התהפכו היוצרות או קניתי לאבא שלי פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #1 

אז לכבוד יום הולדת ה-60 החלטנו אני ואחי לקנות לאבא שלי פטיפון ומעט תקליטים.
זה במקום שהוא יהיה אבא נורמאלי ויוריש לכל אחד מאיתנו חלק מהמערכת ואוסף התקליטים שהוא לא טרח להעביר לדירה האחרונה שלו.

אז התחלתי להציץ בלוחות למשך תקופה מסויימת, חושך...
אין שום מכשיר שאפשר לקרוא לו ראוי בתקציב של 400 שקלים. מדי פעם ראיתי איזה לנקו L65 ב650 שקלים ממש "מציאה", אבל בחרתי להמתין.

לבסוף כשבועיים לפני התאריך המיועד חבר הפורום פסקל(תודה רבה שוב) זרק לי מידע על Luxman PD-284 במחיר של 500 שקלים בערך.
החלטתי שהעניין שווה בדיקה, בטח שהמכשיר נמצא בב"ש. אז אל אף הלחץ של הבחינות פיניתי יום ונסעתי לראות את "היצירה".
גיליתי מכשיר במצב קוסמטי רע אפשר לומר, לא יודע מה עשו לו לבסיס, אבל זה לא נראה לי צבע מקורי. המכסה גם מכוער, והצלחת דורשת הברקה.
בכל זאת תאריך היעד כבר התקרב, הסכמנו על 450 שקלים ולקחתי את המכשיר אליי.

מדובר במכשיר חצי אוטומטי, בעל הנעה ישירה. המכשיר פשוט מאוד לכיוון. אם זה המנגנון החצי אוטומטי שהוא באמת סופר פשוט לכיוון. לא הפסיקה לעבור אצלי המחשבה של מה חשבו לעצמם המשוגעים בטורנס שהם תיכננו את המנגנון של ה145 לעזעזל? שעות ביזבזתי בניסיון לכוון שם את המנגנון ללא הצלחה. אצל הלוקסמן כמה סיבובים של בורג מסכן וזהו הכל עובד.
גם כיוון המשקל סופר פשוט, והמשקולת שעל הזרוע מדוייקת מאוד(על סמך המשקל הסיני שלי השנתות שלה מצביעות על המשקל בדיוק מושלם). סך הכל קל מאוד לתפעול, מצויין לאבא שלי.

עכשיו נעבור למה פחות טוב:
בפן הקוסמטי אני אצטרך לצבוע את הבסיס ולהבריק את הצלחת. לגבי המכסה אין יותר מדי מה לעשות לדעתי פרט ללקנות אחד חדש, וזה לא בטוח יבוצע.

מבחינת שמע- אין כאן שום דבר מיוחד להגיד, אבל קשה לי לשפוט את הפטיפון בשלב הזה כי מורכב עליו ראש שעושה רושם של פח. בהתחלה זה נשמע סביר, אבל ככל שמתעמקים בשירים שאתה מכיר ויצא לך לשמוע תחת מכשירים אחרים מבינים שהראש הזה פשוט מחסיר המון!
אם אבא שלי יחליט לשדרג את הראש כמו שהמלצתי לו אני יעדכן את הרשמים שלי.

הפטיפון הזה ואחיו הופיעו פעם בלוחות תחת הגדרות של "נדיר" "בוטיק" ועוד כל מני שמות תואר שרחוקים מהמציאות.
מההתרשמות הקצרה שלי מדובר במכשיר יפני אמין וקל לתפעול עם מערכת הנעה טובה ולא יותר מזה. סוג של טויוטה בתחום הפטיפונים. לאחר שיצא לי להאזין לו עם ראש אחר אוכל להגיד אם מדובר בטויוטה סליקה או טויוטה קורולה.
יש ללוקסמן דגמים אחרים שהם באמת נדירים, אבל מעולם לא נתקלתי בהם כאן בארץ.
שורה תחתונה אין שום סיבה שהפטיפון הזה יעלה 1800 שקל או כל מספר אחר באזור חיוג הזה. ביחס לראש שמורכב עליו ולמצבו הקוסמטי עשיתי עסקה סבירה אני חושב. עכשיו יש לי קצת יותר זמן להתעסק בו ואני אעדכן כשיהיה מה.

תמונה

תמונהתמונהתמונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

כל הכבוד. (Y)

מתנה נחמדה מאוד. עשית עסקה הוגנת כלפיך וכלפי המוכר. כך צריך להיות. אני בוודאי לא צריך לספר לך על שוק ההזיות הזה שנקרא יד 2. הנה שתי דוגמיות לא מפעם ולא מהעבר הרחוק. מעכשיו:

PD-264 ב-4250 ש"ח.

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-J_Nh ... PD-264.png[/imgbig]

כמובן... נראה שהמוכר רוצה להגביה את התקרה בדירה. זה יקר מאוד בת"א. תתחשבו!

PD-284 ב-1850 ש"ח

[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-mPIf ... PD-284.png[/imgbig]

נכון! ללא ספק אחד היפים של שנות ה-70'. בייחוד בשביל פטפון מ-1982. סופר מריו! היה לו פעם ביד משהו לא 'נדיר'? בקיצור, חסכת לעצמך לפחות 1,400 ש"ח ושלושה חודשי אחריות מתוחים. יפה מאוד!

אגב... את הבסיס אפשר למלא עם פילר אקרילי שחור היכן שנמצאות הדפיקות, לרסס בספרי פריימר עבה ולכסות בשכבת צבע ספריי שחור על בסיס אפוקסי. כל הסיפור לוקח חצי שעה של עבודה וחצי יום להתייבש.

farkash7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #3 

אני הולך להיעזר בידע שלך בנגרות טומי.

מחירים הזויים. ותאורים הזויים לא פחות.
מכשיר טוב ויפה שעושה את העבודה, אבל אין בו שום אקזוטיקה, ושום תכונה שמצדיקה תג מחיר של מעל 1000 שקלים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”