נניח שאינני נשחט כעת בבורסה ובא לי לשדרג את ה k3 שלי
הי
K3 עובדת מצויין.
מה הייתי רוצה ?
לטחון מנה או שתיים מדוייקות בלי לשקול את הפילטר כל פעם. הטיימר של הקומפקטי לא שווה כלום.
מה עוד ? לא מבין מדוע לשימוש ביתי ממשיכים לייצר את המיכל השקוף המפלצתי הזה במקום פשוט פקק קטן לבית הבליעה שכן בכל מקרה למי שמכין כוס בכל בוקר הרבה יותר עדיף להחזיק את הקפה במקרר ולשפוך למטחנה כמה שצריך כל יום.
אז מה הייתם קונים ? יש משהו שטוחן טוב יותר מה k3 ויענה לצרכים מעלה ?
K3 עובדת מצויין.
מה הייתי רוצה ?
לטחון מנה או שתיים מדוייקות בלי לשקול את הפילטר כל פעם. הטיימר של הקומפקטי לא שווה כלום.
מה עוד ? לא מבין מדוע לשימוש ביתי ממשיכים לייצר את המיכל השקוף המפלצתי הזה במקום פשוט פקק קטן לבית הבליעה שכן בכל מקרה למי שמכין כוס בכל בוקר הרבה יותר עדיף להחזיק את הקפה במקרר ולשפוך למטחנה כמה שצריך כל יום.
אז מה הייתם קונים ? יש משהו שטוחן טוב יותר מה k3 ויענה לצרכים מעלה ?
אם אתה מהדקדקנים והפרטים הקטנים חשובים לך אז לדעתי שווה לך להשיג קופאת ואקום ולשמור אותה בטמפרטורת החדר או לחילופין להחזיק במקרר ולהוציא את הכמות שאתה צריך כמה זמן לפני הכנת הקפה בשביל שלא יצא מצב שאתה שם בידית קפה טחון קר, זה גם משהו שמשפיע על איכות הקפה.
שום דבר לא יהיה upgrade ברמה הזאת, אלא "side-grade".
אני מבין שאתה רוצה להחליף בגלל הנוחיות, אבל אין ממש אפשרויות לשימוש ביתי.
וואריו האופציה היחידה בתקציב שיכולה להתחרות ב K3 . אבל ממה שאני יודע, מכירת הדגם עם המשקל הופסקה, ונותר רק הדגם עם הטיימר.
ממילא זה לא בדיוק פוטר אותך מתהליך המדידה, כי הקפה מתיישן מיום ליום, ותנאי הסביבה משתנים גם הם - כך שהמשחק עם עובי הטחינה וזמן הטחינה קורה לעתים תכופות.
מה גם שכל עניין השקילה בתוך המטחנה מאבד משמעות כשטוחנים לידית קפה עודף ואז מגרדים חלק ממנו החוצה.. מה הטעם לשקול את הקפה שיוצא מהמטחנה ולא את הקפה בידית?
לדעתי, אחרי שאתה מגיע לחליטה טובה, אפשר להתעלם מזמן הטחינה וממשקל הגרגרים -ולהתמקד רק בדרגת הטחינה. פשוט טוחנים לידית בצורה עקבית כל פעם לא משנה מה, ואת הקפה העודף משטחים עם חפץ ישר, או משתמשים בדוזר של גלעד שזה הכי קל.
שינויים במידה וצריך כדי שהחליטה תהיה טובה, מבצעים עם כיוון דרגת הטחינה ולא עם המשקל\משך הטחינה. זו דעתי.
לגבי הופר, יש סיבה שהוא קיים. ברוב המטחנות שיצא לי לעבוד איתן, ככל שממלאים את ההופר בפולי קפה - הטחינה אחידה יותר.
ככל הנראה המשקל של הפולים בהופר נחוץ כדי שהסכינים יטחנו את הקפה בעקביות.
אני יודע שזה מציק, אבל אני ממליץ לך למלא את ההופר בפולי קפה, ואז לשפוך חזרה לשקית את הפולים שנשארו לאחר הטחינה.
לגבי אחסון - מנסיוני לא כדאי לאחסן קפה בקופסה אטומה (וואקום), אני תמיד מקבל קפה טעים יותר כשהוא מאוחסן בשקית האריזה הרגילה עם השסתום חד כיווני, נכון לגבי אחסון במקרר ואחסון רגיל.
אני מבין שאתה רוצה להחליף בגלל הנוחיות, אבל אין ממש אפשרויות לשימוש ביתי.
וואריו האופציה היחידה בתקציב שיכולה להתחרות ב K3 . אבל ממה שאני יודע, מכירת הדגם עם המשקל הופסקה, ונותר רק הדגם עם הטיימר.
ממילא זה לא בדיוק פוטר אותך מתהליך המדידה, כי הקפה מתיישן מיום ליום, ותנאי הסביבה משתנים גם הם - כך שהמשחק עם עובי הטחינה וזמן הטחינה קורה לעתים תכופות.
מה גם שכל עניין השקילה בתוך המטחנה מאבד משמעות כשטוחנים לידית קפה עודף ואז מגרדים חלק ממנו החוצה.. מה הטעם לשקול את הקפה שיוצא מהמטחנה ולא את הקפה בידית?
לדעתי, אחרי שאתה מגיע לחליטה טובה, אפשר להתעלם מזמן הטחינה וממשקל הגרגרים -ולהתמקד רק בדרגת הטחינה. פשוט טוחנים לידית בצורה עקבית כל פעם לא משנה מה, ואת הקפה העודף משטחים עם חפץ ישר, או משתמשים בדוזר של גלעד שזה הכי קל.
שינויים במידה וצריך כדי שהחליטה תהיה טובה, מבצעים עם כיוון דרגת הטחינה ולא עם המשקל\משך הטחינה. זו דעתי.
לגבי הופר, יש סיבה שהוא קיים. ברוב המטחנות שיצא לי לעבוד איתן, ככל שממלאים את ההופר בפולי קפה - הטחינה אחידה יותר.
ככל הנראה המשקל של הפולים בהופר נחוץ כדי שהסכינים יטחנו את הקפה בעקביות.
אני יודע שזה מציק, אבל אני ממליץ לך למלא את ההופר בפולי קפה, ואז לשפוך חזרה לשקית את הפולים שנשארו לאחר הטחינה.
לגבי אחסון - מנסיוני לא כדאי לאחסן קפה בקופסה אטומה (וואקום), אני תמיד מקבל קפה טעים יותר כשהוא מאוחסן בשקית האריזה הרגילה עם השסתום חד כיווני, נכון לגבי אחסון במקרר ואחסון רגיל.
תודה חברים על התגובות.
זה הזמן להמציא את המטחנה האולטימטיבית כזאת שתמלא את הופר לקראת הטחינה כדי שיהיה משקל של פולים על הפולים, אחר תשאב חזרה את הפולים לשקית הוואקום ותשמור אותה בקרור.
או שבעצם יש כזאת מכונה, קפסולות. בבעעעעע
אז איך ה caedo e37s ?
3600 ש״ח
או אולי מאצר מז'ור עם מחלק מנות, יד שניה 2500 ש״ח
או מאצר מיני אבל עם מחלק מנות ולא אלקטרונית 1700 שח
דרך אגב למה k10 ? יש להם הרבה דגמים 6 8 וגם שם תתי דגמים.
זה הזמן להמציא את המטחנה האולטימטיבית כזאת שתמלא את הופר לקראת הטחינה כדי שיהיה משקל של פולים על הפולים, אחר תשאב חזרה את הפולים לשקית הוואקום ותשמור אותה בקרור.
או שבעצם יש כזאת מכונה, קפסולות. בבעעעעע
אז איך ה caedo e37s ?
3600 ש״ח
או אולי מאצר מז'ור עם מחלק מנות, יד שניה 2500 ש״ח
או מאצר מיני אבל עם מחלק מנות ולא אלקטרונית 1700 שח
דרך אגב למה k10 ? יש להם הרבה דגמים 6 8 וגם שם תתי דגמים.
עם ה k10 תקבל אפשרויות טחינה רבות . אפס גושים.
מטחנה קונית. שדרוג משמעותי בטעם.
חסרון : בזבוז רב של קפה בין ההכנות (אם אתה משליך שאריות קפה שהצטברו במחלק)
בכל סשיין של הכנה תאבד כשתי מנות אספרסו.
מטחנה קונית. שדרוג משמעותי בטעם.
חסרון : בזבוז רב של קפה בין ההכנות (אם אתה משליך שאריות קפה שהצטברו במחלק)
בכל סשיין של הכנה תאבד כשתי מנות אספרסו.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אין בעיית תקציב אז HG1 מנצחת כל דבר אחר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
קובי, אני שואל את עצמי את אותה שאלה כבר הרבה זמן ובנתיים ממה שאני מתרשם, כל שידרוג יעלה משמעותית יותר מה K3.
ה Ceado 37s זאת המטחנה היחידה שחשבתי עליה ברצינות, מאיפה המחיר שציינת ? אני הבנתי שהעלות שלה בארץ היא סביב ה 4.5-5K.
הדרישות שלי הן קצת אחרות, כאשר איכות הטחינה היא בראש סדר העדיפויות, דיוק הכיוונון במקום השני וכל השאר כבר פחות חשוב.
אחד הדברים שמפריעים לי ב K3 הוא ה Dead Zone שקיים בגלגל הכיוון והוא מקשה על ה fine tuning שאני מוצא שבטחינה לאספרסו הוא קריטי .
כשהייתי אצל גלעד, התרשמתי מהצ'אדו ומהבחינה הזאת המנגנון שלה מרגיש הרבה יותר חלק, רובסטי ובלי חופשים ו/או Dead Zone כמו ב K3.
לגבי הכנת הקפה, מצטרף לדבריו של LQDForce.
מאכסן את הקפה בשקית המקורית (של גלעד) בתוך ארון, הקפה נשמר טוב מאד ככה לתקופה של שבועיים שבה אני מסיים 0.5 ק"ג.
היה לי בעבר מיכל וואקום אטום לקפה, בסוף הפסקתי להשתמש בו, הקפה מפריש שמנים בצורה מופרזת כשהוא במיכל.
אני לא מהשוקלים (אף פעם לא הייתי), משתמש ב doser 2.0 של גלעד על 8.5 מ"מ והתוצאות מצויינות ועקביות מאד.
ה Ceado 37s זאת המטחנה היחידה שחשבתי עליה ברצינות, מאיפה המחיר שציינת ? אני הבנתי שהעלות שלה בארץ היא סביב ה 4.5-5K.
הדרישות שלי הן קצת אחרות, כאשר איכות הטחינה היא בראש סדר העדיפויות, דיוק הכיוונון במקום השני וכל השאר כבר פחות חשוב.
אחד הדברים שמפריעים לי ב K3 הוא ה Dead Zone שקיים בגלגל הכיוון והוא מקשה על ה fine tuning שאני מוצא שבטחינה לאספרסו הוא קריטי .
כשהייתי אצל גלעד, התרשמתי מהצ'אדו ומהבחינה הזאת המנגנון שלה מרגיש הרבה יותר חלק, רובסטי ובלי חופשים ו/או Dead Zone כמו ב K3.
לגבי הכנת הקפה, מצטרף לדבריו של LQDForce.
מאכסן את הקפה בשקית המקורית (של גלעד) בתוך ארון, הקפה נשמר טוב מאד ככה לתקופה של שבועיים שבה אני מסיים 0.5 ק"ג.
היה לי בעבר מיכל וואקום אטום לקפה, בסוף הפסקתי להשתמש בו, הקפה מפריש שמנים בצורה מופרזת כשהוא במיכל.
אני לא מהשוקלים (אף פעם לא הייתי), משתמש ב doser 2.0 של גלעד על 8.5 מ"מ והתוצאות מצויינות ועקביות מאד.
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
שאלה טכנולוגית:
אם רוב המטחנות לא מציעות את השקילה המובנית האם לא יהיה הגיוני יותר לקנות משקל ביתי/מדעי שטוח ועליו למקם את עמדת הTEMPING?
והם נשחטת על הנייר או שמכרת ונשחטת דה פאקטו?
אם רוב המטחנות לא מציעות את השקילה המובנית האם לא יהיה הגיוני יותר לקנות משקל ביתי/מדעי שטוח ועליו למקם את עמדת הTEMPING?
והם נשחטת על הנייר או שמכרת ונשחטת דה פאקטו?
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
אני לא יודע מה תקנה, אבל אתה חייב ללכת לראות את המטחנה בפעולה לפני שתקנה, וגם להתנסות איתה.
שיהיה בהצלחה!
לי יש את המאז'ור ואני מבסוט עד הגג.
שיהיה בהצלחה!
לי יש את המאז'ור ואני מבסוט עד הגג.
יום דבש
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
הורסה אמנם מושלמת (כמעט) מבחינה נתונים על הנייר, אבל המחיר... המחיר לדעתי כל כך מוגזם שזה מעצבן.
מעל 2000 דולר (!!!) על מטחנה ? קצת נפלו על הראש החבר'ה שם. ולחשוב שהם שוב הקפיצו את המחיר ב10%. אם אני לא טועה, בחודש שעבר היא עלתה 1900 דולר בערך ולפני זה אפילו 1500 (יתכן שאני טועה בקשר ל1500?).
בקיצור, לדעתי, המטחנה הזו (עם כמה שהיא טובה) היא מאוד יקרה, על גבול המוגזם.
ה HG ONE היא מעולה, אבל גם שוב לדעתי יקרה יחסית. עבורי כרגע לא מצדיקה את המחיר.
יש כל מיני אלטרנטיבות של Ophra espresso ב300 דולר וב200 דולר. אך גם שם יש בעיות עיצוב , לדוגמה : מאוד לא נוח להוציא את הקפה ולא הכי נוח לכוון את מידת הטחינה.
אני ורועי כבר שנה + במסע של חיפושים להחליף את הK3. לבנתיים האלטרנטיבות או יקרות להחריד, HG ONE וכמובן שהורסה, או מנגד העיצוב בעייתי ולדעתי מעיק בשימוש.
מעל 2000 דולר (!!!) על מטחנה ? קצת נפלו על הראש החבר'ה שם. ולחשוב שהם שוב הקפיצו את המחיר ב10%. אם אני לא טועה, בחודש שעבר היא עלתה 1900 דולר בערך ולפני זה אפילו 1500 (יתכן שאני טועה בקשר ל1500?).
בקיצור, לדעתי, המטחנה הזו (עם כמה שהיא טובה) היא מאוד יקרה, על גבול המוגזם.
ה HG ONE היא מעולה, אבל גם שוב לדעתי יקרה יחסית. עבורי כרגע לא מצדיקה את המחיר.
יש כל מיני אלטרנטיבות של Ophra espresso ב300 דולר וב200 דולר. אך גם שם יש בעיות עיצוב , לדוגמה : מאוד לא נוח להוציא את הקפה ולא הכי נוח לכוון את מידת הטחינה.
אני ורועי כבר שנה + במסע של חיפושים להחליף את הK3. לבנתיים האלטרנטיבות או יקרות להחריד, HG ONE וכמובן שהורסה, או מנגד העיצוב בעייתי ולדעתי מעיק בשימוש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com