עזרה ויעוץ לרסיבר ורמקולים תקציב עד 10K (עודכן)
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
5.1,7.1
מה המיקום (חדר יעודי, סלון גדול, מרתף...), מה המרחקים (סלון ענק או חדר שינה קטן), כמה רמקולים (2, 2.1,5.1, 7.1,9.1 ), גם סאב (?), מה עוד יש לך במערכת (מחשב, CD, פטיפון...), חדש או יד שניה...תן פרטים, תשקיע בשאלה ותקבל תשובה טובה יותר.
אני היתי מתחיל ביד שתיים, תמורה ממש טובה למחיר, במיחד לרמקולים. מוצא זוג קמיים וסנטר טוב, מוסיף סאב סביר ומחבר הכל לרסיר כניסה טובסביר. בעודף קונה את האחוריים וכבלים.
כמה דוגמאות (מהמותן, הכל ריפרוף מהדף הראשון בלוח יד שניה):
רסיבר
סאב
סנטר
סנטר2
רמקולים
אני היתי מתחיל ביד שתיים, תמורה ממש טובה למחיר, במיחד לרמקולים. מוצא זוג קמיים וסנטר טוב, מוסיף סאב סביר ומחבר הכל לרסיר כניסה טובסביר. בעודף קונה את האחוריים וכבלים.
כמה דוגמאות (מהמותן, הכל ריפרוף מהדף הראשון בלוח יד שניה):
רסיבר
סאב
סנטר
סנטר2
רמקולים
המערכת תהיה בסלון.מרחק צפיה עומד על 3.40.מחשב מחובר למקרן.עיקר השימוש יהיה בצפיה בסרטים דרך kodi או דרך בלוריי.מחפש 5.1 רמקולים כולל סאב כדי לשמוע כל צליל.מחפש לקנות חדש.
מה עדיף לקנות רסיבר כניסה ולהשקיע ברמקולים? או שלהשקיע יותר בריסבר כמו אונקיו 747 או דנון 3000 ולשלם פחות על רמקולים?
או שלקחת רסיבר כניסה עם רמקולים ב350 דולר של energy או סט של פיונר ב500 דולר מאמזון?
אני לא מחפש להרעיד את כל הבית בווליום.חפש רק להנות מצפיה בסרטים ולהנות מכל צליל שיש בסרט
מה עדיף לקנות רסיבר כניסה ולהשקיע ברמקולים? או שלהשקיע יותר בריסבר כמו אונקיו 747 או דנון 3000 ולשלם פחות על רמקולים?
או שלקחת רסיבר כניסה עם רמקולים ב350 דולר של energy או סט של פיונר ב500 דולר מאמזון?
אני לא מחפש להרעיד את כל הבית בווליום.חפש רק להנות מצפיה בסרטים ולהנות מכל צליל שיש בסרט
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
בעיקרן, מומלץ להוציא את המירב מהתקציב על הרמקולים הקדמיים, אחרי זה סנטר > סאב > מגבר > אחוריים > כבלים. רוב הסאונד הוא מהקדמיים במוזיקה ובסרטים רוב האפקטים. הסנטר אחראי על הדיבור בסרים כך שיש לו חשיבות גדולה. הסאב מקבל המון מידע ורק האחוריים מקבלים סביבות ה10%. מה שאני מנסה לומר: לא צריך להשקיע בסראונד.
אני ממליץ לך על מגבר כניסה, לדוגמה מדיוטיפרי ב200$ (למרות שבאמזון גרמניה אפשר למצוא דברים טובים במחיר דומה +). רמקולים נפרדים לפני הטעם שלך או מערכת 5.1 מוכנה: סאב מוגבר אבל רמקולים רגילים, כאלה שמתחברים למגבר, רק לא את המערכות המשולבות עם DVD ושהכל מתחבר לשם. זה הזבל של הזבל ולא מאפשר לגדול ולא מספק מספיק חיבורים.
תחפש קצת מעאכות מוכנות או סט רמקולים, תן פה קישורים, ונעזור לך לבחור.
אני ממליץ לך על מגבר כניסה, לדוגמה מדיוטיפרי ב200$ (למרות שבאמזון גרמניה אפשר למצוא דברים טובים במחיר דומה +). רמקולים נפרדים לפני הטעם שלך או מערכת 5.1 מוכנה: סאב מוגבר אבל רמקולים רגילים, כאלה שמתחברים למגבר, רק לא את המערכות המשולבות עם DVD ושהכל מתחבר לשם. זה הזבל של הזבל ולא מאפשר לגדול ולא מספק מספיק חיבורים.
תחפש קצת מעאכות מוכנות או סט רמקולים, תן פה קישורים, ונעזור לך לבחור.
אייבק תקשיב. BUGY סידר לך פה לינקים למערכת פצצה במחיר מצחיק. לא הייתי חושב פעמיים. בתקציב שלך וגם יתר גבוה ממנו - רק יד 2.
השוק קשה אין קונים והמחירים ברצפה.
רסיבר חדש יש טעם לקנות היום רק אם אתה מעוניין בתמיכה ב 4k, 3d או בפורמטי סאונד שדורשים רמקולים בתקרה - ואז הכי מומלץ כרגע הוא ה onkyo 646 מאמזון אירופאי כלשהו.
3d תקבל גם מרסיבר בן שנתיים שלוש ויש כאלה בלוחות.
השוק קשה אין קונים והמחירים ברצפה.
רסיבר חדש יש טעם לקנות היום רק אם אתה מעוניין בתמיכה ב 4k, 3d או בפורמטי סאונד שדורשים רמקולים בתקרה - ואז הכי מומלץ כרגע הוא ה onkyo 646 מאמזון אירופאי כלשהו.
3d תקבל גם מרסיבר בן שנתיים שלוש ויש כאלה בלוחות.
לפני שאתה מגיע לאחוררים,
ראיתי שהיו ברשימה 1 קליפש ואחד b&w. (אגב, BUGY נתן רק רשימה חלקית ביותר, כנס לפורום יד שנייה בעצמך).
שניהם רמקולים מצויינים עם אופי שונה מאד אחד מהשני. אתה צריך להבין איזה מהם הוא אתה. כדאי ללכת לשמוע אותם או לפחות דגמים של החברות הנ"ל בבית או בחנות.
חשוב שהסנטר והקדמיים יהיו דומים, רצוי מאותה חברה, כדי שהסאונד שיוצא מהם יהיה אחיד. לכן יש יתרון לקנות את שלושתם ביחד.
לגבי אחוריים וסאב זה פחות משנה, וכאן בא לידי ביטוי העיצוב והגודל ואיך זה מסתדר לך בסלון. אתה כמובן לא צריך רצפתיים מאחורה. מדפיים קטנים זה מצויין. אחוריים ניתן להוסיף גם בהמשך.
סאב, בתור כלל אצבע יש יתרון לגודל - סאב גדול יהיה טוב יותר מסאב קטן באותו מחיר. העניין הוא שהרבה פעמים יש מגבלות עיצוביות ולכן מתפשרים בסאונד. קח את זה בחשבון.
צריך לשים לב בייחוד עם קונים סאב קטן ורצפתיים גדולים - שהסאב יורד יותר נמוך מהרצפתיים בצורה שניתן לשמוע, אחרת באמת אין טעם בסאב.
באופן כללי, ניתן ורצוי להתמקח על המחיר. בהגדרה המוכר מתחיל את המכירה ביתר ונאלץ להוריד מחיר עקב כוח השוק. בהצלחה.
ראיתי שהיו ברשימה 1 קליפש ואחד b&w. (אגב, BUGY נתן רק רשימה חלקית ביותר, כנס לפורום יד שנייה בעצמך).
שניהם רמקולים מצויינים עם אופי שונה מאד אחד מהשני. אתה צריך להבין איזה מהם הוא אתה. כדאי ללכת לשמוע אותם או לפחות דגמים של החברות הנ"ל בבית או בחנות.
חשוב שהסנטר והקדמיים יהיו דומים, רצוי מאותה חברה, כדי שהסאונד שיוצא מהם יהיה אחיד. לכן יש יתרון לקנות את שלושתם ביחד.
לגבי אחוריים וסאב זה פחות משנה, וכאן בא לידי ביטוי העיצוב והגודל ואיך זה מסתדר לך בסלון. אתה כמובן לא צריך רצפתיים מאחורה. מדפיים קטנים זה מצויין. אחוריים ניתן להוסיף גם בהמשך.
סאב, בתור כלל אצבע יש יתרון לגודל - סאב גדול יהיה טוב יותר מסאב קטן באותו מחיר. העניין הוא שהרבה פעמים יש מגבלות עיצוביות ולכן מתפשרים בסאונד. קח את זה בחשבון.
צריך לשים לב בייחוד עם קונים סאב קטן ורצפתיים גדולים - שהסאב יורד יותר נמוך מהרצפתיים בצורה שניתן לשמוע, אחרת באמת אין טעם בסאב.
באופן כללי, ניתן ורצוי להתמקח על המחיר. בהגדרה המוכר מתחיל את המכירה ביתר ונאלץ להוריד מחיר עקב כוח השוק. בהצלחה.
מה דעתכם על סט רמקולים של פולק אודיו דגם tl1600? איך שאמרתי מקודם אני לא מתכנן להרעיד את הבית רק מחפש להנות מסרטים כמו שצריך ולשמוע כל דבר בסרט.
לגבי רסיבר מצאתי כמה דגמים אך לא יודע איזה מהם טוב יותר.התלסטות בין דנון דגם x520 או שאולי דנון דגם x2000 או שללכת על אונקיו 646?
לגבי רסיבר מצאתי כמה דגמים אך לא יודע איזה מהם טוב יותר.התלסטות בין דנון דגם x520 או שאולי דנון דגם x2000 או שללכת על אונקיו 646?
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
שמעתי את הB&W ולדעתי לא הכי מתאימים לסרטים.
מציע לך מאוד לבדוק את המורל סולן שיש ביד שנייה כרגע:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... d2e3c5b17f
המחיר גבוהה בכללי אז אם המוכר לא יסכים להוריד לפחות ל4K אז עדיף לוותר...
בקשר לרסיבר, אין לי דגם ספציפי אבל אם תלך על הסולן ממליץ לא להיתקמצן בתקציב (1000-1500) כי הם צריכים הגברה איכותית.
בקשר לרסיבר, אין לי דגם ספציפי אבל אם תלך על הסולן ממליץ לא להיתקמצן בתקציב (1000-1500) כי הם צריכים הגברה איכותית.
הציעו לי עכשיו לקנות רסיבר של marantz nr 1504.כולי כבר מבולבל איזה רסיבר לקנות ואיזה דגם.לגבי המורל שמעתי אותם בחנות והם מעולים.המוכר הציע לי לקחת את הרסיבר של marantz שציינתי עם רמקולים של מורל.שמעתי אצלו כמה סוגים של מורל אני כבר לא זוכר את הסוגים...השאלה מה הכוונה בהגברה איכותית? צריך עוד משהו חוץ מרסיבר? או שהכוונה שצריך רסיבר אכותי?mikel1999 כתב:שמעתי את הB&W ולדעתי לא הכי מתאימים לסרטים.
בקשר לרסיבר, אין לי דגם ספציפי אבל אם תלך על הסולן ממליץ לא להיתקמצן בתקציב (1000-1500) כי הם צריכים הגברה איכותית....
ואני כן שוקל לקנות את הכל מאמזון
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אם המורל והמרנצ נכנסים לתקציב ואהבת אותם אין סיבה לא לקנות לדעתי.
הכוונה היא לרסיבר איכותי.
אגב, אם אתה משתמש במחשב ממליץ מאוד לקנות ממיר (אם אין לך כבר אחד) כמו זה:
http://www.hometheater.co.il/vt217707.html
אם הוא כבר מכר אפשר להזמין מחו"ל, יעלה 250ש"ח~ אחרי משלוח
הכוונה היא לרסיבר איכותי.
אגב, אם אתה משתמש במחשב ממליץ מאוד לקנות ממיר (אם אין לך כבר אחד) כמו זה:
http://www.hometheater.co.il/vt217707.html
אם הוא כבר מכר אפשר להזמין מחו"ל, יעלה 250ש"ח~ אחרי משלוח
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אתה ממש לא צריך את ה- DAC הזה.אייבק כתב:אני משתמש במחשב שיחובר ישירות לרסיבר בhd
מה הממיר הזה עושה? אמור לשפר לי את איכות הסאונד שתצא מהרסיבר לרמקולים דרך המחשב? מצטער אם אני שואל שאלות לא קשורות.אני חדש בכל הנושא הזה של הק"ב...
כל מה שהוא עושה:
ממיר אות דיגיטאלי מהמחשב לסטריאו אנאלוגי - יותר טוב ממה שכרטיס קול סטנדרטי יכול לבצע.
משמש לשיפור איכות הסאונד באוזניות, בעיקר.
אתה תחבר את המחשב ב- HDMI לרסיבר, ולכן הרסיבר יבצע את הפיענוח של האודיו הדיגיטאלי מהמחשב.
בחיבור בצורה זו, אין משמעות לכרטיס הקול במחשב, לא משתמשים בו כלל.
טוב התקציב עלה ל10K
מצאתי כמה רמקולים לפי האתר של WHATHIFI משנכנס לתקציב שלי הם רמקולים של Q Acoustics Q7000i או Wharfedale Diamond 220 HCP או Dali Zensor 1 5.1...יש למישהו חוות דעת לגבי הרמקולים האלה? או שאולי עדיף ללכת על כיוון אחר של רמקולים שיכלול רמקולים קדמיים רצפתיים?
לגבי הרסיבר איציק 9000es חברנו לפורום המליץ לי לרכוש פיונר דגם 2024..ראיתי שיש דגם יותר חדיש של פיונר דגם LX57..שווה יותר להוסיף קצת על התקציב ולהביא אותו או ללכת על משהציע לי?
או שעדיף בכלל ללכת על כיוון אחר של רסיבר כמו הדנון X4100 או אונקיו 838 או דגמים אחרים? כי בתכלס כולם באותה רמה של תקציב פחות או יותר..כולה ביקשתי להנות מסרטים כמו שצריך מה כבר ביקשתי כולי מבולבל מרוב שיש דגמים חחח
מודה לכל העונים ולכל המיעצים בנושא
מצאתי כמה רמקולים לפי האתר של WHATHIFI משנכנס לתקציב שלי הם רמקולים של Q Acoustics Q7000i או Wharfedale Diamond 220 HCP או Dali Zensor 1 5.1...יש למישהו חוות דעת לגבי הרמקולים האלה? או שאולי עדיף ללכת על כיוון אחר של רמקולים שיכלול רמקולים קדמיים רצפתיים?
לגבי הרסיבר איציק 9000es חברנו לפורום המליץ לי לרכוש פיונר דגם 2024..ראיתי שיש דגם יותר חדיש של פיונר דגם LX57..שווה יותר להוסיף קצת על התקציב ולהביא אותו או ללכת על משהציע לי?
או שעדיף בכלל ללכת על כיוון אחר של רסיבר כמו הדנון X4100 או אונקיו 838 או דגמים אחרים? כי בתכלס כולם באותה רמה של תקציב פחות או יותר..כולה ביקשתי להנות מסרטים כמו שצריך מה כבר ביקשתי כולי מבולבל מרוב שיש דגמים חחח
מודה לכל העונים ולכל המיעצים בנושא
נערך לאחרונה על ידי אייבק ב 28/08/2015 20:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
קנה דנון / מרנץ .
אחלה רסיברים, שכוללים מערכת כיול מבית אודסי , שנחשבת מעולה.
אחלה רסיברים, שכוללים מערכת כיול מבית אודסי , שנחשבת מעולה.
נקודת זכות לדנון בזכותך ונקודת זכות לפיונר 2024 בהמלצת איציק חחחistarmini כתב:קנה דנון / מרנץ .
אחלה רסיברים, שכוללים מערכת כיול מבית אודסי , שנחשבת מעולה....
עוד ייעוץ חברים?
אגב יש לך המלצה לגבי הרמקולים שפירסמתי? עדיף לקנות סט של 5 או לקנות קדמיים וסנטר קודם וכל השאר כבר יגיע בעתיד כמו שBUGY הציע?
טוב אז אני ממליץ על רסיבר של onkyo 
ברמקולים אני איש של רצפתיים (הקדמיים כמובן), וחולה על הסאונד של B&W.
אבל זה מאד מאד אינדיבידואלי. אי אפשר להמליץ לך על רמקולים, אתה חייב ללכת לשמוע אותם במו אוזניך.
תכלס, לא כל-כך משנה הרסיבר, הרמקולים אחראים ל-90% מהסאונד.
לך לחנות מתמחה תבחר רמקולים שערבים לאוזניך, ואחר-כך תשדך להם רסיבר שנשמע איתם טוב.
כשתתלבט בין כמה דגמים ספציפיים תחזור.
ברמקולים אני איש של רצפתיים (הקדמיים כמובן), וחולה על הסאונד של B&W.
אבל זה מאד מאד אינדיבידואלי. אי אפשר להמליץ לך על רמקולים, אתה חייב ללכת לשמוע אותם במו אוזניך.
תכלס, לא כל-כך משנה הרסיבר, הרמקולים אחראים ל-90% מהסאונד.
לך לחנות מתמחה תבחר רמקולים שערבים לאוזניך, ואחר-כך תשדך להם רסיבר שנשמע איתם טוב.
כשתתלבט בין כמה דגמים ספציפיים תחזור.