מספר שאלות לגבי התקנת מקרן benq w1070+ עידכון המקרן הגיע
-
avivharlev
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
אני מתכוון לרכוש מסך חשמלי 16:9 של av line שטח הקרנה 221*125
המרחק בין קיר לקיר 3.30 כאשר יש מזגן בצד אחד וטלויזיה תלויה על הקיר שעליו יותקן המסך אז אני לוקח בחשבון שמרחק ההקרנה יהיה 2.80 נטו. גובה התקרה 2.80.
מספר שאלות:
1. מה הגובה המומלץ של המסך מהרצפה כדי שלא אצטרך לשבת עם הראש למעלה?
2. במידה והגובה יחסית נמוך (65 ס"מ מהרצפה) האם ניתן להתקין את המקרן בעזרת מתקן צמוד תקרה עם אפשרות משחק למעלה למטה או שאני אהיה חייב מתקן עם עמוד שינמיך את המקרן?
3. גובה התקרה שלי 2.80 כפי שציינתי קודם, האם בשביל שההקרנה תתחיל בגובה שציינתי קודם עדיף להתקין את המסך על הקיר במקום על התקרה?
4.מדובר בגג רעפים עם תקרת רביץ, המסך שוקל בסביבות 10 קילו האם יש סיכון שהתקרה תקרוס?
תודה רבה לעונים.
התקנתי את המקרן אתמול והתרשמתי ממש לטובה. תמורה למחיר מצוינת. הזמנתי אותו מאמאזון גרמניה ושילמתי כולל הכל 3500 ש"ח.
המרחק בין קיר לקיר 3.30 כאשר יש מזגן בצד אחד וטלויזיה תלויה על הקיר שעליו יותקן המסך אז אני לוקח בחשבון שמרחק ההקרנה יהיה 2.80 נטו. גובה התקרה 2.80.
מספר שאלות:
1. מה הגובה המומלץ של המסך מהרצפה כדי שלא אצטרך לשבת עם הראש למעלה?
2. במידה והגובה יחסית נמוך (65 ס"מ מהרצפה) האם ניתן להתקין את המקרן בעזרת מתקן צמוד תקרה עם אפשרות משחק למעלה למטה או שאני אהיה חייב מתקן עם עמוד שינמיך את המקרן?
3. גובה התקרה שלי 2.80 כפי שציינתי קודם, האם בשביל שההקרנה תתחיל בגובה שציינתי קודם עדיף להתקין את המסך על הקיר במקום על התקרה?
4.מדובר בגג רעפים עם תקרת רביץ, המסך שוקל בסביבות 10 קילו האם יש סיכון שהתקרה תקרוס?
תודה רבה לעונים.
התקנתי את המקרן אתמול והתרשמתי ממש לטובה. תמורה למחיר מצוינת. הזמנתי אותו מאמאזון גרמניה ושילמתי כולל הכל 3500 ש"ח.
נערך לאחרונה על ידי avivharlev ב 19/08/2015 9:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 203
1. לי אמרו פה 40 אבל בדקתי בעצמי ולי נוח 60 ס"מ.
2. http://www.mor-israel.com/items/240700
3. עם (2) אין צורך להתלבט.
4. לא הייתי שם מסך ששוקל 10 ק"ג על רביץ. יש אביזר תליה מהקיר ב~50 ש"ח.
2. http://www.mor-israel.com/items/240700
3. עם (2) אין צורך להתלבט.
4. לא הייתי שם מסך ששוקל 10 ק"ג על רביץ. יש אביזר תליה מהקיר ב~50 ש"ח.
- offerbk1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1974
אני חייב להגיד שתמיד אני קורא על מאיזה גובה צריך להתחיל את ההקרנה. אני לא מבין גדול אבל ההגיון אומר לי שמה שחשוב זה גובה מרכז שטח ההקרנה ולא גובה תחילת ההקרנה כי עבור גובה התחלה זהה וגודל הקרנה שונה, זוית הצפיה תהיה שונה.
- wegabi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 590
כלל האצבע שאני מכיר הוא שגובה העיניים (80-100 ס"מ) צריך להיות מקביל לשליש התחתון של המסך, כלומר במקרה שלך המסך אמור להתחיל בערך 50 ס"מ מהרצפה.
אצלי המסך בגודל דומה ומתחיל מעט נמוך יותר. למעט מגבלה במיקום הסנטר (מבחינת גובה), גובה התלייה מאוד נוח עבורי.
אצלי המסך בגודל דומה ומתחיל מעט נמוך יותר. למעט מגבלה במיקום הסנטר (מבחינת גובה), גובה התלייה מאוד נוח עבורי.
-
avivharlev
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה לעונים
אני רק אחדד את השאלה לגבי תליית המקרן. אני מעדיף מתקן צמוד תקרה אבל חשוב לי לדעת האם אהיה חייב הארכה כדי שהמקרן יהיה בגובה יותר נמוך כדי שההקרנה תחל בגובה 50-60 ס"מ מהרצפה?
- wegabi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 590
לי יש את הדגם הקודם (בלי ה"+"). אלא אם שונה נתון ה-vertical lense shift בדגם שלך, קח בחשבון שהוא מאוד מוגבל ב-Benq.
בדגם שלי ממרחק הקרנה של כ-3 מטרים אנחנו מדברים להערכתי על חופש משחק של כ-15 ס"מ לכל כיוון, לא הרבה יותר מזה.
בהנחה והקצה העליון של התמונה אמור להסתיים באזור ה-2 מטרים בעוד שהתקרה היא 2.80, אני לא רואה דרך להתקין אותו צמוד לתקרה מבלי לבצע תיקוני Keystone (לטעמי הפגיעה באיכות התמונה אומנם לא היסטרית כמו שיטענו חלק, אבל בהחלט ניכרת, בעיקר בתיקון משמעותי של יותר מקליק או שניים).
אצלי מאילוצי מיקום המקרן הותקן רצפתית, על מדף קטן שהותקן בתוך שולחן קפה. החסרונות הם חיווט גלוי, מקרן לא מקובע ומגבלה במיקום הכורסאות, אבל לא היתה לי ברירה אחרת.
העלאת או הורדת התמונה מתבצעת באמצעות סיבוב בורג קטן שממוקם מעל העדשה, ויש לך חופש משחק מוגבל מאוד.
נשא לבדוק ב-www.projectorcentral.com אולי יש שם מידע על הצידוד האנכי לדגם שלך.
אם נושא ההנמכה קריטי, נשא לבדוק אלטרנטיבות (אולי באופטומה יש lense shift יותר משמעותי), אבל אני בספק אם תמצא מקרן שייתן לך חופש מספיק באותה רמת מחיר.
אם לא, מדובר במתקן פשוט שעולה כ-200 ש"ח בארץ, ויתן לך מענה אופטימלי.
בדגם שלי ממרחק הקרנה של כ-3 מטרים אנחנו מדברים להערכתי על חופש משחק של כ-15 ס"מ לכל כיוון, לא הרבה יותר מזה.
בהנחה והקצה העליון של התמונה אמור להסתיים באזור ה-2 מטרים בעוד שהתקרה היא 2.80, אני לא רואה דרך להתקין אותו צמוד לתקרה מבלי לבצע תיקוני Keystone (לטעמי הפגיעה באיכות התמונה אומנם לא היסטרית כמו שיטענו חלק, אבל בהחלט ניכרת, בעיקר בתיקון משמעותי של יותר מקליק או שניים).
אצלי מאילוצי מיקום המקרן הותקן רצפתית, על מדף קטן שהותקן בתוך שולחן קפה. החסרונות הם חיווט גלוי, מקרן לא מקובע ומגבלה במיקום הכורסאות, אבל לא היתה לי ברירה אחרת.
העלאת או הורדת התמונה מתבצעת באמצעות סיבוב בורג קטן שממוקם מעל העדשה, ויש לך חופש משחק מוגבל מאוד.
נשא לבדוק ב-www.projectorcentral.com אולי יש שם מידע על הצידוד האנכי לדגם שלך.
אם נושא ההנמכה קריטי, נשא לבדוק אלטרנטיבות (אולי באופטומה יש lense shift יותר משמעותי), אבל אני בספק אם תמצא מקרן שייתן לך חופש מספיק באותה רמת מחיר.
אם לא, מדובר במתקן פשוט שעולה כ-200 ש"ח בארץ, ויתן לך מענה אופטימלי.
- tmpusr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 203
קנית כבר את המקרן?
זו אחת הסיבות שקניתי EPSON 8350 בזמנו כי יש לו LENS SHIFT אדיר (גם אופקי וגם אנכי) + ZOOM גדול שמאפשר גמישות גבוהה מאוד במיקום המקרן. מקרן מצויין (גדול וכבד) בלי קשר.
זו אחת הסיבות שקניתי EPSON 8350 בזמנו כי יש לו LENS SHIFT אדיר (גם אופקי וגם אנכי) + ZOOM גדול שמאפשר גמישות גבוהה מאוד במיקום המקרן. מקרן מצויין (גדול וכבד) בלי קשר.
-
avivharlev
-
- חבר פעיל מאוד

@tmpusr
·
הזמנתי כבר בכל מקרה זה באמת פיתרון פשוט של הארכה של 40 ס"מ
·
הזמנתי כבר בכל מקרה זה באמת פיתרון פשוט של הארכה של 40 ס"מ