זקוק להמלצה לחומר , בשביל סתימת חורים והחלקה , לתושבת של וופר .

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום ,

יש לי תיבה של רמקולים , תיבה סגורה , עם תושבת לוופר 12 אינץ .

ניסיתי עליה כמה וופרים , והתושבת של הוופר קצת התבלתה וניהיו איזה כמה חורים מיותרים ,

אני חושב אולי להחליק את כל התושבת עם איזה חומר בשביל שיסתמו החורים , ושיהיו אטום בלי בריחת אוויר .

לפי דעתכם אפשר יהיה לעשות את זה עם דבק נגרים ? או שאולי כדאי חומר אחר ?

nvm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

תלוי מאוד בגודל הבעיה

שליחה #2 

אהלן,

יש כמה אפשרויות, וזה מאוד תלוי בגודל החורים
לפי מה שאני מבין, הטבעת עליה יושב על הוופר קצת מחוררת. אתה יכול לנסות דבק נגרים בערבוב עם נסורת לצורך המילוי, ואז לשייף. זה יהיה פתרון חזק, אך מתאים לחורים לא גדולים מידי(עד חצי ס''מ בערך יסתדר). פתרון נוסף הוא שימוש בחומר שנקרא קאר קיט - חומר מילוי למכוניות. החומר הזה הוא הכי עדין מהאפשרויות, ובהתחשב לויברציות שיש לסאבוופר, כנראה עדיף שלא לשים אותו במגע מיידי עם הוופר, אלא רחוק יותר. אופציה נוספת, היא חתיכות של בד פיברגלס עם דבק אפוקסי. זה מתאים לחורים גדולים וקטנים כאחד.

בהצלחה!

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובה , החורים די קטנים משהו באזור 3 מ"מ .

אתה יודע אולי אם דבק נגרים ניתן לשיוף ? אולי כדאי נייר זכוכית דק כדי שיצא חלק ?

nvm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

כן, ניתן לשיוף

שליחה #4 

אתה יכול לשייף אותו, כמה זה יהיה קשה זה תלוי בעם מה אתה משייך(איזה נייר) וכמה חומר מילוי הוספת לו.

ברמה עקרונית, קח דבק,תערבב עם קצת נסורת, תמלא ותשייף תחילה במשהו גס יחסית(~120) ומשם תעלה במספרים. תזהר כמובן לשייף במידה שווה ולא לשייף שום דבר מיותר. זה אמור להחזיק בצורה טובה. אגב, אתה לא באמת חייב לשים שם הרבה דבק, שים טיפה או שניים, ואז לא תיהיה חייב לשייף כלל.

אופציה אפילו יותר קלילה היא לקחת נסורת, לשפוך על המקום, לנקות את המיותר ולטפטף טיפה אחת או שניים של דבק מגע נוזלי(נגיד של LOCTITE שמוכרים בכל טמבוריה). מאוד מאוד ממליץ לפני שאתה עושה את זה לקבל הבנה של איך זה עובד על חתיכת עץ אחרת, כי יש לזה התנהגות מאוד ספציפית

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”