קלייה בג'ין- זמני קליה
אני מנסה זה זמן מה לתזמן קליות. שומע פיצוץ ראשון אבל לא שני.
כמה זמן מתחילת פיצוץ ראשון יש להפסיק את הקליה.
פיצוץ ראשון מתחיל אצלי בין 11 ל 12 דקות. עד היום חיכיתי 2 דקות מתחילת פיצוץ ראשון אבל הקפה יוצא שטוח?
תודה לעונים
כמה זמן מתחילת פיצוץ ראשון יש להפסיק את הקליה.
פיצוץ ראשון מתחיל אצלי בין 11 ל 12 דקות. עד היום חיכיתי 2 דקות מתחילת פיצוץ ראשון אבל הקפה יוצא שטוח?
תודה לעונים
אצלי הפיצוץ השני מתרחש אחרי 3-4 דק׳. תלוי בזן ומצב הפולים.
למשל בזנים האינדונזיים גם אני מתקשה לשמוע פיצוץ שני.
או השבוע כשקליתי קוסטה ריקה הקליה רצה נורה מהר אחרי פיצוץ ראשון השני הגיע כעבור שתי דקות.
נראה שזה תלוי בטמם׳ סביבה, טמפ׳ קולה, רמת לחות וצפיפות של הפולים ובטח עוד כמה פרמטרים שהחברים המנוסים ישמחו לחלוק.
למשל בזנים האינדונזיים גם אני מתקשה לשמוע פיצוץ שני.
או השבוע כשקליתי קוסטה ריקה הקליה רצה נורה מהר אחרי פיצוץ ראשון השני הגיע כעבור שתי דקות.
נראה שזה תלוי בטמם׳ סביבה, טמפ׳ קולה, רמת לחות וצפיפות של הפולים ובטח עוד כמה פרמטרים שהחברים המנוסים ישמחו לחלוק.
גם אני לא תמיד שומע את הפיצוץ השני בג'ין, ואם אני כבר שומע...לעיתים זה מאוחר מדי והקלייה יוצאת כהה מדי לטעמי.
פיתחתי לי שיטה שנכונה ועובדת כמעט לגבי כל זן:
אם אני מצליח לשמוע פיצוץ שני, אני עוצר מייד בתחילתו.
אם אני לא שומע, אני עוצר את הקלייה 3 דקות לאחר פיצוץ ראשון ואז נותן לג'ין להתקרר ממש מעט (עד שהוא יורד מתחת ל-180 מעלות) ועוצר מייד עצירת חירום.
פיתחתי לי שיטה שנכונה ועובדת כמעט לגבי כל זן:
אם אני מצליח לשמוע פיצוץ שני, אני עוצר מייד בתחילתו.
אם אני לא שומע, אני עוצר את הקלייה 3 דקות לאחר פיצוץ ראשון ואז נותן לג'ין להתקרר ממש מעט (עד שהוא יורד מתחת ל-180 מעלות) ועוצר מייד עצירת חירום.