חדש : בשר אנגוס טרי ביבוא מארגנטינה ברשת שופרסל, יצאנו לטעום ...

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4293
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 479 פעמים

שליחה #1 

רקע

אז התכנסנו המשפחה המצומצמת לטעום את ה"סטייק מהפרסומות" שעוטפות אותנו לאחרונה לגבי ה"בשר הטרי האנגוסי של שופרסל". כיום השחקן המוביל הוא "אדום אדום" של תנובה ששולטים בשוק הבשר הטרי בישראל עם 58% נתח שוק, ושופרסל החליטו להרים את הכפפה ויוצאים רחוק רחוק עד לארגנטינה ליבא לנו בשר טרי, אנגוס עסיסי (לפחות בפרסומת).

כמו שאתם יודעים חובבי בשר אהובים, בשר טרי אחרי שחיטה לא ממש ראוי למאכל, לאחר שחיטה של כל יונק ישנה היתפסות של שרירים, וכאן נכנס בדרך כלל תהליך היישון שנועד לרכך את הבשר, שגם אם זה לא היה שמו, למעשה זה פחות ויותר מה שמתרחש לבשר שצריך לטוס מארגנטינה לישראל . למי ששואל עצמו איך בשר טרי יכול להישאר כזה כל הדרך מארגנטינה, אז למי שלא יודע בשר טרי יכול להחזיק בקירור כמובן אפילו חודשיים (ההמלצה 10 ימים עד 45 יום - תלוי בנתח)

יישון בשר

את הבשר מומלץ לאכסן ב 0 עד 2 מעלות, בקיצור במקום הכי קר במקרר, לא חס וחלילה בהקפאה, ומי שממש רוצא להשקיע יכול גם ממש לתלות אותו בתנאי לחות מסוימים עם זרימה מתמדת של אוויר (לעשת חורים קטנים בניילון שעוטף אותו) - במהלך היישון משתחררים אנזימים לתוך סיבי השריר וגורמים לריכוך הבשר. היישון כרוך באובדן של כ- 7-10 אחוזים מהמשקל הסופי של הנתח, אבל זה מה שהופך אותו לרך ועסיסי ולא צמיגי ולא לעיס כמו שהוא מגיע כברירת מחדל .

יש שתי שיטות ליישון בשר (Aging יישון בשר יבש: תהליך טבעי שמתבצע תחת פיקוח ובקרה, כאשר הבשר עובר תהליך של ריקבון כשהוא נמצא בתוך מקררים מיוחדים שיש בהם זרימת אוויר, רמת לחות גבוהה (85%) והטמפרטורה שלהם נושקת ל-0 מעלות. הבשר נמצא במקררים במצב של תליה והוא מאבד כמות גדולה של נוזלים ומתייבש. תופעה זו גורמת ולהפיכת הטעם של הבשר לטעם מרוכז יותר. במקביל לכך מתרחש תהליך טבעי של התרככות הבשר עקב פעילות של אנזימים המרככים את הבשר.
התהליך נמשך בין 10 ימים ל 3 שבועות בדרך כלל . יישון בשר רטוב: תהליך מלאכותי שבו הבשר מאוחסן באריזות וואקום מיוחדות בעלות רמת אטימות גבוהה, תהליך מהיר וזול יותר ומכיוון שגם הנוזלים הטבעיים של הבשר נשארים, כך גם צבעו של הבשר כמעט ולא משתנה, וזוכים לחיי מדף ארוכים יותר בגלל דיכוי צמיחת חיידקים "אוהבי החמצן" הגורמים לכל סימני הריקבון בבשר, הבשר לא מאבד נפח\משקל מה שהופך את השילוב הזה לשילוב המנצח בתעשיה וכמובן שהקצב שלכם יעדיף את השיטה הייבשה והאיכותית יותר .

אז אחרי ההקדמה (שבהמשך תבינו למה היא רלוונטית) יצאנו לשופרסל במסגרת הפרסום הרחב לגבי "הפכנו עולמות והבאנו לכם בשר טרי - אנגוס"

אז מזה בכלל אנגוס ?
ה Angus או יש המכנים אותו "בלאק אנגס" (או באנגליה אברדין-אנגס) - הוא גזע חסר קרניים שמוצאו מסקוטלנד, ממחוזות אברדינשייר ואנגס. הגזע פותח בתחילת המאה ה- 19, והובא לארצות הברית ב-1873. כיום זה המין הנפוץ ביותר בארצות הברית. משמש גם להכלאות של גזעים אחרים. אגב, הרוב זה פרות זכרים, הנקבות והזקנות הכי טעימות (ונדירות) ...
יש גם את ה אָנְגוֹס פִידְלוֹט שעשוי מעגלים שגדלים בארגנטינה ואורוגוואי במרעה חופשי וטבעי. כשהעגלים מגיעים למשקל 500 ק"ג, הם מואבסים 3 חודשים בגרעיני תירס ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, עד להגעתם למשקל של 700 ק"ג. משם הם מועברים בצורה הידידותית ביותר לגרדום שמונע מהם את סבל שבהעברת נשמתם לבורא... למה זה חשוב? כי בשיטה הרגילה, בעל החיים כל כך מפוחד שהוא נכנס לסוג של טראומה והבשר והשרירים מתכווצים ומתקשים וכמובן הופכים להיות הרבה פחות טובים ועסיסיים . מזג האוויר בישראל לא מתאים לגידול אנגוס, אבל החל מ 2006 גיליס מגדלים אנגוס טהור גזע ברמת הגולן. , אנגוסים שחורים בארץ הקודש במרעה ! שופרסל טוענים שמייבאים את הבשר מהדגם הארגנטינאי האנגוס שגדל במרעה טבעי ואספקת מזון ייחודי שאינו כולל הורמונים ואנטיביוטיקה, בתחרות ראש בראש מול "אדום אדום" .

בואו נצא להפסקת פרסומות :[/b]

[img2=552x1000]http://www1.shufersal.co.il/CMObjects/O ... r_4224.jpg[/img2]

אז יצאנו לבדוק ...
על פניו הבשר נראה טוב : הבשר הוא עדיין בצבע אדום עם גוונים חומים בעקבות תהליך היישון שהתחיל, השומן בצבע לבן ולא אפור כמו שתרצו שיהיה בהמשך (במסגרת תהליך היישון), שיושים סקסים וכל מה שצריך, גם כשלוחצים עם האצבע על הבשר נשאר שקוע, ולא קופץ חזרה.
מחיר : 129 ש"ח בלבד
מסיבה לא ברורה על המדבקה לא היה כתוב סטייק אנטריקוט אלה "סטייק עין" השם הישראלי העממי, שבדר כלל מצביע על סטייק מעובד ברמה נמוכה, אבל כמובן שזה לא המקרה אלה סתם טעות שיווקית שממליץ לרשת לתקן .

[img2=450x800]http://www.ultraimg.com/images/20150820_185812.jpg[/img2]

ביקשתי שיחתכו בעובי של ס"מ וחצי כמו שאני אוהב, זרקתי למנגל (גרנד-הול GTI3) שחומם לקצת יותר מ 200 מעלות, ויאללה לעבודה ... קולות של טסססס... בסאונד היקפי עם ניחוחות של משהו טוב שמתקרב.... ניתן היה לראות את הדם מתחיל לצוף וזה הסימן שלי שהגיע הזמן להפוך... אחרי שהגיע לטמפרטורה שאני אוהב (מדיום) קצת מלח גס ויאללה לצלחת להמתנה של מספר דקות שכל המיצים ימצאו את המקום שלהם ...

[img2=450x800]http://www.ultraimg.com/images/20150820_190410.jpg[/img2]

לסיכום :
בשר איכותי, מזכיר את הטעם והצורה של "אדום אדום", אבל מגיע במצב של "חוסר יישון" של כמה ימים לפחות לדעתי, כדי שיהיה רך ועסיסי יותר, למרות שאין תלונות - זללתי את הסטייק ונהנתי !
לא ברור לי האם וכיצד מבצעים את תהליך היישון לסטייקים האלו, עושה הרושם שהבשר לא עבר תהליך יישון מספק, ולכן כדאי לנסות לסייע קצת באמצעים ידניים בבית : לא, אתם לא יכולים ליישן בשר עצמאית בבית כי נדרשים תנאים שבבית סטנדרטי לא קיימים, אבל אפשרי לשים במקום הקר ביותר במקרר (בדרך כלל החלק התחתון במקר, זה לא יהיה 0 מעלות אבל לנסות להגיע לטמפרטורה הכי קרובה, ולעשות חורים קטנים בשקית שעוטפת (אם אפשר אפילו להניח אותו בצורה לא ישרה, כאילו תלוי). יש גם שיטה נוספת של השריית הבשר בתוך שמן עמוק (אפשר גם עם תבלינים) למשך שבועיים עד שלושה, אבל לא התנסתי בא עדיין

השוק מגיב בסערה :

ויקטורי,רמי לוי, ויינות ביתן, כבר הורידו את מחירי ה "אדום אדום" ל 139 ש"ח גם (השוו את המחיר) ותנובה אפילו מאחורי הקלעים בודקת את האפשרות לייבא בשר טרי מפולין, שיהיה זול ב 20% מהאנגוס של שופר-סל (ו 40% זול מה"אדום אדום הנוכחי !) תנובה תביא לארץ רק את החלקים הקדמיים לרבות פילה, סינטה, כתף וצלי כתף במחירים שינועו בין 70 ₪ לקילו כתף או צלי כתף ועד 100 ₪ לקילו אנטריקוט טרי פולני ... גם בלאדי (שפעילים אצל רמי לוי) מדברים על יבוא מפולין (קרוב יותר מה שיכול לסייע בעלויות השינוע) לא שיש כבר לאן לרדת במחירים, אבל כמו בכל תחום - יש תחרות > כולנו מרוויחים !

ציון כולל ל"אנגוס" הארגנטינאי של שופרסל
(בהתחשב למכלול הפרמטרים, כאשר המחר הסביר נתן את התון) : 8.5

בתיאבון !!!
[img2=325x100]http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/9958 ... ticker.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי Mad-Dog ב 23/08/2015 23:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3876
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #2 

תודה על המאמר והתמונות (Y)
מגיע במצב שדורש יישון של כמה ימים לפחות
...
איך עושים את זה בבית לאחר קניית הנתח-הבנתי במקרר אבל לכמה ימים?
מספיק שהנתח סגור בנילון?
And the meek shall inherit the earth
...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

איזה יופי של סקירה!
הסתבכת..... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #4 

ההקדמה טובה אבל הביקורת קצרה מידית ולא מביאה לפחות אותי להבנה האם לא עדיף לי להמשיך לקנות בטירה ב 90 ש״ח בשר מעולה.

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

FIRE_WIRE כתב:תודה על המאמר והתמונות (Y)

...
...
איך עושים את זה בבית לאחר קניית הנתח-הבנתי במקרר אבל לכמה ימים?
מספיק שהנתח סגור בנילון?
...
·קיימים שני סוגי יישון: לח ויבש >> היישון הלח מבוצע בוואקום עם מכונה ייעודית שמוציאה את כל האוויר משקית שמכילה את הבשר, והנתח נשאר בפנים יחד עם כל הנוזלים. יישון יבש כולל תלייה של הבשר במקרר מיוחד ובלחות של 85% (מה שגורם לבשר לאבד נוזלים והופך את טעמו למרוכז יותר). פרק הזמן של היישון תלוי בנתח הספציפי לסוג הנ"ל צרײך 10 ימים עד 3 שבועות ..
אתה לא יכול ליישן בבית כי אין לך את התנאים, אבל אפשרי לשים במקום הקר ביותר במקרר, זה לא יהיה 0 מעלות אבל לנסות להגיע לטמפרטורה הכי קרובה, ולעשות חורים קטנים בשקית שעוטפת . יש גם שיטה נוספת של השריית הבשר בתוך שמן עמוק למשך שבועיים עד שלושה, אבל לא התנסתי בא עדיין .

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

kobbi כתב:ההקדמה טובה אבל הביקורת קצרה מידית ולא מביאה לפחות אותי להבנה האם לא עדיף לי להמשיך לקנות בטירה ב 90 ש״ח בשר מעולה.
...
·אני צרך לטעום את מה שאתה קונה בטירה כדי להשוות :> שלח לי outlook invitation

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

איטליז עיראקי מאהר ליד הכיכר עם חומוס לול.

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

kobbi כתב:איטליז עיראקי מאהר ליד הכיכר עם חומוס לול.
...
·רחוק לי , גר במודיעין... יש משלוחים ?

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

תמונה שתכניס לאווירה ... ולא בארגנטינה > בקיבוץ אלונים
[img2=960x540]https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=567AA780[/img2]

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ההערה היתה כללית, דהינו אני מניח שאתה חובב בשר וקונה בכל מיני מקומות במחירים שונים. שאלתי הייתה האם יחסית למקומות אילו יש כאן סטיק חמאה במחיר טוב או שזה עוד אדום אדום...

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

kobbi כתב:ההערה היתה כללית, דהינו אני מניח שאתה חובב בשר וקונה בכל מיני מקומות במחירים שונים. שאלתי הייתה האם יחסית למקומות אילו יש כאן סטיק חמאה במחיר טוב או שזה עוד אדום אדום...
...
·זה לא פרימיום, אבל זה ברמה גבוהה יחסית לסופרים בטוח, וברמה עדיפה מ"אדום אדום" שאני לא יודע למה אתה מזלזל הוא בשר איכותי וטרי (בין היחידים שמוכרים כאן טרי וכשר, לא שזה חשוב לי הכשרות) - ברור שתמיד יש את האפשרות לרכוש לא כשר ולקבל בזול יותר בשר טוב יותר ... אבל זה לא הקטיגוריה הזו .

bugsbunny
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #12 

תודה על הביקורת.

מתקשה להסכים איתך על איכות האנגוס של שופרסל וב130 שקל לקילו ? מה המהפכה בזה ?
הבשר באיכות סבירה , אבל הנתח מלא חלקים של שומן ללא בשר ומאוד דומה לסטייק של אדום אדום.

גם אצלי ניסינו את הבשר,
אני קונה נתחים שלמים ופורס לבד ואחרי מספר סטייקים היתה הסכמה שיש חוסר אחידות בישון ושלבשר לא היה מזיק זמן ישון נוסף.

לפי תמונת הלפני והאחרי שלך,
הסטייק התכווץ מאוד בצליה וזאת תופעה שמתאימה לסטייק שלא נסגר טוב בצליה ההתחלתית או לסטייק מעובד שהוספו לו מים ופוספסטים.

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

bugsbunny כתב:תודה על הביקורת.

מתקשה להסכים איתך על איכות האנגוס של שופרסל וב130 שקל לקילו ? מה המהפכה בזה ?
הבשר באיכות סבירה , אבל הנתח מלא חלקים של שומן ללא בשר ומאוד דומה לסטייק של אדום אדום.

גם אצלי ניסינו את הבשר,
אני קונה נתחים שלמים ופורס לבד ואחרי מספר סטייקים היתה הסכמה שיש חוסר אחידות בישון ושלבשר לא היה מזיק זמן ישון נוסף.

לפי תמונת הלפני והאחרי שלך,
הסטייק התכווץ מאוד בצליה וזאת תופעה שמתאימה לסטייק שלא נסגר טוב בצליה ההתחלתית או לסטייק מעובד שהוספו לו מים ופוספסטים.
...
בהחלט בסגנון של "אדום אדום" , ובהחלט הגיע עם הרבה חלקי שומן מיותרים, שהקצב הקבוע שלי בדרך כלל מעיף אותם לפני השקילה.
אנחנו מסכימים על הכל...
·

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #14 

תודה על הסקירה ולפחות למדתי מה זה אנגוס (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #15 

תודה על הסקירה!
כיף חיים.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #16 

שלחו אותי השבוע לקנות בשר למסיבת רווקים של קרניבורים. בתפריט רק בשר פחות או יותר.
הגעתי לאיטליז של "בשרלה" שבבעלות דבאח, אנטריקוט "אנגוס" (מניח שלא באמת אנגוס אבל מי יודע) ב100 שקלים, פילה ב110, פריים ריב ב80, אנטריקוט מיושן ב90 וסינטה ב80.

הגעתי לשם חזרה אחרי קניה קודמת שיצאה מעולה, ואני לא מתבייש להגיד שזה הבשר הכי טוב שיצא לי לקנות בארץ וקניתי בעשרות איטליזים שונים כולל כמה בוטיקים.
לא מבין למה לשלם מחירים מופקעים על בשר.
לא היה בן אדם אחד שלא אמר שהבשר מושלם (15 חברה).

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

נראה טוב......
זה האטליז בקסטרא \רח' המגינים?
...

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #18 

אח"י אילת קרית חיים
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

נתחים יפים במחיר טוב , אולי מעט שומן מיותר על הצלעות.....
המחיר על הנתחים הוא לאחר שהורידו מהם השומן, או שלא היה צורך בכלל?
...

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

shuali - נרהא מצוין... אבל רחוק לי - אני גר במודיעין

שלח תגובה