הגדרת ראוטר dlink dsl-225 כברידג׳
אני מעוניין להגדיר את הראוטר הנ״ל כמודם בלבד ולחבר אותו לראוטר מדגם tplink שרכשתי בשבוע שעבר.
חיפשתי מידע איך עושים זאת אבל לא מצאתי. כל המדרכים הם על דגמים אחרים ועם ממשק שונה ממה שיש לי.
אשמח להסבר תודה רבה!
חיפשתי מידע איך עושים זאת אבל לא מצאתי. כל המדרכים הם על דגמים אחרים ועם ממשק שונה ממה שיש לי.
אשמח להסבר תודה רבה!
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
בתמונה הזו - http://postimg.org/image/rlqjulzs9/ - בטל את מנגנון ה-NAT - הוא השני מהסוף ברשימה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
תודה רבה לשניכם!
עשיתי מה ש tom29 הציע וחיברתי אל הראוטר השני. עדכנתי בו את השם משתמש וסיסמה שלי אבל אין לי עדיין אינטרנט.
כמובן שחיברתי מיציאת ה lan של המודם/ראוטר ל wan של הראוטר החדש.
עדכון: ניסיתי גם לבטל את ה NAT אבל לא עזר.
יכול להיות שלא צריך לכתוב את שם המשתמש והסיסמה בראוטר שבזק נתנו לי (זה שאני מעוניין להפוך לברידג')
עשיתי מה ש tom29 הציע וחיברתי אל הראוטר השני. עדכנתי בו את השם משתמש וסיסמה שלי אבל אין לי עדיין אינטרנט.
כמובן שחיברתי מיציאת ה lan של המודם/ראוטר ל wan של הראוטר החדש.
עדכון: ניסיתי גם לבטל את ה NAT אבל לא עזר.
יכול להיות שלא צריך לכתוב את שם המשתמש והסיסמה בראוטר שבזק נתנו לי (זה שאני מעוניין להפוך לברידג')
- quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 197
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
הי, הסרטון עבד לך על ה 225 ?shemsha כתב:תודה רבה על הסרטון, עבד לי....
ומה הגדרת בראוטר שלך ? (איזה ראוטר זה?)
תודה.
עבד, זה לא היה בדיוק זהה אבל הצעדים די דומים.
כיביתי גם את ה WIFI דרך אחת האופציות שם.
האמת שהראוטר שלי הכי הפתיע (ASUS AC1900), ישר זיהה את החיבור ופשוט ביקש שם משתמש וסיסמה לחיבור לספק.
בינתיים זה עובד טוב מאתמול בערב, מקווה שימשיך.
האמת שהראוטר שלי הכי הפתיע (ASUS AC1900), ישר זיהה את החיבור ופשוט ביקש שם משתמש וסיסמה לחיבור לספק.
בינתיים זה עובד טוב מאתמול בערב, מקווה שימשיך.
- quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

·יש אפשרות שתוכל לשחזר את הצעדים שעשית עם צילומי מסך ?shemsha כתב:עבד, זה לא היה בדיוק זהה אבל הצעדים די דומים.
בינתיים זה עובד טוב מאתמול בערב, מקווה שימשיך....
אני אשמח לנסות בסופ"ש לשחזר את הצעדים שעשיתי בראוטר של בזק.
משום מה אתמול אחרי שהגדרתי לא הצלחתי יותר לגשת לראוטר של בזק אבל בהחלט אנסה.
בגדול ולפי הסרטון:
- ניגשתי ל 10.0.0.138
- Admin/Admin
- ניגשתי ל PPPoE WAN
- סימנתי ומחקתי
- ניגשתי ל OTHER WAN והוספתי חדש
- היו לי 2 אופציות ובחרתי באחת שנדמה לי היא בפורמט הזה: (ptm0/(0_1_1. דומה למה שבסרטון אבל לא זהה. האופציה השניה הייתה עם 4 או 8 איפושהו ואותה לא בחרתי.
- Next
- בחרתי BRIDGING ואם אני זוכר נכון לא נגעתי בשום דבר אחר שם, ומהרשימה שהייתה שם ומחייבת בחירה בחרתי את הראשון לדעתי.
- שמרתי
- הלכתי ל WIRELESS וכיביתי WIRELESS
- Reboot לראוטר דרך התפריט וזהו, אז עברתי לראוטר שלי.
עדכון: זה פחות או יותר מה שעשיתי
http://www.hometheater.co.il/vt175959.% ... -Link.html
משום מה אתמול אחרי שהגדרתי לא הצלחתי יותר לגשת לראוטר של בזק אבל בהחלט אנסה.
בגדול ולפי הסרטון:
- ניגשתי ל 10.0.0.138
- Admin/Admin
- ניגשתי ל PPPoE WAN
- סימנתי ומחקתי
- ניגשתי ל OTHER WAN והוספתי חדש
- היו לי 2 אופציות ובחרתי באחת שנדמה לי היא בפורמט הזה: (ptm0/(0_1_1. דומה למה שבסרטון אבל לא זהה. האופציה השניה הייתה עם 4 או 8 איפושהו ואותה לא בחרתי.
- Next
- בחרתי BRIDGING ואם אני זוכר נכון לא נגעתי בשום דבר אחר שם, ומהרשימה שהייתה שם ומחייבת בחירה בחרתי את הראשון לדעתי.
- שמרתי
- הלכתי ל WIRELESS וכיביתי WIRELESS
- Reboot לראוטר דרך התפריט וזהו, אז עברתי לראוטר שלי.
עדכון: זה פחות או יותר מה שעשיתי
http://www.hometheater.co.il/vt175959.% ... -Link.html
- quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

תודה..הבעיה היתה בצד שלהם!! אהה.. שינו לי את הסיסמא ולא עידכנו..
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
האמת שהשרשור לא עזר לי, כל התפריטים נראים ומסודרים אצלי שונה למרות שזה אותו דגם. בכל מקרה, הצלחתי להגדיר את המודם-נתב לבד - אז אני מפרסם את זה כאן לטובת הכלל:
המודל של המודם-נתב: DSL-G225 של D-LINK
המטרה: הגדרת המודם-נתב ב-Bridge ע"מ שהמכשיר יפעל כמודם בלבד, ואפשר יהיה להשתמש בנתב ביתי שיש לכם כבר (או לחייג דרך המחשב).
אופן ההגדרה:
1. יש להיכנס לתפריט NET ואז WAN, וללחוץ על ADD.
2. יש לבחור MANUAL =>BRIDGE ואז לבחור בשדה interface את הפורט atm0 ולאשר. שימו לב מה השם שניתן לחיבור.
3. לאחר מכן, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
4. זהו - חברו את הנתב/מחשב עם חייגן לפורט שהגדרתם יחד עם ה-BRIDGE, המודם-נתב DSL-G225 הוא עתה רק מודם!
מומלץ לבטל את ה-Wifi מהתפריט לפני תחילת הפעולה - הרי לא תצטרכו אותו על מודם!
המטרה: הגדרת המודם-נתב ב-Bridge ע"מ שהמכשיר יפעל כמודם בלבד, ואפשר יהיה להשתמש בנתב ביתי שיש לכם כבר (או לחייג דרך המחשב).
אופן ההגדרה:
2. יש לבחור MANUAL =>BRIDGE ואז לבחור בשדה interface את הפורט atm0 ולאשר. שימו לב מה השם שניתן לחיבור.
3. לאחר מכן, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
4. זהו - חברו את הנתב/מחשב עם חייגן לפורט שהגדרתם יחד עם ה-BRIDGE, המודם-נתב DSL-G225 הוא עתה רק מודם!
מומלץ לבטל את ה-Wifi מהתפריט לפני תחילת הפעולה - הרי לא תצטרכו אותו על מודם!
· עזרתי לי.amosii כתב:האמת שהשרשור לא עזר לי, כל התפריטים נראים ומסודרים אצלי שונה למרות שזה אותו דגם. בכל מקרה, הצלחתי להגדיר את המודם-נתב לבד - אז אני מפרסם את זה כאן לטובת הכלל:
אופן ההגדרה:
מומלץ לבטל את ה-Wifi מהתפריט לפני תחילת הפעולה - הרי לא תצטרכו אותו על מודם!...
אבל כניראה ששוב יש שינוי בתוכנה של המודם הזה.
אצלי בסעיף 2 אין את מה שיש לך.
האפשרויות בשדה interface היו wan או vdsl ptm (למיטב זכרוני) או adsl (כשבסוגריים כתוב new).
אני בחרתי ב- wan.
ראוי לציין שגם ביטלתי את dhcp server כי הנתב (שמחובר אליו) אמור לחלק את הכתובות להבנתי (לא בטוח שזה חשוב בכלל כלומר אולי זה היה עובד גם בלי זה. אין לי כח לבדוק כרגע).
מה שלא ברור לי זה למה אני משתמש בפורט של ה- lan בשביל לחבר אותו לראוטר אחר.
למה זה לא דרך פורט ה- wan?
הרי פורט ה- wan הוא של גיגה, כך שבכל מקרה לא תהיה הפרעה לקבל מהירות גבוהה למי שמסוגל לכך.
הפורטים ב-lan הם של 100, דבר שיכול להקשות (להבנתי) לקבל מהירות גבוהה יותר.
אוף, איזו טעות איומה בבחירת ראוטר. הלוואי שהייתי יודעת קודם.
מישהו הצליח להתגבר על הבעיה הזו?
אני עם ה- D-Link G225, ומנסה להשמיש אותו כברידג' ולעבוד עם הראוטר שעליו מותקן DD-WRT (TP-Link WR1043ND).
הכל עובד באופן תקין כשה- D-Link מוגדר כרגיל (PPOE). עקבתי אחרי ההוראות כאן. בהתחלה התחברתי מפורט WAN לפורט WAN, ואז החלפתי לפורט LAN ב- D-Link ל- WAN ב- TP-Link. שום דבר לא עוזר, אני לא מצליחה לגלוש, שלא לדבר על לקנפג את ה- DNS שלי.
מישהו הצליח להתגבר על הבעיה הזו?
אני עם ה- D-Link G225, ומנסה להשמיש אותו כברידג' ולעבוד עם הראוטר שעליו מותקן DD-WRT (TP-Link WR1043ND).
הכל עובד באופן תקין כשה- D-Link מוגדר כרגיל (PPOE). עקבתי אחרי ההוראות כאן. בהתחלה התחברתי מפורט WAN לפורט WAN, ואז החלפתי לפורט LAN ב- D-Link ל- WAN ב- TP-Link. שום דבר לא עוזר, אני לא מצליחה לגלוש, שלא לדבר על לקנפג את ה- DNS שלי.
@PopPy
·
במקרה בדיוק כתבתי אתמול קצת הסברים כלליים בנושא - ראי את התגובות שלי כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt273811.html
נשמע כמו שאת בכיוון הנכון. בעיקר צריך להגדיר את ה-G225 כברידג' ולהגדיר את החייגן ב-tplink. רב ההודעות הקודמות בשירשור זה מסבירות איך. אם את עדיין לא מצליחה תפרטי מה בדיוק הבעיה (המודם מסתכרן? חייגן מהמחשב/ראוטר מתחבר?). אולי גם תצרפי צילומי מסך של הגדרות ה-WAN ב-G225.
·
במקרה בדיוק כתבתי אתמול קצת הסברים כלליים בנושא - ראי את התגובות שלי כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt273811.html
נשמע כמו שאת בכיוון הנכון. בעיקר צריך להגדיר את ה-G225 כברידג' ולהגדיר את החייגן ב-tplink. רב ההודעות הקודמות בשירשור זה מסבירות איך. אם את עדיין לא מצליחה תפרטי מה בדיוק הבעיה (המודם מסתכרן? חייגן מהמחשב/ראוטר מתחבר?). אולי גם תצרפי צילומי מסך של הגדרות ה-WAN ב-G225.
@eran405
תודה.
בסוף לא וויתרתי והצלחתי לסדר את זה אתמול בלילה. כנראה שהבעיה הייתה שלא ביטלתי את ה- NAT. הממשק של ה- D-Link סיוט! מסורבל ולא ברור, לקח כמה ריבוטים עד שהוא שמר שינויים למרות שהגדרתי לו לשמור ולעשות ריבוט.
עכשיו זה עובד ונשאר לקוות שבשדרוג המהירות וההגדרה מחדשה זה לא יסתבך שוב.
תודה.
עכשיו זה עובד ונשאר לקוות שבשדרוג המהירות וההגדרה מחדשה זה לא יסתבך שוב.
ניסיתי לפי כל ההגדרות שלכם ועדיין כנראה שחסר לי משהו, מצאתי גם מדריך באתר הרשמי של D-link ישראל
http://www.support.dlink.co.il/6740u224g225bridge
האם באחת חייב לעשות:
, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
או שזה רק לצורך גישה לממשק ניהול?
חיברתי כבל בשני הפורטים של WAN אחד במודם (D225) לבין הראוטר שהיה לי עד היום ועבד לי עם מודם של 15MB
אולי זה קשור לNAT?
http://www.support.dlink.co.il/6740u224g225bridge
האם באחת חייב לעשות:
, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
או שזה רק לצורך גישה לממשק ניהול?
חיברתי כבל בשני הפורטים של WAN אחד במודם (D225) לבין הראוטר שהיה לי עד היום ועבד לי עם מודם של 15MB
אולי זה קשור לNAT?