
הראש לא תקין
קדם המגבר לא תקין
תגובה
בני מאודיופיל כיוון שלמתי לו 200 שקל
ראש חדש הוא אמור היה לשים לי הראה לי את הקופסא שלמתי 1000
קדם תקין חדש מהקופסא מפיוז די אמינים
מחשיד אותי הבני הזה סתם לא יודע מקווה שהוא לא שרלטן
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
במקום להיזכר בכל 5 דקות בדבר נוסף ולהמשיך להתעצבן...מדוע שלא תנסה לנטרל את הבעיה???
חבר את הפטיפון היישר למגבר בעל כניסת MM ...מנגן טוב? אזי הבעיה הינה בקדם...עדיין לא מנגן היטב? בדוק את הכבילה מהפטיפון אל המגבר...עדיין לא מנגן היטב? הבעיה בראש שאינו תקין או שמא אינו מכוון היטב.
כל עוד לא תבצע את השלבים הראשונים הללו תמשיך לגשש באפלה.
בהצלחה.
חבר את הפטיפון היישר למגבר בעל כניסת MM ...מנגן טוב? אזי הבעיה הינה בקדם...עדיין לא מנגן היטב? בדוק את הכבילה מהפטיפון אל המגבר...עדיין לא מנגן היטב? הבעיה בראש שאינו תקין או שמא אינו מכוון היטב.
כל עוד לא תבצע את השלבים הראשונים הללו תמשיך לגשש באפלה.
בהצלחה.
ראשית, לכוון פטיפון כמו שצריך לוקח הרבה יותר זמן מ- 5 דקות. למעשה, כדי לכוון את הזרוע שלי באמת נכון, לקח לי כמה שבועות של כיוון, התרגלות לשינויים, כיוון נוסף, וחוזר חלילה. אפילו עכשיו, כשאני כבר יודע באופן בסיסי מה הפרמטרים הנכונים, רק התקנה של הראש לזרוע ויישור שלו ימשכו כשעה - שעה וחצי, ועוד זמן יאפשר כיוון יותר מדוייק.
שנית, מעבר לכיוון הבסיסי, כיוון פרטני של ראש וזרוע הם די אישיים. לפעמים, אחרי שאני מגיע לכיוון "אופטימאלי" (עם תקליט כיוון טוב), אני מגלה שכשאני קצת "מקלקל" את האופטימום, אני משיג צליל שלי אישית הוא יותר נעים.
מי שמוכר לך ראש, ו"מכוון" אותו, עושה עבודה ראשונית בלבד - כך זה. רוצה כיוון מדוייק, תלמד לכוון בעצמך
הנה דוגמא לגבי הפטיפון הספציפי שלך - לפני כמה חודשים התקנתי וכיוונתי ראש חדש, עבור אחד מחברי הפורום, על - TD-145. שעתיים עבודה בערך? הפלטה שלו ישבה "גבוה מדי" על הקפיצים. המשמעות היא שלא יכלתי לכוון VTA (די משמעותי) בלי לכוון מחדש את כל מערכת הקפיצים של הפטיפון, שזו בעצמה משימה ארוכה, די מייגעת, שמחייבת פירוק של הפטיפון, העמדתו כך שתהיה גישה לקרביו, והמון סבלנות, ואז יהיה צורך לכוון מחדש את הראש...
כנ"ל לגבי התאמה בין רכיבים אנלוגיים. יש לך קדם זול ופשוט. ככזה, הוא אמור להתאים לרוב הראשים והמגברים הנפוצים, אבל במיוחד באנלוג - אי התאמות יכולות להתגלות, ואיש לא מכיר בע"פ את כל הצירופים האפשריים. יש אפשרות תיאורטית לבצע מדידות שילמדו על ההתאמה הצפויה, אבל זו ברובה אומנות מתה (רצחו אותה המגזינים, אי שם בסוף שנות ה- 80, עם השתרשות ה- CDP), ולא יישימה בכל מקרה ברמת המחירים הרלונטית. אדם מנוסה לפעמים יודע ממה להזהר, אבל מה הסיכוי שמישהו פגש כבר את השילוב בין הראש, לקדם, למגבר הספציפיים שלך? שלא לדבר על הכבילה (שבמקרה האנלוגי דווקא די משפיעה)?
עדיין, רוב הסיכויים שמשהו לא מכוון נכון, או לא מחובר נכון, או לא בסדר בקדם. עבוד בצורה מסודרת, ושלול אפשרויות - נעזור לך כאן, אם תבצע ניסויים ספציפיים שינחו אותך, ותספר בפירוט את התוצאות.
שלב א - אני מבין שיש לך רסיבר עם כניסת Phono? חבר את הפטיפון לשם וספר מה קורה. חוץ מזה, צלם בצורה ברורה איך הפטיפון מחובר כרגע והעלה את התמונות
שנית, מעבר לכיוון הבסיסי, כיוון פרטני של ראש וזרוע הם די אישיים. לפעמים, אחרי שאני מגיע לכיוון "אופטימאלי" (עם תקליט כיוון טוב), אני מגלה שכשאני קצת "מקלקל" את האופטימום, אני משיג צליל שלי אישית הוא יותר נעים.
מי שמוכר לך ראש, ו"מכוון" אותו, עושה עבודה ראשונית בלבד - כך זה. רוצה כיוון מדוייק, תלמד לכוון בעצמך
הנה דוגמא לגבי הפטיפון הספציפי שלך - לפני כמה חודשים התקנתי וכיוונתי ראש חדש, עבור אחד מחברי הפורום, על - TD-145. שעתיים עבודה בערך? הפלטה שלו ישבה "גבוה מדי" על הקפיצים. המשמעות היא שלא יכלתי לכוון VTA (די משמעותי) בלי לכוון מחדש את כל מערכת הקפיצים של הפטיפון, שזו בעצמה משימה ארוכה, די מייגעת, שמחייבת פירוק של הפטיפון, העמדתו כך שתהיה גישה לקרביו, והמון סבלנות, ואז יהיה צורך לכוון מחדש את הראש...
כנ"ל לגבי התאמה בין רכיבים אנלוגיים. יש לך קדם זול ופשוט. ככזה, הוא אמור להתאים לרוב הראשים והמגברים הנפוצים, אבל במיוחד באנלוג - אי התאמות יכולות להתגלות, ואיש לא מכיר בע"פ את כל הצירופים האפשריים. יש אפשרות תיאורטית לבצע מדידות שילמדו על ההתאמה הצפויה, אבל זו ברובה אומנות מתה (רצחו אותה המגזינים, אי שם בסוף שנות ה- 80, עם השתרשות ה- CDP), ולא יישימה בכל מקרה ברמת המחירים הרלונטית. אדם מנוסה לפעמים יודע ממה להזהר, אבל מה הסיכוי שמישהו פגש כבר את השילוב בין הראש, לקדם, למגבר הספציפיים שלך? שלא לדבר על הכבילה (שבמקרה האנלוגי דווקא די משפיעה)?
עדיין, רוב הסיכויים שמשהו לא מכוון נכון, או לא מחובר נכון, או לא בסדר בקדם. עבוד בצורה מסודרת, ושלול אפשרויות - נעזור לך כאן, אם תבצע ניסויים ספציפיים שינחו אותך, ותספר בפירוט את התוצאות.
שלב א - אני מבין שיש לך רסיבר עם כניסת Phono? חבר את הפטיפון לשם וספר מה קורה. חוץ מזה, צלם בצורה ברורה איך הפטיפון מחובר כרגע והעלה את התמונות
חבל שלא חיכית
הצעתי לך בטלפון כמה פעמים שתבוא אליי עם פטפון וראש ואני אתקין ואכוון לך אותו
אני גר שעה וחצי נסיעה ממך ושעה וחצי (לפחות!) קרוב יותר אליך ממכוונים ''מקצועים'' למיניהם
יכולת גם ללמוד תוך כדי, איך לכוון בעצמך את המכשיר הזה בחינם
לא דרשתי ממך דבר, מלבד סבלנות
אני גר שעה וחצי נסיעה ממך ושעה וחצי (לפחות!) קרוב יותר אליך ממכוונים ''מקצועים'' למיניהם
יכולת גם ללמוד תוך כדי, איך לכוון בעצמך את המכשיר הזה בחינם
לא דרשתי ממך דבר, מלבד סבלנות
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
כן. זו ההתחלה. אני רק מקווה לא לשמוע על עוד עוסק מאושר\מעושר שבוחש בקלחת לפני שעולה לכאן תמונת מצב רלוונטית של החיבורים אל (ומ..) הפרה.nkorah כתב:שלב א - אני מבין שיש לך רסיבר עם כניסת Phono? חבר את הפטיפון לשם וספר מה קורה. חוץ מזה, צלם בצורה ברורה איך הפטיפון מחובר כרגע והעלה את התמונות...