עזרה בהמלצה לטלוויזיה 60"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם,
צריך את עזרתכם הנאמנה והמקצועית בהמלצה לרכישת טלוויזיה לסלון:
מרחק - ישיבה שישה מטרים.
מיקום המסך - הטלוויזיה יושבת ליד חלון גדול לכן נושא של סינוור עלול להיות בעייתי למסכים עם זכוכית.
מה חשוב לי - חשוב לי בעיקר איכות תמונה, שתתקרב כמה שיותר באופיה לפלזמה (לא תמונה יבשה וקרה) וכמובן שלא יהיו מריחות בתנועה מהירה.
שימוש - בעיקר צפייה בסרטים, yes/hot
תקציב - כ-10,000 ש"ח אפשר גם מעט יותר אם זה ממש שווה את זה.

תודה רבה!
אילן.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

וואי תודה לכולם על העזרה.. ;-)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

6 מטר מרחק צפייה?!
למרחק כזה שום מסך שיש כרגע בהיצע בעולם (בטח לא בתקציב של 10K) יכול לספק הנאה.
איך 60 אינץ' יעזור לך למרחק כזה? 60 אינץ' הולך בערך למרחק בין 3 ל- 4 מטר. (לרוב, ב- 4 מטר כבר הולכים על מסך גדול יותר)
וגם אם נניח ולקחת מסך 60 אינץ' למרחק הזה - אני לא חושב שאפשר להבחין מהמרחק צפייה הזה לדקויות באיכות התמונה..
ובכל זאת, לגבי שאר הפרמטרים:
ציפוי זכוכית - לא ראיתי כזה במסכי LCD בשנים האחרונות, זה מאד נדיר עד לא קיים. נפוץ פלסטיק עם ציפוי נגד השתקפות ברמות כאלה ואחרות. תלוי בדגם.
בלי מריחה בתנועה - כמעט תמיד יש מריחות בתנועה במסכי LCD ברמה כזו או אחרת. ניתן לצמצם את זה משמעותית עם מנגנוני החלקות התמונה וכו' אבל אז מכניסים לתמונה בעיות אחרות וזה בהנחה שהצופה בכלל מסוגל לסבול את האפקט (אפקט אופרת הסבון).

אם הצפייה בחדר חשוך - יש מצב שפלזמה מתאימה לך - בהנחה שתצליח למצוא כזו.
אחרת, וגם במקרה שהצפייה בחדר מואר, כנראה שתלך על מסך LCD.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

jacko-il כתב:6 מטר מרחק צפייה?!
למרחק כזה שום מסך שיש כרגע בהיצע בעולם (בטח לא בתקציב של 10K) יכול לספק הנאה.
איך 60 אינץ' יעזור לך למרחק כזה? 60 אינץ' הולך בערך למרחק בין 3 ל- 4 מטר. (לרוב, ב- 4 מטר כבר הולכים על מסך גדול יותר)
וגם אם נניח ולקחת מסך 60 אינץ' למרחק הזה - אני לא חושב שאפשר להבחין מהמרחק צפייה הזה לדקויות באיכות התמונה..
ובכל זאת, לגבי שאר הפרמטרים:
ציפוי זכוכית - לא ראיתי כזה במסכי LCD בשנים האחרונות, זה מאד נדיר עד לא קיים. נפוץ פלסטיק עם ציפוי נגד השתקפות ברמות כאלה ואחרות. תלוי בדגם.
בלי מריחה בתנועה - כמעט תמיד יש מריחות בתנועה במסכי LCD ברמה כזו או אחרת. ניתן לצמצם את זה משמעותית עם מנגנוני החלקות התמונה וכו' אבל אז מכניסים לתמונה בעיות אחרות וזה בהנחה שהצופה בכלל מסוגל לסבול את האפקט (אפקט אופרת הסבון).

אם הצפייה בחדר חשוך - יש מצב שפלזמה מתאימה לך - בהנחה שתצליח למצוא כזו.
אחרת, וגם במקרה שהצפייה בחדר מואר, כנראה שתלך על מסך LCD.

היי שחר,
ראשית - תודה על ההתייחסות.. :)
לגבי הגודל והתקציב כבר הבנתי שזה לא הגיוני, לכן התציב עלה לאזור ה-15,000 ש"ח ולמסך של 65" וכן אני יודע שעדיין זה לא הגודל האידיאלי לכזה מרחק - אבל זה מה יש.. :).
מכיוון שבמרחק כזה אכן לא מבחינים בדקויות של איכות התמונה ציינתי שמה שמעניין אותי בעיקר זה תמונה "פלזמית" ואני מתייחס בעיקר לצבעים ולמריחות כי זה כן משהו שמבחינים בו גם מישיבה רחוקה, נושא החדות אולי כפי שאתה התכוונת יהיה פחות משמעותי במקרה הזה..
בכל אופן אני מכוון ל-led ולא lcd האם יש סיבה מיוחדת שציינת דווקא lcd ?
ואם יש לך המלצות למסכים ספציפיים אשמח (כרגע לדוגמא אני מכוון לסוני דגם 955 כאומר 65")

תודה.
...
·

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

רשמתי LCD מפני ש LED הוא מסך LCD. לפני כמה שנים החליפו את התאורה האחורית במסכי ה LCD מ CCFL (תכל'ס פלורוסנט) לתאורה מבוססת נורות LED. זה כל ההבדל בגדול. והחליפו את השם שם המסכים כנראה בשביל להכניס איזה מנוע מכירות חדש לאותם המוצרים. שישמע יותר מודרני.
בכל אופן, הסוני שרשמת קיבל הרבה שבחים ברוב התחומים אבל נקטל לגמרי בנושא השחור ואחידות השחור (עננות וזליגות אור) בביקורות שקראתי. זו אחת מהן:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w95 ... 103661.htm
תסיק מזה לבד מה היתרונות והחסרונות של המסך הזה. לדעתי לפי הביקורות הוא ממש לא מסך להיט.
תשמע, קשה לי להמליץ על משהו ספציפי. האמת היא גם שאני פחות מכיר מסכים בגודל הזה. אבל הייתי מתחיל מבדיקה של הדגמים היותר נמוכים ועולה אט אט למעלה.
ה- סמסונג 65H6400 הוא נקודת פתיחה סבירה מאד ומסך מעל לסביר באופן כללי. גם ישאיר לך עודף מהתקציב. אני מניח שגם מיבוא רשמי עדיין ישארו לך כמה אלפים בכיס. למרחק צפייה שלך ולצרכים שלך ייתכן שזה כל מה שאתה צריך. (אפשרי גם לחשוב על ה- H6300 אשר סה"כ די דומה ביכולות אך הוא ללא תלת מימד ומעוצב פחות אטרקטיבי)
מעליו, יש גם את ה 65H7150 שאמור להיות מעט טוב יותר, אך לא בפער גדול. זה מסך שמגיע ארצה מצפון אמריקה ע"י יבוא מקביל ומגיע ככל הנראה עם שנה אחריות בלבד. הוא גם נכנס לך בתקציב וישאיר לך מעט עודף. מבחינת המסך עצמו - הוא טוב, רק תחליט אם מתאים לך השנה אחריות מלאה בלבד.
מ- LG יש לך בגודל הזה את ה- 65UF770Y מהליין החדש שככל הנראה גם ייכנס בתקציב שלך. פאנל ה IPS מהווה גם יתרון וגם חסרון - חלש בנושא של השחור אך מבחינת שמירה על ניגודיות בצבעים בזווית אופקית הוא עדיף. בנוסף, זה גם פאנל 4K - לא שזה משנה יותר מידי כרגע, וספציפית לגביך זה בכלל נראה חסר משמעות - אבל, זה שם. והאחריות היא מלאה לשלוש שנים. אז יש יתרונות וחסרונות.
בנוסף, יש גם מסכי פיליפס שיכולים להיכנס לתקציב שלך ואולי אפילו לתת תמורה טובה יותר לכסף. לצערי, אני פחות בקיא בפיליפס ובדגמים שלהם ומי מעל מי ובכמה. אולי תחכה לעוד תגובות לגבי זה ובכלל אולי לעוד דעות לגבי מסכים אחרים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

מממ

שליחה #6 

אילן לדעתי תרכוש מסך חביב של 55" כמו ה6400 של סמסונג שעולה כ-5000 שקלים.
ב-5000 הנוספים תרכוש מקרן טוב וכך תקבל גם איכות וגם גודל!!!

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #7 

חוץ מפיצרים התמונה של ה 6400 לא טיבעית קשת הצבעים נחותה מ IPS גם זויות בצפיה נחותות מ IPS שלא והשחורים אומנם הרבה יותר טובים אבל בצפיה מהצד הם הופכים לאפורים וגרועים יותר מ IPS המסך הבנינוני הזה זוכה ליותר מיידי HIP
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה לשלושתכם על התגובות!! :)

שאלה - אני מתחיל להבין שלמרחק שלי (שוב אזור -6-6.5 מטר) אצטרך מסך אפילו יותר גודל נאמר כיוון של 75"
אני מבין מהתגובות שבמרחק צפיה כזה נושא איכות התמונה פחות משמעותי.
ולכן נראה לי שאולי עדיף לי באותו תקציב נניח 13,000 עד 15,000 ש"ח להקצות אותו לגודל אפילו אם זה מעט על חשבון האיכות, האם לדעתכם הכיוון שלי נכון בהתחשב במרחק..?
אם כן אז אילו מסכים הייתם ממליצים לי ללכת לראות במסגרת התקציב הזו?

תודה!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #9 

ל-6 מטר גם 75" זה קטן. אם אתה לא רוצה להתקרב למסך, אולי מקרן זה הפתרון. אבל למקרנים יש חסרונות משלהם.

אגב, לא נראה לי שמקרן ב-5000 ש"ח יספיק, אבל לא העמקתי בנושא.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

65H7150 או 65W850.
אלה ה 2 הכי טובות עד 15k.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

טלHD כתב:65H7150 או 65W850.
אלה ה 2 הכי טובות עד 15k.
...
·אוקיי תודה.
ומה היית ממליץ ל-75" ?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מממ

שליחה #12 

כאשר עולים לגדלים של 65 ויותר המסכים הפשוטים יותר לדעתי מתקשים בגלל רמת השידורים בארץ ועוד פרטים.
תשקול לרכוש מקרן טוב ב5/6 אלף שקלים ועוד טלוויזיה באותו סכום ואז יש לך גם גודל וגם איכות

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: מממ

שליחה #13 

claudia5 כתב:כאשר עולים לגדלים של 65 ויותר המסכים הפשוטים יותר לדעתי מתקשים בגלל רמת השידורים בארץ ועוד פרטים.
תשקול לרכוש מקרן טוב ב5/6 אלף שקלים ועוד טלוויזיה באותו סכום ואז יש לך גם גודל וגם איכות
...
·לא הבנתי את הקטע של גם וגם..

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #14 

אילן72 כתב:
...
...
·אוקיי תודה.
ומה היית ממליץ ל-75" ?
...
·
במסגרת התקציב שלך? אין.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מממ

שליחה #15 

מקרן רוכשים בנוסף למסך ולא במקום.במהלך היום ובשידורים רגילים צופים במסך טלוויזיה וכאשר רוצים לחיות איזה משחק כדורגל טוב ,סרט או סדרה טובה אז יש מקרן.
כיום מקרן טוב עם מסך הקרנה עולה עם התקנה כ-5/6 אלף שקל.
מחיר של מסך 65 " טוב יעלה לך 15+ אלף שקלים ואחרי שבוע עם 65 " תרגיש שהוא קטן עליך ושיכולתה יותר,אותו דבר עם תרכוש 75 " שכבר יעלה לך 20++++.
התוצאה היא שבמחיר של כ-10/12 אלף שקלים יש לך מסך טלוויזיה וכאשר בא לך להתפנק אז לוחצים על השלט ואופ!!!! המסך הקרנה יורד וצפיה נעימה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”