היכן אני יכול ללמוד על ההבדל בין מקרן קול לסאונד בר ?
אני מתכוון לרכוש בקרוב אחד איכותי לבית לצורכי מוזיקה ותחושת סראונד (כמה שניתן...) והייתי שמח אם מישהו יכול להפנות אותי לקריאת חומר לפני שאני מתחיל לשאול שאלות של טירון.....

·KingRN כתב:ניסיתי. לא כל כך מצאתי את עצמי.
חשבתי אולי פה אני אקבל מידע איכותי יותר מאשר הפניות לכתבות ב YNET וכדומה........

היי עופר,oferlaor כתב:סאונד בר - מוט שיש לרוחבו מספר רמקולים - כל אחד מייצר צליל אחר. התצורה הסטנדרטית היא של 4 אלמנטים. בצדדים הם full range ומהווים את הרמקולים הצדדיים שלך, והשניים המרכזיים הם לרוב הסנטר. במרבית המקרים זה מגיע כבר עם הגברה דיגיטלית וסאב, כך שאתה מקבל כאילו 4.1 (בפועל זה 3.1).
איך שומעים את האחוריים בתצורה כזו? במרבית הסאונד ברים אין באמת שום פיתרון. במכשירים היותר יוקרתיים משתמשים באפקטים פסיכו אקוסטיים בכדי לשלב ברמקולים הצדדיים גם את האפקטים האחוריים בצורה כזו שאפשר יהיה לחשוב שהם אחוריים. סאונד בר כזה חייב להגיע עם מערכת כיול (קרי: מיקרופון).
מקרן קול זו טכנולוגיה שמקרינה את הסאונד האחורי על גבי הקירות הצדדיים והאחוריים. לרוב מדובר בהרבה יותר אלמנטים מאשר רק 4. במקרים הקיצוניים מדובבר במספר רב של אלמנטים שבכלל מוציאים תדרים אולטרסוניים ועל ידי כיול מייצרים איבוך - חיבור של כמה הקרנות קול שיוצרים רמקולים וירטואליים במקומות שונים במרחב. שני היצרנים המוכרים ביותר של טכנולוגיות אלה הם פיוניר ויאמהה. למיטב ידיעתי, רק יאמהה מייצרת כאלה כיום. לדוגמא ה-YSP2200 כולל 16 אלמנטים של 2W פלוס סאב....

·oferlaor כתב:סאונד בר - מוט שיש לרוחבו מספר רמקולים - כל אחד מייצר צליל אחר. התצורה הסטנדרטית היא של 4 אלמנטים. בצדדים הם full range ומהווים את הרמקולים הצדדיים שלך, והשניים המרכזיים הם לרוב הסנטר. במרבית המקרים זה מגיע כבר עם הגברה דיגיטלית וסאב, כך שאתה מקבל כאילו 4.1 (בפועל זה 3.1).
איך שומעים את האחוריים בתצורה כזו? במרבית הסאונד ברים אין באמת שום פיתרון. במכשירים היותר יוקרתיים משתמשים באפקטים פסיכו אקוסטיים בכדי לשלב ברמקולים הצדדיים גם את האפקטים האחוריים בצורה כזו שאפשר יהיה לחשוב שהם אחוריים. סאונד בר כזה חייב להגיע עם מערכת כיול (קרי: מיקרופון).
מקרן קול זו טכנולוגיה שמקרינה את הסאונד האחורי על גבי הקירות הצדדיים והאחוריים. לרוב מדובר בהרבה יותר אלמנטים מאשר רק 4. במקרים הקיצוניים מדובבר במספר רב של אלמנטים שבכלל מוציאים תדרים אולטרסוניים ועל ידי כיול מייצרים איבוך - חיבור של כמה הקרנות קול שיוצרים רמקולים וירטואליים במקומות שונים במרחב. שני היצרנים המוכרים ביותר של טכנולוגיות אלה הם פיוניר ויאמהה. למיטב ידיעתי, רק יאמהה מייצרת כאלה כיום. לדוגמא ה-YSP2200 כולל 16 אלמנטים של 2W פלוס סאב....

לרוב זה בא כסט.KingRN כתב:היי עופר,......
האם בחירה של מקרן קול מלווה תמיד ביחידת סאב תואמת למקרן ??
או שניתן לבחור מקרן לבד ויחידת סאב נפרד מכל סוג ??
תודה
·...

·KingRN כתב:אז מה בכל זאת היית ממליץ לי לעשות ?
השקעתי לא מעט בטיוי 65 אינץ ולא בא לי לשמוע מהרמקולים של הטיוי.
פריסה של רמקולים אחוריים אין לי איך לעשות כי אין הכנה בדירה ואני לא מתכוון לפרוס כבלים על התקרה.
בא לי לשדרג את השמיעה ואם יש פיתרון אחר לדעתך אשמח לשמוע....

·לדעתי יקבל שדרוג סאונד משמעותי לעומת הרמקולים המובנים שבמסך, שזה להבנתי מה שהוא מחפש.lukas כתב:@istarmini
·
אני רואה בחיפוש שרכשת את הפיליפס עבור חדר השינה, שהוא חדר קטן יותר ותחום יחסית לסלון.
איך לדעתך הוא יחזיק סלון גדול? נניח כמו של פותח השרשור אשר מהווה חלל גדול הכולל מטבח?...

·istarmini כתב:·לדעתי יקבל שדרוג סאונד משמעותי לעומת הרמקולים המובנים שבמסך, שזה להבנתי מה שהוא מחפש.......
האם יקבל קולנוע ביתי ? ממש לא .את זה לא יקבל ,משום סאונד בר ובמקרה שלו גם לא ממקרן קול ....

·לעניות דעתי תקבל תוצאת סאונד בכמה רמות מעל יחסית לסאונד שיוצא מרמקולי המסך.lukas כתב:·......
אני שואל כי אני מתעניין גם עבור עצמי.
ברור לי שאין פתרון קסם. לא ניתן להשיג ב 1000 ש"ח מה שאנשים מקבלים עבור 6000 ש"ח ומעלה.
תוהה רק האם התחושה סך הכל (כמובן בהתאם לציפיות) תהווה שדרוג משמעותי,
או שבחלל גדול זה פשוט כל כך יבלע, שעדיף להמתין עד שאפשר יהיה להיכנס לרמת הבסיס של מערכת עם 2 מדפיים וסאב (הבנתי שזה סדר גדול של 3K -4K)
שאלה נוספת, איך המערכת הזו מבחינת השמעת מוזיקה נניח מ BT מהסמארטפון?
תודה....