עברתי בסביבה אז הצצתי לרגע...
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
@yosiaz
·תודה.
אכן נדגם עם הבונבוניירה.
שלומה מצויין והיא מעניקה לי שעות הנאה רבות (ככל שאני מספיק להאזין לתקליטים).
אגב לא מזמן (לפני כשבועיים שלושה) ערכתי בדיקה של תדר רזוננס הזרוע על הפטיפון (ספקטרום אנלייזר) הכולל את הסט-אפ עם הראש ופלס הבועה המיניאטורי על ה-SHELL וקיבלתי תוצאה פנטסטית של 9HZ, בדיוק באמצע התחום הרצוי (6-12HZ).
עוד דוגמית להנאתכם (למי שאוהב קלזמר גיורא פיידמן)
·תודה.
אכן נדגם עם הבונבוניירה.
שלומה מצויין והיא מעניקה לי שעות הנאה רבות (ככל שאני מספיק להאזין לתקליטים).
אגב לא מזמן (לפני כשבועיים שלושה) ערכתי בדיקה של תדר רזוננס הזרוע על הפטיפון (ספקטרום אנלייזר) הכולל את הסט-אפ עם הראש ופלס הבועה המיניאטורי על ה-SHELL וקיבלתי תוצאה פנטסטית של 9HZ, בדיוק באמצע התחום הרצוי (6-12HZ).
עוד דוגמית להנאתכם (למי שאוהב קלזמר גיורא פיידמן)
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא רע! אך התחום הרצוי הוא 8Hz - 12Hz. תדר footfall הוא 6Hz. זה נמוך מידי כדי להיות בתחום הזהב.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
חנן! טוב לראות אותך פה שוב..
תמיד היה כיף לקרוא את הפוסטים שלך כאן.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
chalmh
- חבר מביא חבר

Arm Resonance
להלן גרף תדר התהודה של הזרוע ב-RPM5 שלי כולל הראש AT440MLA.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חנן, האם תוכל להסביר כיצד ביצעת את הבדיקה? הגרף מתחיל ב-75dB- שהוא נתון מדהים לגבי כל פטפון, שלא לדבר על מה שאתה מגדיר 'מחרשה'. למעשה, כל כך מדהים שיש לי די הרבה שאלות. שנית... מה הזנת? - האם את כל טווח התדרים שאנחנו רואים על ציר ה-X?
-
chalmh
- חבר מביא חבר

@tnsilver·
אני לא מתייחס ל- -75dB- כערך אמיתי ומוחלט כי אני לא יודע אם כרטיס הקול שלי מכוייל מבחינת הרמות ל-0dB.
ייתכן שהוא מכוייל. הספקטרום שנלקח מתמצע במרחב הזמן על פני 65000 ויותר דגימות בשניה כדי ליצור FFT "חלק". לכן ייתכן מאוד שבחלק מהדגימות יש סיגנל חזק ובחלק חלש ולכן כל הספקטרום מוזז כלפי מטה (מצוע הערכים לאורך זמן).
אכן הזנתי את כל טווח התדרים שהיו קיימים ברצועת הסאונד בתקליט. עשיתי לצורך העניין זום רק על התחום הנמוך. כמובן שהדגימה היא מוקלטת ולא "שידור חי".
אני אעלה בהמשך סרטון של הקטע - סאונד וספקטרום אנלייזר ב"Live".
אני לא מתייחס ל- -75dB- כערך אמיתי ומוחלט כי אני לא יודע אם כרטיס הקול שלי מכוייל מבחינת הרמות ל-0dB.
ייתכן שהוא מכוייל. הספקטרום שנלקח מתמצע במרחב הזמן על פני 65000 ויותר דגימות בשניה כדי ליצור FFT "חלק". לכן ייתכן מאוד שבחלק מהדגימות יש סיגנל חזק ובחלק חלש ולכן כל הספקטרום מוזז כלפי מטה (מצוע הערכים לאורך זמן).
אכן הזנתי את כל טווח התדרים שהיו קיימים ברצועת הסאונד בתקליט. עשיתי לצורך העניין זום רק על התחום הנמוך. כמובן שהדגימה היא מוקלטת ולא "שידור חי".
אני אעלה בהמשך סרטון של הקטע - סאונד וספקטרום אנלייזר ב"Live".
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
תודה על השיתוף חנן,
איך אפשר להסביר שזה פשוט נשמע יותר טוב מדיסק (גם בסטרימיניג מהרשת)?
האם מדובר על המרה AS IS או שנעשה TUNNING מסויים?
עושה חשק להכנס לפרוייקט הפטיפון בעוונתיי זנחתי...
יש אפשרות להתייעץ איתך?
(LENCO 70 עם שסי PTP אם אתה מכיר)
איך אפשר להסביר שזה פשוט נשמע יותר טוב מדיסק (גם בסטרימיניג מהרשת)?
האם מדובר על המרה AS IS או שנעשה TUNNING מסויים?
עושה חשק להכנס לפרוייקט הפטיפון בעוונתיי זנחתי...
יש אפשרות להתייעץ איתך?
(LENCO 70 עם שסי PTP אם אתה מכיר)
חנן היקר,
תודה על השיתוף ובמיוחד על ה DIRE STRAITS
עשיתי השוואה קטנה (בתנאים ביתיים ולא מדעיים) והשוויתי בין ההקלטה שביצעת לבין FLAC של הדיסק במחשב (כדי לבודד את המשתנים המעטים שיכולתי - השמעה במקביל באותם אמצעים - מחשב, DAC מגבר ואוזניות, ועלתה לי שאלה שמטרידה את מנוחתי.
בקטעים עמוסים ומורכבים בכלים ותדרים נשמע כאילו ה"מחט"/"ראש" לא מתמודדים עם העומס, אני שמעתי זאת אצלי בפטיפון בכל מיני שירים - בקטעים לא מורכבים ששומעים זמר / כלים שנמצאים בפוקוס - שומעים מצויין מופרד וברור, כאשר כולם ביחד מנגנים, בעצימות גבוהה - הצליל הופך ל"רועש" ויש מן תחושת "רוויה", כדוגמת CLIPPING במגבר.
עד עכשיו חשבתי שאני לא מצליח לכוון טוב את הראש (של הפטיפון) או שיש לי בעיה באחד האלמנטים בדרך, אך עכשיו שמעתי זאת בדגימה המצויינת שהעלית כאמור, ניתן להאזין בדיוק למה שאני מתכוון החל מדקה 5:40 ועד סוף השיר בערך (כאשר האורגן נכנס חזק לעניינים יחד עם התופים והגיטרות)
בהשוואה עם FLAC כאמור, לא מגיעים לרוויה והכל נשמע עדיין רועש אך ברור...
מה דעתכם ?
תודה על השיתוף ובמיוחד על ה DIRE STRAITS
עשיתי השוואה קטנה (בתנאים ביתיים ולא מדעיים) והשוויתי בין ההקלטה שביצעת לבין FLAC של הדיסק במחשב (כדי לבודד את המשתנים המעטים שיכולתי - השמעה במקביל באותם אמצעים - מחשב, DAC מגבר ואוזניות, ועלתה לי שאלה שמטרידה את מנוחתי.
בקטעים עמוסים ומורכבים בכלים ותדרים נשמע כאילו ה"מחט"/"ראש" לא מתמודדים עם העומס, אני שמעתי זאת אצלי בפטיפון בכל מיני שירים - בקטעים לא מורכבים ששומעים זמר / כלים שנמצאים בפוקוס - שומעים מצויין מופרד וברור, כאשר כולם ביחד מנגנים, בעצימות גבוהה - הצליל הופך ל"רועש" ויש מן תחושת "רוויה", כדוגמת CLIPPING במגבר.
עד עכשיו חשבתי שאני לא מצליח לכוון טוב את הראש (של הפטיפון) או שיש לי בעיה באחד האלמנטים בדרך, אך עכשיו שמעתי זאת בדגימה המצויינת שהעלית כאמור, ניתן להאזין בדיוק למה שאני מתכוון החל מדקה 5:40 ועד סוף השיר בערך (כאשר האורגן נכנס חזק לעניינים יחד עם התופים והגיטרות)
בהשוואה עם FLAC כאמור, לא מגיעים לרוויה והכל נשמע עדיין רועש אך ברור...
מה דעתכם ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא שמתי לב לזה עד שציינת זאת. החלפתי את ה-HK של הנישא באזניות ו... כן. יש משהו בדבריך. סוג של fuzziness או עומס יתר.
זה כמובן לא סותר את האפשרות שהעלת בדבר כיוון לא מושלם של הראש או אולי פשוט תקליט ממאסטר גרוע?
לי יש את ההוצאה המקורית של BIA אבל אין לי את הנסיון כדי לייצר ממנו קובץ באיכות הדרושה למבחן נוסף. שמתי לב שתום ישועה הצטרף אלינו ויש לו רקורד של המרות מצויינות. אולי הוא יוכל להעלות לכאן המרה כזו כדי שנוכל להשוות לדגימה הקודמת?
נ.ב. ההמרה לסרט (כדי להעלות לטיוב) לא מחבלת בקובץ האודיו המקורי?
זה כמובן לא סותר את האפשרות שהעלת בדבר כיוון לא מושלם של הראש או אולי פשוט תקליט ממאסטר גרוע?
לי יש את ההוצאה המקורית של BIA אבל אין לי את הנסיון כדי לייצר ממנו קובץ באיכות הדרושה למבחן נוסף. שמתי לב שתום ישועה הצטרף אלינו ויש לו רקורד של המרות מצויינות. אולי הוא יוכל להעלות לכאן המרה כזו כדי שנוכל להשוות לדגימה הקודמת?
נ.ב. ההמרה לסרט (כדי להעלות לטיוב) לא מחבלת בקובץ האודיו המקורי?
טומי - תודה על הבדיקה החוזרת..
האם חווית כזו תופעה אצלך בסט-אפ ?
אני נוהג תמיד להטיל את האשם בציוד שאני בונה/מכוון אך לפעמים אני משתעשע במחשבה שהמאסטר לא איכותי דיו לרמת הציוד החושפני בו אני משתמש או לחילופין, פשוט יש לי תקליט חרוש מדי.
אגב, כל ההקלטה של ה DIRE מלאה ברחשי "תקליט" ולא נקייה לגמרי, ייתכן וזה חלק מהאשם התורם.
הייחודיות במסקנה שלי נובעת מכך שבקטעים ה"רגועים" הכל נשמע טובת ורק ב"עמוסים" מורגש "עומס יתר" ויש מן fuzziness כהגדרתך..
זה כאמור דורש עיון גדול.
האם חווית כזו תופעה אצלך בסט-אפ ?
אני נוהג תמיד להטיל את האשם בציוד שאני בונה/מכוון אך לפעמים אני משתעשע במחשבה שהמאסטר לא איכותי דיו לרמת הציוד החושפני בו אני משתמש או לחילופין, פשוט יש לי תקליט חרוש מדי.
אגב, כל ההקלטה של ה DIRE מלאה ברחשי "תקליט" ולא נקייה לגמרי, ייתכן וזה חלק מהאשם התורם.
הייחודיות במסקנה שלי נובעת מכך שבקטעים ה"רגועים" הכל נשמע טובת ורק ב"עמוסים" מורגש "עומס יתר" ויש מן fuzziness כהגדרתך..
זה כאמור דורש עיון גדול.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא קורה לי. אני חושד בכיוון או, כמו שאמרת, בתקליט 'חרוש'. יתכן שזה כך במקור, ואולי הפרעה בהמרה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
@yosiaz
@tnsilver
YouTube כמקור לבחינת אודיו הוא פסול מלכתחילה. הקובץ עובר המרה לשש גרסאות, ברזולוציות שונות (סאונד ותמונה), ללא קשר למקור המועלה (שבד"כ מקודד אף הוא בשיטת דחיסה אובדנית מבחינת נתוני אודיו - H.264 עם סאונד AAC ). על שיטת ההמרה שעובר הקובץ ברגע שמגיע לשרתי YouTube ונתוניה - אין פרטים. סביר להנחיח שבהמרות אלו מאבדים הרבה יותר מ-"דור".
שימו לב שהרצועה שדננו בה כאן, היא המסיימת את התקליט, כך שרוחב-הפס בה הוא נמוך יחסית לשאר הקטעים באותו צד.
אך בהשוואה להוצאת הקומפקט דיסק הראשונה (Warner מ-1985) באותם נתוני האזנה, אכן ישנו אובדן ברור בתדרים הגבוהים. אני מהמר שסבירות גבוהה כי הבעיה - מקורה בתקליט עצמו.
ההמרות שהעליתי לשרשור "תקליטון השבוע" הן בבחינה של בידור לחברי הפורום. כלל לא הייתי מסתמך עליהן מבחינת איכותן. קובץ FLAC מ-Rip של קומפקט דיסק בעל מאסטר איכותי, עדיף עליהן בכל קנה מידה, לעניות דעתי.
והנה אבחנה שעשויה לעורר מלחמה \ התנגדות: שמתי שם לב שבכל אלבום שיצא במקביל בתקליט ובקומפקט דיסק אותו בחנתי בשני הפורמטים, ישנו יתרון ברור ל-CD מבחינת הבהירות (תחום התדרים הגבוהים: מצילות, עיצורים חוככים בשירה, גיטרות חשמליות נקיות, סינטיסייזרים) לעומת התקליט, שברוב המקרים נשמע "בוצי" לעומת עמיתו הדיגיטלי.
@tnsilver
YouTube כמקור לבחינת אודיו הוא פסול מלכתחילה. הקובץ עובר המרה לשש גרסאות, ברזולוציות שונות (סאונד ותמונה), ללא קשר למקור המועלה (שבד"כ מקודד אף הוא בשיטת דחיסה אובדנית מבחינת נתוני אודיו - H.264 עם סאונד AAC ). על שיטת ההמרה שעובר הקובץ ברגע שמגיע לשרתי YouTube ונתוניה - אין פרטים. סביר להנחיח שבהמרות אלו מאבדים הרבה יותר מ-"דור".
שימו לב שהרצועה שדננו בה כאן, היא המסיימת את התקליט, כך שרוחב-הפס בה הוא נמוך יחסית לשאר הקטעים באותו צד.
אך בהשוואה להוצאת הקומפקט דיסק הראשונה (Warner מ-1985) באותם נתוני האזנה, אכן ישנו אובדן ברור בתדרים הגבוהים. אני מהמר שסבירות גבוהה כי הבעיה - מקורה בתקליט עצמו.
ההמרות שהעליתי לשרשור "תקליטון השבוע" הן בבחינה של בידור לחברי הפורום. כלל לא הייתי מסתמך עליהן מבחינת איכותן. קובץ FLAC מ-Rip של קומפקט דיסק בעל מאסטר איכותי, עדיף עליהן בכל קנה מידה, לעניות דעתי.
והנה אבחנה שעשויה לעורר מלחמה \ התנגדות: שמתי שם לב שבכל אלבום שיצא במקביל בתקליט ובקומפקט דיסק אותו בחנתי בשני הפורמטים, ישנו יתרון ברור ל-CD מבחינת הבהירות (תחום התדרים הגבוהים: מצילות, עיצורים חוככים בשירה, גיטרות חשמליות נקיות, סינטיסייזרים) לעומת התקליט, שברוב המקרים נשמע "בוצי" לעומת עמיתו הדיגיטלי.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 18/08/2015 9:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
תום תודה,
לאור דבריך נשאלת השאלה - בהינתן תקליט נורמטיבי של מוסיקה, ובהינתן שמדובר ברצועה האחרונה, האם תקליט ברצועה זו יהיה חסר בהשוואה לקובץ FLAC מ-Rip של קומפקט דיסק בעל מאסטר איכותי ?
ואני מדבר מבחינת כמות התדרים השמיעים, בלי וודו שמודו..
לאור דבריך נשאלת השאלה - בהינתן תקליט נורמטיבי של מוסיקה, ובהינתן שמדובר ברצועה האחרונה, האם תקליט ברצועה זו יהיה חסר בהשוואה לקובץ FLAC מ-Rip של קומפקט דיסק בעל מאסטר איכותי ?
ואני מדבר מבחינת כמות התדרים השמיעים, בלי וודו שמודו..
נערך לאחרונה על ידי yosiaz ב 18/08/2015 11:45, נערך פעם 1 בסך הכל.