אהלן,
כבר כמה שנים אני משתמש במחשב שלי (p4 1.8 ghz עם geforce 3 ti200), שנמצא בסלון, קצת פחות מ5 מטר מהטלוויזיה, כדי לראות סרטים בטלוויזיה (crt 29" סוני), עד עכשיו עבדתי עם חיבורי RCA פשוטים, ולא מזמן עברתי ל svideo, וראיתי שיפור לא רע בתמונה.
קנינו מערכת קולנוע ביתית, (בסביבות 4000 ש"ח), וכרגע שומעים גם לא רע.
כעת אנו מתכוננים לרכוש LCD 37", כנראה שעם hd-ready.
חשבתי לנצל את ההזדמנות ולהקפיץ גם את איכות השידור מהמחשב במדרגה.
כרגע אני שוקל לקנות כרטיס מסך פשוט (200 ש"ח), שידע לעבוד עם הלוח אם שלי (agp x4), ובעל חיבור DVI.
ובנוסף, לקנות כרטיס קול בעל יציאה דיגיטלית (אופטית או קואקסאילית), נדמה לי שראיתי כאלה ב200 שקל גם כן.
יחד עם כבל dvi-hdmi, אני מקווה שכל הסיפור יסתכם בכ-500 ש"ח.
כל זה היה טוב ויפה עד שנכנסתי לכאן וראיתי שפורמט הHDTV, שמבחינתי הוא עוד בגדר דבר שלא ממש נכנס חזק בארץ, רץ כאן אצל הרבה אנשים.
השאלה שלי היא אם לחכות עם כל השדרוג של המחשב איזה שנה, ולקנות מחשב שידע לנגן את פורמט הH264, שכן המחשב הנוכחי שלי נראה לי חלש מדי. ועוד כשנה אני בטח אוכל למצוא מחשב שיעשה את זה בצורה טובה בכ-1000 ש"ח (חיבורי DVI ואודיו דיגיטאלי הם כבר סטנדרט כמעט בכל מחשב)
כרגע אני רואה שגם ככה אין יותר מדי דברים בפורמט זה באימיול, וגם אם כן, המקורות שלהם מאוד מועטים, ויקח ימים להוריד אותם.
יש למישהו דעה בעניין?
האם אני צריך בכלל לשדרג את הכרטיס מסך לכזה עם DVI? רואים הבדל משמעותי בין זה לs-video?
תודה מראש לכל העונים!
שיפוץ מחשב ישן לשידור לטלוויזיה
- bad-sector
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
DVI ו SVIDEO זה שתי עולמות שונים.
השאלה האם המחשב שלך יציג HDTV, תנסה אין באמת דרך לדעת מלבד ניסיון...
סרטים בHDMI הם סרטים כבדים מאוד...
אם זה מנגן חלק,
DVI ישדרג אותך למקום הנכון...
השאלה האם המחשב שלך יציג HDTV, תנסה אין באמת דרך לדעת מלבד ניסיון...
סרטים בHDMI הם סרטים כבדים מאוד...
אם זה מנגן חלק,
DVI ישדרג אותך למקום הנכון...