בניית HTPC מאפס

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
o-mer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.

כמו (אני משער) די הרבה משתמשים חדשים אחרים, גם אני קראתי את הכתבה שהתפרסמה ב- nrg על HTPC, והחלטתי להתעניין בנושא ברצינות. אני מתחיל כאן מאפס. מכיר את הרעיון של המחשבים היעודיים הללו ואיך שהם עובדים כבר די הרבה זמן, אבל מעולם לא שקלתי לבנות אחד בעצמי.
(לא זוכר מי מכם הוא זה שעובד על התוכנה הקטנה שתיצור (בתקווה) EPG גם לארצנו הקטנטונת, אבל חייב לומר שהיוזמה שלך היא זו שגרמה לי להחליט סוף סוף ללכת על זה)

התכנית שלי היא לקנות מחשב ייעודי לסלון, שישב ליד הטלויזיה ויתפקד בתור מקליט טלויזיה, ספריית מוזיקה (לשמוע מוזיקה בבית ולסנכרון עם ipod), תחליף ל- DVD, ו"שרת" wireless לאינטרנט (המחשב שאני עובד איתו עכשיו הוא לפטופ, כך שאם אני אחבר את המחשב החדש לאינטרנט, אין לי בעיה שהלפטופ יתחבר לאינטרנט רק דרכו).

בתקווה שמכל הסיפור, המחיר של הצעצוע החדש שלי לא יעלה על מחירו של yes max.
(אופטימיות זה בריא, אני יודע שיכול להיות שהמטרה הזו לא מציאותית.)

אני יושב כבר כמעט שעתיים וקורא את ההתכתבויות השונות שלכם פה בפורום, ומנסה ליצור לעצמי איזה סיכום בסגנון מה-נחוץ-מה-כדאי-מה-כדאי-פחות..., אבל אחרי כל הקריאה אני נשארתי עם מפרט די חלקי. אשמח אם תעזרו לי להשלים אותו, ובסופו של דבר, אם תרצו, אני אשמח גם לכתוב מאמר קטן שיסכם את הכל למתעניינים חדשים שכמותי.

ואחרי כל ההקדמה הזו, אני מתחיל:

מארז - אני מתחיל עם חלק שלדעתי לא מאוד חשוב... אבל כמה כיף שזה יהיה אם המארז יראה טוב (במיוחד אם הוא יהיה ה- lc11 של סילברסטון, בצבע כסף, בבקשה).
ראיתי בחנויות שהזכרתם כאן כמה סוגים של מארזים שתוכננו לשבת יפה מתחת לטלויזיה... הם בהחלט נראים מצויין, אבל הם יקרים. נורא. היפים יותר מביניהם (לדעתי) דורשים גם לוח אם יותר קטן... נראה לי שבסופו של דבר לא תהיה לי שום בעיה לקנות איזה mini tower שיאפשר לי לשחק עם המפרט. גם אם זה אומר שאני אצטרך להחביא אותו בפינה של הסלון. דעתכם?

מעבד - המחשב, כמו שאמרתי, הולך לטפל רק בוידאו/מוזיקה. אני לא מתכנן לשחק עליו בכלל. אני מתכנן ללכת על מעבד אינטל "רגיל" (למרות שהמעבדים שמיועדים ללפטופים מתחממים פחות). קראתי כאן המלצה על מעבד במהירות 3Ghz לפחות, אז זה הכיוון שאני אלך אליו. במעבדי אינטל יש בד"כ קפיצת מחירים די גדולה בין המעבדים החדשים ביותר לאלו שכבר קצת פחות חדשים :) אני אשתדל למצוא את המעבד הכי חזק בקבוצה הזולה יותר... (ואם כבר מתחשבים במחירים, אני אבדוק גם את AMD. לא מכיר אותם כל כך עדיין).

שאלה: ההמלצה היא באמת 3Ghz ומעלה? מישהו חושב אחרת?

לוח אם - בהתאם למעבד הנבחר...
קראתי משהו על Intel 915, שכולל גם כרטיס קול עם תמיכה טובה ב- 5.1.
נשמע טוב - אבל, מן הסתם, רק אם אני לא אלך בסופו של דבר על AMD.

הערה 1 - יש לי תמיד הרגשה שעדיף להפריד בין כרטיס קול וכרטיס מסך ללוח האם. דעתכם?
הערה 2 - יש לי כרטיס קול חיצוני מסדרת Audigy של קריאטיב שמתחבר ב- USB ללפטופ שלי. הוא עובד ממש מצויין, מתחבר 5 רמקולים וסאבוופר וחוסך לי את המעבר דרך רסיבר. יכול מאוד להיות שאני אעדיף בסופו של דבר לחסוך כסף ולהשתמש בו.

זכרון - אני חושב ש- 512mb אמורים להספיק, נכון?

כונן קשיח - תלוי במחירים, אבל הכיוון הוא 250gb ומעלה.

ספק כח - הוא צריך להיות שקט. בסדר. לא יכולתם לשים יותר דגש על העניין הזה :), אני אתייעץ עם האיש בחנות.
(גם כאן נראה לי שיהיו לי יותר אפשרויות אם אני אבחר במארז פשוט ולא במארז ייעודי. לא?)
קראתי במאמר באחד האתרים מחו"ל המלצה על ספק שמתמודד עם 350 וואט ולא רק 300. למישהו יש דיעה בעניין?

כרטיס מסך - שוב, לא יודע אם אפשר להסתמך כאן על כרטיס המסך שקיים כחלק מלוח האם. כמו שאמרתי, אני לא ממש אוהב את זה, וכנראה אעדיף ללכת על איזה כרטיס מסך סטנדרטי של ATI או NVidia. העניין הוא ששתי החברות שמות דגש רציני על תלת מימד, שלא מעניין אותי כמעט בכלל... כל מה שחשוב לי זה יציאת S-Video (כרגע), ואם זה אפשרי, גם יציאות מתקדמות יותר... ליום שבו יהיה לי כסף להשקיע בטלויזיה רצינית. המלצות?

כרטיס טלויזיה - לא הצלחתי להבין מההודעות בפורום מה ההבדל, בסופו של דבר, בין ה- 150 ל- 350. אבל כולם ממליצים על אחד מבין השניים. התעצלתי ללכת לבדוק באתר של החברה - אם למישהו יש כח לתת תקציר בנושא, אני אשמח. (אם לא, אני אבדוק בעצמי ואוסיף את זה לפה אח"כ). בכל מקרה, אני מבין שעדיף לקנות את הכרטיס בארץ ולא בחו"ל פשוט בגלל התמיכה ב- PAL. בנוסף, לבדוק את האפשרות לקנות כרטיס שבא עם שלט.
אני מוסיף כאן הערה לגבי שיטות השידור של HOT ו- YES: אני בכל מקרה הולך לחבר את המחשב לממיר דיגיטלי של אחת משתי החברות, ובכל מקרה ארצה שהמחשב ידע להתמודד עם HDTV, בהנחה שיום אחד גם בארצנו יעבור חלק נרחב מהשידורים לשיטה זו. כרטיס הטלויזיה צריך לתמוך בשיטות השידור האלה. (ולא ממש מעניין אותי אם הוא ידע להיות TUNER בעצמו, כי גם ככה רוב השידורים המעניינים מוצפנים.)

שלט - אם כבר הזכרתי את העניין, אז צריך שלט.
אם אפשר, אחד שיהיה נוח. הרבה יותר חשוב לי שהשלט יהיה פשוט ונוח, משיהיה מתוחכם. (אני לא רוצה שלט מהסוג שמציג לי את שם השיר שאני שומע על גבי השלט, זה אף פעם לא עובד כמו שצריך. ממש לא מעוניין גם בשלט שאפשר לתכנת כך שיפעיל גם את הקומקום במטבח. יש לו מטרה אחת - שיעשה אותה טוב.)

ובלאסטר - אני רוצה כזה. וזהו. :)
(יש הבדלים בין הבלאסטרים האלו? או שכולם עושים פחות או יותר אותו דבר? וגם: אם יום אחד אשתכלל וארצה לחבר ממיר נוסף - איך זה משפיע על הבחירה שלי פה?)

צורב DVD - צורב DVD מהיר וטוב. תלוי במחירים, אולי ללכת על DUAL LAYER ואולי ללכת על DVD-RW. בצורב הזה אני אשתמש גם בתור ה- CD וגם בתור ה- DVD שאיתו אני אראה סרטים, בסופו של דבר. לא מרגיש צורך בשני כוננים נפרדים. המלצות יתקבלו כאן בברכה, אני לא יודע הרבה על האפשרויות השונות.

Wireless - היות ואני רוצה שהלפטופ יתחבר לרשת דרך המחשב הזה, אני צריך משדר אלחוטי כלשהו. גם כאן אני לא מבין כלום ולא מכיר את הסוגים השונים (אבל זוכר שהלפטופ שלי תומך במשהו-משהו-B ולא במשהו-משהו-G). עזרה?

כרטיס רשת - צריך להתחבר לאינטרנט איכשהו, לא?

תוכנות - מהכתבה ב- nrg היה נראה ש- sage היא התוכנה הכי מגניבה שיש, והיתה הרגשה שיום אחד גם יהיה לנו EPG בעברית. אם כן, אני בהחלט אעריץ את מי מכם שמארגן את זה. בכל אופן - אם אתם חושבים שעדיף לבחור באפשרות אחרת, ספרו לי עליה. (איך MCE מתמודד עם עברית, דרך אגב?)

זהו בעניין המפרט. אני ממש, ממש אשמח לקבל מכולם הערות ורעיונות - בהודעות כאן או בהודעות אישיות (והכי טוב, במייל), ולשפץ את ההודעה הזו ככל שיהיה לי יותר מידע.

אוף טופיק: בקשר לפרוייקט ה- EPG, אני ממש אשמח לעזור לקדם את העניין הזה.
אני מתעסק ביום יום באינטרנט ובפיתוח לאינטרנט, מתכנת קצת בעצמי, נהנה מחשיבה על פתרונות יצירתיים, אוהב מאוד טלויזיה, וגר 2 דקות הליכה מהמשרדים של TV2DAY :) - אם אתם מעוניינים בעזרה, אני אשמח לשמוע מכם.

תודה רבה על ההקשבה :)
- עומר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

עומר,
ברוך הבא.

כל הדרישות הללו בפחות מ-2500 ש"ח (זה מה שעולה YES MAX, לא?) ?
לא נראה לי מציאותי.
רק המארז של סילברסטון ייגמור חצי מהתקציב ללא ספק....

אני אגע בכמה נקודות ואת השאר אשאיר לחברים:

1. בזיכרון לא הייתי חוסך, הייתי הולך על 1GB.
2. כונן קשיח, כיום היחס עלות נפח הכי טוב עומד על 200GB. תעשה את השיקול.
בחן גם את נושא הרעש של הכוננים.
3. ספק כח שקט יעלה לא מעט.
4. כרטיס מסך, בשום מקרה לא יהיה לך ON BOARD, לא ברמות שאתה מדבר עליהם.
5. כרטיס טלויזיה - ה-PVR150 יספיק בהחלט.
6. שלט - תתחיל עם השלט שמגיע עם ה-PVR150.
7. בלאסטר - כנ"ל.
8. כרטיס קול, כאן דווקא אין צורך יותר ממה שיש ON BOARD וזה בהנחה שישנה יציאה דיגיטאלית שאותה תחבר לרסיבר. בחיבור דיגיטאלי לא יהיה הבדל בינהם.
9. צורב- ראה שירשור אחר מהיום. NEC הדגם הכי מתקדם שאתה יכול להרשות לעצמך וזהו.
10. WIFI - ל-ASUS יש לוחות שכוללים תמיכה מובנית כולל יכולת לשמש כ-ACCESS POINT.
11. כרטיס רשת - על הלוח אם. כולל GIGA BIT.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ra11
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
שם מלא: רונן
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

עומר שלום,

HTPC בהחלט יענה על הצרכים שלך, לגבי המחיר אני חושש ש-2500 שח מחיר העלות של YESMAX לא יספיקו לך כדי להגשים את רצונך
אם בכל זאת תתגמש עם התקציב......

כל מה שרשמת בהחלט מתאים להרכבת HTPC

שים לב שמעבדי ה-"פרסקוט" מתחממים ודרוש להם קירור טוב יותר -(בד"כ יותר רועשים)

לגבי ההבדלים בין ה-PVR150 ל-350 זה שה350 תומך בקידוד VCD בחומרה לעומת קידוד VCD בתוכנה ב-150 וה350 כולל גם מקלט FM לדעתי לא מצדיק את ההפרש במחיר לגבי האיכות - זהה לשני הכרטיסים

לגבי תוכנה - יש את ה-SAGETV וה-GBPVR ששתיהן מאוד מוצלחות (יתרון ל-SAGETV)
שעובדות מצויין עם כרטיסי ה-TV הנ"ל

שלט-(העתקתי מנושא אחר):
לגבי שליטה על המחשב אני ממליץ בפעם המי יודע כמה על השלט של ATI REMOTE WONDER בשילוב עם התוכנה TOTALHOMEREMOTE שהופכים את השליטה על המחשב לפשוטה ונוחה וזולה

שלט בערך 300 ש"ח
תוכנה 20$

וניתן ללמד את השלט להפעיל את כל התוכנות שעולות בראשך בקלות ויעילות
אני משתמש עם השלט לשלוט בכל תוכנות המדיה שלי ובעזרת הSAGETV או GBPVR אני גם לא זקוק לשלט של YES כך שאני שולט על הממיר בעזרת שלט RF אני חושב שהשלט הזה (בשילוב עם התוכנה הנ"ל - התוכנה שבאה עם השלט לא משהו) פשוט רכישת מומלצת

לגבי תוכנה ל-EPG - היא כבר קיימת ועובדת בהצלחה מרובה אצל חלקנו

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

המלצה שלי - אם המחשב הולך להיות PVR יעודי, והצפיה תהיה בטלויזיה רגילה ללא HD - לך על המחשב החלש ביותר (sempron 2400( זכרון 512 מספיק מעל הראש, דיסק 200MB (יחס עלות נפח הטוב יותר כיום) לוח אם פשוט, מארז פשוט (אני משתמש במארז MATX שוכב וזול שנראה לא רע בכלל מתחת לטלויזיה...
כל התוספות האחרות - כרטיס PVR 150 ושלט - אני ממליץ על השלטים של ה-MCE - מעולים!!!
כמו כן USB-UIRT לשליטה על הממיר - כדאי כי עתיד כאשר תוסיף עוד ממיר או שניים ה-USB-UIRT יכול לשלוט על עד שלשה ממירים.

תוכנה - SAGETV ללא ויכוח!

תקציב חומרה - להערכתי כ-3500 ש"ח

והעיקר בהצלחה!

אורן.

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

קצת עדכון לאורן מנקודת מבט שונה.

אם אתה רוצה לכווץ את החומר אז קח את המחשב הכי חזק שאפשר - זה בהנחה שיש לך מחשב אחד SERVER.

יש גם פתרון - צריך קצת להזיע כדי לסדר אותו ועוד לא עשיתי אותו בעצמי, שאומר שאתה יכול להקליט מה שאתה רוצה, ואז כשתגיד לSAGE לכווץ את התוכנה היא תיצור קובץ XML (עד כאן די פשוט עם CAYARAS STV).

עכשיו יש משהו שנקרא DIRMON, הוא עומד ומסתכל על ספריות וכשהוא מזהה קובץ חדש הוא יכול לבצע פעולה.

למה זה משנה למחשב אתה שואל????
תשובה: במקרה זה יכול להיות לך מחשב חזק אחר ברשת (מחשב המשחקים שלך), שמתעורר מדי פעם, בודק מה השתנה הלילה הזה (מכל הלילות???) מעתיק אליו את הקובץ, מכווץ וזורק חזרה לשם במקום המקורי (צריך לשנותTIMESTAMP ולשים אותו שם קובץ ועוד כאלה וכאלה - זה החלק היותר בעייתי).

בכל מקרה אם יש מחשב אחד והוא גם צריך לכווץ - עצה שלי מחשב חזק.

עוד סיבה למחשב הכי חזק שתוכל להשיג היא שיפור תמונה.
כולנו יודעים שהתמונה המשודרת לנו מכמה מקורות (YES, טלוויזיה רגילה, וידאו), הינה תמונה גרועה.

בעזרת FFDSHOW וכח עיבוד חזק אפשר לשפר תמונה זו לרמה מאוד גבוהה (לא כמו סקיילר - אבל קרוב).

אז זו נקודת המוצא שלי....

eyalb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

HTPC

שליחה #6 

האם אתה עובד עם התוכנה לשיפור התמונה מ YES ? עד כמה זה משפר אם כן ?
איזה כרטיס מסך אתה משתמש ?
הממיר מחובר לכרטיס הטלויזיה ב S וידאו נניח, ואתה מוציא כבל DVI מכרטיס המסך לטלויזיה אם אני מבין נכון.

כמו כן האם אותה תוכנה משפרת גם ממיר של YES וגם DVD ?
היות ולפי מה שקראתי כאן אם הבנתי , יציאת DVI מוציאה איכות מוגבלת בגלל כל מיני מקודדים שמגינים על התוכן

מקווה שלא עשיתי סלט

ekrako76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

לגבי כרטיס הטלוויזיה עם אתה מתכוון לא מתכוון להקליט מוזיקה מהרדיו (משהו שאני לא ממליץ במיוחד) תלך על ה-150.
שגם לא נותן קידוד MPEG1 שזה ממש לא רלוונטי גם ככה כמעט כל מכשיר DVD מראה SVCD. (זה פשוט קידוד MPEG2) על מדיה בגודל של CD. כמו הקידוד של DVD.

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

לא הבנתי למה אתה רוצה גם WIRELESS לפ-טופ וגם 10/100 למודם

שליחה #8 

לדעתי שים ראוטר אדימקס עם אנטנת G וכך אתה מבטל את התלות של הHTPC באינטרנט (כאשר הוא כבוי או מקולקל לא יהיה לך אינטרנט) ראוטר נותן לך תמיד אינטרנט

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אם נסתכל על המצב ב-SDTV כיום (ואין שום סיבה שזה יהיה קל יותר ב-HDTV) הרי שהפיענוח נעשה בחומרה ולכן כרטיס ממיר HDTV במחשב לא יעזור לך.
עדיין תצטרך את הממיר שלהם .
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

דגש חזק על רכיבים פסיביים בלבד!!! ללא מאווררים שיעשו רעש.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”