עזרה בהגדרת FreeNas
צריך עזרה בהגדרת FreeNas
אני מצליח לראות תיקיית Freenas ברשת הביתית אך לא ניתן להעתיק אליה קבצים ?
אני מצליח לראות את הממשק משתמש ומופיע שיש לי 2TB
בנוסף צריך הסבר גם על איך להגדיר IP קבוע למחשב הFreeNas ?
אני מצליח לראות תיקיית Freenas ברשת הביתית אך לא ניתן להעתיק אליה קבצים ?
אני מצליח לראות את הממשק משתמש ומופיע שיש לי 2TB
בנוסף צריך הסבר גם על איך להגדיר IP קבוע למחשב הFreeNas ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני מניח שלא יצרת תיקיות כלל עדיין ואתה ניגש ישירות ל-dataset/pool הראשי שהגדרת.
פתח את ה-File Manager בממשק ה-Web, לך אל התיקייה הזו (אמורה להיות ב-mnt/), ואז צור תיקייה ראשית (או כמה תיקיות, למשל: Video / Download / Photos וכו) ע"י בחירה ב-Directory בצד ימין למעלה, הקשת שם התיקייה ואז לחיצה על יצירת תיקייה.
ואז, הקלק על ה-rwx וכו שלה (בצד ימין) ואפשר הרשאות קריאה וכתיבה לכל הקבוצות.
לגבי IP קבוע, עושים את זה בד"כ דרך הראוטר, כך שיספק אותו על פי ה-Mac Address של המחשב עם ה-FreeNAS.
אבל אם יש לך ראוטר הוט בוקס שאינו מאפשר את זה, עושים את זה בהגדרות הרשת של FreeNAS.
אגב, כיום מומלץ להתקין NAS4Free ולא FreeNAS.
פתח את ה-File Manager בממשק ה-Web, לך אל התיקייה הזו (אמורה להיות ב-mnt/), ואז צור תיקייה ראשית (או כמה תיקיות, למשל: Video / Download / Photos וכו) ע"י בחירה ב-Directory בצד ימין למעלה, הקשת שם התיקייה ואז לחיצה על יצירת תיקייה.
ואז, הקלק על ה-rwx וכו שלה (בצד ימין) ואפשר הרשאות קריאה וכתיבה לכל הקבוצות.
לגבי IP קבוע, עושים את זה בד"כ דרך הראוטר, כך שיספק אותו על פי ה-Mac Address של המחשב עם ה-FreeNAS.
אבל אם יש לך ראוטר הוט בוקס שאינו מאפשר את זה, עושים את זה בהגדרות הרשת של FreeNAS.
אגב, כיום מומלץ להתקין NAS4Free ולא FreeNAS.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קודם כל תודה על העזרה המהירה
הסתדרתי עם הגדרת הIP
אך לא הצלחתי לבצע את התהליך שתיארת בנוגע לפתיחת תיקייה
צירפתי תמונה
בנוסף ביצעתי את פירמוט והתקנה מחדש של הFreeNas ועכשיו אין לא את הdataset/pool תחת Network בWINDOWS
הסתדרתי עם הגדרת הIP
אך לא הצלחתי לבצע את התהליך שתיארת בנוגע לפתיחת תיקייה
צירפתי תמונה
בנוסף ביצעתי את פירמוט והתקנה מחדש של הFreeNas ועכשיו אין לא את הdataset/pool תחת Network בWINDOWS
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה לא במקום הנכון - ל-Active Directory ו-LDAP אין קשר לשיתוף תיקיות.
אתה צריך לעשות את זה בתפריטי Sharing.
אתה צריך לעשות את זה בתפריטי Sharing.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שוב, זה נראה כמו בעיית הרשאות.
כיום אני פחות מכיר את ה-FreeNAS, שהממשק שלהם השתנה מאוד מלפני כמה שנים, ונראה שהוא נעשה מסובך ומסורבל.
אני יותר מכיר את NAS4Free.
נסה לראות אם אתה מצליח למצוא הקבלה בממשק עם המדריך הזה - שים לב שנוצר לפני כמה שנים פיצול בין 2 קבוצות פיתוח תוכנה, ולמעשה המדריך הזה הוא עבור NAS4Free ולא FreeNAS, שהפכה למסחרית בעוד NAS4Free נותרה תוכנה בקוד פתוח:
http://www.htmag.co.il/article02962.html
אם המדריך לא עוזר לך ואתה מעוניין להישאר עם FreeNAS, נסה לשאול בפורום של FreeNAS (באנגלית).
בהצלחה!
כיום אני פחות מכיר את ה-FreeNAS, שהממשק שלהם השתנה מאוד מלפני כמה שנים, ונראה שהוא נעשה מסובך ומסורבל.
אני יותר מכיר את NAS4Free.
נסה לראות אם אתה מצליח למצוא הקבלה בממשק עם המדריך הזה - שים לב שנוצר לפני כמה שנים פיצול בין 2 קבוצות פיתוח תוכנה, ולמעשה המדריך הזה הוא עבור NAS4Free ולא FreeNAS, שהפכה למסחרית בעוד NAS4Free נותרה תוכנה בקוד פתוח:
http://www.htmag.co.il/article02962.html
אם המדריך לא עוזר לך ואתה מעוניין להישאר עם FreeNAS, נסה לשאול בפורום של FreeNAS (באנגלית).
בהצלחה!