חוסר ידע בסיסי <פורטים וגו>
-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שבש לכל.
בקריאתי את שלל השרשורים בפורום....
ראיתי כי החברים מדברים על פורטים, סגירתם וכד'.
מזה פורטים? איך ניתן לסגור <או לפתוח>? מתי זה רלוונטי לסאונד?
כמו כן, יש במגבר שלי כפתור, הנקרא direct. מזה?
<אמנם כשלחצתי עליו, ממש לא אהבתי את מה שעשה לסאונד>.
תודה על כל עזרה.
:- )
בקריאתי את שלל השרשורים בפורום....
ראיתי כי החברים מדברים על פורטים, סגירתם וכד'.
מזה פורטים? איך ניתן לסגור <או לפתוח>? מתי זה רלוונטי לסאונד?
כמו כן, יש במגבר שלי כפתור, הנקרא direct. מזה?
<אמנם כשלחצתי עליו, ממש לא אהבתי את מה שעשה לסאונד>.
תודה על כל עזרה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לשאלך, על קצה המזלג-
הפורטים ששאלת לגביהם משולים ל"אגזוזים" של הרמקולים מעין צינורות/ תעלות להוצאת אויר / בס....עכשיו כשסוגרים אותם אתה יכול לדמיין מה יכול לקרות מעין "חניקה" של תדרים נמוכים של הרמקול. (רשום speaker port בגוגל וראה).
direct ראה גם כאן-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ect#199578
בד"כ קיים ברסיברים למיטב הבנתי.
נצל גם את אופציית החיפוש בפורום.
הפורטים ששאלת לגביהם משולים ל"אגזוזים" של הרמקולים מעין צינורות/ תעלות להוצאת אויר / בס....עכשיו כשסוגרים אותם אתה יכול לדמיין מה יכול לקרות מעין "חניקה" של תדרים נמוכים של הרמקול. (רשום speaker port בגוגל וראה).
direct ראה גם כאן-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ect#199578
בד"כ קיים ברסיברים למיטב הבנתי.
נצל גם את אופציית החיפוש בפורום.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

אה.
הבנתי כמדומני.
הפורט זה "החור" שנמצא מתחת לוואפר, בתחתית הרמקול.
<אגב, אם כן, למה יש כאלה שסוגרים אותו? כפי שראיתי פה בפורום>.
כמו כן, אם הבנתי נכון את ההסבר על הדירקט, אז במילים אחרות ...
המגבר קובע לי את הסאונד, ללא יכולת שליטה ושינוי שלי.
אוקי, תודה זי.
כמו כן, אם אפשר עוד להלעיט בקושיות....
מה חשיבות המרחק הרמקול מהקיר, ולמה?
<אצלי הם צמודים לקיר האמת <10 סמ>, והאמת שגם לצידם שידה.
מה חשיבות המרחק בין הרמקולים עצמם?
<אצלי הם 4 מ' אולי יותר>, זה קריטי?
הבנתי כמדומני.
הפורט זה "החור" שנמצא מתחת לוואפר, בתחתית הרמקול.
<אגב, אם כן, למה יש כאלה שסוגרים אותו? כפי שראיתי פה בפורום>.
כמו כן, אם הבנתי נכון את ההסבר על הדירקט, אז במילים אחרות ...
המגבר קובע לי את הסאונד, ללא יכולת שליטה ושינוי שלי.
אוקי, תודה זי.
כמו כן, אם אפשר עוד להלעיט בקושיות....
מה חשיבות המרחק הרמקול מהקיר, ולמה?
<אצלי הם צמודים לקיר האמת <10 סמ>, והאמת שגם לצידם שידה.
מה חשיבות המרחק בין הרמקולים עצמם?
<אצלי הם 4 מ' אולי יותר>, זה קריטי?
כן, ה"חור" זה קצה הפורט, מי שסוגר אותו בעצם "מתכנן" את הרמקול מחדש או יותר נכון מנסה להתאימו לחלל ההאזנה או העמדת הרמקולים ספציפית אצלו, זה מתקשר למרחק מהקיר- אנו שומעים את המוסיקה/ גלי הקול הן ישירות מהרמקולים והן מהחזרי הקירות, האקוסטיקה הספציפית בחדר... מיקום הרמקולים יחסית לקירות של החדר ביחד עם סוג הרמקול (יש פורט אין פורט, מלפנים, מאחור...), משפיע על "טעם" ה"סלט" (ערבוב גלי הקול) שנוצר.
דבר דומה קורה עם המרחק בין הרמקולים (עם מה שנמצא בניהם??- כלום או שידה, או שידה וטלביזיה....) ומרחק האזנה שלך מולם- האם נוצר משולש האזנה אופטימלי, כלומר בנק' ההאזנה נוצרת תמונת ה"במה" הנכונה כפי שאמורה להיות.. ראה להמחשה כאן-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %F9#165473
והנה עוד חומר להשכלה בנידון:
http://www.mcsquared.com/mono-stereo.htm
http://svconline.com/mag/avinstall_creating_sweet_spot/
דבר דומה קורה עם המרחק בין הרמקולים (עם מה שנמצא בניהם??- כלום או שידה, או שידה וטלביזיה....) ומרחק האזנה שלך מולם- האם נוצר משולש האזנה אופטימלי, כלומר בנק' ההאזנה נוצרת תמונת ה"במה" הנכונה כפי שאמורה להיות.. ראה להמחשה כאן-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... %F9#165473
והנה עוד חומר להשכלה בנידון:
http://www.mcsquared.com/mono-stereo.htm
http://svconline.com/mag/avinstall_creating_sweet_spot/
')
')-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

חן חן זי, קראתי.
<את השרשור בעברית. באנגלית אני לא בקי>.
שבש.
<את השרשור בעברית. באנגלית אני לא בקי>.
שבש.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
מהווישנו, יש לי הרגשה שהרמקולים אצלך לא ממוקמים טוב, ושרצוי לעשות קצת ניסויי מיקום.
4 מ' מרחק בין רמקולים זה *המון*, ויכול להיות נכון עבורם רק אם אתה יושב מאוד רחוק מהם, כך שנוצר באמת משולש שווה צלקות בינם לבינך (כאשר אתה משמש כאחד הקודקודים), וכן עליהם להיות די גדולים בד"כ כדי להתמודד עם כאלו מרחקים.
כמו כן, 10 ס"מ מהקיר עשוי וכנראה גורם להשפעות שליליות על הצליל הן ברמת הבאס והן ברמת האימג'.
כמו כן, אני ממליץ לך גם לשחק קצת עם ניסיונות להפנייתם פנימה, יותר או פחות, ולראות מה זה עושה.
4 מ' מרחק בין רמקולים זה *המון*, ויכול להיות נכון עבורם רק אם אתה יושב מאוד רחוק מהם, כך שנוצר באמת משולש שווה צלקות בינם לבינך (כאשר אתה משמש כאחד הקודקודים), וכן עליהם להיות די גדולים בד"כ כדי להתמודד עם כאלו מרחקים.
כמו כן, 10 ס"מ מהקיר עשוי וכנראה גורם להשפעות שליליות על הצליל הן ברמת הבאס והן ברמת האימג'.
כמו כן, אני ממליץ לך גם לשחק קצת עם ניסיונות להפנייתם פנימה, יותר או פחות, ולראות מה זה עושה.
-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

הלו פו.
כעיקרון, אני משתדל למקם את הרמקולים, כפי שהסברת.
אך לא משקיע בזה יותר מדי, כי איני יושב במקום ספציפי ושומע מוסיקה.
<אני מתעסק בעוד דברים בין היתר בבית>.
מה שכן, צימצמתי לפי המלצתך את המרחק בין הרמקולים, דחפתי אותם בין השידות.
<כרגע עומד על 3 מטר לערך>.
לגבי המרחק מהקיר, הרחקתי עד כמה שניתן. אך זה ממש במידה פעוטה ...
מפאת מגבלות מסויימות.
אולי אשנה פשוט את כל אירגון החדר.
אגב, אני מבין ומקבל כעובדה, את חשיבות המרחק מהקיר.
אך לא מבין למה בעצם.
הרי כל האלמנטים <טוויטר וואפר, לא אוהב מיד> + פורט ... נמצאים בקידמת הרמקול.
אזי איך הקירבה לקיר בחלקו האחורי של הרמקול, עדיין משפיעה...?
אגב, מזה אימג' ?
וכמובן, תודה פו.
כעיקרון, אני משתדל למקם את הרמקולים, כפי שהסברת.
אך לא משקיע בזה יותר מדי, כי איני יושב במקום ספציפי ושומע מוסיקה.
<אני מתעסק בעוד דברים בין היתר בבית>.
מה שכן, צימצמתי לפי המלצתך את המרחק בין הרמקולים, דחפתי אותם בין השידות.
<כרגע עומד על 3 מטר לערך>.
לגבי המרחק מהקיר, הרחקתי עד כמה שניתן. אך זה ממש במידה פעוטה ...
מפאת מגבלות מסויימות.
אולי אשנה פשוט את כל אירגון החדר.
אגב, אני מבין ומקבל כעובדה, את חשיבות המרחק מהקיר.
אך לא מבין למה בעצם.
הרי כל האלמנטים <טוויטר וואפר, לא אוהב מיד> + פורט ... נמצאים בקידמת הרמקול.
אזי איך הקירבה לקיר בחלקו האחורי של הרמקול, עדיין משפיעה...?
אגב, מזה אימג' ?
וכמובן, תודה פו.
- logankungfu
- חבר ותיק

אין בעד מה.
אימג' פירושו האשלייה שנוצרת כתוצאה מתנאים אקוסטיים נכונים, הקלטה טובה ורמקולים טובים הגורמת למאזין לשמוע את המוזיקה במרחב לפניו אך לאו דווקא במישרין מהרמקולים, ובאופן בר מיקום (וירטואלי). בתנאים טובים כאמור ועם הקלטות טובות הרמקולים אמורים "להיעלם", כך שלא ניתן יהיה להצביע עליהם כעל מקור המוזיקה. כמובן שלשם כך יש לשבת בדיוק בקודוקוד המשולש, בין הרמקולים, כדי שהצליל מהם יגיע בדיוק באותה המהירות לאוזני המאזין. ברמת ההקלטה, האפקט מושג לפי עקרונות די פשוטים; כדי שזמר או כלי יישמעו כבוקעים מהמרכז, הם מוקלטים במונו, כך ששני הרמקולים משמיעים בדיוק את אותו הדבר ובאותה העוצמה. למאזין, זה יישמע כאילו הקול בוקע מהמרכז לפניו, מהאוויר. כדי שמשהו יישמע כבוקע, נניח, מימינו של הזמר, הערוץ של כלי הליווי משמע דרך שני הרמקולים בדיפרנציאל עוצמה, מימין חזק יותר ומשמאל חלש יותר. כך המאזין ישמע זמר במרכז וכלי ליווי מימינו, אך לא במישרין מהרמקולים. ניתן גם לקבל אפקט של קידמת במה ואחורי במה על ידי משחק בווליום של ערוצי ההקלטה זה כנגד זה. בסופו של דבר, ע"י משחק העוצמות בין הערוצים השונים (של כל כלי) ובין הרמקולים (ימין ושמאל), מקבלים תמונת תלת מימד, המכונה "במה". זוהי הבמה הווירטואלית עליה ממוקמים הכלים. האימג' הוא שמו של האפקט.
וכאמור, מעבר להקלטה, קריטי למקם את הרמקולים נכון או שזה לא יעבוד. עם זאת, בהקלטות מסויימות זה לא יעזור- אם משהו מוקלט בסטריאו מופרד לגמרי, כך שמרמקול ימין תשמע רק את א' ומרמקול שמאל תשמע רק את ב' (בעיקר בהקלטות ישנות או של הופעות חיות שלא הוקלטו מי יודע מה), שום העמדה, אקוסטיקה או רמקולים לא ימנעו מהמוזיקה "להישפך" במיישרין מהרמקולים (אולי- חוץ מרמקולי אומניהורן כמו של דובל. לא יודע, לא ניסיתי, אבל ייתכן), אז זה מאוד תלוי הקלטה.
לגבי חשיבות המרחק מהקיר- אמנם האלמנטים מופנים קדימה, אבל הרמקול משמיע צליל לכל הכיוונים באופן בלתי נמנע, אחרת אם היית עומד מאחורי רמקול פועל לא היית שומע שום דבר, נכון? גלי קול אלו נשברים ומתאבכים בקיר האחורי, ואתה שומע את העיוותים הנובעים מכך. תוצאות אופייניות הן אובר באס ופגיעה באימג'.
אם זה חשוב לך מספיק, נסה לשנות את ארגון החדר. ייתכן ותופתע מהתוצאה.
תהנה!
אימג' פירושו האשלייה שנוצרת כתוצאה מתנאים אקוסטיים נכונים, הקלטה טובה ורמקולים טובים הגורמת למאזין לשמוע את המוזיקה במרחב לפניו אך לאו דווקא במישרין מהרמקולים, ובאופן בר מיקום (וירטואלי). בתנאים טובים כאמור ועם הקלטות טובות הרמקולים אמורים "להיעלם", כך שלא ניתן יהיה להצביע עליהם כעל מקור המוזיקה. כמובן שלשם כך יש לשבת בדיוק בקודוקוד המשולש, בין הרמקולים, כדי שהצליל מהם יגיע בדיוק באותה המהירות לאוזני המאזין. ברמת ההקלטה, האפקט מושג לפי עקרונות די פשוטים; כדי שזמר או כלי יישמעו כבוקעים מהמרכז, הם מוקלטים במונו, כך ששני הרמקולים משמיעים בדיוק את אותו הדבר ובאותה העוצמה. למאזין, זה יישמע כאילו הקול בוקע מהמרכז לפניו, מהאוויר. כדי שמשהו יישמע כבוקע, נניח, מימינו של הזמר, הערוץ של כלי הליווי משמע דרך שני הרמקולים בדיפרנציאל עוצמה, מימין חזק יותר ומשמאל חלש יותר. כך המאזין ישמע זמר במרכז וכלי ליווי מימינו, אך לא במישרין מהרמקולים. ניתן גם לקבל אפקט של קידמת במה ואחורי במה על ידי משחק בווליום של ערוצי ההקלטה זה כנגד זה. בסופו של דבר, ע"י משחק העוצמות בין הערוצים השונים (של כל כלי) ובין הרמקולים (ימין ושמאל), מקבלים תמונת תלת מימד, המכונה "במה". זוהי הבמה הווירטואלית עליה ממוקמים הכלים. האימג' הוא שמו של האפקט.
וכאמור, מעבר להקלטה, קריטי למקם את הרמקולים נכון או שזה לא יעבוד. עם זאת, בהקלטות מסויימות זה לא יעזור- אם משהו מוקלט בסטריאו מופרד לגמרי, כך שמרמקול ימין תשמע רק את א' ומרמקול שמאל תשמע רק את ב' (בעיקר בהקלטות ישנות או של הופעות חיות שלא הוקלטו מי יודע מה), שום העמדה, אקוסטיקה או רמקולים לא ימנעו מהמוזיקה "להישפך" במיישרין מהרמקולים (אולי- חוץ מרמקולי אומניהורן כמו של דובל. לא יודע, לא ניסיתי, אבל ייתכן), אז זה מאוד תלוי הקלטה.
לגבי חשיבות המרחק מהקיר- אמנם האלמנטים מופנים קדימה, אבל הרמקול משמיע צליל לכל הכיוונים באופן בלתי נמנע, אחרת אם היית עומד מאחורי רמקול פועל לא היית שומע שום דבר, נכון? גלי קול אלו נשברים ומתאבכים בקיר האחורי, ואתה שומע את העיוותים הנובעים מכך. תוצאות אופייניות הן אובר באס ופגיעה באימג'.
אם זה חשוב לך מספיק, נסה לשנות את ארגון החדר. ייתכן ותופתע מהתוצאה.
תהנה!
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
רוי.
אני מוכרח לציין לשבח את התשובה שלך.
היא מדוייקת מאוד ומפורטת , רק אוסיף ברשותך משהוא קטנטן , עומק הבמה הוא משחק עוצמות של הכלים בלבד לאורך השיר , כלומר.. בכדי לקבל עומק בבמה עוצמות הכלים משתנות במידות שכמעט ולא נישמעות לאוזן אך משפיעות מאוד על אשליית האימג' והעומק , אך עוצמת השירה לא תשתנה לעולם , לכן משתמשים הקומפרסור שלא ישנה את עוצמת השירה גם כאשר הזמר מתרחק קצת מהמיקרופן {המכשיר מגביר לבד עעל מנת לאזן}.
אם תרצה לשמוע הקלטה מדהימה שלדעתי נותנת את האימג' הטוב ביותר ששמעתי {יש שם גם את אחד הטכנאים הגדולים בעולם} זה בהקלטות של Michael Buble.
ממש תאווה לאוזן ועבודת אולפן לא פחות ממדהימה.
ושוב רוי.
יופי של תשובה.
היא מדוייקת מאוד ומפורטת , רק אוסיף ברשותך משהוא קטנטן , עומק הבמה הוא משחק עוצמות של הכלים בלבד לאורך השיר , כלומר.. בכדי לקבל עומק בבמה עוצמות הכלים משתנות במידות שכמעט ולא נישמעות לאוזן אך משפיעות מאוד על אשליית האימג' והעומק , אך עוצמת השירה לא תשתנה לעולם , לכן משתמשים הקומפרסור שלא ישנה את עוצמת השירה גם כאשר הזמר מתרחק קצת מהמיקרופן {המכשיר מגביר לבד עעל מנת לאזן}.
אם תרצה לשמוע הקלטה מדהימה שלדעתי נותנת את האימג' הטוב ביותר ששמעתי {יש שם גם את אחד הטכנאים הגדולים בעולם} זה בהקלטות של Michael Buble.
ממש תאווה לאוזן ועבודת אולפן לא פחות ממדהימה.
ושוב רוי.
יופי של תשובה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- logankungfu
- חבר ותיק

תודה רבה
ותודה על התוספת!
ותודה על התוספת!
-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

פו.
אין מילים.
:- ))
תודה נמר על התוספת.
אגב, עכשיו משצימצמתי <מרחק רמקולים>, אחד יוצא סמוך ל TV.
האם זה משפיע? מזיק? <אולי ל TV>.
מה הכוונה בהקלטה באיכות גבוהה?
אתם מתכוונים למשל ECM ?
אין מילים.
:- ))
תודה נמר על התוספת.
אגב, עכשיו משצימצמתי <מרחק רמקולים>, אחד יוצא סמוך ל TV.
האם זה משפיע? מזיק? <אולי ל TV>.
מה הכוונה בהקלטה באיכות גבוהה?
אתם מתכוונים למשל ECM ?
- logankungfu
- חבר ותיק

שוב, אין בעד מה.
אם הטלוויזיה היא LCD או פלזמה, זה לא משנה. לטלוויזיה רגילה, רמקול צמוד לא יעשה טוב, אבל רק אם הוא צמוד. כ- 30 ס"מ ומעלה ביניהם כבר ימנעו נזק כלשהו.
כמו כן, במצב אידאלי רצוי שלא יהיה בין הרמקולים שום דבר, במיוחד לא שידה עבה או טלוויזיה שמנה. ההבדל בין רמקולים נטו חופשיים מהפרעות לבין רמקולים עם כל מיני דברים ביניהם הוא מאוד גדול.
עם זאת, אם הסלון מחייב, אז הסלון מחייב..
אם הטלוויזיה היא LCD או פלזמה, זה לא משנה. לטלוויזיה רגילה, רמקול צמוד לא יעשה טוב, אבל רק אם הוא צמוד. כ- 30 ס"מ ומעלה ביניהם כבר ימנעו נזק כלשהו.
כמו כן, במצב אידאלי רצוי שלא יהיה בין הרמקולים שום דבר, במיוחד לא שידה עבה או טלוויזיה שמנה. ההבדל בין רמקולים נטו חופשיים מהפרעות לבין רמקולים עם כל מיני דברים ביניהם הוא מאוד גדול.
עם זאת, אם הסלון מחייב, אז הסלון מחייב..
-
MAHAVISHNU
-
- חבר שרק התחיל

אוקי, תודה.
יצא כמו שאמרת, 30 סמ.
<TV רגילה לחלוטין>.
אני רק מקפיד, כי הטלויזיה מכובה.
אגב, לא מדובר בסלון. דירת חדר <קיטון ליתר דיוק>, בצורת ר.
כך שהמשחק מאוד מוגבל.
יצא כמו שאמרת, 30 סמ.
<TV רגילה לחלוטין>.
אני רק מקפיד, כי הטלויזיה מכובה.
אגב, לא מדובר בסלון. דירת חדר <קיטון ליתר דיוק>, בצורת ר.
כך שהמשחק מאוד מוגבל.
O.K תודה,נמר כתב:כן בוודאי
.Michael Buble - It's Time
...
לצערי, הזימרה הזו (עדיין?) לא מדברת אלי...(דווקא הביצועים המקוריים לשירים הללו חרוטים בזיכרוני, אך לא נוצר בי החשק להחיות אותם).
')
')אם רק תרשו לי להגדיר במדויק יותר את נושא ה-imaging וה-soundstageנמר כתב:רוי.
ממש תאווה לאוזן ועבודת אולפן לא פחות ממדהימה.![]()
ושוב רוי.
יופי של תשובה....
שהועלו פה ...
imaging הוא יכולת המערכת לשחזר את ה-soundstage.
הדבר תלוי בתאימות צליל מושלמת בין הרמקולים, דיוק פאזות, ואקוסטיקת החדר.
כל הסיפורים פה על משחקים בעוצמות ו-panning לא יצור soundstage
אלא רק ימקם את הכלים והזמרים בקו אחד מקביל למישור הרמקולים, שיושפע רק
מאי יכולתה של המערכת לשחזר קו זה.
כדי לקבל עומק חייבים ליצור אקוסטיקה, כלומר החזרים בהפרש פאזה, עוצמה וגוון
של הצלילים כמו שנוצרים החלל (מועדון ג'ז, אולם קונצרטים, אצטדיון, וכו')
במקרה של אולפן מכניסים החזרים וירטואליים, אחרת הצליל יהיה סטרילי לחלוטין והאקוסטיקה בפועל תהיה של החדר בו היא מושמעת.
לגבי עוצמת קול הזמרים, אין כל מניעה לשנות את עוצמת הקול, של הזמר הראשי
ובוודאי של המלווים, הקומפרסור נועד להתמודד עם הבעיה שהתחום הדינאמי של הקול
האנושי + המרחק המשתנה מהמיקרופון, חייב להידחס אחרת השינויים יציקו במקרה הטוב
או יפגעו בהקלטה (רוויה של הערוץ ההקלטה).
כך זמר יכול ללחוש מילים בשיר (~30db) ולצרוח (~100db) ובפועל שומרים על תחום
דינאמי של 30db~40db (ולא 70) אחרת הלחישות ייעלמו.
מקווה שעזרתי,
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
היי אבי.
נכון אתה צודק בגדול , אך לא משנה איזו אקוסטיקה ומערכת יהיו לך , אם ההקלטה מראש לא אמורה לספק לך את התחושה של אימג' פשוט הוא לא יהיה.
אתה צודק ב-100% שלאקוסטיקה ולמיקומים ישנה השפעה מכרעת על האם תשמע את הסאונד סטייג'.
לגבי הקומפרסור , אתה צודק ולא צודק. תפקידו הוא מורכב {קצת מעבר לטווח הדינמי}.
אם תרצה ארחיב על כך.
נכון אתה צודק בגדול , אך לא משנה איזו אקוסטיקה ומערכת יהיו לך , אם ההקלטה מראש לא אמורה לספק לך את התחושה של אימג' פשוט הוא לא יהיה.
אתה צודק ב-100% שלאקוסטיקה ולמיקומים ישנה השפעה מכרעת על האם תשמע את הסאונד סטייג'.
לגבי הקומפרסור , אתה צודק ולא צודק. תפקידו הוא מורכב {קצת מעבר לטווח הדינמי}.
אם תרצה ארחיב על כך.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
נכון, דברי היו מכוונים לדברים שנאמרו קודם לגבי יצירת soundstage או עומק במהנמר כתב:היי אבי.
נכון אתה צודק בגדול , אך לא משנה איזו אקוסטיקה ומערכת יהיו לך , אם ההקלטה מראש לא אמורה לספק לך את התחושה של אימג' פשוט הוא לא יהיה....
ע"י עוצמות ו-panning, שלא יכולים ליצור עומק שנתפס ע"י האוזן/מוח רק כתוצאה
מהחזרים והפרשי פאזות בין הערוצים, דבר שלא הוזכר כאן.
המערכת בבית יכולה לשחזר או להרוס את ה-soundstage או במקרה בגרוע
ליצור soundstage שונה הנוצר מהאקוסטיקה בו נמצאת המערכת.
יכולת המערכת זו היא ה-imaging, ה-soundstage נבנה בהקלטה ובמיקס באולפן.
נמר כתב: אתה צודק ב-100% שלאקוסטיקה ולמיקומים ישנה השפעה מכרעת על האם תשמע את הסאונד סטייג'....
חיובי, אני תמיד נהנה לקרוא מניסיונך בשטח.נמר כתב: לגבי הקומפרסור , אתה צודק ולא צודק. תפקידו הוא מורכב {קצת מעבר לטווח הדינמי}.
אם תרצה ארחיב על כך....
עד כמה שאני יודע קומפרסור נועד למטרה שאני ציינתי, יתכן שבשטח מגדירים
טיפול שונה במספר תחומים דינאמיים, למשל:
0~50db - להרחיב
50~80db - לא לשנות
80~110db - לדחוס
כדי להתמודד עם מגבלות רציניות שיש למיקרופונים כאשר מדובר בקולות
המופקים במרחקים שונים ממנו.
זמרים (אלו שלא מוצמדים להם מיקרופונים בהדבקה לפנים) הם המאתגרים ביותר
מבחינה זו, כי שאר הכלים האקוסטיים לא משנים את מיקומם היחסי למיקרופון בד"כ.
אבי.
אבי ורון