התקנת רמקולים שקועים בקיר - מבקש עצות וטיפים
-
ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שלום, אז לאחר התלבטות רבה, רכשית רביעיית Earthquake EWS530C שיתחברו למגבר HK AVR-171 וכמו כן ישנו גם סאב שקוע בקיר JBL SS88IWS
סימנתי לקבלן את גודל המסגרת שהוא צריך לחצוב, אמרתי לו עומק של 10 ס"מ לפי המפרט, וכמובן צינור שמגיע.
עכשיו, לרמקוילם ולסאב יש תופסן שיוצא החוצה בעזרת בורג ואמור להחזיק בקיר, יש לכם עצות איך לבצע תשתית שהרמקול יוכל להתפס בה בקיר בלוקים? האם כדאי לבקש מהנגר להכין קופסאת עץ שתיכנס לקיר בלוקים ?
האם כדאי לשים סופגים כלשהם מאחורי הרמקול או פשוט להכניסו ככה לקיר ?
תודה
סימנתי לקבלן את גודל המסגרת שהוא צריך לחצוב, אמרתי לו עומק של 10 ס"מ לפי המפרט, וכמובן צינור שמגיע.
עכשיו, לרמקוילם ולסאב יש תופסן שיוצא החוצה בעזרת בורג ואמור להחזיק בקיר, יש לכם עצות איך לבצע תשתית שהרמקול יוכל להתפס בה בקיר בלוקים? האם כדאי לבקש מהנגר להכין קופסאת עץ שתיכנס לקיר בלוקים ?
האם כדאי לשים סופגים כלשהם מאחורי הרמקול או פשוט להכניסו ככה לקיר ?
תודה
נערך לאחרונה על ידי ValorHeart ב 23/08/2015 22:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
תמיד מומלץ להשתמש בתיבת עץ
גם בד״כ יש לחברות תיבות ייעודיות לכל רמקול.
אם תשיג את המפרט של זה תוכל לבדוק אם יש לך מספיק עומק בקיר, וגם לבקש מנגר שיבצע תיבה דומה
גם בד״כ יש לחברות תיבות ייעודיות לכל רמקול.
אם תשיג את המפרט של זה תוכל לבדוק אם יש לך מספיק עומק בקיר, וגם לבקש מנגר שיבצע תיבה דומה
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
-
ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
תודה רבה על התגובות,
כבר רכשתי לסאב וופר מגבר Earthquake XJ-300FR.
כל הציוד אצלי ויש לי את כל המפרטים של המידות הדרושות, לגבי ההתקנה, אני חובב עם ידיים טובות ולכן אעשה זאת לבד, אין יותר מידי תשתית כאן, צנרת מכל רמקול לנקודת ריכוז אשר בה ישב המגבר והרסיבר, חוט אני ארכוש בהמשך לקראת ההתקנה אחד טוב ועבה, חיבור כל המערכת זה שטויות.
לגבי העומק בקיר אני יעשה כמה שצריך, זה בלוק 20 והרמקולים הם 9 ס"מ והסאב הוא קצת פחות מ10 ס"מ עומק, אני מביח שעם קופסאת עץ זה יהיה בסביבות 12 ס"מ.
האם יש מקום מומלץ לרכישת קופסאות לרמקולים, או שפשוט כדאי לי לתת לנגבר מפרט שיכין לי ?
תודה
כבר רכשתי לסאב וופר מגבר Earthquake XJ-300FR.
כל הציוד אצלי ויש לי את כל המפרטים של המידות הדרושות, לגבי ההתקנה, אני חובב עם ידיים טובות ולכן אעשה זאת לבד, אין יותר מידי תשתית כאן, צנרת מכל רמקול לנקודת ריכוז אשר בה ישב המגבר והרסיבר, חוט אני ארכוש בהמשך לקראת ההתקנה אחד טוב ועבה, חיבור כל המערכת זה שטויות.
לגבי העומק בקיר אני יעשה כמה שצריך, זה בלוק 20 והרמקולים הם 9 ס"מ והסאב הוא קצת פחות מ10 ס"מ עומק, אני מביח שעם קופסאת עץ זה יהיה בסביבות 12 ס"מ.
האם יש מקום מומלץ לרכישת קופסאות לרמקולים, או שפשוט כדאי לי לתת לנגבר מפרט שיכין לי ?
תודה
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אתה צריך לברר מול היצרן/ספק מה הנפח הדרוש לרמקולים שלך. כיוון שאתה מוגבל בעומק 12-13 ס"מ אזי לפי הנפח תוכל לחשב את שאר מידות הקופסא. רצוי שהקופסא תיהי עשויה מסנדוויץ ולא סיבית. אל תשכח לעשות בקופסא חור להעברת צינור עבור הכבל רמקול. הצינור בקוטר 16 ולא 12 שרשורי, כי לפעמים אחרי הנחת הקופסא והביטון והטיח יש "משחק" וקופסא קצת זזה והצינורות 12 מאוד גמישי ולפעמים נוצר מצב שחוט משיכה עובר אבל כבל רמקולים בידוד כפול טוב שעוביו כ 7 מ"מ לא עובר.
בהצלחה
בהצלחה