buy2usa מתנערים מאחריות ומעבירים אשמה לאמאזון

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה ביצעתי הזמנה מאמזון עבור מוצר טיפול הומאופטי שלא מצאתי בארץ וקיבל ביקורות טובות באמאזון לכן החלטתי לרכוש (מגיע כספריי בבקבוק). לא היה אכפת לי למרות שהמוצר עולה 8 דולר לשלם משלוח של כ 20 דולר כי רציתי ספציפית את המוצר הזה. מכיוון שכבר אני משלם משלוח אז גם הוספתי עוד שני מוצרים קטנים שאחרת לא הייתי מזמין עכשיו אלא ממשיך לחכות להזדמנות הראשונה.
לא בוצע איחוד חבילות או אריזה מחדש. איך שהחבילה נשלחה מאמזון כך היתה צריכה להמשיך אליי.

הקרטון החיצוני לא היה מעוך או משהו כזה אבל למי שמכיר, אמאזון סוגרים קרטון של משלוח עם סלוטייפ שחור שכתוב עליו AMAZONPRIME. הסגירה לא הייתה שלמה (SEALED ) וניכר שמישהו פתח את הקרטון ואחר כך סגר מחדש מעל עם סילוטייפ חום.

בתוך הקרטון החבילה של המוצר הייתה פתוחה, הבקבוק היה פתוח ונוזל שפוך. ניכר שזה נפתח על ידי אדם ולא נזל מבקבוק פגום מכיוון שהבקבוק היה ללא הסגירה הכסופה שעושה לו SEAL. היא פשוט היתה מונחת בקופסה. (זה סגירה כמו שיש בבקבוקי קטשופ של אוסם לפני שמשתמשים בפעם הראשונה.

מבחינתי בוודאות מישהו נגע במוצר וזה לא פגם ייצור. גם סלוטייפ חום מעל האטימה של אמאזון, גם מוצר פתוח לחלוטין כולל האטימה הכסופה...

יש שני ספקים אצלהם היה המוצר. אמאזון ו BUY2USA. בואו נחשוב אצל מי זה יכול היה לקרות.

דיברתי עם שניהם.
BUY2USA מסירים אחריות לחלוטין מהסיבה ש - לא נראה להם הגיוני שמישהו אצלהם יפתח את המוצר. אמרתי שאולי זה עבר בארץ וידוא אצל מוכס שלא סתם כותבים מחיר של פחות מ75 דולר או רשות סמים או השד יודע מה שבבקבוק לא מוסתר משהו אחר ומישהו שכח לסגור את זה. התשובה היא שאם זה היה עובר במכס הם היו אמורים לקבל הודעה.
אני אמרתי שאני לא מחפש אשמים אלא רק לקבל את המוצר ולכן אשמח לקבל הודעה בנוסח "לפנים משורת הדין" ומוכנים שאם אני אשלח את המוצר שוב (רק את המוצר הפגום) יביאו לי אותו בחינם.
התשובה רק עוד יותר הרגיזה אותי. הנציגה אמרה שעל מנת שאני אהיה מרוצה היא שולחת אותי ללינק ששם אקבל הנחה על המשלוח החוזר. לרגע חשבתי שהיא מציעה לי הנחה כי היא כן רוצה לעזור ללקוח עם מצווקה אבל לא יכולה לשלוח בחינם לחלוטין אך כשלחצתי על הלינק ראיתי שזה פשוט לינק להנחה שיש כרגע לכולם בלי קשר ללקוח חוזר או מרוצה. סתם הנחה שכל אחד באינטרנט יקבל אצלהם.
לסיכום התנערות מוחלטת מאחריות ושום ניסיון אמיתי לשפר את תחושת הלקוח הלא מרוצה. מגבים את ההחלטה ב "לא נראה לי הגיוני" ו "היינו אמורים לקבל מייל"
AMAZON - מסתבר שאמאזון כבר מזהים את הכתובת של BUY2USA ככתובת לא רגילה אלא של חברת משלוחים מסוג freight forwarder. מכיוון שכנראה זו לא פעם ראשונה שהם נתקלים בזריקת אחריות מצד גורם אחר הם הקשיחו את הפוליסי ונאמר לי שאני לא אוכל לקבל REFUND מיידי. אך אם אשלח את הבקבוק חזרה אז כן אקבל REFUND מלא אפילו שרוב הסיכויים האשמה לא בהם. למרות שהייתי מצפה ל REFUND בלי לשלוח בקבוק ריק לצד השני של העולם התשובה הזו היא כבר יותר טובה ממה שקיבלתי מהספק הישראלי. בנוסף נאמר לי שהנציג פותח בקשה ל INVETIGATION. כל מוצר עובר שקילה רגע לפני שהוא עוזב את AMAZON ואם המוצר יצא מהם פתוח אז כנראה שהוא כבר נשפח חלקית אצלהם ואז המשקל אמור להיות נמוך מהמצופה ואז ייתנו לי REFUND גם בלי שאצטרך לשלוח את הבקבוק חזרה. זה כבר נשמע לי כמו תשובה רצינית. הכל עובדות, שוקלים ובודקים. בלי לא נראה לי הגיוני ובלי הייתי אמור לקבל מייל. רק עובדות.

נאמר לי שיחזרו אלי בתוך 48 שעות.

בלי קשר לתוצאה של החקירה. ציפיתי ליחס אחר מ BUY2USA. כמו שאמאזון מסכימים לעשות REFUND למשהו שהוא 99% לא באשמתם כדי שהלקוח יהיה מרוצה. מאכזב אותי שבארץ זה הפוך וגם משהו ש99% קרה בתוך גבולות הגזרה של BUY2USA זה לא מספיק כדי שייתנו אפילו הטבה חלקית עבור משלוח נוסף של אותו מוצר. (הטבה שהיא יותר ממה שגם ככה כל אחד מהרחוב יקבל)
בתמונה זו רואים פקק פתוח עם האטימה הכסופה מוסרת ומונחת בצד שמאל
 בתמונה זו רואים פקק פתוח עם האטימה הכסופה מוסרת ומונחת בצד שמאל
בתמונה זו רואים בברור את הסלוטייפ החום שהודבק אחרי שהאטימה המקורית השחורה של אמאזון נפתחה
 בתמונה זו רואים בברור את הסלוטייפ החום שהודבק אחרי שהאטימה המקורית השחורה של אמאזון נפתחה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

קודם כל נתחיל בזה שכל חבילה נפתחת ב BUY2U מכיוון שהם צריכים לדעת מה יש בפנים. (כדי למנוע מצב שנניח מישהו היה שולח שעון ברייטלינג ומבקש שירשמו על החבילה עט פיילוט).
שנית, אמאזון באמת כבר מזהים את הכתובת כחברת שילוח צד ג' ומסירים כל אחריות מהם (בצדק יש לומר) וזה גם רשום בנהלים שלהם.

בקשר לבקבוק הפתוח, האם רכשת ישירות מאמאזון או Fullfilment by amazon ?

בקשר לשירות לקוחות של B2U, יש לי כבר היסטורייה של התנערות מאחריות שלהם עם מספר משלוחים. לא מעניין אותם שהזמנתי כבר מאות חבילות מהם, התשובה תמיד זהה והתנערות מאחריות והעברה לספק ששלח אליהם

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@shuali
·
אמאזון. לא ספק צד שלישי ואפילו לא ספק אחר עם ביצוע על ידי אמאזון.

Sold by: Amazon.com LLC

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

יכול להיות גם שזה נפתח במכס..

שורה תחתונה זה הגיע ריק?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@mp3lll
·
מכס מבחינתי זה תחת האחריות של BUY2USA כי זה חלק מהתהליך של השילוח שלהם.
שורה תחתונה הגיע כמעט ריק אבל גם אם זה היה מגיע מלא.... אתה היית מורח על עצמך או על הילדים שלך תכשיר רפואי שהסתובב פתוח ורק השד יודע איפה ומה עבר עליו?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #6 

תכשיר רפואי?...
חשבתי שאמרת שזה מוצר הומאופטי :lol:

קרוב לוודאי שאם תרוקן את הבקבוק ותמלא בו מים מהברז, ההשפעה תהיה זהה...

Batnun

.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

אני לא מבין את הגישה שיש זכאות ל-refund או החלפה בלי לשלוח את המוצר בחזרה.

שלח לאמזון המוצר ותקבל refund או מוצר חדש חלופי
למה לחכות לבדיקות של אמזון או למשהו אחר.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #8 

כי זה מגוחך לשלם על משלוח של מוצר שהגיע פגום ושאין לאמאזון מה לעשות איתו.
אם הזמנת אגרטל והוא הגיע מרוסק, מה הטען להחזיר אותו? מה הספק יעשה איתו ? חוץ מזה רוב הספקים מעדיפים לתת לך החזר כספי בלי לשלוח חזרה בגלל שהם יודעים כמה זה מתסכל.
אם זה לא מוצר אלקטרוני או משהו יקר שניתן להחזיר לספק או לתקן אין סיבה לבקש אותו חזרה, זאת גם הגישה של אמאזון דרך אגב

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #9 

shuali כתב:כי זה מגוחך לשלם על משלוח של מוצר שהגיע פגום ושאין לאמאזון מה לעשות איתו.
אם הזמנת אגרטל והוא הגיע מרוסק, מה הטען להחזיר אותו? מה הספק יעשה איתו ? חוץ מזה רוב הספקים מעדיפים לתת לך החזר כספי בלי לשלוח חזרה בגלל שהם יודעים כמה זה מתסכל.
אם זה לא מוצר אלקטרוני או משהו יקר שניתן להחזיר לספק או לתקן אין סיבה לבקש אותו חזרה, זאת גם הגישה של אמאזון דרך אגב
...
·דווקא הייתי מדבר איתם ומברר - המוצר לא כבד ולא יקר - אפשר לשלוח בחזרה עם דואר רגיל ולבקש זיכוי גם על המשלוח.
אמזון אני מאמין יסכימו :)

הבעיה היא BUY2
לא נראה לי שירצו לזכות בעלות משלוח מארה"ב לארץ.

מה שכן אולי שוב אפשר לדבר עם אמזון ולבקש מוצר חילופי אבל לכתובת בארץ

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #10 

מה אתה מתפלא ?

חברה ישראלית= שרות ליגה ז׳

שביעות הרצון שלך לא מעניינת אותם . שילמת להם ? בזה זה נגמר מבחינתם.

עצוב אבל כאלו רבים מהעסקים הישראלים.

בושה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #11 

alcd כתב:
...
...
·דווקא הייתי מדבר איתם ומברר - המוצר לא כבד ולא יקר - אפשר לשלוח בחזרה עם דואר רגיל ולבקש זיכוי גם על המשלוח.
אמזון אני מאמין יסכימו :)

הבעיה היא BUY2
לא נראה לי שירצו לזכות בעלות משלוח מארה"ב לארץ.

מה שכן אולי שוב אפשר לדבר עם אמזון ולבקש מוצר חילופי אבל לכתובת בארץ
...
·הם לא יבקשו אותו חזרה, הבעיה היא שבגלל שמדובר בחברת שילוח אז אמאזון מתנערים מאחריות, והדרך היחידה לקבל זיכוי יהיה להחזיר את המוצר. אם המקרה היה זהה עם משלוח ישיר לכתובת הוא היה מקבל זיכוי מיידית

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #12 

אם המוצר עלה 8$, אז גם לא שווה לשלוח חזרה, המשלוח יעלה יותר גם בדואר הפשוט ללא מעכב.

buy2usa זה השירות הישראלי המצוי. הערך העליון זה לא להתפשר על מה שהם גובים. הם כן מנסים לעזור בטיפול/איחוד משלוחים/הקטנת נפח אבל רק כל עוד זה לא מכריח אותם לגבות פחות, להשאיר את הלקוח מרוצה לא עדיפות מבחינתם, וגם יוסיפו עמלות אם אפשר. זה מה יש.. אני מנסה להזמין ישירות מאמזון אם אפשר בדיוק מהסיבה הזאת, גם אם עולה קצת יותר (והרבה פעמים יוצא יותר זול), יש כיסוי מושלם של אמזון.

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #13 

אני הפסקתי לקנות דרך Buy2. החוסר שירות והסבל שעברתי עם כמה הזמנות ספיקו לי.
מה שאפשר אז דרך שיפיטו ומה שלא, מוצא פתרונות אחרים.
72o

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #14 

אני גם עברתי חוויה גרועה עם BUY2USA, פשוט הפסקתי להתשמש בשירות שלהם, יש יותר טובים.

אחרי שהגיעו אליהם נעליים בשווי של $160 (הם חתמו על החבילה), לא יצרו איתי קשר בכלל וכשאני יצרתי איתם קשר, בהתחלה שיקרו לי ואמרו לא הגיע (הם לא מכירים את זה שחתם), אח"כ הודו שהגיע (פתאום כן מכירים את זה שחתם) אבל הם לא מוצאים את החבילה וזרקו אותי להתלונן לחנות ממנה קניתי. הם התבצרו בעמדה הזו ולא עזר לי שום דבר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

liam כתב:אני גם עברתי חוויה גרועה עם BUY2USA, פשוט הפסקתי להתשמש בשירות שלהם, יש יותר טובים.

אחרי שהגיעו אליהם נעליים בשווי של $160 (הם חתמו על החבילה), לא יצרו איתי קשר בכלל וכשאני יצרתי איתם קשר, בהתחלה שיקרו לי ואמרו לא הגיע (הם לא מכירים את זה שחתם), אח"כ הודו שהגיע (פתאום כן מכירים את זה שחתם) אבל הם לא מוצאים את החבילה וזרקו אותי להתלונן לחנות ממנה קניתי. הם התבצרו בעמדה הזו ולא עזר לי שום דבר.
...
·

לא הבנתי
הודו שהגיע ?
אז למה זרקו אותך לחנות ?
הרי הודו שהגיע ,כלומר קיבלו החבילה ,כלומר החנות שלחה ,כלומר עובדים עליך.

בית משפט תביעות קטנות ואתה מסודר

בהצלחה

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

הודו שהגיע, אבל הם יודעים שהחנויות בארה"ב לרוב יחזירו את הכסף אם הלקוח ידרוש, ולכן הם התנערו במטרה שהם לא יצטרכו לקחת אחריות ולהחזיר את הכסף, ואני זה שאצטרך לצאת שקרן מול החנות (לומר להם שהמוצר לא הגיע ליעדו/נגנב).

למיטב הבנתי לא ניתן לתבוע אותם בארץ, היות והם לא רשומים כחברה ישראלית. כך הם יכולים להתחמק בקלות מכל דין וחשבון מול הלקוחות שלה (תושבי ישראל).

http://usa.buy2.co.il/BUY2USA/PrivacyPolicy#Privacy

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

liam כתב:הודו שהגיע, אבל הם יודעים שהחנויות בארה"ב לרוב יחזירו את הכסף אם הלקוח ידרוש, ולכן הם התנערו במטרה שהם לא יצטרכו לקחת אחריות ולהחזיר את הכסף, ואני זה שאצטרך לצאת שקרן מול החנות (לומר להם שהמוצר לא הגיע ליעדו/נגנב).

למיטב הבנתי לא ניתן לתבוע אותם בארץ, היות והם לא רשומים כחברה ישראלית. כך הם יכולים להתחמק בקלות מכל דין וחשבון מול הלקוחות שלה (תושבי ישראל).

http://usa.buy2.co.il/BUY2USA/PrivacyPolicy#Privacy
...
·

ברגע שהודו שהגיע אין להם קייס .

תתיעץ עם עו״ד

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #18 

בוודאי שהם חברה ישראלית, הם בבעלות B2
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

אני יודע בבעלות מי הם לכאורה, אך בחפירה קצרה, הם רשומית כחברה אמריקאית בבעלות חברה אמריקאית.

לא שווה לי להתחיל לרדוף אחריהם עם עו"ד, למדתי על בשרי איך הם מתנהלים ואני לא משתמש יותר בשירות שלהם וכל מי שאני מכיר (באופן אישי) גם לא משתמש יותר בשירות שלהם, ואני דואג לפרסם את המקרה שלי כל פעם שיש שירשורים בנושא זה.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@liam
·
מה השירות החלופי הכי טוב שמצאת עבור נעליים? זו הייתה אמורה להיות ההזמנה הבאה. לא אכפת לי לשלם קצת יותר לחברה אחרת.
בגדול אצל B2U נעליים זה 20 דולר ומשלוח אויר לוקח בערך שבוע. ראיתי SHIPTO מוזכרים הרבה באתר. טובים לנעליים אם רוצים הגעה מהירה? נפח של קופסת נעליים הוא דיי גדול...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”