המלצה וינטא'ג משנות ה70-80 או חדש?
-
משהיוסף372
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 110
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אבקש את דעתכם בנושא לגבי מגברים ורסיברים משנות השבעים והשמונים לעומת החדשים?
לצורך שמיעה באיכות סטריאו.
האם כדאי ?
מה היתרונות והחסרונות?
ואיזה חברה ממולצת סנסוי,מרנץ,או פיוניר ?
מי שלט בתקופה ההיא וכמובן גם חשיבות ההספקים?
לצורך שמיעה באיכות סטריאו.
האם כדאי ?
מה היתרונות והחסרונות?
ואיזה חברה ממולצת סנסוי,מרנץ,או פיוניר ?
מי שלט בתקופה ההיא וכמובן גם חשיבות ההספקים?
-
משהיוסף372
- חבר פעיל מאוד

מה זאת אומרת קבלים ?מה זה ? והאם הרסיברים והמגברים שמוכרים באיביי עברו את ההחלפה הזאת ראיתי שם רסיברים מחודשים?
-
משהיוסף372
- חבר פעיל מאוד

האם אני צריך ממיר מתח ?ואיך אוכל למצוא אחד שעבר שיפוץ?
שלום,
אתה נוגע בנושא מאד יקר לליבי. אני עוסק בזה לעצמי - מוצא, רוכש, משפץ ומביא לרמה שמשתווה ואף עולה על ציוד ״בן ימינו״ שעולה פי 10.
כתחביב.
תן לי לתת לך כמה נקודות חשובות:
1. לא כל דבר טוב, רק כי הוא בן 30.
כמו היום, גם בשנות ה-70 הקסומות הרוב היה מוצרי צריכה ברמת Entry Level, והיה ״המאיון העליון״. אז ברור ששוה לחפש ולייבא מכשירים מהקבוצה הנבחרת הזו, לא כל דבר.
2. קבלים אלקטרוליטים הינם רכיבים ש״נגמרים״ עם הזמן. הם מכילים תמיסה שהולכת ומתייבשת. החלפתם בציוד ישן איכותי - אכן עושה נפלאות.
אלא שזו משימה מורכבת המיועדת למומחים, שיודעים להשיג את השירטוטים המקוריים ואת רשימות הרכיבים המקוריות, יודעים איך והיכן לרכוש קבלים חדשים איכותיים, ויודעים איך להחליף ולבדוק.
3. יש עוד כמה טיפולים שעושים לציוד כזה, כדי לחדש את עלומיו. התוצאות יכולות להיות מדהימות.
4. מכיוון שהשוק הגדול בעולם לציוד משומש הוא ארצות הברית, חשוב לייבא רק דגמים מסוג multi voltage, עם בורר מאחור שמאפשר התאמה למתח החשמל בארץ. או להביא מאנגליה, גרמניה או צרפת. ממש לא רצוי להביא מכשיר שהוא 110 וולט בלבד. זה חשוב למגברי הספק או receivers, שאז אתה צריך שנאי תיאום גדול וכבד, והצליל כבר לא יהיה אופטימלי.
5. אם אתה מחפש אנשי מקצוע מומחים שעושים עבודות restoration על ציוד ותיק איכותי - אפנה אותך לכאלה. צור איתי קשר בפרטי.
רונן
אתה נוגע בנושא מאד יקר לליבי. אני עוסק בזה לעצמי - מוצא, רוכש, משפץ ומביא לרמה שמשתווה ואף עולה על ציוד ״בן ימינו״ שעולה פי 10.
כתחביב.
תן לי לתת לך כמה נקודות חשובות:
1. לא כל דבר טוב, רק כי הוא בן 30.
כמו היום, גם בשנות ה-70 הקסומות הרוב היה מוצרי צריכה ברמת Entry Level, והיה ״המאיון העליון״. אז ברור ששוה לחפש ולייבא מכשירים מהקבוצה הנבחרת הזו, לא כל דבר.
2. קבלים אלקטרוליטים הינם רכיבים ש״נגמרים״ עם הזמן. הם מכילים תמיסה שהולכת ומתייבשת. החלפתם בציוד ישן איכותי - אכן עושה נפלאות.
אלא שזו משימה מורכבת המיועדת למומחים, שיודעים להשיג את השירטוטים המקוריים ואת רשימות הרכיבים המקוריות, יודעים איך והיכן לרכוש קבלים חדשים איכותיים, ויודעים איך להחליף ולבדוק.
3. יש עוד כמה טיפולים שעושים לציוד כזה, כדי לחדש את עלומיו. התוצאות יכולות להיות מדהימות.
4. מכיוון שהשוק הגדול בעולם לציוד משומש הוא ארצות הברית, חשוב לייבא רק דגמים מסוג multi voltage, עם בורר מאחור שמאפשר התאמה למתח החשמל בארץ. או להביא מאנגליה, גרמניה או צרפת. ממש לא רצוי להביא מכשיר שהוא 110 וולט בלבד. זה חשוב למגברי הספק או receivers, שאז אתה צריך שנאי תיאום גדול וכבד, והצליל כבר לא יהיה אופטימלי.
5. אם אתה מחפש אנשי מקצוע מומחים שעושים עבודות restoration על ציוד ותיק איכותי - אפנה אותך לכאלה. צור איתי קשר בפרטי.
רונן
-
משהיוסף372
- חבר פעיל מאוד

על מה אתה ממליץ לרכוש?סנסוי או פיוניר?
שתיהן יצרניות מפוארות.
גם Kenwood.
כאמור זה פחות משנה מי היצרנית, יותר חשוב מה הדגם.
אני אישית אוהב ומכיר Pioneer, אבל זה לא באמת אומר משהו.
מה אתה מחפש? מגבר Integrated? טיונר? Receiver?
איזה סדר גודל של הספקים?
גם Kenwood.
כאמור זה פחות משנה מי היצרנית, יותר חשוב מה הדגם.
אני אישית אוהב ומכיר Pioneer, אבל זה לא באמת אומר משהו.
מה אתה מחפש? מגבר Integrated? טיונר? Receiver?
איזה סדר גודל של הספקים?
-
משהיוסף372
- חבר פעיל מאוד

אני חושב שאני ילך על רסיבר כמה וואט לא סגור מעל 50 אני חושב
אני יכול להמליץ על:
Pioneer SX-750, או
Pioneer SX-850
מכיר היטב את שניהם.
לא הכי קל למצוא ב-Ebay דגמים ״אירופאים״, הצצתי עכשיו גם ב-Ebay.com וגם ב-Ebay.co.uk ולא ראיתי.
אבל - צריך סבלנות וקצת ״חוש טרף״. בסוף מוצאים.
מקור מצויין נוסף:
Www.hifishark.com
Pioneer SX-750, או
Pioneer SX-850
מכיר היטב את שניהם.
לא הכי קל למצוא ב-Ebay דגמים ״אירופאים״, הצצתי עכשיו גם ב-Ebay.com וגם ב-Ebay.co.uk ולא ראיתי.
אבל - צריך סבלנות וקצת ״חוש טרף״. בסוף מוצאים.
מקור מצויין נוסף:
Www.hifishark.com
או קיי...
מעודי לא שמעתי על טרנזיסטורים שמתיישנים.
אבל יש היום בפירוש טרנזיסטורים טובים יותר, יחס אות לרעש טוב יותר, ועוד יתרונות.
למשל - ניתן להחליף טרנזיסטורים בדרגה ראשונה של קדם מגבר פטיפון, וגם נגדי פחם בנגדי metal film, ולקבל שיפור רב על ידי הורדת ריצפת הרעש.
יש גם מקרים בהם תיכנון כרטיס הספק היה גבולי, וטרנזיסטורים שהו עשרות שנים בטמפרטורות גבוהות מידי והלכו לעולמם. ואז בנוסף להחלפתם כדאי לבצע שיפור נוסף כלשהו.
וכמובן מתגים ופוטנציומטרים, שמתחננים לטיפול מסור עם חומרים מתאימים.
פרוייקט restoration צריך להיות מקיף, אבל התמורה רבה.
מעודי לא שמעתי על טרנזיסטורים שמתיישנים.
אבל יש היום בפירוש טרנזיסטורים טובים יותר, יחס אות לרעש טוב יותר, ועוד יתרונות.
למשל - ניתן להחליף טרנזיסטורים בדרגה ראשונה של קדם מגבר פטיפון, וגם נגדי פחם בנגדי metal film, ולקבל שיפור רב על ידי הורדת ריצפת הרעש.
יש גם מקרים בהם תיכנון כרטיס הספק היה גבולי, וטרנזיסטורים שהו עשרות שנים בטמפרטורות גבוהות מידי והלכו לעולמם. ואז בנוסף להחלפתם כדאי לבצע שיפור נוסף כלשהו.
וכמובן מתגים ופוטנציומטרים, שמתחננים לטיפול מסור עם חומרים מתאימים.
פרוייקט restoration צריך להיות מקיף, אבל התמורה רבה.