קראתי המון שרשורים ואת ההמלצות כאן - אך החלטתי לפתוח שרשור משלי עם ההגדרות המדויקות בתקווה לקבל המלצה אופטימאלית למה שאני מחפש...
כבר יש לי שני HTPC מבוססי NUC המריצים KODI על WIN. מחוברים לטלויזיה ולרשת אלחוטית. אחד מהם עם כונן USB3 חיצוני המשמש כאמצעי אחסון.
אני מאד מרוצה סה"כ אך עכשיו רוצים להתנתק לחלוטין מHOT ולצורך כך צריך להוסיף עוד מכשיר לטלויזיה בסלון...
דרישות:
- מארז "אלגנטי" וקומפקטי יחסית כיוון וימוקם בסלון, רצוי שקט וחסכוני בחשמל כי סביר שיופעל קבוע.
- חיבור HDMI לטלויזיה - תכנים עד FHD כולל סאונד סטריאו (אין רסיבר בדרך או צורך ב4K)
- תכני 3D ברזולוציות "רגילות" (SBS)- תמיכה ב3D BD לא הכרחית...
- יש סיכוי שיחובר בעתיד הקרוב למגבר (DIY) להשמעת מוזיקה סטריאו ומערכת רמקולים 5.1 - אז צריך יציאת אודיו איכותית יחסית או לפחות תמיכה בUSB DAC עם דרייבר ASIO יציב.
- חיבור לרשת אלחוטית, רצוי אופציה גם לחיבור קווי.
- כרגע הזרמת תכנים ישירות מהרשת - אך שתהיה אופציה לחבר כונן USB3 חיצוני במידה ואחליט שהמחשב הזה ישמש לאחסון - ואז צריך לאפשר הזרמת תכנים מהכונן לבית דרך הרשת וגם להריץ קליינט טורנטים קבוע. (אופציה להתקנת כונן 2.5" פנימי תתקבל בברכה - אך ממש לא הכרחי...).
- אפשרות לשליטה עם שלט IR - יש לי כבר קיט MCE מלא של Microsoft, כולל מקלט ו IR BLASTER - אז אם אין מקלט IR מובנה - שתהיה אופציה להשתמש בקיט- כולל כיבוי והדלקה של המחשב דרכו.
- רצוי גם אפשרות לשליטה דרך טלפון נייד (אני לא מספיק מכיר - מניח שזה דרך ה WIFI או BT?)
- הרצת תפריטי KODI חלקה ושלא יגמגם. כנ"ל גם בפענוח סרטים בפורמטים המקובלים (פענוח חומרה x264 וכו?)
- תמיכה טובה בהפעלת תוספים כגון NINBORA.
- רצוי מבוסס WIN - כי זה מה שאני מכיר.. אך יש אופציהל לOpenelec או אפילו Android רק במידה ויציבים ותואמים מספיק למה שאני צריך...
זהו לגבי הדרישות לבינתיים...
ברור לי שNUC יענה על רובן ככולם (אפילו i3) אך קיוויתי למצוא פיתרון זול יותר הפעם! (נניח לכיוון ה100-150$ אם להיות אופטימי?)
אין לי בעיה לרכוש מוצר סיני או eGlobal או כל דבר אחר שנראה לכם מתאים במידה ויענה על הדרישות ויהיה זול משמעותי.
שיחקתי גם ברעיון להשתמש בRPI2 או איזה דונגל קטן - אך נראה לי שלא יענו על חלק מהדרישות ה"אוניברסליות" שלי, הביצועים עשויים להפריע לשימוש חלק וגם... אני פחות מכיר את מערכות ההפעלה - אך מוכן לשקול שוב ...
יש לי בבית מספר כונני 2.5", כרטיסי SD קטנים ואפילו מתאמי WiFi USB שאוכל להשמיש להורדת העלויות...
לא רואה הצדקה להשקיע בSSD יקר או משהו בדומה לצורך העניין...
כנ"ל ייתכן שאוכל לצוד איזה SODIMM RAM מאיזה לפטופ מושבת אם יעזור לי להוריד טיפה בעלות .
אז,
מה דעתכם?
על מה הייתם ממליצים?
גל
נ.ב. - אם, במקרה, למישהו יש מכשיר מתאים למכירה או מכיר מישהו שיש לו - אשקול גם רכישת יד2 אם אטרקטיבי...