ירידת איכות במסך לאחר חיבור splitter
שלום לכולם
לאחרונה קניתי לפטופ חדש (Acer Aspire VN-7 591G) באמת לפטופ מצוין, אבל הבעיה שיש לו רק כניסת HDMI אחת.
הלפטופ בד"כ נמצא אצלי בחדר מחובר למסך שלי (Dell 2312HM) ויש לי גם טלוויזיה בחדר.
קניתי ספליטר מאיביי כזה שאני יכול לחבר לו input אחד ויוציא לי שני output.
הבעיה שאני מרגיש שכאשר הספליטר מחובר, האיכות תמונה שלי במסך מחשב יורדת בצורה משמעותית.
הקטע המוזר שהאיכות תמונה במסך טלוויזיה לא רק שלא ירדה, אפילו נדמה לי שרואים טוב יותר.
השאלה שלי האם הספליטר הזה פשוט גרוע ואין מה לעשות בנידון, או שכיול כלשהו למסך מחשב כאשר הספליטר מחובר יוכל לפתור את הבעיה?
מצורפת תמונה של ההבדלים.
http://i.imgur.com/Px7cXyv.jpg
[img2=2834x1062]http://i.imgur.com/Px7cXyv.jpg[/img2]
לאחרונה קניתי לפטופ חדש (Acer Aspire VN-7 591G) באמת לפטופ מצוין, אבל הבעיה שיש לו רק כניסת HDMI אחת.
הלפטופ בד"כ נמצא אצלי בחדר מחובר למסך שלי (Dell 2312HM) ויש לי גם טלוויזיה בחדר.
קניתי ספליטר מאיביי כזה שאני יכול לחבר לו input אחד ויוציא לי שני output.
הבעיה שאני מרגיש שכאשר הספליטר מחובר, האיכות תמונה שלי במסך מחשב יורדת בצורה משמעותית.
הקטע המוזר שהאיכות תמונה במסך טלוויזיה לא רק שלא ירדה, אפילו נדמה לי שרואים טוב יותר.
השאלה שלי האם הספליטר הזה פשוט גרוע ואין מה לעשות בנידון, או שכיול כלשהו למסך מחשב כאשר הספליטר מחובר יוכל לפתור את הבעיה?
מצורפת תמונה של ההבדלים.
http://i.imgur.com/Px7cXyv.jpg
[img2=2834x1062]http://i.imgur.com/Px7cXyv.jpg[/img2]
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מאד קשה לי להאמין שספליטר HDMI יכול להוריד איכות מאחר ומדובר באות דיגיטלי לחלוטין - או שעובד או שלא. זה מידע דיגיטלי ולא אנלוגי, לכן ספליטר לא יכול לגרוע מאיכות הביטים שעוברים בו.
מה שכן, נראה על פי התמונות שהעלית שיש הבדל בבהירות (או אפשר לומר גם ברמת השחור).
השאלה הראשונה שלי היא - מאיזה מסך צילמת את התמונות שצילמת עם ההבדלים? מהמוניטור מחשב או מהטלויזיה? (ואיזו טלויזיה זו?)
מה שכן, נראה על פי התמונות שהעלית שיש הבדל בבהירות (או אפשר לומר גם ברמת השחור).
השאלה הראשונה שלי היא - מאיזה מסך צילמת את התמונות שצילמת עם ההבדלים? מהמוניטור מחשב או מהטלויזיה? (ואיזו טלויזיה זו?)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ההשערה שלי היא שכאשר אתה מחבר עם הספליטר גם את הטלויזיה - הכרטיס מסך (יותר נכון הדרייבר שלו) מזהה טלויזיה ומשנה את תחום ה RGB שהוא מוציא מ- RGB מלא של 0-255 שמתאים למוניטור מחשב לתחום של RGB חלקי של 16-235 שמתאים (היום זה כבר לא נכון) לטלוזיות.
נסה להיכנס להגדרות של הדרייבר של הכרטיס מסך ולראות אם אתה מוצא הגדרה לתחום האות היוצא - אתה אמור למצוא משהו שקשור למה שרשמתי:
RGB 16-235 ולשנות ל- RGB 0-255.
איזה כרטיס מסך יש לך? ולא ענית לי על השאלה איזו טלויזיה זו..
נסה להיכנס להגדרות של הדרייבר של הכרטיס מסך ולראות אם אתה מוצא הגדרה לתחום האות היוצא - אתה אמור למצוא משהו שקשור למה שרשמתי:
RGB 16-235 ולשנות ל- RGB 0-255.
איזה כרטיס מסך יש לך? ולא ענית לי על השאלה איזו טלויזיה זו..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
רואים שם זליגת אור חמורה מימין למטה... או שזה נדמה לי?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·danielzy כתב:ראשית תודה רבה על כל העזרה!
יש לי TV ג'נרית כזו של KING, לא מדהימה, אבל בשביל השעתיים בשבוע שאני רואה בית הקלפים עם החברה זה מספיק.
תודה רבה!! שינוי טווח קוונטיזציה ל'מלא' סידר את הבעיה במיידי!...
אין על מה, תהנה.
*מה שכן, ייתכן שתאלץ לקבוע עכשיו בטלויזיה "רמת שחור גבוה" אם יש שם דבר כזה (אני סקפטי מאחר וזה KING), או שלתקן למעלה מעט את הבהירות, אחרת התמונה שם תהיה כהה מידי (Black Crash)
@טלHD
ייתכן מאד, אבל אל תכניס אותו לבור הזה
אבל גם יכול להיות שזה משני דברים אחרים - או זווית הצילום או שזה פאנל IPS בו שחור מזווית נראה כמו משהו לבן/בהיר כזה (נקרא גם IPS GLOW)
·זה בדיוק מה שקורה עם הTV עכשיו... השחור שחור מדי. יש לי אפשרות להגדיר RGB משלי (כרגע זה על 50-50-50), איזה הגדרות אתה ממליץ כדי לעשות את התמונה "פחות שחור"jacko-il כתב:·......
אין על מה, תהנה.![]()
*מה שכן, ייתכן שתאלץ לקבוע עכשיו בטלויזיה "רמת שחור גבוה" אם יש שם דבר כזה (אני סקפטי מאחר וזה KING), או שלתקן למעלה מעט את הבהירות, אחרת התמונה שם תהיה כהה מידי (Black Crash)
@טלHD
ייתכן מאד, אבל אל תכניס אותו לבור הזה..
אבל גם יכול להיות שזה משני דברים אחרים - או זווית הצילום או שזה פאנל IPS בו שחור מזווית נראה כמו משהו לבן/בהיר כזה (נקרא גם IPS GLOW)...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@danielzy
·
אל תשנה שום דבר בהגדרות במחשב.
מה שלא בסדר זה רמת הבהירות בטלויזיה.
האם קיימת הגדרה במסך שנקראת משהו כמו "רמת שחור ב HDMI" ? או כל דבר דומה לזה? האפשרויות שם בדרך כלל זה"נמוך" ו "גבוה" או "רגיל" או תיאורים בסגנון. אם כן, שנה את זה.
אם אין כל מה שאתה יכול לעשות זה להרים את ערך הבהירות עד שתשחזר את הפרטים בשחור.
·
אל תשנה שום דבר בהגדרות במחשב.
מה שלא בסדר זה רמת הבהירות בטלויזיה.
האם קיימת הגדרה במסך שנקראת משהו כמו "רמת שחור ב HDMI" ? או כל דבר דומה לזה? האפשרויות שם בדרך כלל זה"נמוך" ו "גבוה" או "רגיל" או תיאורים בסגנון. אם כן, שנה את זה.
אם אין כל מה שאתה יכול לעשות זה להרים את ערך הבהירות עד שתשחזר את הפרטים בשחור.
זו טלוויזיה פח אשפה. אין שום הגדרה כזו לצערי. לאחר משחק עם הצבעים והתמונה בטלוויזיה הצלחתי להגיע לתוצאה נסבלת, טוב זה מה שקורה כשקונים בזול. לא נורא.
מה שכן, אולי יש אפשרות לשנות פרופיל צבעים בקלות, ואז כשאני רואה טלווזיה אני פשוט אשנה פרופיל צבע בכרטיס מסך.
מה שכן, אולי יש אפשרות לשנות פרופיל צבעים בקלות, ואז כשאני רואה טלווזיה אני פשוט אשנה פרופיל צבע בכרטיס מסך.