בעיה עם דיבורית בטויוטה חדשה
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
2 טלפונים LG2 וZENFONE2 מתחברים ב BT לטויוטה אוריס היברידית חדשה. הדיבורית עובדת מצויין ואנשי הקשר וההודעות מסונכרנים.
משום מה סאונד לא עובר למערכת של הרכב לא מוויז ואפילו לא מוסיקה.
בדקתי בהגדרות ומסומן גם בטלפונים וגם ברכב לסנכרן טלפון ומדיה.
מכירים? מישהו בעל טויוטה וזה עובד אצלו?
משום מה סאונד לא עובר למערכת של הרכב לא מוויז ואפילו לא מוסיקה.
בדקתי בהגדרות ומסומן גם בטלפונים וגם ברכב לסנכרן טלפון ומדיה.
מכירים? מישהו בעל טויוטה וזה עובד אצלו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רק לצורך הבדיקה -
תמחוק את התאמות הבלוטות גם באוטו וגם בסמארטפון, ותסנכרן מחדש.
כשהסמארטפון ישאל אם לסנכרן אנשי קשר, תענה בלא.
אצלי ברנו קליאו עם Sony Xperia Z2 זה עזר (הטיפ הזה ניתן ע"י שירות הלקוחות של רנו בישראל).
אם זה לא עוזר - האם יש לך גירסת אנדרואיד שהיא גבוהה יותר מ-5.0.2? אצלי לאחר עדכון לגירסה 5.1.1 נדפק הבלוטות סטריאו בדיוק כמו אצלך.
אצלי ברנו קליאו עם Sony Xperia Z2 זה עזר (הטיפ הזה ניתן ע"י שירות הלקוחות של רנו בישראל).
אם זה לא עוזר - האם יש לך גירסת אנדרואיד שהיא גבוהה יותר מ-5.0.2? אצלי לאחר עדכון לגירסה 5.1.1 נדפק הבלוטות סטריאו בדיוק כמו אצלך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Avi_h
- חבר ותיק

לצערי זה לא עובד.pixies כתב:רק לצורך הבדיקה -
אם זה לא עוזר - האם יש לך גירסת אנדרואיד שהיא גבוהה יותר מ-5.0.2? אצלי לאחר עדכון לגירסה 5.1.1 נדפק הבלוטות סטריאו בדיוק כמו אצלך....
שמתי לב אבל שאם אני בשיחה ווויז ברקע אז הסאונד כן עובר דרך הדיבורית ביחד עם השיחה. ברגע שאני מנתק אז אין יותר צלילים מוויז.
אני יכול לעבוד עם הרמקול של המכשיר אבל זה די מעצבן וגם חלש.
-
Avi_h
- חבר ותיק

המכשיר שלי מתחבר בהצלחה לרכב. השיחה באיכות מצויינת.
מוזיקה עוברת כשאני מחליף את מקור המדיה ל BT ברכב ואז שומעים מוזיקה או כל צליל שיוצא מהטלפון.
הבעיה היא שאני רוצה לשמוע רדיו וברקע את וייז.
בדיבורית "טיפשה" זה עובד כי כל מה שיוצא מהמכשיר משודר לרמקול.
בטויוטה יש הפרדה בין שיחות למדיה.
מוזיקה עוברת כשאני מחליף את מקור המדיה ל BT ברכב ואז שומעים מוזיקה או כל צליל שיוצא מהטלפון.
הבעיה היא שאני רוצה לשמוע רדיו וברקע את וייז.
בדיבורית "טיפשה" זה עובד כי כל מה שיוצא מהמכשיר משודר לרמקול.
בטויוטה יש הפרדה בין שיחות למדיה.
72o
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מעדכן שלאחר נסיון כושל להתקין באופן עצמאי גירסה ישנה יותר (5.0.2) על ה-Xperia Z2 שלי שהבלוטות סטריאו שלו הפסיק לעבוד עם מערכת המולטמדיה המותקנת ע"י היבואן ברנו קליאו ב-5.1.1, המכשיר נצרב מחדש ע"י היבואן עם גירסה 5.1.1 (המעבדה סירבה להתקין 5.0.2 בטענה שסוני העולמית אוסרת עליהם לעשות כן).
קיבלתי בצער את הטלפון בידיעה שלא אוכל יותר להשתמש בו באוטו, אך כשהמכשיר הגיע אלי, באורח פלא הבלוטות' הסתנכרן באופן מלא וניגן ללא בעייה מוסיקה.
כנראה שמשהו בדרייבר או ב-cache של הבלוטות נדפק בעת הליך השדרוג.
אני כבר למדתי לקח - כיביתי את העדכונים האוטומטיים של המכשיר. אין לי חשק לסבול מהתופעה הזו עוד פעם.
אז מה המסקנה בשביל מי שנתקל בבעיות האלו?
מה שאני מציע לכל מי שאין לו סינכרון, שינסה את הפעולה המכאיבה של שיחזור מלא להגדרות היצרן של המכשיר (כולל פירמוט מלא אם יש אופציה כזו. לא לשכוח לגבות ידנית את השיחות שלכם בוואטס אפ, התוכנה היחידה שלא מאפשרת לגבות לתיקייה חיצונית בצורה נוחה...).
המשמעות היא שתצטרכו כמובן להתקין ולהגדיר את כל האפליקציות שלכם מחדש, אבל יש סיכוי לא רע שעכשיו המכשיר כן יסתנכרן לכם.
וגם, כפי שציינתי קודם - נסו לענות ב"לא" כשאתם נשאלים אם לסנכרן אנשי קשר עם מערכת המולטימדיה שלכם. זה לא כזה נורא - תמיד אפשר לראות את שם המתקשר במסך הסמארטפון עצמו.
לגבי השאלה האחרונה של אבי - גם אני ניסיתי לעשות את זה פעם ולא הצלחתי.
ההמלצה שלי היא לשמוע רדיו דרך מקלט ה-FM של הסמארטפון, או דרך האפקליציה Tune In Radio, המאפשרת האזנה למגוון עצום של תחנות רבות אחרות בארץ ובעולם (ולדעתי - עם מוסיקה הרבה יותר טובה ממה שיש בארץ).
לגבי Waze - ניתן להגדיר בה שתשמיע את ההודעות שלה מהספיקר במקום דרך התקן השמע הפעיל כרגע.
קיבלתי בצער את הטלפון בידיעה שלא אוכל יותר להשתמש בו באוטו, אך כשהמכשיר הגיע אלי, באורח פלא הבלוטות' הסתנכרן באופן מלא וניגן ללא בעייה מוסיקה.
כנראה שמשהו בדרייבר או ב-cache של הבלוטות נדפק בעת הליך השדרוג.
אני כבר למדתי לקח - כיביתי את העדכונים האוטומטיים של המכשיר. אין לי חשק לסבול מהתופעה הזו עוד פעם.
אז מה המסקנה בשביל מי שנתקל בבעיות האלו?
מה שאני מציע לכל מי שאין לו סינכרון, שינסה את הפעולה המכאיבה של שיחזור מלא להגדרות היצרן של המכשיר (כולל פירמוט מלא אם יש אופציה כזו. לא לשכוח לגבות ידנית את השיחות שלכם בוואטס אפ, התוכנה היחידה שלא מאפשרת לגבות לתיקייה חיצונית בצורה נוחה...).
המשמעות היא שתצטרכו כמובן להתקין ולהגדיר את כל האפליקציות שלכם מחדש, אבל יש סיכוי לא רע שעכשיו המכשיר כן יסתנכרן לכם.
וגם, כפי שציינתי קודם - נסו לענות ב"לא" כשאתם נשאלים אם לסנכרן אנשי קשר עם מערכת המולטימדיה שלכם. זה לא כזה נורא - תמיד אפשר לראות את שם המתקשר במסך הסמארטפון עצמו.
לגבי השאלה האחרונה של אבי - גם אני ניסיתי לעשות את זה פעם ולא הצלחתי.
ההמלצה שלי היא לשמוע רדיו דרך מקלט ה-FM של הסמארטפון, או דרך האפקליציה Tune In Radio, המאפשרת האזנה למגוון עצום של תחנות רבות אחרות בארץ ובעולם (ולדעתי - עם מוסיקה הרבה יותר טובה ממה שיש בארץ).
לגבי Waze - ניתן להגדיר בה שתשמיע את ההודעות שלה מהספיקר במקום דרך התקן השמע הפעיל כרגע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"