רספברי 2 - ממש לא זול כמו שאומרים!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי,

החלטתי לקנות את הרספברי (אחרי התלבטות של כמה חודשים, והחלטה שנבעה מהעובדה שהקופסאות אנדרואיד לפי האנשים פה והמדריך הן עדיין לא "שם", והמיני PCים למיניהם שלרוב הם יקרים בשבילי ומגיעים ל1000 שקל).
למיטב הבנתי, הרספברי בסך הכל צריך להיות 35$ ועם כמה תוספות יצא לי גג 50 ומשהו דולר.

רציתי לסיים את התשלום בפייפאל ויוצא שעם המשלוח הכל יוצא לי 72 ליש"ט שזה 420 שקל פחות או יותר!
מה שכללתי בהזמנה:
כרטיס NOOBS 8 ג'יגה - 4 פאונד
ספק כוח - 5 פאונד
דונגל ויפי - 6 פאונד
רספברי עצמו - 30 פאונד
סך הכל -45 פאונד, ועוד 27 פאונד משלוח.

אני עושה משהו לא נכון? לעוד מישהו יצא ככה?

אם זה כבר 420 שקל לא עדיף את הeglobal 1307U שראיתי @pixies שיבח בכמה הזדמנויות?
או לקנות לדוגמה מאיביי ולא מהחנות הרשמית
(למשל -
http://www.ebay.com/itm/RASPBERRY-PI-2- ... 4d2d22b4ff
)

תודה לעוזרים,
סליחה על החפירה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

קנה מפה, חנות אמינה עם מחירים הוגנים. שים לב שאתה משלם את המחיר ללא מע"מ (VAT):
http://www.modmypi.com/shop
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #3 

היה לי RPI2, עבד סביר אבל מדי פעם בכמה ימים דרש ריסטרט שאומר לקום ולנתק מהחשמל. עלה לי כולל הכל כ-70$ מסין (מקורי).
עברתי לAINOL MINI PCII שעלה לי 104$ ואני הרבה יותר מרוצה. גם מהיציבות, גם מהמהירות וגם מתוספת השימושיות של וינדוס.
אין סיבה להשקיע 1000 ש"ח במיני PC שכל ייעודו להריץ קודי ודפדפן מדי פעם. אצלי הוא גם מוריד טורנטים קבוע, לא מזיז לו.

michaelfar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

ניסיתי לראות בעצמי דרך האתר שהציע @pixies, יוצא חמישים פאונד בערך כולל המשלוח.

שוקל להזמין בעצמי

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

יוצא 70$ עבור הלוח + קייס + מטען + צלעות קירור. אם רוצים WIFI צריך להוסיף על זה עוד דונגל שהמחיר שלו משתנה בתלות באיכות.
צריך גם כרטיס SD. בקיצור מגיעים ל-80-90$ במקרה הטוב, באמת לא ברור לי מה הדיל הגדול פה, כשאפשר לקנות מיני PC ב-100$, כולל הכל,
עם תוספת של בלוטות' מובנה כל השימושיות של וינדוס, יציבות, תאימות הכי טובה להרחבות.
אני כבר לא מדבר על העניין הויזואלי - הפיי לא נראה הדבר הכי סקסי כששמים אותו בסלון - נראה כמו איזה פרוייקט הנדסאים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

לא מסכים.
לפחות בלי הרחבות, הפיי עובד נהדר, יציב לא פחות ממחשב עם חלונות.
מעבר לכך, לא צריך מקלדת ועכבר - עובדים עם השלט של הטלוויזיה ב- CEC. דלוק תמיד, תמיד זמין ולא צריך להמתין.
ייתכן ומי שמשתמש בהרחבות מסויימות - עדיף עבורו PC.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

מה הכוונה בלי הרחבות ? אז מה זה שווה ? כמו שתגיד להריץ וינדוס בלי תוכנות... קצת מצחיק :)
ה-CEC לא מדבר אליי כי אני עובד עם שלט של לוג'יטק לשלוט על הכל, השלט של הטלויזיה לא בשימוש ולא נוח לשימוש. אז לפיי אני צריך להוסיף גם דונגל IR בנוסף לכל.

rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

בדיוק @karpe. חשבתי ללכת על הeGlobal ש@ido111 המליץ עליהם בדיון על הAinol VS Pipo. אבל גם הכי זול מביניהם מתחיל ב1000 שקל.
אז חשבתי ללכת על הAinol שאתה נתת קישור פה - http://www.geekbuying.com/item/Ainol-Mi ... 47047.html#
בשביל הרצת קודי וכל המשתמע מכך (לא רק ערוצי הטלוויזיה בהרחבה ISRAEL LIVE - הכוונה שידורי כדורגל בפניקס, ווידאב25, genesis וכו') זה יריץ כמו שצריך ולא תהיה בעיה של Buffering וכו'?
גם לא כל כך מעניין אותי סאונד בHD מספיק לי הרמקולים של הטלוויזיה, ושליטה בקודי אפשר באמצעות yatze או אחד מהשלטים שהומלצו פה בעבר שעולים 30 שקל באיביי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

השימוש הוא להזרים סרטים מתוך הרשת הביתית - שזו המטרה שלשמה במקור נוצר קודי...
מעבר לכך יש הרחבות שכמובן עובדות מצויין. אני לא זוכר כרגע מה בדיוק בדקתי, אבל בזמנו ביקשו ממני להתקין כמה הרחבות לראות איך עובדות על הפיי. כל מה שבדקתי עבד בסדר גמור.

לגבי השלט, היה לי HTPC מחובר כבר לטלוויזיה בחדר השינה עם שלט הרמוני. לדעתי לא נוח בעליל בהשוואה לשלט הטלוויזיה.
צריך להפעיל את התוכנה ידנית, מדי פעם קופצת לך הודעה כזו או אחרת שצריך לסגור, להתקין עדכון זה מסורבל וכו'.

ה- HTPC עבר למקרן בסלון, ושם אני משתמש ב-HTPC אך ורק כי יש צורך ב- Bluray 3D מדי פעם. אחרת היה מוחלף גם בפיי.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

@rosofer - הAINOL עושה מצויין את כל מה שציינת, עדיף לך חיבור חוטי, אבל אצלי הוא עובד באלחוטי מעולה, הWIFI המובנה שלו מצויין, מהיר ויציב.
האמת שכבר שבועיים אני משתמש בו כל יום כמעט, לא נתקע ולא דרש ריסרט למכשיר אפילו פעם אחת. קרה פעם או פעמיים שהקודי נתקע בגלל הרחבה סוררת, מה שיפה זה שאפשר לעשות ALT+F4 ולסגור את הקודי בכל מצב, ותוך שניה לפתוח מחדש. אני עובד עם שלט כזה כשלט משני :

http://www.aliexpress.com/store/product ... 06915.html

כולל מקשים בעברית. פחות ממליץ עליו כשלט ראשי בגלל העובדה שהוא מכבה את עצמו אחרי שתיים שלוש דקות ללא שימוש, אז תמיד יש שתי שניות של התעוררות כשרוצים ללחוץ על משהו (יש חיווי). מעבר לזה - מעולה.

@Nemesis - לא ברור לי מה לא נוח לדעתך בהרמוני, לי יש את ה-650 והוא פשוט עושה הכל, בצורה מושלמת, כולל שליטה על תאורה ומזגן.
אני מחזיק גם את הRII למקרים שאני צריך עכבר או מקלדת לתפעול של הוינדוס או בקודי, לא קורה הרבה.
השימוש של קודי בימינו הוא הרבה מעבר להזרמת סרטים מהרשת הביתית. רוב האנשים רוצים את זה בדיוק כדי להתגבר על הכאב ראש של הורדת סרטים.
פשוט רואים בהזרמה ישירה מהרשת דרך ג'נסיס, הכל זמין לך במיידית בלי התעסקות, כולל תרגום.
(אני מוריד בנוסף כדי שיהיה לי מאגר אוף ליין גם, אבל זה לא חובה).

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #11 

הפיי יכול לשמש אחלה סטרימר בסיסי לכל מי שידוע קצרה מלרכוש טלוויזיה חכמה שיודעת לקבל מידע דרך הרשת הביתית.
אם רוצים מעבר - הרחבות, ממליץ על מוצר יותר חזק עם לפחות 1 ג"ב ראם זכרון פנימי כמו למשל ה-cubox ודומיו.

rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

@karpe - אני אלך על הAinol שנתת בקישור הזה דרך geekbuying.
ו- @benny123 מה רע בAinol הזה? 2 ג'יגה זיכרון, תומך WIN 8.1... הקיובוקס נראה אחלה והכל, אבל עדיין זה עולה 180 דולר
http://solid-run.com/product/cubox-i-4x4/ לעומת הAinol שזה 120. טלוויזיה חכמה תהיה לי בקרוב שאעבור דירה והיא תשמש אותי לצפייה בערוצי עידן + שיהיו מובנים בטלוויזיה, הAinol ישמש אותי לקודי בהרחבות לצפייה בסרטים, סדרות, שידורי ספורט ועוד כמה ערוצים מההרחבה הנפלאה שלך :)

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

משלוח משם מדליק נורות אזהרה במכס לא? אפשר לסמוך על הסינים האלה?
ואם משם אז להזמין דרך DHL? אתה גם הזמנת איתם לא?

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

דווקא שמעתי לאחרונה שהרבה משלוחים מGEEKBUYING נתפסו במכס. בכלל המכס עכשיו חם על כל המשלוחים מחו"ל, ובודקים הרבה יותר מפעם, יש סיכוי טוב להתפס בכל מקרה..
אני הזמנתי בדואר רגיל, בDHL בטוח תשלם מכס + עמלות מיותרות.

rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

לפי המחשבון של קנהלי http://www.kneli.co.il/ יוצא שאני משלם רק 63 שקל מע"מ, במידה וזה ייתפס טפו טפו (תחת קטגוריית אלקטרוניקה-מחשב).
ככה שבסופו של דבר זה יוצא 417 שקל (353.51 שקל + 63.13 מע"מ)
הגיוני נכון?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

karpe כתב:@rosofer -

@Nemesis - לא ברור לי מה לא נוח לדעתך בהרמוני, לי יש את ה-650 והוא פשוט עושה הכל, בצורה מושלמת, כולל שליטה על תאורה ומזגן.
אני מחזיק גם את הRII למקרים שאני צריך עכבר או מקלדת לתפעול של הוינדוס או בקודי, לא קורה הרבה.
השימוש של קודי בימינו הוא הרבה מעבר להזרמת סרטים מהרשת הביתית. רוב האנשים רוצים את זה בדיוק כדי להתגבר על הכאב ראש של הורדת סרטים.
פשוט רואים בהזרמה ישירה מהרשת דרך ג'נסיס, הכל זמין לך במיידית בלי התעסקות, כולל תרגום.
(אני מוריד בנוסף כדי שיהיה לי מאגר אוף ליין גם, אבל זה לא חובה).
...
·

אני משתמש בהרמוני one רק בסלון שם צריך להדליק מקרן, טלוויזיה ורסיבר.
אבל זה לא חוסך את המקלדת/עכבר שצריך לעיתים בשימוש עם HTPC.
רק הערת אגב לגבי המזגן, זה גם מסורבל. המזגן דורש שידור של כל רצף הפקודות. אז אי אפשר בהרמוני לעשות פשוט כפתור של מעלה למעלה או מעלה למטה, צריך לייצר לכל מצב כפתור נפרד. כמו למשל: קירור, 24 מעלות, מפוח מקסימום תריסים זזים. ואז עוד אחד ל-23 מעלות וכו'.

לגבי התוכן עצמו, אני מעדיף למצוא לבד לא בעזרת ההרחבות. שולט באיכות ובתרגומים בהתאם לצורך, אין גמגומים וקרטועים ובלי קטעי SD בכלל. יש לא מעט דברים שחסרים בג'נסיס, ולפעמים האיכות לא אופטימלית והסאונד רק 2 ערוצים.

כשאני יושב בערב בחדר השינה ורוצה לראות פרק בסדרה, ה- HTPC פשוט הציק. עכשיו תדליק אותו, תביא את המקלדת כי בדיוק הוא הקפיץ איזו הודעה, תחזיר את השלט, תפעיל את התוכנה וכו'.
כיום אני פשוט מדליק את הטלוויזיה, ה-CEC מדליק גם את מקרן הקול ומעביר לכניסות המתאימות, ומיד KODI על המסך בלי המתנה או לחיצה כלשהי. פשוט תבחר מה אתה רוצה.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

לגבי המזגן - נכון, אבל בסופו של דבר יש 2-3 מצבים שימושיים ולא אמורים לשחק עם המזגן כל הזמן, אני תיכננתי לי 2 טמפ' קירור פלוס כיבוי וזה מספק לגמרי. למקרים מיוחדים (שלא קרו בינתיים) יש את השלט המקורי זמין.

לגבי התוכן - אז אתה מעדיף להוריד, סבבה, אבל צריך להבין את הדרישות והציפיות שלי מי שאתה ממליץ לו, הוא לא אמר שהוא רוצה סטרימר 'טיפש', אלא קודי על כל היכולות סטרימינג שלו מהרשת. אגב כל מה שאתה מוריד ורואה אפשר למצוא בהרחבות של פולסר או KMEDIA שמבוססות טורנטים, כולל בלוריי ו-3D. מה שיש בטורנטים יש שם, ובסטרימינג כמעט מיידי, אין שום הבדל באיכות, רק בנוחות.

לגבי השלט - אמרתי שמדי פעם צריך עכבר ומקלדת, לכן יש את הRII. לחדר שינה זה פחות מוצלח, אני אישית משתמש ב-MX2 בחדר שינה והוא מספק לגמרי.

rosofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

אני מחפש באמת סטרימר עם כל היכולות של קודי ולכן אני אלך על הAinol.
@karpe אז נראה לך הגיוני מה שרשמתי לגבי המכס?
ודרך אגב - לא הבנתי כלום ממה שררשמתם על ההרמוני-מזגן...

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

כן, על פניו הגיוני. למרות שאם הם רוצים הם יכולים לקחת לך קנס, כי ההצהרת ערך לא נכונה, ואז תשלם עוד 63 ש"ח.

יש לך הרמוני ? שוקל לקנות ?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”