הרכבת מערכת ראשונה - זקוק לעצות לגבי זהות המגבר
אז אחרי כשנה בערך עם הסאונד של הטלויזיה (UA46F6400 סמסונג) הגיעה השעה לשדרג את הסאונד.
בלהט הרגע נרכש סט של Pioneer SP-BS22-LR עם סנטר Pioneer SP-C22 באמזון ארה"ב (380$ עד הבית).
כרגע מחפש מגבר התחלתי שאליו בהמשך יתווסף סאב ומתישהו בעתיד הרחוק אולי גם שני רמקולים אחוריים להשלמת הסראונד. הסלון בדירה הנוכחית פצפון (משהו כמו 2.5 על 3, מרחק צפיה 2 מטר) ולכן קשה לי להאמין שאמצא פה מקום להשלמת 5.1 בעתיד הקרוב (אין תכניות לעזוב את הדירה בשנה הקרובה).
ראיתי שהרבה מחברי הפורום הולכים על הonkyo 636 וחשבתי פשוט לקחת את החידוש שלו (646) כי הוא נראה די future proof. אבל העניין הוא שאני לא רואה את עצמי משדרג את המסך ב3-5 שנים הקרובות, אלא אם נתחיל לראות מסכי 4K איכותיים במחירי ריצפה.
אז השאלה היא אולי בכלל ללכת על משהו פשוט יותר ולחסוך אלפיה עד חצי מהמחיר ולקחת משהו מהסדרות היותר ותיקות במקום? כלומר במקום לשלם 580 יורו על ה646 מאמזון איטליה, לקחת משהו יותר פשוט ב300-400 יורו?
השימושים שלי הם סרטים\סדרות 70%, פלייסטיישן 4 20% ומוזיקה 10%.
את הקניה אני אעשה דרך אמזון אירופה.
בלהט הרגע נרכש סט של Pioneer SP-BS22-LR עם סנטר Pioneer SP-C22 באמזון ארה"ב (380$ עד הבית).
כרגע מחפש מגבר התחלתי שאליו בהמשך יתווסף סאב ומתישהו בעתיד הרחוק אולי גם שני רמקולים אחוריים להשלמת הסראונד. הסלון בדירה הנוכחית פצפון (משהו כמו 2.5 על 3, מרחק צפיה 2 מטר) ולכן קשה לי להאמין שאמצא פה מקום להשלמת 5.1 בעתיד הקרוב (אין תכניות לעזוב את הדירה בשנה הקרובה).
ראיתי שהרבה מחברי הפורום הולכים על הonkyo 636 וחשבתי פשוט לקחת את החידוש שלו (646) כי הוא נראה די future proof. אבל העניין הוא שאני לא רואה את עצמי משדרג את המסך ב3-5 שנים הקרובות, אלא אם נתחיל לראות מסכי 4K איכותיים במחירי ריצפה.
אז השאלה היא אולי בכלל ללכת על משהו פשוט יותר ולחסוך אלפיה עד חצי מהמחיר ולקחת משהו מהסדרות היותר ותיקות במקום? כלומר במקום לשלם 580 יורו על ה646 מאמזון איטליה, לקחת משהו יותר פשוט ב300-400 יורו?
השימושים שלי הם סרטים\סדרות 70%, פלייסטיישן 4 20% ומוזיקה 10%.
את הקניה אני אעשה דרך אמזון אירופה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·m1ke כתב:
תודה. אני מבין שההמלצה היא ההמלצה הקלאסית של ללכת על רסיבר פתיחה מוכח במקום לקנות overkill ?...
זו לא ההמלצה הקלאסית אתה ביקשת רסיבר התחלתי.
אין לך סאב, אין לך סראונד, אין צורך ביותר מהמינימום ,בשלב זה.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7404
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
מה הקשר בין המסך למגבר ולרמקולים ? אז לא תחליף טלויזה 30 שנה אז ...... מגבר התחלתי זה משהו כמו מהביוטיפרי של 800 שקל אונקיו 646 זה כבר התקדמות של שנות אור וכבר עדיף לך משהו כזה מאשר כול חצי שנה להחליף מגבר ורמקולים. תקנה משהו טוב על ההתחלה ורוץ איתו שנים.
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
הקשר הוא בפיצ'רים הנוספים שמגברים יקרים יותר כמו האונקיו מספקים. ספיצית אני מדבר על תמיכה ב HDMI 2.0a ו HDCP 2.2.
סביר להניח שכשארצה לשדרג טלויזיה, יהיה כבר תקן HDMI חדש, ואצטרך לשדרג גם את המגבר שוב. בגלל זה ההתלבטות.
סביר להניח שכשארצה לשדרג טלויזיה, יהיה כבר תקן HDMI חדש, ואצטרך לשדרג גם את המגבר שוב. בגלל זה ההתלבטות.
נערך לאחרונה על ידי m1ke ב 29/08/2015 20:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
ההתלבטות מובנת, אין תשובה חד משמעית.
יש הטוענים ש- HDMI 2.0a ו- HDCP2.2 הם Future proof, לפחות לעידן ה-4k. אני לא יודע אם זה נכון.
בכל מקרה תזכור שרסיבר יקר ייתן לך גם הגברה איכותית יותר, ולא רק עוד פיצ'רים. האם ההבדל שמיע? אתה יכול ללכת לחנויות מתמחות, לבדוק אם אתה שומע הבדל בין רסיבר רמת כניסה לרמת ביניים ולפי זה להחליט.
יש הטוענים ש- HDMI 2.0a ו- HDCP2.2 הם Future proof, לפחות לעידן ה-4k. אני לא יודע אם זה נכון.
בכל מקרה תזכור שרסיבר יקר ייתן לך גם הגברה איכותית יותר, ולא רק עוד פיצ'רים. האם ההבדל שמיע? אתה יכול ללכת לחנויות מתמחות, לבדוק אם אתה שומע הבדל בין רסיבר רמת כניסה לרמת ביניים ולפי זה להחליט.