שאלה בנוגע למסכי 4K של LG תלת מימד פסיבי FULL HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום ,

גלשתי בפורום גיימינג של gamespot ורשם שמה מישהו שקנה מסך 4K של 55 אינטש של סוני ואמר ככה :
"If I could make my purchase again I would buy the same model but go for the 65" rather than the 55" - why? Because the 3D on the 55" is is offered at 540P per eye. That doesn't sound like a game breaker but when you are used to the beauty and sharpness of 4K upscaled from 1080p it's hard to go back. The 65" screen offers true 1080P 3D which is the best you can hope for at the moment. If 3D is of no consequence to you then the above doesn't matter obviously."

בקיצור - הוא אמר שהוא היה לוקח את הדגם של 65 אינטש ולא 55 אינטש של סוני Sony XBR-55X850B כי UPSCALER של תלת מימד הוא FULL HD לעומת הדגם של 55 אינטש שהוא רק 540P .

איך זה יכול להיות ? יש טלוויזיות 4K שעושה UPSCALL חלקי לכל עין ויש כאלה ל FULL HD ? זה לא כולם עם 4K עושים FULL HD בכל עין ? וזה קשור לגודל של הדגם של הטלווזיה ?

עכשיו אני מעוניין לדעת לגבי אם הטלוויזיות 4K של LG החדשות השנה של LED אם הם עושים FULL HD מלא בכל עין בתלת מימד פסיבי , הדגמים : UG870Y-2015 , UF850Y-2015 , UF950Y-2015
קישור : http://www.hye.co.il/siteFiles/13/545/7839.asp

תודה רבה.

דניאלטרוס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

תיתרחק תיתררק מטלוויזיות שלlg ומדגמים האלה אני קניתי מסך *** דגם49uf850t *** מסך כל המסך פסים פסים פסים אז תעשה טובה תיתרחק מהדגמים החדשים של lg ומשאר הדגמים של lg

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

אין שום קשר לגודל של המסך.
כדי לקבל 1080 לכל עין בתלת פאסיבי צריך מסך 4K.
רק מה, באופן מפתיע (לפחות אותי זה מאד הפתיע) ישנם דגמים מסויימים של 4K שלא מנצלים את היכולת הזו. נשמע תמוה אבל נתקלתי בזה כבר באיזו ביקורת שאני לא מצליח לזכור כרגע.
גם קראתי דיווח על מסך FHD עם תלת אקטיבי שנותן בפועל רק 540 לכל עין. שוב, לא יודע למה, אבל זה מה שהם איבחנו בביקורת. אני טנסה אולי מחר למצוא את הסקירות החריגות האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

jacko-il כתב:אין שום קשר לגודל של המסך.
כדי לקבל 1080 לכל עין בתלת פאסיבי צריך מסך 4K.
רק מה, באופן מפתיע (לפחות אותי זה מאד הפתיע) ישנם דגמים מסויימים של 4K שלא מנצלים את היכולת הזו. נשמע תמוה אבל נתקלתי בזה כבר באיזו ביקורת שאני לא מצליח לזכור כרגע.
גם קראתי דיווח על מסך FHD עם תלת אקטיבי שנותן בפועל רק 540 לכל עין. שוב, לא יודע למה, אבל זה מה שהם איבחנו בביקורת. אני טנסה אולי מחר למצוא את הסקירות החריגות האלה.
...
·זהו גם לי זה תמוה , איך אני יכול לדעת אם הדגמים : UF850Y/UF950Y מנצלים את מלוא היכולת של FULL HD לכל עין ?

דניאלטרוס - רציתי לשאול מאיפה קניתה את הטלוויזיה שלך , ושים לב שהדגם שלך T ואילו מה שמראים בח.י Y , ייתכן שיש הבדל , ומזה אומר פסים יכול שיש בעיה לא החליפו לך ?

תודה רבה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

@moshebit
·
הנה, בבקשה שתי דוגמאות שמצאתי למסכי 4K שלא מצליחים לתת 1080 שורות בתלת מימד . ממש לא מדובר באיזה מסכים נחותים..
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x900 ... 528.htm#3d
http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v ... 786.htm#3d

אז איך יודעים? שאלה טובה. רק מקריאה של ביקורות מאתרים רציניים שעובדים עם מתודות מסודרות ומעלים ממצאים, או להבין לבד את הבדיקה שהם עושים ולגשת עם זה לתצוגה בחנות ולהריץ את הפאטרן ולבדוק.

דניאלטרוס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

כתוב לי בטלוויזיה דגם 49uf850y-tb. יש לי פסים לאורח המסך בזמן תועה מהירה ובעירה ממש פסים הכשאב זה הטלוויזיה השלישית שהחליפו לי ליפנכן בשתי הפעמים הקודמות איתה אותו בעיה פסים רק עם דגם של שנה שעברה 49Ub859y פשוט תיתרחק מהמסכים האלה תקשיב לי ח.י אמרו לי שהם יעודים מהבעיה וזה בעיה מוכרת. אני יודע שיש לעוד אנשים את הבעיה הזות רק בlg. מה שאני הולך לעשות זה לבטל את עיסקה ולקנות מסך של סוני בסיכום פשוט עם אתה לא רוצה כאב רואש לא לקינות טלוויזיה שלlg ולא במיוחד את הדגמים החדשים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

הפסים האלה שאתה מתאר ממש לא "בלעדיים" ל- LG, זה קיים בהמון מסכים ברמה כזו או אחרת. אתה תמצא את התופעה (נקראת DSE ו/או VERTICAL BANDING) כמעט אצל כל יצרן. (אגב, ללכת על סוני או פנסוניק יכול להחזיר אותך לאותה נקודה לפעמים מפני שהם בהרבה מסכים משתמשים בפאנלי IPS שהם קונים מ- LG Display). התופעה הזו די נרחבת במסכי LCD (היו אפילו דיווחים על התופעה במסכי OLED שונים) וצריך להתייחס לזה בדרך כלל פרטנית למסך/דגם מסויים ולא באופן גודף ליצרן מסויים.
הנה כמה דוגמאות, תרגיש חופשי לחפש עוד באתר ו/או בגוגל לפי המינוחים שציינתי קודם.
http://www.hometheater.co.il/vt220721.html
http://www.hometheater.co.il/vp2189466#2189466
http://www.hometheater.co.il/vt218552.html

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

@jacko-il נראה לי שאתם לא מדברים על אותם פסים...נראה לי שהוא התכוון לפסים של רזולוציה נמוכה בתלת מימד.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

@kleinimrod
·
על פי מה קבעת את זה? אולי אתה צודק, אבל לא נראה לי על פי התיאור שלו..

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כי מדברים כאן על תלת מימד ואתמול במקרה ראיתי תלת מימד פסיבי של lg ובהשוואה לאקטיבי של הסמסונג הוא באמת נראה עם פסים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אבל תשים לב שאני עונה כאן לחבר בשם דניאל בהקשר הזה ולא לפותח הדיון בהקשר של התלת מימד. הוא מתלונן על "פסים פסים כל המסך" והוא גם דאג לרשום את זה בכמה שרשורים שונים, מעין "למען יראו ויראו". גם רשם שהחליפו לו מסך בגלל זה - לא נראה סביר שיחליפו מסך בגלל רזולוצייה נמוכה בתלת מימד שכן ככה זו הטכנולוגיה, זו לא תקלה.

kleinimrod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טעות שלי לא ראיתי את ההודעה הנוספת שלו על הפסים בתנועה ושהחליפו לו מספר טלוויזיות.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

jacko-il כתב:@moshebit
·
הנה, בבקשה שתי דוגמאות שמצאתי למסכי 4K שלא מצליחים לתת 1080 שורות בתלת מימד . ממש לא מדובר באיזה מסכים נחותים..
http://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x900 ... 528.htm#3d
http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v ... 786.htm#3d

אז איך יודעים? שאלה טובה. רק מקריאה של ביקורות מאתרים רציניים שעובדים עם מתודות מסודרות ומעלים ממצאים, או להבין לבד את הבדיקה שהם עושים ולגשת עם זה לתצוגה בחנות ולהריץ את הפאטרן ולבדוק.
...
·תודה רבה ,
רציתי לשאול לגבי גם אם יש FULL HD בכל עין לפי "דניאלטרוס" אני יראה פסים בתלת מימד בגלל שהוא פסיבי ?
וגם אני אמור לראות בטלוויזיה בטכני FULL HD רגילים שהם לא תלת מימד פסים כלשהם , מזה אומר פסים יש איזה תמונה שאני ידע במידה ואני קונה את הדגמים הללו להבחין בזה ?

ועכשיו אני הולך לחנות איך ואני מריץ סרט תלת מימד איך אני ידע אם זה FULL HD בכל עין ולא 540 או משהו כזה ?

תודה רבה.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

דניאלטרוס כתב:כתוב לי בטלוויזיה דגם 49uf850y-tb. יש לי פסים לאורח המסך בזמן תועה מהירה ובעירה ממש פסים הכשאב זה הטלוויזיה השלישית שהחליפו לי ליפנכן בשתי הפעמים הקודמות איתה אותו בעיה פסים רק עם דגם של שנה שעברה 49Ub859y פשוט תיתרחק מהמסכים האלה תקשיב לי ח.י אמרו לי שהם יעודים מהבעיה וזה בעיה מוכרת. אני יודע שיש לעוד אנשים את הבעיה הזות רק בlg. מה שאני הולך לעשות זה לבטל את עיסקה ולקנות מסך של סוני בסיכום פשוט עם אתה לא רוצה כאב רואש לא לקינות טלוויזיה שלlg ולא במיוחד את הדגמים החדשים
...
·תודה דניאל על אזהרה ,
כי יש לי כבר מסך LG והוא מצוין , השאלה באמת אם זה תופעה של הדגמים של השנתיים האחרונות ?
ויש לך תמונה לדוגמא לפסים שמופיעים לך ? הם מופיעים לך בכלל בכל תוכן HD/SD/3D ? או רק בשידור מסוים ?
ואתה טוען שזה גם בטלוויזיה החדשה שמופיעה בח.י וגם בטלוויזיה של שנה שעברה ?

תודה רבה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

הפסים שדניאלטרוס התכוון אליהם לא קשורים בכלל לתלת מימד. תסתכל על התשובה שעניתי לו קודם ותראה מהקישורים שהבאתי לו לאיזה פסים לדעתי הוא מתכוון. הוא לא הגיב אם לזה הוא אכן מתכוון, אך זו ההנחה שלי. ושוב, למען הסר כל ספק - אין להם שום קשר לתלת מימד או בכלל לתוכן המנוגן במסך.
לגבי השאלה שלך איך תראה האם המסך נותן בפועל 1080 שורות או 540 - בעיה. בטח שבבדיקה בתצוגה בחנות כשאין לך שום כלי עזר. בקיצור, זה לא משהו טריויאלי שאני יכול לרשום לך - "חפש X" או משהו כזה, הבדיקה מצריכה פאטרנים מסויימים וידע לדעת מה לחפש בדיוק.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

jacko-il כתב:הפסים שדניאלטרוס התכוון אליהם לא קשורים בכלל לתלת מימד. תסתכל על התשובה שעניתי לו קודם ותראה מהקישורים שהבאתי לו לאיזה פסים לדעתי הוא מתכוון. הוא לא הגיב אם לזה הוא אכן מתכוון, אך זו ההנחה שלי. ושוב, למען הסר כל ספק - אין להם שום קשר לתלת מימד או בכלל לתוכן המנוגן במסך.
לגבי השאלה שלך איך תראה האם המסך נותן בפועל 1080 שורות או 540 - בעיה. בטח שבבדיקה בתצוגה בחנות כשאין לך שום כלי עזר. בקיצור, זה לא משהו טריויאלי שאני יכול לרשום לך - "חפש X" או משהו כזה, הבדיקה מצריכה פאטרנים מסויימים וידע לדעת מה לחפש בדיוק.
...
·סבבה תודה על העזרה jacko-il ,
אם אני רואה שבתצוגה אין בדגם פסים אז אין מה לחשוש שאחר כך יכולים להופיע , נכון ?
ואולי אפשר לבדוק עם ח.י לגבי תלת מימד עם משתמשים ב-FULL HD בכל עין לפי דגם ,
היום הייתי בשקם אלקטריק והציעו לי את הדגמים של שנה שעברה בדיוק את lb649 של LG 60 אינטש רק בלי 4K וגם את PHILIPS 6809 של 58 אינטש שהיא עם 4K רק שיש תלת מימד אקטיבי ולא פסיבי , מה לדעתך כדי יותר ? המחירים זה 7800 בערך לפיליפס ואילו LG 8700 ש"ח כמעט 1000 ש"ח יותר על LG בלי 4K .

אני צריך את הטלוויזיה לסרטי KODI מCUBOX וגם XBOX ONE שאני מתכוון לקנות .

תודה על העזרה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

moshebit כתב:
...
...
·סבבה תודה על העזרה jacko-il ,
אם אני רואה שבתצוגה אין בדגם פסים אז אין מה לחשוש שאחר כך יכולים להופיע , נכון ?
לא בהכרח. יכול להיות מסך אחד נקי מפסים ואחר (אותו דגם בדיוק) עם פסים ברמה כזו או אחרת. זה הרבה עניין של מזל בנושא הזה. ובדרך כלל, רק אם זה ממש בולט וחמור מסכימים ללקוח להחליף בגלל הסיבה הזו. תלוי ביבואן ותלוי במצב רוח.
ואולי אפשר לבדוק עם ח.י לגבי תלת מימד עם משתמשים ב-FULL HD בכל עין לפי דגם ,
אולי. אבל לא יודע עד כמה יבינו אותך וידעו לענות לך תשובה מדוייקת. קח רק בחשבון שכל העניין הזה של הרזולוצייה המלאה לכל עין רלוונטי רק עבור בלו-ריי תלת מימד מלא. אין לזה שום יתרון וקשר כלשהו לתלת מימד חלקי (פורמטים כמו ה- HSBS או HOU) הנפוצים ברשת. אגב, אם כבר פורמט חלקי, אז בפאסיבי תשתמש רק ב HOU.
היום הייתי בשקם אלקטריק והציעו לי את הדגמים של שנה שעברה בדיוק את lb649 של LG 60 אינטש רק בלי 4K וגם את PHILIPS 6809 של 58 אינטש שהיא עם 4K רק שיש תלת מימד אקטיבי ולא פסיבי , מה לדעתך כדי יותר ? המחירים זה 7800 בערך לפיליפס ואילו LG 8700 ש"ח כמעט 1000 ש"ח יותר על LG בלי 4K .
לא מכיר את הפיליפס הזו. ייתכן שהיא טובה יותר בעבוד תמונה ו/או פאנל, אני לא כל כך יודע לומר. הדגם של LG התכוונת כנראה ל 60LB659Y. בגדול, אם אתה מצליח לקבל מסך כזה בלי זליגות אור, עננות, פסים ושאר מחלות טיפוסיות של מסכי LED (של מסכי לד בכלל, לאו דווקא ייחודי ל LG) אז הוא סה"כ אחלה מסך לדעתי. אני חושב שגם מבחינת מחיר, אם תדע להתמקח וללכת לחנויות הנכונות, תוכל לקבל אותו במחיר זהה או לפחות מאד קרוב למחיר שקבלת על הפיליפס. מבחינת אחריות (לא מתייחס כרגע בכלל למוצר עצמו, אלא רק על האחריות) אני חושב שהאחריות של ח.י עדיפה על זו של אלקטרה באופן כללי.

אני צריך את הטלוויזיה לסרטי KODI מCUBOX וגם XBOX ONE שאני מתכוון לקנות .

תודה על העזרה.
...
·

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

jacko-il כתב:
...
...
·
...
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת ,
אז אם אני משיג אותה זה בסדר , לא נורא שחסר לך 4K ? זהו זה דילמה כי המוכר אמר שדגם 55 אינטש החדש של השנה 850Y עולה 11 אלף ואז אתה אומר עוד 2000 וקצת ויש לך דגם איכותי , זה מבלבל , תמיד זה מין LOOP שלא נגמר אם שווה עוד קצת או לא .

לגבי העננות של LCD איך בודקים אם יש עננים במסך , יש לך תמונה לדוגמא ?

בכללי אתה ממליץ על LG מבחינת האיכות לעומת PHILIPS ? ( לי את האמת יש LG ומורצה מהם , אני לא מכיר את PHILIPS כדי להשוות)

- שאלה נוספת : אתה אומר אין טעם לכל תלת מימד 4K שבכל עין FULL HD אם זה תכנים מרשת אינטרנט של קבצי MKV , זה לא משמעותי ?

תודה רבה.

·

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #19 

moshebit כתב:לגבי העננות של LCD איך בודקים אם יש עננים במסך , יש לך תמונה לדוגמא ?
...
נראה ש-"עננות" מתייחס לשחור:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... shlighting

בצבעים בהירים יותר יש חוסר אחידות שונה. לרוב מכנים את זה DSE לחוסר אחידות כללי, אבל יש גם בעיות אחרות ספציפיות יותר:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-tes ... effect-dse

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

moshebit כתב:
...
...
תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת ,
אז אם אני משיג אותה זה בסדר , לא נורא שחסר לך 4K ?
זה אתה צריך להחליט. אני לא יודע לומר לך אם יהיה לך חסר ה 4K או לא. לי באופן אישי, לפחות בינתיים הוא לא חסר.
זהו זה דילמה כי המוכר אמר שדגם 55 אינטש החדש של השנה 850Y עולה 11 אלף ואז אתה אומר עוד 2000 וקצת ויש לך דגם איכותי , זה מבלבל , תמיד זה מין LOOP שלא נגמר אם שווה עוד קצת או לא .
כן, אתה יכול להתחיל עם מסך של 5000 ש"ח ולרכוש בסוף מסך ב 15000 ש"ח אם אתה ניגש לזה מבולבל, בלי להגדיר צרכים ותקציב מירבי. זה לא רק בתחום הזה, זה נכון לגבי רכישת של כל דבר בחיים. תמיד יש את הלהוסיף עוד סכום X ולקבל עוד Y בתמורה. לדעתי לפחות, מסך LED 55in 4K ב 11000 ש"ח זה יקר.

לגבי העננות של LCD איך בודקים אם יש עננים במסך , יש לך תמונה לדוגמא ?
צריך להריץ על המסך תבנית של תמונה בגודל מסך מלא שהיא בגדול שחורה לחלוטין למעט אזור קטנטנן עם גוון שונה משחור (זה סתם כדי לגרום למסך לא לכבות את התאורה האחורית, לא יותר מזה). אפשר להכין את זה בדקה בצייר של ווינדוס לבד. בגדול, משהו בסגנון הזה גם יכול לעבוד: http://img1.lesnumeriques.com/news/18/1 ... ding-1.jpg אם כי המרכז הלבן והגדול מידי יכולים להפריע מעט בזיהוי העננות והזליגות. את הבדיקה צריך לעשות בחדר חשוך.

בכללי אתה ממליץ על LG מבחינת האיכות לעומת PHILIPS ? ( לי את האמת יש LG ומורצה מהם , אני לא מכיר את PHILIPS כדי להשוות)
לא בהכרח, תלוי בדגם. משווים דגם מול דגם ולא יצרן מול יצרן. יש דגמים מוצלחים פחות ויש יותר, לכל יצרן. המעצור הכי גדול לדעתי של פיליפס בארץ זה היבואן ונותן השירות ולאו דווקא המוצרים עצמם. ובלי קשר - גם אני פחות מכיר מסכים של פיליפס, לא כל כך עוקב אחריהם וגם כמעט ואי אפשר למצוא עליהם ביקורות ברשת.

- שאלה נוספת : אתה אומר אין טעם לכל תלת מימד 4K שבכל עין FULL HD אם זה תכנים מרשת אינטרנט של קבצי MKV , זה לא משמעותי ?
אם אתה מתכוון לצפות בתכני תלת מימד מהרשת בפורמט HOU - אז אין לזה משמעות. הם אמורים תיאורטית להראות זהה גם על מסך FHD וגם על מסך 4K.
מפורמט HSBS עדיף להימנע בכלל במסכי תלת מימד פאסיביים. שם קבל מקבלים רבע רזולוצייה לכל עין במקום חצי.

תודה רבה.

·
...
·

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”