אני רוצה דגשים להשוואה בין מקרנים של 5-6 אלף ל 13-14 אלף
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום,
אני חדשבנושא המקרנים ויצא לי לראות בצורה רצינית רק מקרן של 13-14 אלף ש"ח. לפני שאני קונה, רציתי לראות אם הפערים בינו לבין מקרן פשוט שעולה 4-6 אלף ש"ח באמת כזה רציני. הרי מדובר פה על כמעט 10 אלף ש"ח יותר. האם אתם יכולים לכוון אותי איפה לראות את ההבדלים הללו או שאין מה לכוון אלא רואים אותם מיד.
עכשיו שאלה נוספת, צפיתי במקרן panasonic PT-AE900E. אמרו לי בחנות 13-14 אלף ובזאפ ראיתי אותו ב 14.5. כשדיפדפתי בזאפ, ראיתי דגם נוסף של פאנאסוניק PT-AE900. בלי האות E בסוף שעולה בערך 10.5. במפרט הבסיסי של המקרנים אין הבדל. מישהו בכל זאת יכול להסביר לי מה ההבדל?
תודה
אני חדשבנושא המקרנים ויצא לי לראות בצורה רצינית רק מקרן של 13-14 אלף ש"ח. לפני שאני קונה, רציתי לראות אם הפערים בינו לבין מקרן פשוט שעולה 4-6 אלף ש"ח באמת כזה רציני. הרי מדובר פה על כמעט 10 אלף ש"ח יותר. האם אתם יכולים לכוון אותי איפה לראות את ההבדלים הללו או שאין מה לכוון אלא רואים אותם מיד.
עכשיו שאלה נוספת, צפיתי במקרן panasonic PT-AE900E. אמרו לי בחנות 13-14 אלף ובזאפ ראיתי אותו ב 14.5. כשדיפדפתי בזאפ, ראיתי דגם נוסף של פאנאסוניק PT-AE900. בלי האות E בסוף שעולה בערך 10.5. במפרט הבסיסי של המקרנים אין הבדל. מישהו בכל זאת יכול להסביר לי מה ההבדל?
תודה
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
כנראה יבוא מקבילי (כלומר לא יבוא של יורוקום), אבל צריך לוודא את זה מול החנות.עכשיו שאלה נוספת, צפיתי במקרן panasonic PT-AE900E. אמרו לי בחנות 13-14 אלף ובזאפ ראיתי אותו ב 14.5. כשדיפדפתי בזאפ, ראיתי דגם נוסף של פאנאסוניק PT-AE900. בלי האות E בסוף שעולה בערך 10.5. במפרט הבסיסי של המקרנים אין הבדל. מישהו בכל זאת יכול להסביר לי מה ההבדל?...
שמוליק ו.
לצפייה בסרטים (בניגוד למצגות)
יש הבדל משמעותי בין 6000 ש"ח לבין מקרן של למעלה מ10000 ש"ח.
זכור לי שאצל מולי מסינמה פרדיסו היה מבצע סוף שנה על המקרן הזה במחיר טוב (נמצא בקישורי הפורום).
אם זה מקרן ראשון שלך אז כדאי שתבדוק לגבי התנאים אצלך למקרן (האם צריך מסך, האם חשוך/מואר אצלך).
בהצלחה ותיהנה
זכור לי שאצל מולי מסינמה פרדיסו היה מבצע סוף שנה על המקרן הזה במחיר טוב (נמצא בקישורי הפורום).
אם זה מקרן ראשון שלך אז כדאי שתבדוק לגבי התנאים אצלך למקרן (האם צריך מסך, האם חשוך/מואר אצלך).
בהצלחה ותיהנה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

שמוליק:
מה שאתה אומר פה חמור מאוד מבחינתי. מה זה החארטה הזה? רפובליקת בננות? האם זה בכלל שאלה איזה מהם אני אמור לקנות?
גאי:
איזה אפשר ב 11? את ה E או בלי ה E?
הבנתי שכנראה אי אפשר להשיג 720P ב 4-6 אבל אולי אפשר ב 8-10? זה גם 4000 עד 6000 ש"ח פחות.
theezway:
מה יש אצל מולי? את ה E או בלי ה E?
אתה יכול לפרט מה בסרטים רואים יותר טוב? הסלון שלי כיום לא בר החשכה מלאה אבל יהיה בהתאם לצורך ואני כן מעוניין במסך. ראיתי שיש חשמליים ב 1200-1300 ש"ח. האם זה נחשב טוב ?
תודה
מה שאתה אומר פה חמור מאוד מבחינתי. מה זה החארטה הזה? רפובליקת בננות? האם זה בכלל שאלה איזה מהם אני אמור לקנות?
גאי:
איזה אפשר ב 11? את ה E או בלי ה E?
הבנתי שכנראה אי אפשר להשיג 720P ב 4-6 אבל אולי אפשר ב 8-10? זה גם 4000 עד 6000 ש"ח פחות.
theezway:
מה יש אצל מולי? את ה E או בלי ה E?
אתה יכול לפרט מה בסרטים רואים יותר טוב? הסלון שלי כיום לא בר החשכה מלאה אבל יהיה בהתאם לצורך ואני כן מעוניין במסך. ראיתי שיש חשמליים ב 1200-1300 ש"ח. האם זה נחשב טוב ?
תודה
אני לא יודע אם זה עם E או בלי
אבל אצל מולי יש מקרן של היבואן הרשמי (לא שאני הייתי כ"כ חושש מיבוא מקביל, אבל אני כנראה לבד בדיעה הזו).
לגבי מסך חשמלי - במחירים הללו לא נראה לי שהוא יכול להיות משהו איכותי. אל תשכח שאתה צריך מסך 16:9 ולא 4:3, כי ככה המקרן משדר (widescreen) ואלה בד"כ יותר יקרים.
תדע שהמסך אמנם משפר איכות, אבל צריך לראות שיש תנאים טובים להתקנתו. אני התקנתי מסך ואח"כ החזרתי אותו לחנות כי הוא לא היה צמוד לקיר ואולי גם לא הותקן מספיק טוב וזה נגמר בכך שהחזרתי אותו וקיבלתי את כספי (ואנחנו מדברים על מסך הרבה הרבה יותר יקר).
בגלל שנראה לי שאתה חדש לתחום (זה לא דבר רע, כולם מתחילים כך). חשוב שתקנה ממישהו שמבין ולא באיזה אופיס דיפו, כדי שגם יתנו לך עצות טובות שיתאימו לצרכים שלך.
אל תתבייש לבקש מקרן להדגמה בבית, בחלק מהחנויות יספקו את מבוקשך.
לגבי מסך חשמלי - במחירים הללו לא נראה לי שהוא יכול להיות משהו איכותי. אל תשכח שאתה צריך מסך 16:9 ולא 4:3, כי ככה המקרן משדר (widescreen) ואלה בד"כ יותר יקרים.
תדע שהמסך אמנם משפר איכות, אבל צריך לראות שיש תנאים טובים להתקנתו. אני התקנתי מסך ואח"כ החזרתי אותו לחנות כי הוא לא היה צמוד לקיר ואולי גם לא הותקן מספיק טוב וזה נגמר בכך שהחזרתי אותו וקיבלתי את כספי (ואנחנו מדברים על מסך הרבה הרבה יותר יקר).
בגלל שנראה לי שאתה חדש לתחום (זה לא דבר רע, כולם מתחילים כך). חשוב שתקנה ממישהו שמבין ולא באיזה אופיס דיפו, כדי שגם יתנו לך עצות טובות שיתאימו לצרכים שלך.
אל תתבייש לבקש מקרן להדגמה בבית, בחלק מהחנויות יספקו את מבוקשך.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
theezway,
תרשה לי לחלוק עליך, אין הרבה תועלת בקניית מסך 16:9 שהם יקרים יותר, ניתן להסתפק במסך ריבועי או 4:3.
בלאו הכי רוב הסרטים רחבים יותר ולכן עדיין יהיו פסים שחורים למעלה ולמטה, אם יש תיקרה גבוהה אז זה גם עלול להוות בעיה.
כמו כן מי שרוצה מיסוך, בעזרת מסך חשמלי, תמיד ניתן לגלול עד התמונה למטה ולעשות מיסוך עליון ככה שאין הרבה משמעות לפורמט המקורי של המסך.
כמובן שהכל תלוי תקציב...
מבחינת חברות: דרפר, סטיוארט דה-לייט
תרשה לי לחלוק עליך, אין הרבה תועלת בקניית מסך 16:9 שהם יקרים יותר, ניתן להסתפק במסך ריבועי או 4:3.
בלאו הכי רוב הסרטים רחבים יותר ולכן עדיין יהיו פסים שחורים למעלה ולמטה, אם יש תיקרה גבוהה אז זה גם עלול להוות בעיה.
כמו כן מי שרוצה מיסוך, בעזרת מסך חשמלי, תמיד ניתן לגלול עד התמונה למטה ולעשות מיסוך עליון ככה שאין הרבה משמעות לפורמט המקורי של המסך.
כמובן שהכל תלוי תקציב...
מבחינת חברות: דרפר, סטיוארט דה-לייט
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מרטין:
אז מה אתה אומר? מוסיפים לאנשים בורים כמוני עוד אות E וגובים מהם 4000 ש"ח ככה סתם?
כמו כן, האם יש לך איזשהו מקרן להמליץ לי בתקציב של עד 20-22 ? משהו שבאמת עונה על הרבה פרמטרים בצורה טובה?
גאי:
אפשר את הכתובת של האתר או שמה נתת לי שם של חנות?
אז מה אתה אומר? מוסיפים לאנשים בורים כמוני עוד אות E וגובים מהם 4000 ש"ח ככה סתם?
כמו כן, האם יש לך איזשהו מקרן להמליץ לי בתקציב של עד 20-22 ? משהו שבאמת עונה על הרבה פרמטרים בצורה טובה?
גאי:
אפשר את הכתובת של האתר או שמה נתת לי שם של חנות?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זה לא עיניין של לגבות עוד כסף בגלל בורות.
כנראה שמדובר, כמו שאמרו פה, על ייבוא מקביל והשמות בארה"ב ובאירופה שונים. בפועל זה אותו מקרן.
בתקציב של 20-22K יש לך עם מתיחה קלה למעלה את המיצובישי HC5000 שהוא כבר מקרן FHD עם עיבוד תמונה מצויין (עבור שידורי הטלויזיה שלך) ואני חושב שהוא כבר בליגה אחרת לגמרי.
www.softec.co.il
כנראה שמדובר, כמו שאמרו פה, על ייבוא מקביל והשמות בארה"ב ובאירופה שונים. בפועל זה אותו מקרן.
בתקציב של 20-22K יש לך עם מתיחה קלה למעלה את המיצובישי HC5000 שהוא כבר מקרן FHD עם עיבוד תמונה מצויין (עבור שידורי הטלויזיה שלך) ואני חושב שהוא כבר בליגה אחרת לגמרי.
www.softec.co.il
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

ראיתי שבמפגש שלכם (במפגש של כמה מחברי הפורום. נדמה לי שראיתי שגם אתה היית שם) שצפיתם במקרן הזה אם אני לא טועה והוא עמד שם בלבלים עם מקרנים טובים מאוד. נשמע מענין. אני אבדוק באיזה מחירים ניתן למצוא אותו ולא פחות חשוב, בכמה תשלומים.
לגבי ה 900, מה זה משנה מאיפה מביאים אותו? אני משלם 4000 ש"ח יותר על אותו המוצר עם אותם הפרמטרים.
תודה על הלינק לסופטק. יש לך גם המלצה למסך איכותי?
תודה
לגבי ה 900, מה זה משנה מאיפה מביאים אותו? אני משלם 4000 ש"ח יותר על אותו המוצר עם אותם הפרמטרים.
תודה על הלינק לסופטק. יש לך גם המלצה למסך איכותי?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כל אחד יעשה את השיקולים שלו לגבי רכישה מייבואן רשמי או ייבואן מקבילי.לגבי ה 900, מה זה משנה מאיפה מביאים אותו? אני משלם 4000 ש"ח יותר על אותו המוצר עם אותם הפרמטרים....
אני בכלל ייבאתי אותו אישית מחו"ל בעצמי ללא שירות, לא של הייבואן הרשמי ולא של מקבילי.
כך שהאם ההפרש שווה או לא, זה אישי.
לגבי מסכים - מה התקציב?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מקרני PT-AE900 שנמכרים באירופה, נקראים PT-AE900E כאשר E עבור Europe, בעוד מקרני PT-AE900 שנמכרים בארה"ב, נקראים PT-AE900U, כאשר U עבור USA.עכשיו שאלה נוספת, צפיתי במקרן panasonic PT-AE900E. אמרו לי בחנות 13-14 אלף ובזאפ ראיתי אותו ב 14.5. כשדיפדפתי בזאפ, ראיתי דגם נוסף של פאנאסוניק PT-AE900. בלי האות E בסוף שעולה בערך 10.5. במפרט הבסיסי של המקרנים אין הבדל. מישהו בכל זאת יכול להסביר לי מה ההבדל?
תודה...
החשיבות של האות האחרונה היא עבור הגבלת האחריות לאזור בו נקנה המקרן.