שאלה לבעלי Benq w1070 שצופים בתלת מימד

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

שלום,

עשיתי חיפוש מקיף בפורום וראיתי שאלות רבות בנושא אך לא מצאתי תשובות ברורות וכל הנושא הזה לא מוסבר היטב.
בלי קשר, ממליץ על פתיחת פורום נפרד לתכני 3D.

אני מנסה לצפות ב3D במקרן ולא בטוח שאני עושה הכל נכון.

ניסיתי לצפות דרך KODI בקובץ MKV של 3D שנוצר מדיסק בלו-ריי באיכות מקור וגם ניסיתי דרך Power DVD לצפות בדיסק Blu Ray מקורי 3D של Avatar דרך המחשב בחיבור HDMI למגבר שמחובר למקרן.

בשני המקרים הפעלתי את ה3D במחשב וב-KODI והפעלתי במקביל גם במקרן.
בנוסף, השתמשתי גם במשקפיים תואמים שיש עליהם ביקורות של אנשים שהשתמשו במקרן כזה ודיווחו שהם עובדים היטב.

התמונה המתקבלת היא מטושטשת (כצפוי) וכשאני מפעיל את המשקפיים אני רואה אותה ברור (כצפוי) אבל אפקט התלת מימד לא קיים - לפחות אני לא מתרשם ממנו או לא מצליח לראות את ההבדל.
אין עצמים שבולטים החוצה ולא פנימה.

ראיתי את הסרט בקולנוע בתלת מימד כך שאני יודע בערך למה לצפות.

לגבי סידור ה-setup שפה אני קצת לא מבין מה הסידור הטוב ביותר - שיחקתי עם הגדרות תלת מימד מ-Side by Side ל-Up and Down ו-Right before Left וההיפך ואין לי מושג מה אמור להיות נכון.

מביקורות של אנשים, אני התרשמתי שאנשים מאד מרוצים מהמקרן ומהתלת מימד שלו, כמו"כ מהשימוש במשקפיים אז כך שאני לא ממש מבין למה אני לא מצליח לקבל אפקט של תלת מימד.

אשמח לכל עזרה בנושא,
תודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אתה מנסה לצפות בקובץ בלוריי ״מלא״ כלומר לא כזה שהוא side by side או over and under.
אתה חייב לשם כך כרטיס מסך וכבל hdmi שמתאמים לכך.
דרך טובה לבדוק את זה היא לראות אם המקרן מזהה שזו תמונת תלת מימד אוטומטית.
כשאתה מפעיל את התלת מימד, הריבוע שמופיע לכמה שניות למעלה בצד שמאל אמור לרשום משהו בהתאם, כך תדע לפחות שהמקרן מזהה שזה תוכן תלת מימד.
עכשיו כל מה שתצטרך לעשות זה להחליף תוכנה כי power dvd משום מה לא עובדת כמו שצריך.
Totalmedia theater תעשה את העבודה כראוי.
http://www.hometheater.co.il/vp2291952#2291952

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה.

סליחה על הבורות, אבל מה זה אומר קובץ Bluray "מלא" ? אני מניח שאתה מתייחס לקובץ MKV.
לגבי כבל HDMI אני בטוח שהוא תומך ב-3D. לגבי כרטיס מסך, אני לא יודע בדיוק מה לבדוק - זה של Laptop.

אני רגיל שאני פותח על מסך 2D לראות שני פריימים אחד ליד השני או אחד מעל השני אבל בקובץ הזה זה לא המצב ואני רואה רגיל על מסך 2D ב-VLC למשל.
ב-Media Info כתוב שיש בקובץ MultiFrame שזה לפי מה שהבנתי אומר שהוא 3D.

אני אנסה שוב לבדוק אם מופיע משהו בריבוע בצד, אני חושב שכן אבל לא בטוח.

בכל מקרה, עדיין לא הבנתי איך אני יודע אם הסרט תלת מימד שאני מנגן למקרן הוא Side By Side או Over and Under - אני אמור לשחק עם שניהם בתפריט של המקרן ולבדוק מה עובד ?
בשני המקרים המקרן משלים אותם לתמונה אחת אבל אני לא בטוח שזה נכון.
כנ"ל לגבי עניין ה-Right Left.

אני אסתכל גם על התוכנה שציינת.
קראתי הרבה תלונות על Power DVD אבל הבנתי שהיא המיינסטרים בתחום הזה.

אני כבר שוקל לרכוש BluRay חומרתי כדי לסגור את הפינה של כל ה-Setup המסובך הזה. גם כך 3D הוא כאב ראש [תרתי משמע]

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

אלה קבצי בלו ריי מלאים שוב - לא side by side ולא over and under.
תשתמש בתוכנה שרשמתי לך, בקיצור.

fenderon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב - עדכון קצר.

נתחיל מהסוף - ניסיתי עם התוכנה Total Media לנגן 3D ישירות מדיסק בלו-ריי ודרך קובץ MKV - לא עובד.

לגבי המקרן - הצלחתי לראות 3D סופסוף עם משקפיים (שכבר דאגתי שלא עובדים) בוידאו MKV שהורדתי באינטרנט שמכיל SBS ורואים יפה.

אז אין בעיה במקרן ולא במשקפיים - עכשיו אני רגוע.

לגבי השאלה המקורית שלי, למתעניינים בנושא - זה סבוך מעט.

מסתבר שמישהו שאל בדיוק את השאלה שלי כאן:
http://www.makemkv.com/forum2/viewtopic.php?f=1&t=7357

הוא השתמש ב-MakeMKV כמו שממליצים באינטרנט לעשות RIP לדיסק BluRay, מן הסתם כדי לקבל איכות מקסימלית ולצפות בתכני BluRay דרך סטרימר כמו KODI מבלי להיות תלוי בדיסקים.

ומסתבר שיש הרבה בעיות.

AFAIK יש מספר פורמטים לתלת מימד (ואני מקווה שלא המציאו עוד כמה):
Side By Side
Up and Down
(Multiview Video Coding (MVC 3D

השלישי הוא הקיים בסרטי BluRay והראשון והשני הם Convert שלו.
מה ???

אני אסביר - סרט BluRay מקורי מכיל שני פריימים של תלת מימד מובנים בכל פריים כך שנגן תומך ידע להוציא ולשדר כל אחד מהפריימים האלה למסך תומך כמובן שניתן לצפות בו עם משקפיים תומכים כמובן.

אם אתם צופים ב-Bluray עם נגן חיצוני - אין בעיה.
אם אתם צופים ב-BluRay על מחשב מתוך דיסק מקורי - לא אמורה להיות בעיה, מצאו את התוכנה החביבה עליכם.
אם אתם צופים בקובץ במחשב שמכיל תלת מימד - הסתבכתם.

אם זה עותק נאמן של BluRay כמו מה שMakeMKV עושה - יש רק תוכנה אחת שיודעת לנגן את המוטציה הזו והיא StereoScopic (לפי הנכתב בפורום המקביל)

אם זה לא - כנראה שזה מישהו שעשה Convert מהפורמט של ה-BluRay לפורמט של SBS או U&D.
בשני הפורמטים האלה - הוידאו הופך להיות 2D רגיל עם שינוי קטן. כשתפתחו אותו בנגן נורמלי במחשב כמו VLC תראו את הסרט מתנגן פעמיים כשהפריים מחולק לשניים - או אחד מעל השני או אחד לצד השני.
כאשר תחברו למחשב מסך תומך 3D תצטרכו להגדיר לו באיזה תלת מימד להשתמש ואז הוא יבנה לכם פריים משולב משני הפריימים והרי לכם תלת מימד.

לגבי KODI - נראה שאין תמיכה בפורמט MultiView אבל אני לא בטוח - אני צריך לבדוק את זה.
כרגע, המדריכים באינטרנט שמסבירים איך לצפות ב-BluRay תלת מימד דרך KODI פשוט מסבירים איך לעשות המרה ל-SBS או ל-U&D שזה לא באמת Bluray מקורי.

זהו לבינתיים.
אעדכן בהמשך.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”