יש לי אוזניות אלחוטיות למחשב מבוססות על אור אינפרה אדום (IR)
הינה תמונה:
[img2=800x450]http://s8.postimg.org/6mgrmvhx1/20150811_233410.jpg[/img2]
לאחרונה עלה לי רעיון לנסות לשלוט על המנורה דרך המחשב בעזרת הדבר הזה(התקנתי למנורה התקן IR שבעזרתו אפשר לכבות או להדליק את המנורה עם שלט.. אני עושה את זה עם השלט של הוט).
אז כתבתי סקריפט כזה:
וניסיתי להפציץ את ההתקן הזה של המנורה בתדרים(כל פעם תדר יותר גבוהה) בתקווה שהוא יקבל אחד מהם#cs ----------------------------------------------------------------------------
AutoIt Version: 3.3.14.1
Author: myName
Script Function:
Template AutoIt script.
#ce ----------------------------------------------------------------------------
; Script Start - Add your code below here
HotKeySet('{F1}','BeepTest')
HotKeySet('{F2}','BeepTest2')
HotKeySet('{ESC}','Exit1')
$a = 250
Func BeepTest()
ConsoleWrite($a & @CRLF)
Beep($a,250)
$a += 500
EndFunc
Func BeepTest2()
ConsoleWrite('BeepTest2' & @CRLF)
Beep($a,250)
EndFunc
Func Exit1()
Exit
EndFunc
While 1
Sleep(1000)
WEnd...
אבל לא עבד.. הוא לא קיבל כלום.
המעניין הוא שהשלט של הוט דווקא כן הגיב לא רע כאשר הסקריפט הריץ את הפונקציה Beep עם תדר בסביבות ה 7500
אז חשבתי ללמד קודם את השלט ואז לנסות ללמד את ההתקן דרך השלט. לא עבד..
ההתקן לא זיהה את האות. הגדרתי במחשב את הווליום הכי גבוהה.
אני חושב שזה בגלל שהאות חלש כי עשיתי עוד איזה ניסוי -
שמתי את האוזניות על הראש ושידרתי לאוזניות את האות שהשלט למד (התדר 7500 אם איני טועה) ושמעתי את זה באוזניות אבל זה היה חלש.. ששידרתי לאוזניות אות IR רגיל(הגברת ווליום של טלוויזית LG) שאת האות IR הזה ההתקן על הנורה כן מקבל - שמעתי אות הרבה יותר ברור וחזק.. וזה היה טיק .... טיק .... טיק ... משהו כזה.
השלט של הוט דיי מרשים שהוא מזהה כמעט כל דבר.. עשו עבודה טובה.
רציתי להתחיל קודם בלשלוט על המנורה דרך המחשב ובהמשך לחשוב או למצוא דרך איך לשלוט גם על המזגן אבל לא הצליח לי על ההתחלה..
האם יש איזה תוכנה שבעזרתה המשדר הזה בתמונה ישדר אותות תקינים שנתמכים ברוב מכשירי ה IR ? בעזרת תוכנה כזאת אוכל לשלוט על המנורה והמזגן.
לטלוויזיה בעצם לא צריך כי יש את האפליקצית שליטה של LG שאפשר להתקין בווינדוס 8 - 10. מזגן זה סיפור אחר.
למשל אני אזין בתוכנה את הקוד/דגם של המזגן והתוכנה תדע איזה אותות לשלוח.. יש חיה כזאת?
תודה לעוזרים!