קירור רסיבר מרנץ- התייעצות לגבי מוצר
שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש סט מאוורים עם טריגר 12 וולט עבור הרסיבר שלי.
חשבתי לרכוש את המוצר הבא.
1. האם למישהו יש ניסיון עם המוצרים של החברה הזאת? עד כמה הם אמינים ושקטים?
2.האם המחיר סביר או שניתן להרכיב מערכת בעלת טריגר בעלות זולה יותר משמעותית?
3. במידה ואקנה, לאחר מיקום המאוורר על גג הרסיבר, כמעט ולא יהיה רווח בין הפלטה העליונה של המזנון לחלק העליון ביותר במאוורר. האם הדבר תקין ועדיין יהיה לאוויר החם לאן לברוח?
אני מעוניין לרכוש סט מאוורים עם טריגר 12 וולט עבור הרסיבר שלי.
חשבתי לרכוש את המוצר הבא.
1. האם למישהו יש ניסיון עם המוצרים של החברה הזאת? עד כמה הם אמינים ושקטים?
2.האם המחיר סביר או שניתן להרכיב מערכת בעלת טריגר בעלות זולה יותר משמעותית?
3. במידה ואקנה, לאחר מיקום המאוורר על גג הרסיבר, כמעט ולא יהיה רווח בין הפלטה העליונה של המזנון לחלק העליון ביותר במאוורר. האם הדבר תקין ועדיין יהיה לאוויר החם לאן לברוח?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מאחר ואתה מציין שלא ממש יהיה מרווח בין המאורר לחלק העליון של המזנון לא בטוח שהעסק יתפקד כהלכה.
אני רכשתי מוצר יקר משמעותית אבל כזה שמזרים את האויר החוצה מהצד ולא מלמעלה וכולל רגש טמפרטורה מובנה.
http://www.hometheater.co.il/vt201762.html
אני רכשתי מוצר יקר משמעותית אבל כזה שמזרים את האויר החוצה מהצד ולא מלמעלה וכולל רגש טמפרטורה מובנה.
http://www.hometheater.co.il/vt201762.html
@istarmini
·
קראתי את השרשור שלך בעיון טרם פתחתי את השרשור שלי, 455 ש״ח (לפני שילוח לארץ) זה יקר לדעתי.
מבחינת מספרים:
לדעתי יש לי מרווח של 4-5 ס״מ בין הרסיבר לפלטה העליונה של המזנון. לפי המוכר גובה המאווררים כולל הרשת והבסיס הוא 3.8 ס״מ ונדרש 1 ס״מ מרווח מעל המאוורר בשביל זרימת אוויר. לדעתי אני גבולי עם 1 ס״מ.
ממה שראיתי, הבסיס של המאווררים עשוי מחומר שניתן לחתוך ובכך להנמיך את המאוורים. מה דעתך?
·
קראתי את השרשור שלך בעיון טרם פתחתי את השרשור שלי, 455 ש״ח (לפני שילוח לארץ) זה יקר לדעתי.
מבחינת מספרים:
לדעתי יש לי מרווח של 4-5 ס״מ בין הרסיבר לפלטה העליונה של המזנון. לפי המוכר גובה המאווררים כולל הרשת והבסיס הוא 3.8 ס״מ ונדרש 1 ס״מ מרווח מעל המאוורר בשביל זרימת אוויר. לדעתי אני גבולי עם 1 ס״מ.
ממה שראיתי, הבסיס של המאווררים עשוי מחומר שניתן לחתוך ובכך להנמיך את המאוורים. מה דעתך?
אני סובל מאותה בעיה, עקב הוספת רכיב למערכת שצופפה מאד את מרווח האויר.
קניתי את אותה מערכת שציינת באיביי לפני מספר שבועות.
על מנת לאפשר מרווח גדול יותר לזרימת אויר, פרקתי את הבסיס הרחב והחלפתי אותו ברגלי סיליקון קטנות, ופרקתי גם את הכיסוי מלמעלה.
אין אינדיקציה ברורה שהמאוורים עובדים, אבל, הרסיבר הרבה פחות חם ממצבו לפני האיוורור (אין בעיה לשים יד עליו כשהוא עובד).
שקט מאד (בדכ הרסיבר עובד עם מוזיקה או קולנוע אז בודאי שלא שומעים).
המוכר אדיב מאד ועונה מהר לשאלות.
קניתי את אותה מערכת שציינת באיביי לפני מספר שבועות.
על מנת לאפשר מרווח גדול יותר לזרימת אויר, פרקתי את הבסיס הרחב והחלפתי אותו ברגלי סיליקון קטנות, ופרקתי גם את הכיסוי מלמעלה.
אין אינדיקציה ברורה שהמאוורים עובדים, אבל, הרסיבר הרבה פחות חם ממצבו לפני האיוורור (אין בעיה לשים יד עליו כשהוא עובד).
שקט מאד (בדכ הרסיבר עובד עם מוזיקה או קולנוע אז בודאי שלא שומעים).
המוכר אדיב מאד ועונה מהר לשאלות.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·DanielGe כתב:@istarmini
·
מבחינת מספרים:
ממה שראיתי, הבסיס של המאווררים עשוי מחומר שניתן לחתוך ובכך להנמיך את המאוורים. מה דעתך?...
שלחתי מייל לחברה ושאלתי האם יש נציג בארץ ,ברגע שאקבל תשובה אעדכן אותך ,לך תדע אולי תהיינה הפתעות טובות.
לגבי השאלה שלך אין לי מושג צר לי.
@ishaik
·
1. האם אחרי שפירקת את הבסיס התחתון המאווררים עדיין שאבו אוויר בצורה יעילה? אני שואל מכיוון שנראה שהבסיס התחתון יוצר איזשהו ״וואקום״ בין הרסיבר למאוורר וכך השאיבה חזקה יותר. אבל יכול להיות שאני טועה.
2. מאיפה השגת את רגלי הסליקון הקטנות?
3. לדעתך, יהיה ניתן לחתוך את הבסיס התחתון וכך שגובהו של הבסיס יהיה נמוך יותר?
4. שאתה רושם שפירקת את המכסה העליון, האם הכוונה לרשת שמגנה על הלהבים? במידה וכן, עד כמה היא מוסיפה לגובה?
5. המוכר באמת אדיב מאוד וענה לי לשאלות שלי תוך חצי שעה!
istarmini: תודה רבה על הרצון לעזור, אשמח לעדכון!
·
1. האם אחרי שפירקת את הבסיס התחתון המאווררים עדיין שאבו אוויר בצורה יעילה? אני שואל מכיוון שנראה שהבסיס התחתון יוצר איזשהו ״וואקום״ בין הרסיבר למאוורר וכך השאיבה חזקה יותר. אבל יכול להיות שאני טועה.
2. מאיפה השגת את רגלי הסליקון הקטנות?
3. לדעתך, יהיה ניתן לחתוך את הבסיס התחתון וכך שגובהו של הבסיס יהיה נמוך יותר?
4. שאתה רושם שפירקת את המכסה העליון, האם הכוונה לרשת שמגנה על הלהבים? במידה וכן, עד כמה היא מוסיפה לגובה?
5. המוכר באמת אדיב מאוד וענה לי לשאלות שלי תוך חצי שעה!
istarmini: תודה רבה על הרצון לעזור, אשמח לעדכון!
1. אין לי שום דרך לבדוק פרט לטמפרטורת הרסיבר. הורדתי את הבסיס התחתון, רציתי להוריד את הכיסוי, שאלתי את המוכר לפני כל צעד. הרסיבר מתחממם הרבה פחות.
הרסיבר לא מטייל במעמד, לכן אין תזוזות. שאיבה חזקה יותר, אולי, אין לי איך לבדוק.
2. אייס או הום דיפו. משמש לחפצים שאני לא רוצה שיחליקו על השולחן. יש תמיד בבית כמה.
3. לא יודע. הוא מוברג, וזה היה מינימום מאמץ לפרק. בכל מקרה, רציתי להוריד הרבה גובה (במ"מ).
4. הרשת/מכסה היא 1-2 ממ. לך נראה לי יש יותר מרווח ממנית אז אולי זה מיותר.
5. יש גם אנשים טובים.
ישי
הרסיבר לא מטייל במעמד, לכן אין תזוזות. שאיבה חזקה יותר, אולי, אין לי איך לבדוק.
2. אייס או הום דיפו. משמש לחפצים שאני לא רוצה שיחליקו על השולחן. יש תמיד בבית כמה.
3. לא יודע. הוא מוברג, וזה היה מינימום מאמץ לפרק. בכל מקרה, רציתי להוריד הרבה גובה (במ"מ).
4. הרשת/מכסה היא 1-2 ממ. לך נראה לי יש יותר מרווח ממנית אז אולי זה מיותר.
5. יש גם אנשים טובים.
ישי
@DanielGe
·במקרה שלי, המאוור במצבו המקורי נכנס בקושי רב למרווח מעל הרסיבר, ולכן פרקתי חלקים.
תמדוד טוב, ותחליט אם בכלל צריך לפרק. אני טעיתי בחישוב כשהחלטתי להוסיף עוד רכיב לארונית (כל המערכת נקנתה בחודשיים וקצת, כולל הארונית, ולכן הפיספוס בחישובים).
אם יש לך מרווח כמו שהמוכר מציין, זה כנראה מספיק.
ישי
·במקרה שלי, המאוור במצבו המקורי נכנס בקושי רב למרווח מעל הרסיבר, ולכן פרקתי חלקים.
תמדוד טוב, ותחליט אם בכלל צריך לפרק. אני טעיתי בחישוב כשהחלטתי להוסיף עוד רכיב לארונית (כל המערכת נקנתה בחודשיים וקצת, כולל הארונית, ולכן הפיספוס בחישובים).
אם יש לך מרווח כמו שהמוכר מציין, זה כנראה מספיק.
ישי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14358
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם יש לך כניסת USB ברסיבר אפשר לנסות קודם משהו פשוט כמו זה
http://www.aliexpress.com/item/USB-Mini ... 85649.html
http://www.aliexpress.com/item/USB-Mini ... 85649.html
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·...
פתרון מעולה אבל לא בטוח שרלוונטי לגביו בגלל המרווח הקטן שציין.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
שאלה שגם רלונטית עבורי...DanielGe כתב:נגיד ואני קונה זוג מאוורים ״רזים״ מספיק כך שיכנסו למרווח שיש לי. איך אני מייצר הטריגר 12v שמתחבר לרסיבר לחיבור dc out (נראה כמו חיבור 3.5) ?...
יש לי את שני המאווררים (נרכשו כמעט לפני שנה), והייתי רוצה לחבר אותם לכבל כפי שהוזכר קודם שפשוט יחובר לכניסת טריגר ברסיבר ויפעיל אותם כל פעם שמדליקים את הרסיבר.
מצאתי את הכבר יחד עם מארז של מאווררים (אין לי צורך במאווררים נוספים), אבל לא לרכישה נפרדת.
http://www.ebay.com/itm/290647791169?_t ... EBIDX%3AIT
מישהו מכיר איכן ניתן לרכוש כבל כזה בלבד שיתחבר לשני מאווררים ? או שזה מחייב בניה עצמאית ?
פתרון שלי, 2 מאווררים של 200 מ"מ על הרסיבר שקטים שדוחפים אוויר פנימה ו-2 מאווררים של 120 מ"מ
מאחורי המזנון שדוחפים אוויר החוצה, הפתרון האידיאלי לקירור יעיל בלי אבק בפנים.
החשמל מגיע מחיבורי 12V מולוקס מתוך המחשב.
(מאוורר של 200מ"מ זה מאוורר ענק, כל מאוורר תופס חצי מהרסיבר)
[img2=631x473]http://i57.tinypic.com/2iaq5u8.jpg[/img2]
[img2=631x473]http://i57.tinypic.com/2iaq5u8.jpg[/img2]
טוב עדכון,
בסוף בחרתי לקנות את המאווררים מהקישור שלי באייבי. לאחר שיחה קצרה עם המוכר הוא אמר שהוא יכול לשים לי בסיס גומי רזה יותר ולהוריד את הגרילים של המאווררים ובכך לצמצם את המאווררים לפחות משלוש ס״מ גובה.
חייב לציין שמדובר במוכר שהוא מקצוען, יחס אדיר, אחריות לשנה, מענה מהיר להודעות, שקיפות (הוא אמר לי לחכות 30 דקות לפני שאני מזמין משום שתהיה הנחה של 10 אחוז מצידו על כל המוצרים) מומלץ בחום!
קישור לחנות
בסוף בחרתי לקנות את המאווררים מהקישור שלי באייבי. לאחר שיחה קצרה עם המוכר הוא אמר שהוא יכול לשים לי בסיס גומי רזה יותר ולהוריד את הגרילים של המאווררים ובכך לצמצם את המאווררים לפחות משלוש ס״מ גובה.
חייב לציין שמדובר במוכר שהוא מקצוען, יחס אדיר, אחריות לשנה, מענה מהיר להודעות, שקיפות (הוא אמר לי לחכות 30 דקות לפני שאני מזמין משום שתהיה הנחה של 10 אחוז מצידו על כל המוצרים) מומלץ בחום!
קישור לחנות
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
·הי,G-FORCE כתב:פתרון שלי, 2 מאווררים של 200 מ"מ על הרסיבר שקטים שדוחפים אוויר פנימה ו-2 מאווררים של 120 מ"מ
[img2=631x473]http://i57.tinypic.com/2iaq5u8.jpg[/img2]...
כדאי לכוון את שני המאוררים שעל המכשיר ל"משוך" מעלה ולא להכניס אוויר בכיוון מטה.
חום - עולה, לכן האיזור מעל המכשיר מרוכז באוויר חם, להכניס את האוויר הזה בכוח לתוך המכשיר לא ממש מקרר.
תנסה להפוך את המאוררים.
תרמודינמיקה ידועה אבל במקרה שלי זה מקרר את רכיבי הרסיבר והתוצאות ברורות.
הוצאת אוויר מרסיבר תקרר אותו אבל לא באותו האפקט.
גם כשחום איימים והרסיבר סגור עם המחשב במזנון הכל קריר ונעים.
אין שום סיבה להפוך את המאווררים.
הוצאת אוויר מרסיבר תקרר אותו אבל לא באותו האפקט.
גם כשחום איימים והרסיבר סגור עם המחשב במזנון הכל קריר ונעים.
אין שום סיבה להפוך את המאווררים.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
כאשר המאווררים מכוונים למטה כמות האבק שנכנס היא עצומה.