חוות דעת על סמסונג 55j6300

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 202
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

היי,

התלבטתי בין סמסונג 55h6400 לבין סוני 55w828 והלכתי לראות אותן כדי להחליט (אגב לדעתי לסוני איכות טובה יותר). בחנות ראיתי גם את ה-55j6300 שנראתה טוב יותר משתיהן.

לא מצאתי באתר כל מידע עליה ובאתרים בחו"ל הבנתי שהיא נחשבת לפשוטה למדי. אשמח לדעת מה דעתכם עליה ואיך היא בהשוואה לשתי אלה שציינתי לעיל.
אני מחפש טלויזיה 55 אינץ' בעלת איכות תמונה טובה ככל האפשר כאשר תלת-מימד וסמארט לא מעניינים אותי בתקציב של עד 7K. אם יש המלצות אחרות גם אשמח לשמוע.

תודה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

ה6300 בהשוואה ל6400 מבחינת מפרט:
ה-6300 קעורה, מדגם 2015 ועם מסמארט חדש (TIZEN) ומשופר.
מנגד ה-6400 שטוחה, מדגם 2014, עם קצב רענון גבוה יותר, תלת מימד (וכוללת משקפי תלת מימד) ומגיעה עם שלט חכם.

אם אתה לא מעדיף מסך קעור ולא כזה אכפת לך הסמארט אז נראה לי שה6400 נותנת לך קצת יותר. מאידך אם אין לך צורך בתלת מימד אז אפשר ללכת על הדגם החדש יותר.

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

מה לגבי איכות תמונה? האם יש הבדל בהצגת צבעים שחורים?

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

איכות תמונה אני לא יכול לאמר - זה משהו שצריך לבחון עם העיניים. עניתי רק במישור הטכני.
בעקרון אני לא חושב שצריך להיות פער מורגש בין הדגמים וההיתרון של המסך הקעור זה שהוא אמור למנוע השתקפויות של מקורות או שמגיעים מהצד כגון חלון בסלון. ורק לתקן - אין דבר כזה הצגת צבעים שחורים. זה בדיוק ההפך - איכות השחור נגזרת מהיכולת לא להציג אף צבע (במסכי LED זה בעייתי כי בעצם השחור נוצר מהסתרת תאורת הלד ותמיד יש דליפת אור כזאת או אחרת שפוגעת בעומק בשחור).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #5 

סמסונג משתמשים בפנלי מסך מסוגים שונים גם באותו דגם, אז קשה להסיק מסקנות כלליות. ייתכן שיש גם הבדלים בין מסכים בגדלים שונים מאותו דגם. אבל אם נניח שאפשר להסיק משהו, לפי הסקירות כאן:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/samsung/j6300
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-brand/samsung/h6400

ב-J6300 השחורים קצת גרועים יותר, זוויות הצפיה קצת מוגבלות יותר, האחידות בצבעי ביניים גרועה יותר (אבל אפשר לצפות להבדלים בין יחידות מאותו דגם, אז סקירה אחד לא אומרת הרבה). לחיוב, האחידות בשחור טובה יותר.

עד כמה אפשר להניח שזה המצב בכל השוואה בין J6300 כלשהו ל-H6400 כלשהו? לא יודע.
Alon_Solo כתב:וההיתרון של המסך הקעור זה שהוא אמור למנוע השתקפויות של מקורות או שמגיעים מהצד כגון חלון בסלון.
...
אלא אם החלון בסלון נמצא במקום שדווקא קעירות המסך תופסת... :) אם כבר, קעירות אולי יכולה לעזור אם יושבים ממש באמצע, מול המסך, ואז היא תפחית קצת שינויים בגלל זווית צפיה. אבל אם אתה זז קצת הצידה זה יהיה גרוע יותר ממסך שטוח.

בקיצור, מסך קעור זה בשביל העיצוב ולא שום דבר אחר.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 27/08/2015 17:00, נערך 3 פעמים בסך הכל.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #6 

לפי הביקורת מסתבר כי סידרת H יש בה קנונטרסט טוב יותר

וגם יותר פיצרים שהוזכרו למעלה מסידרה J

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

לא לחינם הH6400 משווקת גם השנה. סוס מנצח כנראה לא מחליפים. זאת גם השנה הראשונה שזה קורה, בטח בדגמים 6000 ומעלה (גם 8500).

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

הלכתי שוב להשוות בין הטלוויזיות, ובאמת השחורים נראים טוב, לדעתי כמו ב-H (אבל זה בעיניי). מה שכן יש מריחה כל פעם שיש תזוזה, נניח ויש פנים של מישהו במסך אז ברגע שהתמונה זזה הפנים שלו נהיות מרוחות ו"מפוקסלות" ואז בעצירה יש פיקוס מחדש.
מהרגע שראיתי את זה אני לא מצליח יותר לא לראות את זה וזה גרם לי לרדת משני מסכי הסמסונג.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

התופעה לא תמיד באשמת המסך ולפעמים זה עיניין של הגדרות. אגב, אלו הדברים הקטנים שעושים את ההבדל כשאתה קונה מסך מהסדרות היותר גבוהות. תמונה סטטית תראה דומה אבל תמונות זזות זה משהו אחר. גם כתוביות וטקסט רץ או לוגו סטטי עם רקע זז יראו לא טוב במסכים הפחות טובים

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”