עם או בלי קרוס?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן הכנסתי לאורווה רמקול מעניין - Dynaco A25 , מדפי באריזה קטנה עם אלמנטים בריאים של Seas.
האלמנטים בנויים היטב וגם התיבות , אבל כקונספט לרמקולים אין ממש קרוס - קיים קבל סינון 4.7 לטוויטר ופוטנציומטר , אבל הוופר מחובר ישירות לטרמינל ומנגן לחלוטין ב FULLRANGE.

לא הייתה לי הזדמנות עדיין לעשות להם האזנה טובה מכיוון שאחד הטוויטרים בתיקון , אבל אני תוהה אם אפשר להוציא מהם הרבה יותר עם השתלת קרוס אובר פשוט או שעדיף להישאר עם היתרונות והחסרונות של היעדר קרוס , ואם לא אז גם המלצות לקרוס אוברים יתקבלו בברכה.

ובהזמנות מצרף גם תמונה של הסט אפ שהתווסף אליו מרנץ 2275 אחרי שיפוץ מטורף אצל יאיר.

Form78HiFi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

אם נשמע טוב, לא הייתי נוגע.

אבל איך Dynaco עכשיו?? מה עם ה JBL...

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

Driver charesteristics

שליחה #3 

ELIAD הי
התשובה לשאלה שאתה שואל מצוייה בחלקה בתכונות הפיזיקליות של היחידות.

היה ניתן ללא ספק לבנות לרמקול הזה קרוס של 12DB/Octave(סליל קבל / קבל סליל עבור כל אחת מהיחידות)
ולקבל עקומת חיתוך "ברורה" (או מוגדרת יותר) חשמלית.
הדבר היה יוצר חיתוך HIGH PASS "חד יותר" לטוויטר
וכמובן חיתוך LOW PASS "חד יותר" לוופר
DYNACO דרך SEAS שהם היצרנים של היחידות ומומחיותם (עד היום) בכך, בחרו פתרון פשוט ובעל יתרונות רבים דהינו "(KIS(S":

בפועל, הקבל בן ה 4.7 מיקרו, בטור לטוויטר, משמש "קרוס" HIGH PASS בעקומה של DB/Octave 6 אשר מספיקה בהחלט למנוע "השפעה שלילית" של תדרים נמוכים ביחידה זו. (ה LPAD, ה "פוטנציומטר" משפיע על רמת האנרגיה שמקבלת היחידה ומתאם את עוצמת הטווויטר מול הוופר)
הוופר, בגלל תכונותיו הפיזיקליות "מפסיק להגיב" בתדרים גבוהים (או ממעט להגיב ליתר דיוק). דבר שמייתר את הצורך ב NETWORK לבצע פילטור תדרים גבוהים.

דיינקו עצמם תארו זאת "בשפת הקודש" כך:
All Dynaco speakers are two-way systems (the A-50 employs two identical woofers) to avoid the problems of complex crossovers, and to minimize the effects of different drivers reproducing the same frequencies. While the ideal reproducer would be a unified source, physical limitations preclude this in practical systems. Careful tailoring of Dynaco drivers for integral rolloff characteristics eliminates the need for elaborate networks, assures smooth mid-range transition, and minimizes time-delay and phase distortion.

במאמר מוסגר, צריך לזכור (ואף נאמר למעלה ע"י DYNACO) שלקרוס עצמו ישנה השפעה שלילית בכך שמעבר לחיתוך (או הנחתה) בתחום תדרים מסויים, הקרוס משפיע על הנצילות הכללית של המערכת, וחמור מכך משפיע על הסטת פאזה ( PHASE SHIFT) שבה עובדת היחידה, לכן, בד"כ בקרוס "TWO WAY" תמצא היפוך פאזה מלא בן ה וופר לטוויטר (ואז הופכים את הקוטביות של היחידה - טוויטר מול וופר), הבעיה היא שלא תמיד ההיפוך הוא מלא (דהינו בן 180 מעלות) ואז קשה יותר לקבל תמונת סאונד הומוגנית.
הקטע למעלה לקוח מסקירת המוצר של A25 מכאן
א
חלה רמקול ד"א, היתי מציע לבחון את החלפת הקבל אתה עשוי להיות מופתע מהתוצאות בהשקעה אפסית

עוד חומר מאת SEAS עצמם בנושא זה כאן
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #4 

Form78HiFi כתב:אם נשמע טוב, לא הייתי נוגע.

אבל איך Dynaco עכשיו?? מה עם ה JBL...
...
·הJBL הם הרמקולים הראשיים ,והם נשמעים מדהים עם ה2275, אבל לאחרונה נכנס לי לראש שבא לי עוד זוג עם אופי צליל יותר אירופאי / east coast בשביל לגוון (כמו שאני מחזיק שני רסיברים די שונים בצליל).

תודה הראל , אני אנסה להינות מהקונספט , נשאר לי רק לחכות שהטוויטר יחזור מתיקון , להחליף/לשדרג טרמינלים (אחד מהם שבור) ולהחליף את הקבלים ( יש לי קבלים עומדים , זה תופס ?)

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

קבלים

שליחה #5 

הי ELIAD,

אני בטוח שאתה תהנה מהרמקול הזה - זה רמקול מורשת וכבר די קשה למצוא זוג במצב סביר....
תמצא כאן בפורום תילי תילים של מאמרים שנכתבו בעבר על קבלים ועל היתרונות של "זנים" שונים.

קבלים "עומדים" או "שוכבים" זה לא ממש משנה.
כדאי כמובן לדאוג לקבע אותם כך שלא ירטטו / יזמזמו וכיו"ב (עם דבק חם למשל), לבצע הלחמות טובות ואם יש צורך להשתמש במוליכים (חוטים) לדאוג שיהיו טובים לפחות כמו במקור.
הקבלים אגב הם קבלים "ביפולאריים" - דהינו ללא קוטביות

טרמינלים
- לא פחות חשוב ונקודת תורפה ברמקולים וותיקים - יפה שראית לנכון להחליף אותם.

LPAD עוד דבר שהייתי שם לב אליו הוא "ריסוס" ה LPAD (הפוטנציומטר) בספרי מגעים. אני מעדיף את אותו ספריי - שגם "משמן" את המכלול. הרעיון הוא שעל גבי המגעונים של הרכיב מצטברת קורוזיה ולעיתים גם התפחמות. שעשויה להשפיע על הצליל. לכן נצל את ההזדמנות שהרמקול פתוח - ורסס אותו.

בהצלחה
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #6 

אם עדיין לא תיקנת את הטוויטר.
במודעה המצורפת יש למכירה טוויטרים של גודמנס
שהופיעו באחד הדגמים של המצו או בדגם הטווין.
אלו למעשה הטוויטרים של הדיינקו איי25.

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 808880b07f

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”