כמו (אני משער) די הרבה משתמשים חדשים אחרים, גם אני קראתי את הכתבה שהתפרסמה ב- nrg על HTPC, והחלטתי להתעניין בנושא ברצינות. אני מתחיל כאן מאפס. מכיר את הרעיון של המחשבים היעודיים הללו ואיך שהם עובדים כבר די הרבה זמן, אבל מעולם לא שקלתי לבנות אחד בעצמי.
(לא זוכר מי מכם הוא זה שעובד על התוכנה הקטנה שתיצור (בתקווה) EPG גם לארצנו הקטנטונת, אבל חייב לומר שהיוזמה שלך היא זו שגרמה לי להחליט סוף סוף ללכת על זה)
התכנית שלי היא לקנות מחשב ייעודי לסלון, שישב ליד הטלויזיה ויתפקד בתור מקליט טלויזיה, ספריית מוזיקה (לשמוע מוזיקה בבית ולסנכרון עם ipod), תחליף ל- DVD, ו"שרת" wireless לאינטרנט (המחשב שאני עובד איתו עכשיו הוא לפטופ, כך שאם אני אחבר את המחשב החדש לאינטרנט, אין לי בעיה שהלפטופ יתחבר לאינטרנט רק דרכו).
בתקווה שמכל הסיפור, המחיר של הצעצוע החדש שלי לא יעלה על מחירו של yes max.
(אופטימיות זה בריא, אני יודע שיכול להיות שהמטרה הזו לא מציאותית.)
אני יושב כבר כמעט שעתיים וקורא את ההתכתבויות השונות שלכם פה בפורום, ומנסה ליצור לעצמי איזה סיכום בסגנון מה-נחוץ-מה-כדאי-מה-כדאי-פחות..., אבל אחרי כל הקריאה אני נשארתי עם מפרט די חלקי. אשמח אם תעזרו לי להשלים אותו, ובסופו של דבר, אם תרצו, אני אשמח גם לכתוב מאמר קטן שיסכם את הכל למתעניינים חדשים שכמותי.
ואחרי כל ההקדמה הזו, אני מתחיל:
מארז - אני מתחיל עם חלק שלדעתי לא מאוד חשוב... אבל כמה כיף שזה יהיה אם המארז יראה טוב (במיוחד אם הוא יהיה ה- lc11 של סילברסטון, בצבע כסף, בבקשה).
ראיתי בחנויות שהזכרתם כאן כמה סוגים של מארזים שתוכננו לשבת יפה מתחת לטלויזיה... הם בהחלט נראים מצויין, אבל הם יקרים. נורא. היפים יותר מביניהם (לדעתי) דורשים גם לוח אם יותר קטן... נראה לי שבסופו של דבר לא תהיה לי שום בעיה לקנות איזה mini tower שיאפשר לי לשחק עם המפרט. גם אם זה אומר שאני אצטרך להחביא אותו בפינה של הסלון. דעתכם?
מעבד - המחשב, כמו שאמרתי, הולך לטפל רק בוידאו/מוזיקה. אני לא מתכנן לשחק עליו בכלל. אני מתכנן ללכת על מעבד אינטל "רגיל" (למרות שהמעבדים שמיועדים ללפטופים מתחממים פחות). קראתי כאן המלצה על מעבד במהירות 3Ghz לפחות, אז זה הכיוון שאני אלך אליו. במעבדי אינטל יש בד"כ קפיצת מחירים די גדולה בין המעבדים החדשים ביותר לאלו שכבר קצת פחות חדשים
שאלה: ההמלצה היא באמת 3Ghz ומעלה? מישהו חושב אחרת?
לוח אם - בהתאם למעבד הנבחר...
קראתי משהו על Intel 915, שכולל גם כרטיס קול עם תמיכה טובה ב- 5.1.
נשמע טוב - אבל, מן הסתם, רק אם אני לא אלך בסופו של דבר על AMD.
הערה 1 - יש לי תמיד הרגשה שעדיף להפריד בין כרטיס קול וכרטיס מסך ללוח האם. דעתכם?
הערה 2 - יש לי כרטיס קול חיצוני מסדרת Audigy של קריאטיב שמתחבר ב- USB ללפטופ שלי. הוא עובד ממש מצויין, מתחבר 5 רמקולים וסאבוופר וחוסך לי את המעבר דרך רסיבר. יכול מאוד להיות שאני אעדיף בסופו של דבר לחסוך כסף ולהשתמש בו.
זכרון - אני חושב ש- 512mb אמורים להספיק, נכון?
כונן קשיח - תלוי במחירים, אבל הכיוון הוא 250gb ומעלה.
ספק כח - הוא צריך להיות שקט. בסדר. לא יכולתם לשים יותר דגש על העניין הזה
(גם כאן נראה לי שיהיו לי יותר אפשרויות אם אני אבחר במארז פשוט ולא במארז ייעודי. לא?)
קראתי במאמר באחד האתרים מחו"ל המלצה על ספק שמתמודד עם 350 וואט ולא רק 300. למישהו יש דיעה בעניין?
כרטיס מסך - שוב, לא יודע אם אפשר להסתמך כאן על כרטיס המסך שקיים כחלק מלוח האם. כמו שאמרתי, אני לא ממש אוהב את זה, וכנראה אעדיף ללכת על איזה כרטיס מסך סטנדרטי של ATI או NVidia. העניין הוא ששתי החברות שמות דגש רציני על תלת מימד, שלא מעניין אותי כמעט בכלל... כל מה שחשוב לי זה יציאת S-Video (כרגע), ואם זה אפשרי, גם יציאות מתקדמות יותר... ליום שבו יהיה לי כסף להשקיע בטלויזיה רצינית. המלצות?
כרטיס טלויזיה - לא הצלחתי להבין מההודעות בפורום מה ההבדל, בסופו של דבר, בין ה- 150 ל- 350. אבל כולם ממליצים על אחד מבין השניים. התעצלתי ללכת לבדוק באתר של החברה - אם למישהו יש כח לתת תקציר בנושא, אני אשמח. (אם לא, אני אבדוק בעצמי ואוסיף את זה לפה אח"כ). בכל מקרה, אני מבין שעדיף לקנות את הכרטיס בארץ ולא בחו"ל פשוט בגלל התמיכה ב- PAL. בנוסף, לבדוק את האפשרות לקנות כרטיס שבא עם שלט.
אני מוסיף כאן הערה לגבי שיטות השידור של HOT ו- YES: אני בכל מקרה הולך לחבר את המחשב לממיר דיגיטלי של אחת משתי החברות, ובכל מקרה ארצה שהמחשב ידע להתמודד עם HDTV, בהנחה שיום אחד גם בארצנו יעבור חלק נרחב מהשידורים לשיטה זו. כרטיס הטלויזיה צריך לתמוך בשיטות השידור האלה. (ולא ממש מעניין אותי אם הוא ידע להיות TUNER בעצמו, כי גם ככה רוב השידורים המעניינים מוצפנים.)
שלט - אם כבר הזכרתי את העניין, אז צריך שלט.
אם אפשר, אחד שיהיה נוח. הרבה יותר חשוב לי שהשלט יהיה פשוט ונוח, משיהיה מתוחכם. (אני לא רוצה שלט מהסוג שמציג לי את שם השיר שאני שומע על גבי השלט, זה אף פעם לא עובד כמו שצריך. ממש לא מעוניין גם בשלט שאפשר לתכנת כך שיפעיל גם את הקומקום במטבח. יש לו מטרה אחת - שיעשה אותה טוב.)
ובלאסטר - אני רוצה כזה. וזהו.
(יש הבדלים בין הבלאסטרים האלו? או שכולם עושים פחות או יותר אותו דבר? וגם: אם יום אחד אשתכלל וארצה לחבר ממיר נוסף - איך זה משפיע על הבחירה שלי פה?)
צורב DVD - צורב DVD מהיר וטוב. תלוי במחירים, אולי ללכת על DUAL LAYER ואולי ללכת על DVD-RW. בצורב הזה אני אשתמש גם בתור ה- CD וגם בתור ה- DVD שאיתו אני אראה סרטים, בסופו של דבר. לא מרגיש צורך בשני כוננים נפרדים. המלצות יתקבלו כאן בברכה, אני לא יודע הרבה על האפשרויות השונות.
Wireless - היות ואני רוצה שהלפטופ יתחבר לרשת דרך המחשב הזה, אני צריך משדר אלחוטי כלשהו. גם כאן אני לא מבין כלום ולא מכיר את הסוגים השונים (אבל זוכר שהלפטופ שלי תומך במשהו-משהו-B ולא במשהו-משהו-G). עזרה?
כרטיס רשת - צריך להתחבר לאינטרנט איכשהו, לא?
תוכנות - מהכתבה ב- nrg היה נראה ש- sage היא התוכנה הכי מגניבה שיש, והיתה הרגשה שיום אחד גם יהיה לנו EPG בעברית. אם כן, אני בהחלט אעריץ את מי מכם שמארגן את זה. בכל אופן - אם אתם חושבים שעדיף לבחור באפשרות אחרת, ספרו לי עליה. (איך MCE מתמודד עם עברית, דרך אגב?)
זהו בעניין המפרט. אני ממש, ממש אשמח לקבל מכולם הערות ורעיונות - בהודעות כאן או בהודעות אישיות (והכי טוב, במייל), ולשפץ את ההודעה הזו ככל שיהיה לי יותר מידע.
אוף טופיק: בקשר לפרוייקט ה- EPG, אני ממש אשמח לעזור לקדם את העניין הזה.
אני מתעסק ביום יום באינטרנט ובפיתוח לאינטרנט, מתכנת קצת בעצמי, נהנה מחשיבה על פתרונות יצירתיים, אוהב מאוד טלויזיה, וגר 2 דקות הליכה מהמשרדים של TV2DAY
תודה רבה על ההקשבה
- עומר