פרוייקט DIY מדהים מאיטליה
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לואיג'י פאסולו מאיטליה הוא בחור פשוט (ע"פ דבריו בפורום diyaudio) ללא רקע מכני הנדסי כלשהו. במהלך 2014 - 2015 הוא למד בעצמו לעבוד על מחרטה והרים את אחד הפרויקטים המרשימים ביותר (שאני לפחות מודע להם) בתחום האודיו האנלוגי. הוא ייצר משיירי מתכת את הזרוע המפורסמת של Schroeder הגרמני, וכאילו זה לא הישג מספיק מדהים - הוא גם ייצר לעצמו פטפון שלא מהעולם הזה. כנראה שיש משהו במה שאומרים על האיטלקים ועל הכישרון שלהם בחרושת המתכת. פשוט אמנות. לואיג'י גם תעד את כל התהליך בסרטון הבא:
אני התרשמתי עמוקות. בא לי ללחוץ את ידו של האיש. הוא ראוי לדעתי לכל הערכה אפשרית. גם משום יכולת הלמידה העצמית וגם בעבור אופן הביצוע. פשוט wow!
אני התרשמתי עמוקות. בא לי ללחוץ את ידו של האיש. הוא ראוי לדעתי לכל הערכה אפשרית. גם משום יכולת הלמידה העצמית וגם בעבור אופן הביצוע. פשוט wow!
-
- הזרוע של Schroeder בגרסת ה-DIY האיטלקית - מדהים!
פשוט מדהים האדם הזה כל הכבוד לו תודה טומי 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
יחד עם כל הערצת החברים שנראית, משהו צורם לי בתחום תכנון והנדסת המוצר:
מדוע בחר למקם את החיווט (RCA עבור האודיו ו-XLR עבור המנוע) בסמוך למשטח הצלחת, קרוב כ"כ לחלקים נעים? (פלטה, זרוע).
נראה כמו תכנון לקוי שהוא ההפך מפילוסופיית "Form follows function" - כאן, השימוש הלקוי נגזר מהצורה המשונה.
מסוכן עבור התקליט, הזרוע, וגם עבור הכבלים עצמם, ומונע את האפשרות לכסות את המכשיר.
יש משהו בדברי, או שאני היחיד שרואה כאן בעיה?
חטא נוסף, הוא פשע ה-LEDים הכחולים המשמשים להארת הפלטה. כידוע, לדים כחולים, הם רכיב שיש להוציאו אל מחוץ לחוק.
ניתן להתנחם בכך שיש לפחות ללואיג'י, טעם מוסיקלי לא רע בכלל.
מדוע בחר למקם את החיווט (RCA עבור האודיו ו-XLR עבור המנוע) בסמוך למשטח הצלחת, קרוב כ"כ לחלקים נעים? (פלטה, זרוע).
נראה כמו תכנון לקוי שהוא ההפך מפילוסופיית "Form follows function" - כאן, השימוש הלקוי נגזר מהצורה המשונה.
מסוכן עבור התקליט, הזרוע, וגם עבור הכבלים עצמם, ומונע את האפשרות לכסות את המכשיר.
יש משהו בדברי, או שאני היחיד שרואה כאן בעיה?
חטא נוסף, הוא פשע ה-LEDים הכחולים המשמשים להארת הפלטה. כידוע, לדים כחולים, הם רכיב שיש להוציאו אל מחוץ לחוק.
ניתן להתנחם בכך שיש לפחות ללואיג'י, טעם מוסיקלי לא רע בכלל.
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

אם הייתי צריך להיכנס לשיקולי עיצוב איטלקיים ולטעון למען עניינים של טעם, הייתי יכול לומר ששני המשטחים הדקים יחסית, שמרכיבים את בסיס הפטפון, אינם מציעים יותר מידי אפשרויות לחיבור הכבילה. אפשר אמנם היה למצוא מיקום שונה מאחור ובתחתית - אך לדעתי השיקול המרכזי הוא עיצובי, נניח "מי היה רוצה לכסות פטפון כל-כך יפה?". גם לדעתי מיקום החיבורים אינו אידאלי אך לטעמי חשיבותו, במקרה הזה, די שולית.
נתקלתי בפרויקט הזה תוך קריאה על הזרוע של Schroeder בשרשור ב-diyaudio שמתנהל כבר 12 שנים בהשתתפותו של F. Schroeder עצמו. 103 עמודים מאז 2003. לואיג'י הצטרף במאי השנה בעמ' 99 עם גרסת זרוע שדומה שהפכה לבדיחה את כל נסיונות ה-DIY בעשור האחרון. לא היה לי נעים לומר זאת - אבל לדעתי הזרוע של לואיג'י לא רחוקה מלהאפיל על הזרוע של Schroeder עצמו, לפחות על חלק מהגרסאות שלה.
עוד לפני שהספקתי לעכל את הזרוע המדהימה שלו, התחוור לי פתאום, שבמקביל, כתוצר לוואי, הוא גם ייצר את הפטפון שבסרטון. זהו פשוט פרויקט, שהוא כנראה, בין הראשונים של האיש. אני די סבור שהוא ראוי להנחה בביקורות. מילא, אם הפטפון היה גולת הכותרת... אבל הזרוע - איזה הישג מדהים!
חוץ מזה תום... האם הלדים הכחולים, או אולי אלה הסגולים שצריכים להיות מוחרמים?! במקרה הזה הייתי מעדיף תאורה לבנה - אבל שוב, מדובר בטעם עיצובי. טעם, טעם טעם או אולי חוסר כלשהו בטעם...
נתקלתי בפרויקט הזה תוך קריאה על הזרוע של Schroeder בשרשור ב-diyaudio שמתנהל כבר 12 שנים בהשתתפותו של F. Schroeder עצמו. 103 עמודים מאז 2003. לואיג'י הצטרף במאי השנה בעמ' 99 עם גרסת זרוע שדומה שהפכה לבדיחה את כל נסיונות ה-DIY בעשור האחרון. לא היה לי נעים לומר זאת - אבל לדעתי הזרוע של לואיג'י לא רחוקה מלהאפיל על הזרוע של Schroeder עצמו, לפחות על חלק מהגרסאות שלה.
עוד לפני שהספקתי לעכל את הזרוע המדהימה שלו, התחוור לי פתאום, שבמקביל, כתוצר לוואי, הוא גם ייצר את הפטפון שבסרטון. זהו פשוט פרויקט, שהוא כנראה, בין הראשונים של האיש. אני די סבור שהוא ראוי להנחה בביקורות. מילא, אם הפטפון היה גולת הכותרת... אבל הזרוע - איזה הישג מדהים!
חוץ מזה תום... האם הלדים הכחולים, או אולי אלה הסגולים שצריכים להיות מוחרמים?! במקרה הזה הייתי מעדיף תאורה לבנה - אבל שוב, מדובר בטעם עיצובי. טעם, טעם טעם או אולי חוסר כלשהו בטעם...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
@capten
Audio Technica AT91 הדגם הזול ביותר - נמכר ברשת -99 ש"ח כולל משלוח לישראל ומחט מקורית, מיפן.
בישראל - 370 ש"ח אצל היבואן. (לא כולל מחט)(n)
Audio Technica AT91 הדגם הזול ביותר - נמכר ברשת -99 ש"ח כולל משלוח לישראל ומחט מקורית, מיפן.
בישראל - 370 ש"ח אצל היבואן. (לא כולל מחט)(n)
-
tnsilver
- חבר מביא חבר

@capten ת'אמת... צודק! אני לא בטוח לגבי הראש, אבל אני חושד שזה יכול להיות גם AT3600 ועדיין מדובר באחד הראשים הכי פשוטים שיש. גם לי זה נראה קצת לא מתאים.
ברצינות? 370 ש"ח אצל היבואן בשביל הראש הכי פשוט של AT? גם ראש רמת הכניסה של Shure, ה-M97xE נמכר, כך התבשרנו לאחרונה, ב-800 ש"ח אצל אחד הסוחרים המדופלמים בת"א במקום ב-350 ש"ח עד הבית מ-eBay.
ברצינות? 370 ש"ח אצל היבואן בשביל הראש הכי פשוט של AT? גם ראש רמת הכניסה של Shure, ה-M97xE נמכר, כך התבשרנו לאחרונה, ב-800 ש"ח אצל אחד הסוחרים המדופלמים בת"א במקום ב-350 ש"ח עד הבית מ-eBay.