קיבלתי את ה - OPPO 103D החדש שלי (!!!) ויש לי מספר שאלות

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,

אז סוף סוף קיבלתי את ה - OPPO 103D ומההתרשמות הראשונית - וואוו!! רואים משמעותית טוב יותר מה- HTPC שיש לי, והשילוב עם הדארבי - קטלני! באמת כאילו הסירו שכבת אבק מהמסך. אפילו אשתי הייתה בהלם מהשערות שרואים על פני השחקנים (והשחקניות...) בצילומי תקריב - מדהים!

אני עדיין משחק עם אחוזי הדארבי, לעת עתה "התיישבתי" על 75%.

מבחינת INPUT האופו מחובר אצלי לממיר יס HD, ול- HTPC באמצעות שתי כניסות ה- HDMI, וכן באמצעות ethernet ל- HTPC (שאליו מחובר ב- USB כונן חיצוני המאכלס את כל המדיה - סרטים ומוסיקה) שממנו אני מזרים את המדיה לאופו ב- SMB.

מבחינת OUTPUT האופו מחובר ב- HDMI לרסיבר (DENON 1513 המשודך לרמקולים TANNOY TFX 5.1) שממנו יוצא מפצל HDMI למקרן (OPTOMA 25LV, מציג למסך 106") ולטלוויזיית LED (סמסונג 55" דגם 6200ׂ).

מה שמביא אותי למספר שאלות -

1. האם ניתן לבצע באמצעות האופו upscale ל- 1080p/1080i לשידורי yes המשודרים ב-SD (לדעתי 576p)? ראיתי מספר פורומים שאומרים שכן אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית לכך

2. אני צופה בעיקר בריפים של בלוריי (remuxׂ בקונטיינר MKV + תרגום srt בעברית מוכנס לתוך הקונטיינר). שמתי לב שאם ה- srt נמצא בתוך ה- MKV יש לאופו בעיה להציג אותו (מראה את התרגום הפוך וגם השורות קופצות מידי פעם לשורה שלישית) בעוד שכאשר אני מוציא את התרגום מחוץ ל- MKV (באותה תיקייה עם שם זהה לסרט) התרגום מוצג בצורה טובה. האם עוד מישהו נתקל בתופעה זו?

3. שאלה כללית אך מורגשת יותר עתה עם האופו - שמתי לב שלעיתים אין קשר בין איכות הסרט "על הנייר" (ריפ של בלוריי מלא עם ביטרייט גבוה וכד') לבין איך שהוא נראה בסופו של דבר על המסך, לדוגמא הסרט child 44 בגודל של כ- 40 גיגה נראה אצלי מגורען ולא חד, לעומת למשל פרק בסידרה, לצורך העיניין MR. ROBOT שהוא בפורמט HDTV ובגודל של כ- 4 גיגה (45 דקות) אך נראה פצצה על המסך. ראיתי גם את הסרט FURY ROAD MAD MAX האחרון שיצא בגרסת remux 7.1 ורואים טוב מאוד אך יש סצנות שלעיתים נדמה שלי שבתכנים פחות איכותיים כמו הסידרה הנ"ל רואים טוב יותר. האם זה נורמלי?

תודה רבה מראש לעונים ומצטער על החפירות...

יניב

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

1. חיובי בהנחה שהממיר מוציא תחת רזולוציה "Auto" רזולוציה של 576i לערוצי ה-SD
2. תופעה אפשרית - תלוי ב-encoding שבו הכניסו את התרגום לתוך הקונטיינר (MKV) וזו גם יכולה להיות בעיה שנוצרת משילוב של 2 הגורמים.
3. נורמאלי מאוד - לא רק שיש הבדלי איכות תמונה בין תכנים באותו הפורמט, יכול גם להיות אותו סרט, באותו פורמט של מדיה וקידוד שאיכות התמונה תהיה שונה בין הוצאה שמיועדת לארה"ב ובין כזו שמיועדת לאירופה, לדוגמה. זה תלוי מי הגוף שאחראי על ההפצה לכל אזור כזה ואיך הוא בוחר לעבד את התוכן לפני שהוא מעביר אותו למדיה עצמה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה (~) (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

יניב
תתחדש ותהנה(Y) (~) (b)
בחירה נכונה.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@itay123

תודה איתי!

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה (Y)
כל הכתבות שלי
עמית לגו

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #7 

תתחדש.
מכשירים נהדרים
העם דורש..... כל מיני דברים

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #8 

תתחדש ותהנה (Y)

yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@SONYES

תודה רבה!

yanivkin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

UPSCALE

שליחה #10 

הי

שאלה לגבי תכונת ה upscale של האופו-

הממיר יס hd מוגדר אצלי על auto מבחינת הגדרות hd, כדי שיוציא את הרזולוציה כפי שהיא (כלומר בערוצי sd 576p) האופו מוגדר על רזולוציית יציאה של 1080p(ולא auto) אך אני לא רואה שום הבדל באיכות ...האם יש משהו שפיספסתי? אולי קשור לגבי ה pal או ה ntsc? באופן כרגע מוגדר על ntsc.

תודה!!! יניב

נ.ב

באמת מכשיר מדהים (-:

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

Re: UPSCALE

שליחה #11 

yanivkin כתב:הי

שאלה לגבי תכונת ה upscale של האופו-

הממיר יס hd מוגדר אצלי על auto מבחינת הגדרות hd, כדי שיוציא את הרזולוציה כפי שהיא (כלומר בערוצי sd 576p) האופו מוגדר על רזולוציית יציאה של 1080p(ולא auto) אך אני לא רואה שום הבדל באיכות ...האם יש משהו שפיספסתי? אולי קשור לגבי ה pal או ה ntsc? באופן כרגע מוגדר על ntsc.

תודה!!! יניב

נ.ב

באמת מכשיר מדהים (-:
...
·אצלי {105} וגם אצלך חייב לשים אוטו כי הדרבי עובד רק בזה

לא חשוב שני השיטות אצלו זה עובד לכל כוון במסך הגדר על אוטו בשיטת שידור ולא להנעול על PAL /NTSC מכוון שאופו ינעל אוטומטי\ דבר אחד נוסך הדרבי לא עובד אלא רק אם מגדרים על אוטו בלבד
ריזולוציה יציאה היא 1080/60P או 50P או 24P בהתאם לשידור אפילו אם הוא בא מ576P 576I בהגדרה של אוטו
או במקרה הכבלים הגדר אצלך 720P לא אכנס לזה זה עדיף בתמונה מ1080I קצת מסובך להסביר האופו עושה מעולה 720P מהממיר ל 1080P ב50/60 HZ
שאר הרזולוציות ומטה הן משודרות ללא התערבות הדרבי

קיים גם גם העברה ל 4K 60P זה בתנאי שיש מסך מתאים

דבר אחד נוסף ניתן לחבר לו כל סטרימר/ מכשיר עם יצאת HDMI 1.3 . בכניסה של HDMI יעודית ככה שיכול להעביר סרטים עם פס קול DTS- EX DD MATRIX

ללא בעיה
אם יש קובץ של בלוי רי עם קובץ שמכיל DTS-HD או DD-HD אז הופך ל LPCM 2 שני ערוצים אבל תמונה מדהימה עם אפשרות להוסיף דארבי

ומה גם מזהה אוטומטית את המסך ואומר לך רק בכניסה הזו אם זה ב24 BIT או 36 BIT בהתאם ליכולת המסך -

המכשיר מלא בכל כך הרבה פונקציות שימושיות

moshebit
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

MarioMan כתב:1. חיובי בהנחה שהממיר מוציא תחת רזולוציה "Auto" רזולוציה של 576i לערוצי ה-SD
2. תופעה אפשרית - תלוי ב-encoding שבו הכניסו את התרגום לתוך הקונטיינר (MKV) וזו גם יכולה להיות בעיה שנוצרת משילוב של 2 הגורמים.
3. נורמאלי מאוד - לא רק שיש הבדלי איכות תמונה בין תכנים באותו הפורמט, יכול גם להיות אותו סרט, באותו פורמט של מדיה וקידוד שאיכות התמונה תהיה שונה בין הוצאה שמיועדת לארה"ב ובין כזו שמיועדת לאירופה, לדוגמה. זה תלוי מי הגוף שאחראי על ההפצה לכל אזור כזה ואיך הוא בוחר לעבד את התוכן לפני שהוא מעביר אותו למדיה עצמה.
...
·תתחדש!
שאני שם על מחשב ISO BLUERAY מקורי ומנגן דרך הטלוויזיה בחיבור HDMI 1.4 זה משתווה לOPPO או יש שמה איזה עיבוד מיוחד ?
( דר"כ דרך OPPO ניתן לחבר DISK ON KEY עם ISO ולנגן או זה רק דיסקים מקורים של BD ?)

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”