שליטה על מזגן של תדיראן עם zxt-120

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
MoshikCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי חברים

אני מאוד מעוניין לקנות את היחידה של zxt-120 עבור המזגן אצלי בבית

יש ברשותי מזגן מיני מרכזי של חברת תדיראן ויש לי כמה שאלות שאולי מישהו יכול לעזור לי.

1. מאיפה ניתן לקנות את היחידה zxt-120?
2. האם המזגן שלי wind 52/3p יתמוך ב-zxt-120 בצורה תקינה?
3. האם היחידה zxt-120 תדע גם להפעיל וגם לכבות את המזגן וגם לשלוט על הטמפרטורה?
3. יש ברשותי גם חיישן תנועה של פיברו איך לדעתכם אני יכול ״לשחק״ עם המוצר הזה בהקשר של zxt-120?
4. איפה בעצם אני מחבר את ה- zxt-120? לפי התמונה נראה חלק חיצוני, איך הוא בידיוק ״יתקשר״ עם המזגן?
5. במזגן אצלי יש שלט בכל חדר עם דמפר שאני יכול ״לכבות״ את המזגן האם זה משנה משהו? והאם zxt-120 תדע לתפעל את זה.
6. ראיתי פיתרון של שליטה על מזגן של תדיראן ( תדיראן מוכרים משהו כזה, מן יחידה כזאת עבור המוצרים שלהם בארץ בלבד) עדיף לקנות את זה? מישהו ניסה? האם זה יעבוד בצורה תקינה עם z-wave? מה העלות?

הרבה שאלות מקווה שמישהו ידע לענות

תודה ואחלה יום אנשים

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

MoshikCohen כתב:יש ברשותי מזגן מיני מרכזי של חברת תדיראן ויש לי כמה שאלות שאולי מישהו יכול לעזור לי.

1. מאיפה ניתן לקנות את היחידה zxt-120?
2. האם המזגן שלי wind 52/3p יתמוך ב-zxt-120 בצורה תקינה?
3. האם היחידה zxt-120 תדע גם להפעיל וגם לכבות את המזגן וגם לשלוט על הטמפרטורה?
3. יש ברשותי גם חיישן תנועה של פיברו איך לדעתכם אני יכול ״לשחק״ עם המוצר הזה בהקשר של zxt-120?
4. איפה בעצם אני מחבר את ה- zxt-120? לפי התמונה נראה חלק חיצוני, איך הוא בידיוק ״יתקשר״ עם המזגן?
5. במזגן אצלי יש שלט בכל חדר עם דמפר שאני יכול ״לכבות״ את המזגן האם זה משנה משהו? והאם zxt-120 תדע לתפעל את זה.
6. ראיתי פיתרון של שליטה על מזגן של תדיראן ( תדיראן מוכרים משהו כזה, מן יחידה כזאת עבור המוצרים שלהם בארץ בלבד) עדיף לקנות את זה? מישהו ניסה? האם זה יעבוד בצורה תקינה עם z-wave? מה העלות?
...
ברוך הבא לפורום. אנסה לענות על מה שאני יודע:
1. יש כל מיני אתרים שמוכרים מוצרי ZWave, כולל מוצר זה. שני האתרים שלדעתי רוב חברי הפורום קונים מהם הם EuroX10 ו-Vesternet.
תוכל למצוא מידע על עוד מוכרים (ועל נושאים אחרים הקשורים לZWave) בשרשור הדביק שבראש הפורום.
לפני הרכישה ודא שאתה תקבל את הגירסה האחרונה של המוצר (נדמה לי 1.6).
2. אני לא יודע לענות לך על זה.
לפי הרשימה הזו המזגן מיוצר על-ידי תדיראן (להבדיל ממזגנים אחרים שמיוצרים על-ידי יצרנים סיניים). כעקרון יש 5 קודים של תדיראן ברשימת הקודים של הZXT120, אבל זה לא אומר שאחד מהם יתאים למזגן שלך. במקרה הכי גרוע, ניתן ללמד את הZXT120 ידנית, מהשלט המקורי.
3.א. כן.
3.ב. תוכל להגדיר, למשל, שהמזגן יכבה אם השאירו אותו דולק ולא היתה תנועה יותר מX דקות.
חיישן התנועה של פיבארו כולל גם חיישן טמפרטורה. תוכל לשנות את הטמפרטורה במזגן לפי הטמפרטורה בחדר.
4. הZXT120 פשוט מקבל פקודה (באמצעות רשת הZWave) ומתרגם אותה לפקודת אינפרא אדום שנשלחת למזגן. לכן יש להניח את הZXT120 בקו ראיה מול המזגן. אני יכול להגיד לך שהוא משדר ממש חזק, כך שגם אם הוא לא ממש מול, הוא מצליח לשלוט במזגן.
5. תצטרך לרכוש ולשים ZXT120 מול כל עינית של דמפר, או להשתמש במוצרים אחרים שיודעים לשלוט ביותר ממוצר IR אחד, אבל גם אז תצטרך לוודא שאתה יכול להציב "עינית IR משדרת" מול כל עינית של דמפר.
6. אין לי מושג איך הם מיישמים את זה, אבל נראה שהדגם שיש לך תומך בשליטה מרחוק. מה הכוונה שהם מוכרים את זה למוצרים שלהם בארץ בלבד? המוצר שלך הוא לא בארץ?
יכול להיות שהם מיישמים את זה עם Sensibo, כמו אלקטרה.
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 27/08/2015 15:54, נערך 3 פעמים בסך הכל.

MoshikCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@cafri
·
ואווו כמה ידע, קודם כל תודה רבה!

לשאלתך, המזגן שלי הוא מהארץ סתם ציינתי את זה כי הם ציינו את זה :)

לגבי הדמפרים זה דיי בעיתי לפי מה שאמרת זה ייצא לי לא מעט כסף מבירור שעשיתי ה- ZXT120 עולה 67 יחיסת יקר לשאר המוצרים.

כנראה שאני לא יקנה עבור כל חדר אלא רק עבור הסלון שבכל מקרה הוא שולט מן הסתם על כך הבית כולל החדרים.

לגבי ההקודים איך אני מבצע את זה? כלומר איפה אני מקיש את הקודים האלה? והאם זה מסובך ללמד אותו ידנית לפי ניסיונך?
·

שוב תודה רבה :)

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

MoshikCohen כתב:לגבי ההקודים איך אני מבצע את זה? כלומר איפה אני מקיש את הקודים האלה? והאם זה מסובך ללמד אותו ידנית לפי ניסיונך?
...
אם אתה מתעניין בZXT120, אני מניח שיש לך ZWave Controller (כמו למשל Vera או HC)?

הכנסת קוד מתוך הרשימה לZXT120 מתבצעת דרך הממשק של הController וזה מאוד פשוט (מכניסים קוד, שומרים, בודקים אם מצליחים לשלוט על המזגן ואם לא - מנסים שוב עם הקוד הבא).

אם אף אחד מהקודים לא עובד, יש אפשרות ללמד את כל הפקודות מהשלט המקורי וזה פחות פשוט, ויותר מייגע, כי צריך ללמד כל פקודה (הדלקה, כיבוי, קרור 19 מעלות, קרור 20 מעלות, קרור 21 מעלות, וכו'), אבל גם זה אפשרי.

אצלי אף אחד מהקודים לא עבד, אז נאלצתי לעשוץ את התהליך הידני - זה מייגע אך אפשרי. :lol:

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #5 

cafri כתב:
...
...

3.ב. תוכל להגדיר, למשל, שהמזגן יכבה אם השאירו אותו דולק ולא היתה תנועה יותר מX דקות.
חיישן התנועה של פיבארו כולל גם חיישן טמפרטורה. תוכל לשנות את הטמפרטורה במזגן לפי הטמפרטורה בחדר.
...
@cafri, ל-zxt120 יש חיישן טמפ' משל עצמו? האם אפשר להשתמש בו להפעלה וכיבוי ע"י טמפ'?

MoshikCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

cafri כתב:
...
...
אם אתה מתעניין בZXT120, אני מניח שיש לך ZWave Controller (כמו למשל Vera או HC)?

הכנסת קוד מתוך הרשימה לZXT120 מתבצעת דרך הממשק של הController וזה מאוד פשוט (מכניסים קוד, שומרים, בודקים אם מצליחים לשלוט על המזגן ואם לא - מנסים שוב עם הקוד הבא).

אם אף אחד מהקודים לא עובד, יש אפשרות ללמד את כל הפקודות מהשלט המקורי וזה פחות פשוט, ויותר מייגע, כי צריך ללמד כל פקודה (הדלקה, כיבוי, קרור 19 מעלות, קרור 20 מעלות, קרור 21 מעלות, וכו'), אבל גם זה אפשרי.

אצלי אף אחד מהקודים לא עבד, אז נאלצתי לעשוץ את התהליך הידני - זה מייגע אך אפשרי. :lol:
...
·
אוקי תודה רבה.

אפשר לדעת איזה מזגן יש לך, של איזה חברה שהקודים אצלך לא עבדו?

איזה חברה?מרכזי?

שוב תודה :)

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

morgi23 כתב:@cafri, ל-zxt120 יש חיישן טמפ' משל עצמו? האם אפשר להשתמש בו להפעלה וכיבוי ע"י טמפ'?
...
כן, לZXT120 יש חיישן טמפרטורה משל עצמו.
בטוח אפשר להשתמש בו כInput לכל מיני Triggerים (באמצעות Scenes או PLEG).
אני לא יודע אם אפשר להגדיר לו לוגיקות פנימיות - אני חושב שלא.

משום מה, נראה לי שהוא פחות רגיש מזה של הפיברו. יכול להיות שזה נובע מהעובדה שהם נמצאים במקום שונה, אבל הם לא כל-כך רחוקים, ונמצאים באותו חודר.
לדוגמה:
אתמול ב19:54 הודלק המזגן (על 23 מעלות קרור).
לפני ההדלקה הפיברו הראה 28 והZXT120 הראה 29.
ב20:16 הפיברו ירד ל26 (הZXT120 נשאר על 29).
רק ב21:05 הZXT120 ירד ל27 (הפיברו נשאר על 26).
ב21:16 הפיברו ירד ל25 (הZXT120 נשאר על 27).

MoshikCohen כתב:אפשר לדעת איזה מזגן יש לך, של איזה חברה שהקודים אצלך לא עבדו?
איזה חברה?מרכזי?
...
יש לי מזגן (מרכזי? מיני מרכזי?) של אלקטרה.
הוא מופעל רק מהסלון אבל יש לו "פתחים" בכל החדרים.
אין לי בחדרים עיניות או דמפרים.

כשרכשתי את הZXT120 לא הייתי מודע לאפשרות לנסות את הקודים של היצרן הסיני - ניסיתי רק את הקודים של אלקטרה.
יכול להיות שאחד הקודים של Aux (יש 6 כאלה) כן היה עובד.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@cafri
יכולות להיות 3 סיבות לחוסר סנכרון בין חיישני הטמפ':
1. חוסר דיוק של אחד מהם (בדרך כלל עד +- מעלה).
2. זמני polling שונים שמשפיעים על תדירות הדיווחים.
3. מיקום חיישן הטמפ' בחלל החדר. אם ה-zxt120 ממוקם גבוה קרוב לתקרה, אז חם שם יותר ב2-3 מעלות (תלוי בגובה התקרה).

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

morgi23 כתב:@cafri
יכולות להיות 3 סיבות לחוסר סנכרון בין חיישני הטמפ':
1. חוסר דיוק של אחד מהם (בדרך כלל עד +- מעלה).
2. זמני polling שונים שמשפיעים על תדירות הדיווחים.
3. מיקום חיישן הטמפ' בחלל החדר. אם ה-zxt120 ממוקם גבוה קרוב לתקרה, אז חם שם יותר ב2-3 מעלות (תלוי בגובה התקרה).
...
אני מניח שזה שילוב של הגורמים.

לגבי מיקום החיישנים:
הפיברו מוברג לקיר, צמוד לתקרה, פחות או יותר מול פתח המזגן, אבל לדעתי לא מקבל זרם אויר ישיר.
הZXT120 מונח על שידה די גבוהה (כ1.80מ) הצמודה לקיר הנגדי, בין 2 פתחים של המזגן. אני מעריך שהוא כחצי מטר יותר נמוך מהם מבחינת הגובה.

לגבי הגדרות, על מה צריך להסתכל?
בפיברו מוגדר:
WakeupInterval = 1800
PollSettings = 10800

בZXT120 מוגדר:
PollSettings = 0
צריך לזכור שהZXT120 אצלי אמור להיות מוגדר (אם לא פספסתי) כמכשיר שמחובר לחשמל, ולא כמכשיר שפועל על סוללות.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

cafri כתב:
...
...
לגבי הגדרות, על מה צריך להסתכל?
בפיברו מוגדר:
WakeupInterval = 1800
PollSettings = 10800

בZXT120 מוגדר:
PollSettings = 0
צריך לזכור שהZXT120 אצלי אמור להיות מוגדר (אם לא פספסתי) כמכשיר שמחובר לחשמל, ולא כמכשיר שפועל על סוללות.
...
wakeupinterval זה כל כמה זמן המכשיר מתעורר ושולח עידכונים/יכול לקבל עידכונים (למכשירים שעובדים על סוללות בלבד) ו-pollsettings זה כל כמה זמן הבקר מושך את הנתונים מהמכשיר (לא רלוונטי למכשירים שעובדים על סוללות, רק למכשירים שלא עובדים על סוללות).
על פי הנתונים שמוגדרים אצלך (אני מניח שהפיבארו עובד על סוללות), כל 30 דקות הטמפ' נדגמת (אצלי זה מוגדר שכל 10 דקות ו/או שיש שינוי של +- 2 מעלות).
ב-ZXT120 מוגדר pollsettings=0. מה לגבי ה-wakeupinterval? האם הוא מחובר לחשמל או על סוללות? בדרך כלל הגדרה של 0 היא לעבוד על פי ברירת המחדל של היצרן (צריך לוודא בספר ההוראות כל כמה זמן מופיע שם).

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

morgi23 כתב: wakeupinterval זה כל כמה זמן המכשיר מתעורר ושולח עידכונים/יכול לקבל עידכונים (למכשירים שעובדים על סוללות בלבד) ו-pollsettings זה כל כמה זמן הבקר מושך את הנתונים מהמכשיר (לא רלוונטי למכשירים שעובדים על סוללות, רק למכשירים שלא עובדים על סוללות).
על פי הנתונים שמוגדרים אצלך (אני מניח שהפיבארו עובד על סוללות), כל 30 דקות הטמפ' נדגמת (אצלי זה מוגדר שכל 10 דקות ו/או שיש שינוי של +- 2 מעלות).
ב-ZXT120 מוגדר pollsettings=0. מה לגבי ה-wakeupinterval? האם הוא מחובר לחשמל או על סוללות? בדרך כלל הגדרה של 0 היא לעבוד על פי ברירת המחדל של היצרן (צריך לוודא בספר ההוראות כל כמה זמן מופיע שם).
...
הפיבארו אכן עובד על סוללות והZXT120 מחובר קבוע לחשמל.
לא מצאתי WakupInterval בZXT120 וגם לא מצאתי התייחסות בחוברת שלו בנוגע לברירת המחדל עבור PollSettings.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

cafri כתב:
...
...
הפיבארו אכן עובד על סוללות והZXT120 מחובר קבוע לחשמל.
לא מצאתי WakupInterval בZXT120 וגם לא מצאתי התייחסות בחוברת שלו בנוגע לברירת המחדל עבור PollSettings.
...
אני מניח שאם הוא מחובר לחשמל אז אין Wakeupinterval (זה עבור מכשירים שעובדים על סוללות בלבד).
בכל מקרה תשנה את ה-pollsettings של הZXT120 למשהו שדומה ל-wakeupintervals של הפיבארו ואז הקריאות יהיו יחסית מתוזמנות.
אם מעניין אותך לראות גרף של השתנות הטמפ' ביחס לזמן, תוסיף את ה-plugin של datamine. ככה תוכל להשוות בדיוק את זמני הדגימה ולראות אם הקריאה השונה היא בגלל דגימה בזמנים שונים או בגלל שבאמת אחד מהם לא מכוייל.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

morgi23 כתב:
...
...
אני מניח שאם הוא מחובר לחשמל אז אין Wakeupinterval (זה עבור מכשירים שעובדים על סוללות בלבד).
בכל מקרה תשנה את ה-pollsettings של הZXT120 למשהו שדומה ל-wakeupintervals של הפיבארו ואז הקריאות יהיו יחסית מתוזמנות.
אם מעניין אותך לראות גרף של השתנות הטמפ' ביחס לזמן, תוסיף את ה-plugin של datamine. ככה תוכל להשוות בדיוק את זמני הדגימה ולראות אם הקריאה השונה היא בגלל דגימה בזמנים שונים או בגלל שבאמת אחד מהם לא מכוייל.
...
יש לי בקרה על שינויי הטמפרטורה - אני מקבל הודעה בכל פעם שהטמפרטורה באחד מהם משתנה.

אתה משתמש בDataMine? פחדתי להתקין אותו כי קראתי שהוא משתמש בהמון משאבים, וגם ככה אני סובל מאתחולים.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

cafri כתב:
...
...
יש לי בקרה על שינויי הטמפרטורה - אני מקבל הודעה בכל פעם שהטמפרטורה באחד מהם משתנה.

אתה משתמש בDataMine? פחדתי להתקין אותו כי קראתי שהוא משתמש בהמון משאבים, וגם ככה אני סובל מאתחולים.
...
אני משתמש בו עם usb חיצוני שמחובר לvera lite. צריך להגדיר שיאחסן שם את הנתונים שהוא אוסף. תקרא את המדריך המפורט, אני עבדתי על פיו.
אני אוסף נתונים רק על טמפ' ולחות אז זה לא יוצא כ"כ הרבה' כך שאני לא יכול לאשר אם זה באמת מעמיס על המערכת.
בכל מקרה במצב שלי אין איתחולים או בעיות מיוחדות.

גילרוז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

שלום מור,

אני לפני כניסה לבית חדש, רכשתי את כל המוצרים כולל השליטה על המזגן.

אם אתה מעוניין, לא אכפת לי להביא לך אותו בשביל שתבדוק אם הוא שולט על המזגן שלך ואם כן, תזמין אחד.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

morgi23 כתב:תוסיף את ה-plugin של datamine.
...
התקנתי את DataMine והגדרתי שיעקוב אחר מספר פרמטרים:
* טמפרטורה מדווחת על-ידי Fibaro
* טמפרטורה מדווחת על-ידי ZXT120
* טמפרטורה בחוץ, כפי שמדווחת על-ידי Weather Plugin
* לחות בחוץ, כפי שמדווחת על-ידי Weather Plugin
* מצב המזגן (פעיל / לא פעיל)
* הטמפרטורה אליה מכוון המזגן.

כאשר אני בוחר מה להציג בגרף, האם אני יכול לשלוט מה יהיה מחובר לציר Y ראשי ומה לציר Y משני?

ההנחיות (וצילומי המסך) כפי שמופיעים בפורום שונים מאיך שהם נראים אצלי - כנראה הם נלקחו מגירסה ישנה יותר.

אצלי, למשל, אין לשונית Configuration בpkugin, אלא רק כאשר אני "גולש" לאפשרות dataMine graphing page

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

cafri כתב:
...
...
אצלי, למשל, אין לשונית Configuration בpkugin, אלא רק כאשר אני "גולש" לאפשרות dataMine graphing page
...
גם אצלי זה אותו הדבר. ההגדרות נעשות מה-graphing page בלבד ורק כשאתה על רשת ביתית.
זה נראה אצלך כמו בתמונה המצורפת?

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@morgi23

זה נראה אצלי בדיוק כמו אצלך.

שים לב שיש לך שני צירי Y בצד שמאל (שתי סקאלות).
יש אפשרות להגדיר איזה מהפרמטרים ישוייך לאיזה ציר Y?

לפי ההוראות (של הגירסה הישנה) היה אפשר לעשות זאת.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

cafri כתב:שים לב שיש לך שני צירי Y בצד שמאל (שתי סקאלות).
יש אפשרות להגדיר איזה מהפרמטרים ישוייך לאיזה ציר Y?
...
לא בדקתי את האופציה הזו.
למה יש לך צורך בזה? נראה לי שזה מוצג ככה בשביל נוחות.

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

morgi23 כתב:לא בדקתי את האופציה הזו.
למה יש לך צורך בזה? נראה לי שזה מוצג ככה בשביל נוחות.
...
תראה את מה שאני מקבל (אפשר ללחוץ על התמונה בשביל להגדיל אותה).

[imgbig]http://i60.tinypic.com/whi6f.png[/imgbig]
משום מה, הAir Condition Temperature הוא על ציר Y שני (בין 22.75 ל26.75) ואז פחות נוח להשוות אותו ל3 הגרפים האחרים של הטמפרטורה (שהם על סקאלה של 24.5 ל32.5).

הייתי שמח אם כל 4 הגרפים של הטמפרטורה היו על אותו ציר Y, וציר הY השני היה משמש לHumidity, שהוא באמת על טווח מספרים שונה.

דרך אגב, בלי קשר לבעיית התצוגה בDataMine, אם נחזור לסיבה שבגללה התקנתי את הplugin, אתה שם לב איך הFibaro הרבה יותר "רגיש" / "תנודתי" בהשוואה לRemotec ZXT120?

תראה היום בבוקר, בסביבות 08:00, איך הFibaro מתחיל לעלות, כנראה כתוצאה של התחממות הבית בגלל שהטמפרטורה בחוץ עלתה, ולעומת זאת הRemotec נשאר סטטי.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”