שרשור תגובות: שנזן. המקום בו נולדים סלולריים

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3320
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #2 

מאמר מעולה. אאוץ' על הרכינוע :)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

עצוב אך נכון. בשביל להתקדם אתה חייב גם מכשירים יקרים. מי שרוצה לשחק במגרש של הגדולים, צריך לתמחר כמו הגדולים. כלומר, האנשים רוצים לדעת שהם שילמו על משהו טוב ואם הוא זול, הוא פשוט לא ייתפס כטוב. עד לרמה שאותו מכשיר ימכר טוב יותר עם תג מחיר גבוהה יותר - בניגוד גמור לכל הגיון כלכלי. גם אפל אחרי ה-5C הבינה שאנחנו רוצים את האייפון שלנו יקר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

אחלה כתבה.
יש בסין לא מעט יצרנים בתחום הזה (וכמובן שגם בהרבה אחרים) שעשו בשנים האחרונות את הקפיצה הזו "למגרש של הגדולים". חוואוויי (כן, זה נכתב מצחיק, אבל כמה מבטאים את זה בתכל''ס, עם סוג של "ח" בהתחלה) אכן הגדולה אבל יש כמה די דומות לה (ולדעתי האישית גם מתעלות עליה לא מעט פעמים) כמו שייאומי, מייזו ואולי אפשר לומר היום גם OnePlus ו- OPPO (אולי אותה חברה בכלל?) שעולות בקצב אדיר גם באסיה וגם בשאר העולם היום. הרבה חברות החלו לזנוח את שיטת הזיופים/השראה ממותגים מוכרים יותר ועברו לתכנן את המכשירים שלהם בעצמם מאפס. כל התעשייה הסינית הרימה מאד את רמת התכן והייצור שלה בשנים האחרונות וסין עוברת בתעשייה את מה שקוריאה עברה לפני מספר עשורים ומה שיפן עברה כמה עשורים קודם לכן. הודו אגב מתחילה לנוע לעבר אותם יעדים בערך. חבר'ה צעירים היום אולי נולדו לעולם עם מותגים כמו SAMSUNG ו- LG, אבל לפני 20-30 שנה בערך גם הם היו מותגים קטנים בהרבה ולא כל כך הכירו אותם במערב. בטח שלא החזיקו מהם כיצרני פרימיום ביחס ליצרנים היפניים/אירופאיים/אמריקאים באותה התקופה.
בדיוק הזמנתי מכשיר של Xiaomi מסין (הוא מחליף מכשיר סיני אחר מחברת ZOPO שנמצא אצלי כבר שנתיים) והסיבה שבגללה לא רכשתי את ה- HUAWEI P8 Lite (בין כמה אופציות אחרות שעלו) היא שהוא נותן פחות מפרט ובמחיר גבוה מהשייאומי. כשאני אומר לאנשים הזמנתי Xiaomi אני עדיין מקבל על מיני הרמות גבה + שאלה - מי?! מה זה שיאומי?? אולי 1 או 2 מתוך 10 רק שמעו על המותג ואפילו פחות מזה מכירים מנסיון אישי מוצר שלהם. כנ"ל גם לגבי HUAWEI ומותגים סינים אחרים בקליבר הזה.
אני אומר - חכו. חכו איזה שנתיים-שלוש ואז נראה מי יגיד למי "מי?!"
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 169 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

אני מסכים עם שחר בנוגע לכך ששיאומי, וואוי, מייזו וכל שאר החברות הסיניות עושות בדיוק את מה שסוני ושאר החברות היפניות עשו לחברות האמריקאיות\אירופאיות ובדיוק מה שLG וסמסונג עשו ליפנים\אמריקאים\אירופאים.

בנוסף, בנושא הפלאפונים אני במיוחד חושב שהשוק הסיני מומלץ משום שכל הטכנולוגיה של הסמארטפונים מתחילה להגיע מבחינות רבות ליידי מיצוי(אולי עד שיחשבו על טכנולוגיה חדשה). אני פשוט לא רואה סיבה לקנות מכשיר פריומיום כיום, בוודאי אם אנחנו מדברים על הצרכן הממוצע.
הצרכן הממוצע(וכנראה גם אלה שמעבר לממוצע) לא באמת צריך מסכי 2K בפלאפון(בתכלס אפילו 1080P לא ממש הכרחי), לא מצלמה עם 20 מגה פיקסל וגם לא קורא טביעות אצבע.
מעבר לדברים האלה, אני אפילו לא מסוגל לחשוב על רעיונות שבהם מכשירי פריומיום יהיו עדיפים על מכשירים סיניים טובים(בחצי עד שליש מחיר). אתם מוזמנים להעיר את עייני.

בעצם יש עוד "יתרון"(תלוי בעייני המתבונן) למותגים המובילים וזה מתקשר למה ששחר כתב על כך שרק עשירית מהאנישים שהוא מדבר איתם(וכנראה שרק אחוז אחד מכלל הציבור) מכירים את שיאומי. הפלאפונים המובילים, במיוחד אייפון, הפכו להיות סוג של מותג. כך שללכת עם מכשיר סיני זה כמו ללכת עם חולצה לא ממותגת.
לי באופן אישי ממש אין בעיה ללכת עם חולצה לא ממותגת, כך שגם לא תהיה לי בעיה לרכוש מכשיר סיני בעתיד, אבל כל אחד ובחירותיו.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #6 

תענוג היה ממש לקרוא את המאמר הניפלא שלך אלי (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #7 

הי אלי, אחלה כתבה!

ממש נהנתי לקרוא, מקווה שהאוכל בנסיעה הבאה (ברלין-IFA אולי?...) 😉😉 יפצה על האוכל הסיני!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #8 

תודה אלי על כתבה מאוד מעניינת ואינפורמטיבית.

ואני תמיד חשבתי שאני אוהב אוכל סיני
:?

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3320
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #9 

yoav4x4 כתב:הי אלי, אחלה כתבה!

ממש נהנתי לקרוא, מקווה שהאוכל בנסיעה הבאה (ברלין-IFA אולי?...) 😉😉 יפצה על האוכל הסיני!
...
·כן. אנחנו בברלין שבוע הבא. בונה על הנקניקיות והבירה שם.
אלי חבוש

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #10 

EliHaboosh כתב:
...
...
·כן. אנחנו בברלין שבוע הבא. בונה על הנקניקיות והבירה שם.
...
·אני יודע… 😉

גם אני אהיה שם!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

כתבה מעניינת!
ואני מחכה כבר לדיווחים של אלי מ IFA...
:D

taoyossi