אהלן כולם. חדש ב kodi
התקנתי kodi על ה fire tv ואני כרגע מגדיר אותו.
יש לי nas של synology בבית והkodi מזהה אותו דרך smb.
לא השתמשתי אף פעם ב nfs והבנתי שיש הרבה הגדרות כדי לקשר בינהם. האם יש באמת הבדל בביצועים בין השניים?
תשמע, לי יש מק בבית שמחובר לNAS - כשאני עובד בNFS אני מקבל באמת מהירויות יותר גבוהות מאשר עבודה בSMB. אבל במקרה הזה אני באמת מעתיק קבצים. כשעושים סטרימינג, כל עוד זה עובד, זה עובד, אז אם אין לך בעיות לא הייתי נכנס לזה. הKODI שלי מחובר בSMB ואין לי שום בעיות בצפיה.
אני משתמש ב-NFS כי SMB ב-openelec לפעמים עושה לי בעיות בחיבור ולא מצליח להתחבר לזמן מה עד שהחיבור מתחדש.
באנדרואיד בכלל לא הצלחתי להתחבר ב-SMB.
ב-NFS לא היו לי בעיות כאלה.
אין שם משתמש וסיסמה, הפרוטוקול עובד ברמת הספריות/קבצים/כוננים שהADMIN חושף.
יש אפשרות לתת הרשאות קריאה בלבד לקבצים וכך להמנע מסיכון פגיעה בDATA.
בגדול עובד בצורת CLIENT SERVER, הCLIENT מבצע MOUNT לנקודת השיתוף שה ADMIN בחר ורק משם אפשר לנווט.
יש אפשרות להגביל גישה עם חסימת פורטים לCLIENT מסויים עם FIREWALL.
יש לי NAS של Synology, ואני משתמש כבר שנים בשיתוף SMB לקודי/XBMC בלי שום בעיה.
בכל מקרה, העמודה של ה-Permissions (בתוך ה-Shared Folder) לפי משתמשים תקפה גם ל-NFS. אתה יכול למפות משתמשים בעזרת Squash או להגדיר הזדהות מבוססת Kerberos. האופציה של להגביל לפי IP היא בנוסף.
רק להבהרה: אין דבר כזה משתמשים רק ל-SMB או NFS. אתה מגדיר משתמשים ב-Synology ב-Control Panel, User ואז קובע הרשאות ב-Shared Folder. תקף ל-SMB/NFS/AFP.
Network File System, or NFS, is a way to share folders over a network, and was added to XBMC in v11 (Eden).
The main benefits of using NFS instead of SMB are its low protocol overhead (which allows it to send data across a network more quickly) and its use of simple UID's to authenticate users rather than username/password combinations.
This part bears repeating, as many people are confused on this point and try to create usernames and passwords to get Kodi to work with NFS: NFS does not use usernames or passwords as logins; it uses a UNIX-based "userID" (UID) alone.
Note: You do not need to create a special user account on your Synology NAS in order to make use of NFS for Kodi. The following guide assumes you are comfortable with using the simplest (least secure) internal setup on your NAS, which will normally be the case for the vast majority of Kodi users.
ובכן:
The following guide assumes you are comfortable with using the simplest (least secure) internal setup on your NAS
שזה אומר, במילים אחרות, לאפשר גישה ל-Everyone או Guest.
ברור ש-NFS תומך ב-Authentication ובהרשאות משתמשים (כאן יש הבדל בין NFSv3 ל-NFSv4, ובהחלטה אם להשתמש ב-Kerberos או לא). אם אתה בוחר לא לדרוש ממשתמשים להזדהות זה החלטה שלך. בדיוק באותו צורה אפשר גם לקבל גישה לשיתוף SMB ללא Authentication.
רק שככה אתה מוותר על האפשרות לתת למשתמשים שונים הרשאות שונות, או לכפות הגבלות נפח שימוש (Quota).