איכות תמונה ב JS9000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אתמול קיבלתי בשעה טובה את הסמסונג JS9000. עדיין לא נגעתי בשום פרמטר ואיכות התמונה פשוט מדהימה.

האם אפשר למצוא איפשהו סט פרמטרים של טיוי שעברה כיול מקצועי ? אני מת להשוות ולראות את ההבדלים. אם מישהו יוכל להפנות אותי לדבר כזה אני אשמח מאוד.

כרגע זיהיתי בה בעיה אחת בלבד. שהתמונה זזה מהר נוצר טישטוש קל על המסך אבל ממה שקראתי זו אופציה שניתן לבטל.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #2 

מסך פצצה,תתחדש

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

הגדרות תמונה הן לא דבר כללי אלא שונה לכל מסך (או לפחות לכל סדרת ייצור), אחרת היצרן היה מגדיר את זה במפעל. ברמה מסוימת יש גם עניין של טעם וצורת שימוש.

אבל אם אתה רוצה לנסות, הנה הגדרות מסקירה אחת:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-bra ... 0/settings

KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על המידע. אני אכניס את הערכים שיש שם ואשמור במצב אחר ואנסה לראות מה ההבדלים.

אני צריך להיכנס לזה לעומק. אתמול שיחקתי קצת עם ההגדרות ועכשיו התמונה שאני רואה פחות טובה מאיך שקיבלתי את המסך. מעניין אם יש דרך להחזיר להגדרות הראשוניות איתה היא הגיעה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

תמיד יש אפשרות reset to factory settings/"הגדרות יצרן" או משהו דומה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

בלי תבניות בדיקה, עדיף לא לשחק.
נראה לי שבדגמים הגבוהים יש פחות שונות בין מסכים ויש יותר תקפות לכיולים שאחרים עשו.
בזמנו השתמשתי בהגדרות שמצאתי באינטרנט ל-ES8000 שלי ואחרי תקופה שרציתי לנסות לשפר את הכיול עם תבניות בדיקה, גיליתי שהכיול המועתק עשה יופי של עבודה ולא מצאתי שום צורך בשינוי (אפילו לא יחידה של בהירות / ניגודיות).
ובכל מקרה, נראה לי שעדיף לעשות fine tuning להגדרות כיול מומלצות ולא ל-out of the box settings.

אה וכן - תתחדש! כולי קנאה!

KingRN פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אלון, רק לחדד.... אתה ממליץ לי לקחת הגדרות מומלצות מהאינטרנט ועליהן לעשות כיולים סופיים בהתאם למה שנראה לי ??

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Alon_Solo כתב:בזמנו השתמשתי בהגדרות שמצאתי באינטרנט ל-ES8000 שלי ואחרי תקופה שרציתי לנסות לשפר את הכיול עם תבניות בדיקה, גיליתי שהכיול המועתק עשה יופי של עבודה ולא מצאתי שום צורך בשינוי (אפילו לא יחידה של בהירות / ניגודיות).
ובכל מקרה, נראה לי שעדיף לעשות fine tuning להגדרות כיול מומלצות ולא ל-out of the box settings.
...
איך תוכל לדעת בלי ציוד מדידה? ההגדרות נועדו בד"כ לשנות צבעים כדי שיהיו קרובים לצבעים האבסולוטיים שהם אמורים להיות. דברים כמו הגדרות שחורים כמעט תמיד יהיו הדבר הפשוט ההגיוני: באצמע/אפס, ואולי קצת שינויים בהתאם לרמת התאורה בחדר.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

KingRN כתב:אלון, רק לחדד.... אתה ממליץ לי לקחת הגדרות מומלצות מהאינטרנט ועליהן לעשות כיולים סופיים בהתאם למה שנראה לי ??
...
·בגדול כן. לעניות דעתי זאת נקודת פתיחה עדיפה. כול עוד כמובן שאתה אוהב תמונה ״נכונה״ ולא ״יפה״. לפעמים אנשים אוהבים אפקט כמו של פילטר באינסטגרם שגורם לתמונה להיראות ״טוב״ בעוד הכיול המקצועי רוצה לגרום לתמונה להיראות הכי קרוב למציאות ולכוונת המשורר (או הבמאי). לכן חשוב לדעת מה נקודת הסיום הרצויה לפני שבוחרים בדרך. אם אכן אתה רוצה כיול לתמונה נכונה, להתחיל מכיול מהאינטרנט יקצר משמעותית את הדרך (ואולי בכלל לא תצטרך לעבור אותה)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

jtk כתב:
...
...
איך תוכל לדעת בלי ציוד מדידה? ההגדרות נועדו בד"כ לשנות צבעים כדי שיהיו קרובים לצבעים האבסולוטיים שהם אמורים להיות. דברים כמו הגדרות שחורים כמעט תמיד יהיו הדבר הפשוט ההגיוני: באצמע/אפס, ואולי קצת שינויים בהתאם לרמת התאורה בחדר.
...
·בלי ציוד מדידה אני לא יכול לדעת ולכן אני מחפש מה יקח אותי הכי קרוב שניתן. לדעתי כיול באינטרנט קודם כל מסדר הרבה הגדרות כלליות שאין עליהן עוררין. על השאר אפשר ורצוי להתווכח. אני לא מבטיח שזה יהיה עדיף, אני רק אומר שאם צריך להמר מה יותר קרוב לתוצאה של מכייל מקצועי לטלוויזיה שלו אז אני הולך על הכיול מהאינטרנט. מה גם שמראש זה הוגדר כנקודת פתיחה ולא נקודת סיום.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”