חיווט שקעים של טלפון בבית
בוקר טוב.
אני לקוחה של אקספון היום בבנדל על תשתית של בזק.
יש לי בבית שקע טלפון בכל חדר ואני רוצה להפוך את כולם לפעילים לאינטרנט כדי שאפשר יהיה לחבר בכל אחד מהחדרים אינטרנט.
דיברתי עם בזק הבוקר והנציגה אמרה לי שצריך לעשות "חיווט שקעים" בבית מהשקע הראשי לשאר השקעים בבית... היא המליצה לי לא לקחת טכנאי של אקספון אלא להביא חשמלאי פרטי שיעשה את העבודה.
פה אני זקוקה לעזרה והכוונה אם אפשר:
1. אין לי מושג איפה ארון התקשורת שלי בבית. חרשנו כל ס"מ בקירות בבית, לא רואים ארון תקשורת. יש ארון תקשורת בחוץ בחדר מדרגות ליד הכניסה לבית. הבניין בין 17 שנה.
2. האם זה באמת מה שצריך לעשות?
3. אני גרה ברחובות, אם זה מה שצריך, אשמח לקבל המלצות למישהו טוב ואמין שיעשה את העבודה...
3. כמה דבר כזה אמור לעלות?
תודה רבה על העזרה
אני לקוחה של אקספון היום בבנדל על תשתית של בזק.
יש לי בבית שקע טלפון בכל חדר ואני רוצה להפוך את כולם לפעילים לאינטרנט כדי שאפשר יהיה לחבר בכל אחד מהחדרים אינטרנט.
דיברתי עם בזק הבוקר והנציגה אמרה לי שצריך לעשות "חיווט שקעים" בבית מהשקע הראשי לשאר השקעים בבית... היא המליצה לי לא לקחת טכנאי של אקספון אלא להביא חשמלאי פרטי שיעשה את העבודה.
פה אני זקוקה לעזרה והכוונה אם אפשר:
1. אין לי מושג איפה ארון התקשורת שלי בבית. חרשנו כל ס"מ בקירות בבית, לא רואים ארון תקשורת. יש ארון תקשורת בחוץ בחדר מדרגות ליד הכניסה לבית. הבניין בין 17 שנה.
2. האם זה באמת מה שצריך לעשות?
3. אני גרה ברחובות, אם זה מה שצריך, אשמח לקבל המלצות למישהו טוב ואמין שיעשה את העבודה...
3. כמה דבר כזה אמור לעלות?
תודה רבה על העזרה
לא מוכרח שיהיה ממש ארון תקשורת עצמאי. יתכן ובתוך ארון החשמל בחלקו התחתון יש פס קרונה. כזה:
[img2=500x350]http://img2.tapuz.co.il/forums/1_153616948.jpg[/img2]
אם יש פס כזה, צריך לראות לאיזה צינורות מובילים החוטים והם יהיו הצינורות שמגיעים לשקעי הטלפון. אם הכוונה היא להשחיל בתוך כולם כבל רשת שיגיע לכל מקום, צריך שהנתב יעמוד שם או לחילופין יקבל כבל חוזר מתוך המקום שבו נמצא הנתב/מודם. זה בהחלט עבודה לחשמלאי.
אם יש פס כזה, צריך לראות לאיזה צינורות מובילים החוטים והם יהיו הצינורות שמגיעים לשקעי הטלפון. אם הכוונה היא להשחיל בתוך כולם כבל רשת שיגיע לכל מקום, צריך שהנתב יעמוד שם או לחילופין יקבל כבל חוזר מתוך המקום שבו נמצא הנתב/מודם. זה בהחלט עבודה לחשמלאי.
יש הבדל?
· יש שקע בזק בכל חדר שהוא לא פעיל לאינטרנט. אני מחברת את המודם עם הפילטר של השקע לתקע של בזק ונורית ה-dsl לא פועלת, כלומר אין חיבור לאינטרנט.HT-Assaf כתב:יש לי הרגשה שהיא לא הסבירה את עצמה כראוי.
אני מניח שהיא רוצה נקודת רשת בכל חדר ולא נקודת בזק. האם זה נכון?...
אצל השכן מעליי יש בדיוק אותה דירה ואין לו ארון תקשורת בבית. אצלו כל נקודת בזק שמחברים אליה את המודם ראוטר, האינטרנט עובד... אני רוצה שזה יהיה ככה אצלי...
כקלולס מחשבים, אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב...
מצרפת תמונה דומה
זה מה שיש אצלנו בחדר מדרגות... נראה בלאגן אחד גדול. איך יודעים מה שייך לדירה שלי?eli84 כתב:לא מוכרח שיהיה ממש ארון תקשורת עצמאי. יתכן ובתוך ארון החשמל בחלקו התחתון יש פס קרונה. כזה:
אם יש פס כזה, צריך לראות לאיזה צינורות מובילים החוטים והם יהיו הצינורות שמגיעים לשקעי הטלפון. אם הכוונה היא להשחיל בתוך כולם כבל רשת שיגיע לכל מקום, צריך שהנתב יעמוד שם או לחילופין יקבל כבל חוזר מתוך המקום שבו נמצא הנתב/מודם. זה בהחלט עבודה לחשמלאי....
האם כל חשמלאי יכול לבצע את העבודה?
·
אין לי טלפון קווי בבית...
· כך שאני לא יודעת...HT-Assaf כתב:והטלפון כן עובד כרגיל בשקעים האלו, או שגם אין קו חיוג.
בכל מקרה יכול להיות שאין "ארון תקשורת", יכול להיות שיש קופסה פנימית שקועה בקיר, באיזה שהוא מקום אפילו מסתתרת מאחורי רהיט....
לגבי קופסת תקשורת, הפכתי כל ס"מ של קיר באיזור הסלון ופינת האוכל ולא מצאתי. גם השכן מלמעלה שיש לו דירה זהה לשלי אומר שלא מצא אחת כזו.
לשכן שגר בצמוד אליי יש משהו על הקיר המשותף של שנינו, אבל בצד שלי אין כלום...
הבית מפוזר במלא שקעים של בזק, אחד לפחות בכל חדר, אבל קופסה לא מצאתי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לפני 17 שנה לא בכל הבתים מיקמו קופסת הסתעפות או ארון תקשורת.
סביר להניח שהתשתית טלפוניה בביתך בנויה בחיבור מעגלי ולא כוכב ולכן צריך לפתוח את כל השקעים בשביל להבין על מה מדובר.
בכל אופן רצוי להזמין איש מקצוע שיש לו מכשיר בדיקה ייעודי לטובת מציאת חיבורים בשקעים.
סביר להניח שהתשתית טלפוניה בביתך בנויה בחיבור מעגלי ולא כוכב ולכן צריך לפתוח את כל השקעים בשביל להבין על מה מדובר.
בכל אופן רצוי להזמין איש מקצוע שיש לו מכשיר בדיקה ייעודי לטובת מציאת חיבורים בשקעים.
Re: ריכוז התקשורת בבית
· אין לי כבלים. מאחורי הטלוויזיה יש שקע טלפון ושקע כבלים שגם בו המודם לא עובד... בחדרים אותו דבר ויש עוד שקע אחד שאין לידו חיבור כבלים.jan כתב:את יודעת איפה החיבורים של הטלויזיה נמצאים בדרך כלל חיבורי הטלפון נמצאים על ידם...
כשנכנסתי לדירה, ביקשתי שהחיבור של האינטרנט יהיה בחדר שאין בו שקע טלפון, רק כבלים. הטכנאי הוציא שני חוטים מהשקע של הכבלים וחיבר קופסת טלפון לקיר עם דבק סיליקון (עבודה פושטית לגמרי) ולשם האינטרנט מחובר.
אין :-(
· חיפשתי... גם בתוך הקופסה של החשמל עצמה, אולי זה נמצא ביחד עם החשמל... אין...bamirb כתב:noal,
תנסי לחפש קופסת פלסטיק על הקיר בתוך הדירה בסביבת ארון החשמל הדירתי.
בדרך כלל הקבלנים מעבירים את הצנרת (עבור חשמל ותקשורת) לאותו אזור במהלך הבניה...
רגע, רגע, בחדר שבו עובד המודם הכבל של בזק יוצא מאותו צינור שמגיע הכבל של הכבלים?
אם את מחברת טלפון לנקודה הזו יש לך קו?
אפשר לבדוק בחדר מדרגות אם יש צינור שיוצאים ממנו כבל של הכבלים וגם כבל של טלפון כדי לזהות את הקו.
אפשר לבדוק בחדר מדרגות אם יש צינור שיוצאים ממנו כבל של הכבלים וגם כבל של טלפון כדי לזהות את הקו.
נערך לאחרונה על ידי rm1 ב 26/08/2015 13:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין לי טלפון קווי בבית...
· אז אני לא יודעת. יש לי רק קו לאינטרנט. גם אין לי כבלים בבית...rm1 כתב:רגע, רגע, בחדר שבו עובד המודם הכבל של בזק יוצא מאותו צינור שמגיע הכבל של הכבלים?
אפשר לבדוק בחדר מדרגות אם יש צינור שיוצאים ממנו כבל של הכבלים וגם כבל של טלפון כדי לזהות את הקו....
בקופסה בחוץ אני לא מזהה מה שייך לי ומה לאחרים.. אין סימון של דירות.
אתה מתכוון לבלאגן הזה?
· זה צילום של שני חלקי הארון. למעלה נראה לי בזק ולמטה נראה לי כבלים.rm1 כתב:אפשר צילום של החיבורים בחדר מדרגות רק יותר גדול שיראו את כל החיבורים צינורות שמגיעים?...
הנחות:
אין בדירה קו טלפון רגיל פעיל (רק קו האינטרנט בחדר)
אין בדירה כבלים פעילים אבל יש תשתית כלשהיא.
כנראה שהטכנאי שבא להתקין משך קו טלפון חדש עד לארון התקשורת בחדר מדרגות על בסיס תעלה קיימת של כבל כבלים.
צריך לזהות את הקו הזה, כנראה מושחל ביחד אם כבל של הכבלים בתחתית הארון.
ולמצע לאן הוא מחובר בחיבור הקרונה למלה בארון.
ישנו כנראה קו טלפון נוסף שמגיע מהדירה לחיבור הקרונה הנ"ל והוא לא מחובר ואו כן מחובר אבל מנותק בהמשך בארון של כל הבינין.
צר לי אבל אם אין לך ידע/ציוד בדיקה לזיהוי הקו המנותק הזה וגישורו לקו האינטרנט החדש שמחובר יהיה עליך להזמין איש מקצוע
אין בדירה קו טלפון רגיל פעיל (רק קו האינטרנט בחדר)
אין בדירה כבלים פעילים אבל יש תשתית כלשהיא.
כנראה שהטכנאי שבא להתקין משך קו טלפון חדש עד לארון התקשורת בחדר מדרגות על בסיס תעלה קיימת של כבל כבלים.
צריך לזהות את הקו הזה, כנראה מושחל ביחד אם כבל של הכבלים בתחתית הארון.
ולמצע לאן הוא מחובר בחיבור הקרונה למלה בארון.
ישנו כנראה קו טלפון נוסף שמגיע מהדירה לחיבור הקרונה הנ"ל והוא לא מחובר ואו כן מחובר אבל מנותק בהמשך בארון של כל הבינין.
צר לי אבל אם אין לך ידע/ציוד בדיקה לזיהוי הקו המנותק הזה וגישורו לקו האינטרנט החדש שמחובר יהיה עליך להזמין איש מקצוע