מפרט להרכבת מחשב סלוני חזק וכלכלי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
SharonTahar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
את השבועות האחרונים אני מבלה בלקרוא, לבדוק, להשוות ולמיין את סוגי המכשירים השונים שניתן להשיג בשוק. כל זאת כדי למצוא את המכשיר הכי כדאי לצפייה והקרנת סרטים בקודי. התוכנה הזו משמשת אותי כיום, בתור הערוץ היחידי למדיה וצפייה, לא הורדות, לא טורנטים, לא ממירים מיותרים, רק קודי על מחשב לפטופ חזק בעל יכולות גרפיות ומסך HD גדול.
אז החלטתי ללכת על מכשיר שיהווה תחליף ראוי ללפטופ שלי, והתלבטתי מה לבחור מבין כל המכשירים, פשוט כי כולם נראו צעצועים (ביכולות). בסוף הגעתי למסקנה שהטכנולוגיית מיני, וסטרימרים הזו פשוט לא שם עדיין מבחינת ביצועים.

אז החלטתי להשקיע יותר מכמה מאות שקלים ולרכוש מיני פי סי ראוי וחזק, וכך לא להצטער ולהחליף אותו תוך חצי שנה במקרה הטוב.
אמרתי נלך על ה NUC 3050 שנראה ראוי ומשתלם, אך גם שם גיליתי שהוא לא חזק דיו כדי להריץ סרטים ב 1080P בHD או אפילו 4K בלי להתקע ולגמגם. חוזקה של החומרה בעיקר הדאיגה אותי מאוד. והמחירים לא אטרקטיביים כל כך, רובם בטווח של 1000 שח ומעלה, ולכן החלטתי שאם כבר להשקיע סכום כזה, אז משהו חזק, עם מעבד ראוי וזיכרון RAM מומלץ. שאולי יראה פחות אסתטי וקטן, אבל הביצועים שלו לא יאכזבו.

אז נכנסתי לאתר של KSP ובניתי מחשב בהתאם למפרט שקראתי עליו והומלץ ואני אשמח לחוות דעת עליו ובעיקר האם ניתן וכדי להוזיל את העלות עוד יותר? האם ישנו מקום אחר ששווה לבנות בו את המפרט? או כל עצה מועילה אחרת, תודה מראש:

[img2=550x304]http://www.hometheater.co.il/files/5438 ... F1_amd.png[/img2]

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

@SharonTahar
·
הNUC 3050 מספיק הן ל1080p והן ל4k.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

תשווי מחירים גם בין KSP לפלונטר ותראי מי נותן מחירים טובים יותר.
כמו שקודמי ציין, אין שום בעייה עם 1080P, ויש הצהרה של היצרן (אינטל, לא איזה יצרן סיני עלום) שגם 4K נתמך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

SharonTahar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אחרי שיחה עם יועץ מכירות, קיבלתי המלצה על מעבד nuc של i3, כשציינתי צורך ב4k הוא לגמרי ביטל את המכשיר. אמר שאינו מתחייב שיעבוד כראוי.
מעבר לזה נגיד ה3050 אחרי שדרוג הכרחי מגיע ליותר מ1000 ש״ח, כאשר בעוד 400 ש״ח אפשר לקבל מחשב חזק יותר, ואומנם גדול אבל עוצמתי. עדיין לא ברור לי מה עדיף?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #5 

@SharonTahar
·

ליועץ מכירות יש מטרה מאוד ברורה וזה תפקידו:
למקסם את עלות המכירה.
יועץ מכירות טוב יידע לעשות זאת באופן שיתאים לצרכי הלקוח בלי לסבן יותר מידי בחצאי אמיתות.

ולעניין - אני לא יודע איזה i3 הוא המליץ, הדור החמישי אמור לתמוך (לדיברי החברה ה"קיקיונית" אינטל), וזה כולל את הסלרון N3050.
ייתכן שהדבר כרוך בעידכון קושחה עתידי מאחר והטכנולוגיה והתכנים מאוד טריים.
אגב, יש לך טלוויזייה/מקרן תומכים 4k? בלעדיהם זה חסר משמעות.

למטרות צפייה אין טעם לבזבז "עוצמה" מאחר וזה רחוק מלאתגר את המעבדים המודרניים.
אני עובד עם הדור הקודם (N2820) והכל רץ חלק (גם תכני בלו ריי מלאים, 1080p ו DTS-HD). על 4k ויתרתי בידיעה שיעברו עוד כמה שנים טובות עד שטלוויזיות תומכות יהיו במחיר סביר והתכנים יהיו נגישים.

אגב, בכל מה שכתבת, לא ברור מה מקור התכנים.
נראה לי חשוב...

כמו כן, מהי מערכת ההפעלה המתוכננת?

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #6 

@ufffnick
·
מחזק את מה שאופניק אמר, כולם מדברים על 4K אבל אין הרבה תכנים והמחירים של הטלויזיות שתומכות בזה מאוד גבוהים, נוק/מיני פיסי של Eglobal עם מעבד i3 יספיקו לך מעל ומעבר (אפשר גם עם מעבד סלרון).

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”