התקנת אינטרנט בבית - 2 טכנאים??

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ggme4 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חברים,

רציתי להתייעץ אתכם לגבי התקנת אינטרנט בבית.
לאחרונה עברתי דירה. בדירה הקודמת היה לי באנדל של 012 והוט (הכל דרך 012) במהירות 30 מגה והייתי מרוצה. כל העסק עלה 100 שקלים לחודש. כמו כן יש לי ראוטר מ- 012 (הסמארטבוקס).

בדירה החדשה היה לדיירים הקודמים ADSL ויש תשתית בזק בדירה (אין קו פעיל, אבל התשתית קיימת).

התקשרתי לפני המעבר ל- 012 ונאמר לי שבמקרה שאני רוצה לעבור לבזק וכיוון שיש לי ראוטר VDSL והיתה תשתית בזק בדירה, הנושא מאוד פשוט - הם מבטלים את הבאנדל, מעבירים אותי לחבילת One שלהם, מעלים את בזק על הקו שמקצים לי קו וגמרנו.

עכשיו אחרי המעבר כמובן ששום דבר לא כזה פשוט (כמו כל דבר שקשור לנותני שירות...)...
מתברר שצריך להגיע טכנאי בזק.
למרות שזה לא מה שנאמר לי במקור, הבנתי שאין ברירה וגם לזה הסכמתי.

ואז התברר שזה לא מספיק - צריך 2 טכנאים (!!) - אחד שיתואם ויגיע כדי להקצות לי קו בארון תקשורת והשני שיגיע אחרי כמה ימים כדי לחבר לי את הראוטר... הביקור השני כמובן כרוך בעלות של 100 ש"ח... מה שכמובן מסביר למה 012 כל כך נדיבים ונותנים שני חודשים ראשונים ב- 50 ש"ח במקום ב- 100... הם בסך הכל מחזירים את עלות הביקור של בזק.

מדובר רק על אינטרנט ואין צורך בקו של בזק ואת הראוטר בכלל יש לי ואני לא צריך כלום מבזק - אז בשביל מה בדיוק צריך להגיע הטכנאי השני?? הנציגה העלתה על הקו נציג של בזק שכמובן היה "מאוד מאוד נחמד..." וטען שככה זה ושתמיד צריך שני טכנאים ושזה לוקח לפחות שבוע לכל טכנאי ושהטכנאי השני הוא טכנאי LPC מומחה...

יש לי כבר מספר לא קטן של שנים אינטרנט, יצא לי לעבור כמה טכנאים, ספקים ודילוג בין תשתיות ואני לא זוכר אף פעם צורך בשני טכנאים נפרדים כדי לגרום לאינטרנט לעבוד (בייחוד כשכבר הכל קיים...). בנוסף, אחי שעבר במקומי לדירה הקודמת הזמין דרך 012 באנדל עם הוט והפלא ופלא - הגיע טכנאי אחד למחרת שסידר את החיבור במקום...

האם מישהו נוסף נתקל בדבר כזה? האם זה באמת המצב? או שזו סתם דרך חוצפנית של בזק "לסחוט" כסף מהלקוחות ולעשות חיים קשים למי שרוצה להתחבר דרך השוק הסיטונאי?
זה לא העניין הכספי של ביקור הטכנאי כמו שזה פשוט הפסד שני ימי עבודה והרבה זמן בלי אינטרנט שאני זקוק לו גם לעבודה.

חשוב לציין שהתקשרתי גם לבזב"ל לקבל הצעה ולפי מה שהם טוענים זה שאם זה רק אינטרנט ולא צריך קו בבית אז מספיק טכנאי אחד...

הבעיה היא שאני עדיין משלם על הראוטר של 012 ולפי מה שאני מבין אני לא יכול להתחבר איתו דרך ספקים אחרים בגלל נעילה של 012 אז אני קצת תקוע איתם...

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #2 

מה אתה רוצה? 012 הסבירו לך בדיוק מה צריך לעשות בכדי לחבר אותך לתשתית בזק, מה הבעיה שלך?

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

ValorHear
מה קרה למה אתה כועס כל כך?

ShaiPerlstein
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אני יודע שלפעמים יש להם בעיות בחיבור והם שולחים טכנאי של בזק.
לגבי הראוטר אתה לא חייב טכנאי, ניתן במשלוח או באיסוף עצמי.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

קרוקס44 כתב:ValorHear
מה קרה למה אתה כועס כל כך?
...
·

אני כועס כי נהיינו עם מפונק, אנשים רוצים להתחיל לשלם פחות, אז הם צריכים להבין שצריך לעבוד קצת יותר בכדי לקבל בזול יותר, אי אפשר לקבל גם מחיר נמוך וגם שירות מושלם ומלא, רוצה טכנאי אחד? תפנה לבזק ישירות.

אני בכלל בדעה שהלקוח צריך למשוך לבד כבל מהדירה שלו החוצה ורק שם הטכנאי יחבר אותו לתשתית, כל העולם עובר לDIY ורק אנחנו נשארים "בורים" חסרי ידע ודורשים טכנאי על כל שטות, לא יזיק לישראלים ללמוד קצת דברים שהם כבר מזמן בסיסיים בארה"ב

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #6 

ValorHeart כתב:
...
...
·

אני כועס כי נהיינו עם מפונק, אנשים רוצים להתחיל לשלם פחות, אז הם צריכים להבין שצריך לעבוד קצת יותר בכדי לקבל בזול יותר, אי אפשר לקבל גם מחיר נמוך וגם שירות מושלם ומלא, רוצה טכנאי אחד? תפנה לבזק ישירות.

אני בכלל בדעה שהלקוח צריך למשוך לבד כבל מהדירה שלו החוצה ורק שם הטכנאי יחבר אותו לתשתית, כל העולם עובר לDIY ורק אנחנו נשארים "בורים" חסרי ידע ודורשים טכנאי על כל שטות, לא יזיק לישראלים ללמוד קצת דברים שהם כבר מזמן בסיסיים בארה"ב
...
אחי כל מילה סלע !

ofers79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 810
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #7 

אם כבר בורות, מה זה DIY ?

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #8 

@ofers79
DIY:
Do It Yourself

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #9 

אני בדעה שגם הלקוח צריך להשחיל את הכבל עד המרכזיה למה רק עד הארון בחוץ :twisted: (n)
גם אני הייתי עד לאחרונה לקוח של 012 (תשתית +ספק) ועברתי דירה בתחילת החודש ואין לי בדירה שקע של בזק פעיל (יש חוטים שלא מחוברים לארון בחוץ) וכשהגיע הטכנאי של בזק הוא הסביר לי שהוא מחבר אותי עד הארון בחוץ וש012 ישלחו טכנאי נוסף לחבר אותי לבית :מבולבל: , כמובן של012 אין טכנאים, כמובן שזה עצבן אותי ברמות .....
ביטלתי את השרות ועברתי להוט.

בגלל המלחמה המטופשת של בזק והספקים, שניהם יוצאים מופסדים והוט הרוויחה (במקרה שלי).

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #10 

אני בעד זה שכולם יהיו עם סיבים אופטים :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”