שידוך קף קונצ'רטו ל 9090DB

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

האם למישהו מחברי הפורום יש נסיון או מושג לגבי השילוב הנ"ל?
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

כן, יש לי את הניסיון,האמת?...כלל לא מתאים לרסיבר הזה.
לא מבחינת ההגברה ולא מבחינת הסאונד האנמי משהו,ועוד היו לי את הקף המקוריים ולא התיבות שהורכבו כאן.
הקף הללו זקוקים למגבר עוד יותר בהיר כגון רוטל,לקסמן,טנדברג מכיוון שהטוויטר לא ממש מגיע לגבוהים.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #3 

אם כבר קונצ'רטו אז עד הסוף... - שדרג להם הקרוס אובר ותשמע נפלאות (גילוי נאות - לא מניסיון אישי אלא ממאמרים שקראתי בתחום היות ואני חובב הקף הללו)
http://www.falconacoustics.co.uk/kef-co ... twork.html

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

yosiaz כתב:אם כבר קונצ'רטו אז עד הסוף... - שדרג להם הקרוס אובר ותשמע נפלאות (גילוי נאות - לא מניסיון אישי אלא ממאמרים שקראתי בתחום היות ואני חובב הקף הללו)
http://www.falconacoustics.co.uk/kef-co ... twork.html
...
אם כבר אז לשדרג את הטוויטרים .

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

אל תיגע לי ב T27!

שליחה #5 

הי
"לפני שיורים בתותחים אולי כדאי להפריח יונת שלום..."
אם נחליף לקונצ'רטו את הטוויטרים (T27) האם הוא ישאר קונצ'רטו???
אני חושב שה T27 הוא טוויטר מצוין (נסו לשמוע איזו עבודה הוא עושה ברוג'רס, ב-KEF101 ובעוד הרבה "סטאפים"), אני לא מסכים שהוא לא "עולה" לתחום הגבוה. החלק העצוב והקל יחסית לפיתרון הוא טיפול בקרוס (DN12) שפשוט מסרס אותו...

SPL CHECK
הדבר הנכון הוא להתחיל (אם יש אפשרות) מאיזו שהיא מדידה בסיסית של SPL בתחום הגבוה.
מטרת הבדיקה היא לבדוק אם יש "הנחתה יחסית" בצלילים הגבוהים. היא מתבצעת ע"י "הזרקה" של אות בעוצמה נתונה מצד אחד, ומדידה את העוצמה היחסית המתקבלת מצד שני באמצעות מיקרופון המחובר למכשיר מדידה.
ניתן לעשות זאת באמצעות שני מכשירי ANDROID פשוטים וכמובן אם יש צב"ד טוב יותר-מה טוב.
היתי מתחיל ב 5KHZ ועולה במדרגות של 500HZ עד 17KHZ-18KHZ. מהגרף המתקבל (Relative SPL)' ניתן לראות אם יש הנחתה בעוצמה.
(אם מראש זו בעיה והיא ניכרת ב"אוזן בלתי מזוינת" כמובן שניתן לוותר על הבדיקה).
SELECTIVITY CHECK (רלטיוי)
לגבי הברירות של הצליל (Selectivity) - הבדיקה קצת יותר מסובכת ללא ציוד יעודי - כאן הייתי משתמש ברמקול אחר כ -REFERENCE, ומשווה במונו את ברירות הצליל בין ימין לשמאל.(בתחום הגבוה - כבר אמרנו)

הצעד הבא.
יש לא מעט וורסיות של שדרוג בתחום הזה.. היתי מתחיל מהקל-אל-הכבד
(הקרוס נמצא על הדופן הקידמי של הרמקול ובכדי לנתק אותו יש לשחרר בורג עם דיסקה מפיבר ולשלוף אותו בזהירות מהתקע (או SOCKET) שהו מצוי בתוכה.)

1) מחליף את הקבל של הטוויטר (אולי אלו שני קבלים??) כן - שני קבלים בני 5 מיקרו כ"א.
מנסים ברמקול אחד, מעבירים ל MONO ופשוט ניתן לשמוע את ההבדל ימין מול שמאל.
מציע לקנות קבלים "טובים" (יש בפורום מספיק הפניות מבוססות לאילו).
צריך "להריץ" את הקרוס כמה שעות טובות לפני קבלת החלטה על ההמשך.
ה"מיני שדרוג הזה" נכון לגבי כל רמקול וינטאג' שאיבד את התחום הגבוה או שפתאום הוא נשמע חלש או עמום בעיקר בתחום הגבוה אבל לא רק!.

2). יש לפאלקון ב UK קרוס משודרג קומפלט שישפר את ההיענות בגבוהים, שגם ישפר את המיד (הנהדר כשלעצמו -B110) של הרמקול
פאלקון כותבים לגבי הקרוס הזה:
FALCON ACOUSTICS MF& HF UPGRADE

It is possible to improve the performance of these networks for the original B139/B110/T27 units by (A) increasing the roll off of the B110A (SP1003) at high frequencies from 12 to 18db per octave and (B) incorporating a simplified version of the acoustic Butterworth section for the T27. With a little bit of work and squeezing of the components, it is possible to incorporate these improvements with this kit on the existing PCB3.

מניסיון - הקיטים שלהם פשוט טובים. ולא מאוד יקרים
נראה לי שאת כל אלו נכון לעשות לפני החלפת טוויטר
מניסיון שלי כמה פעמים עם קונצ'רטו מקורי לא צריך להחליף טוויטר ויש מספיק גבוהים

3) סוגיה מס 3 בעצם צריכה להיות מס 1. הקונצ'רטו הוא רמקול נמוך יחסית, ואם אתה מעמיד אותו על הריצפה סביר שבנקודת ההאזנה הטוויטרים לא פונים אליך.
אם אתה יושב על כורסא/ ספה רגילה אוזנך מצויות כ 80-100 ס"מ מהריצפה. כדאי לנסות למקם את הרמקול ע"ג איזה שהם סטנדים "פרוביזוריים" לפני החלטה על כל צעד אחר.
כאשר הטוויטר מולך (בגובה האוזניים) תקבל את הנצילות המירבית ממנו. ויכולה להיות לכך השפעה.
אגב - מיקום הרמקול על הריצפה בהטייה של 10 מעלות לא פותר לגמרי את הבעייה, (להבדיל ובשונה מרמקולים שתוכננו ומיועדים ל"סטאפ כזה" כמו קליפש הרשי לדוגמה)

הקונצרטו, עם כל גילו המתקדם זקוק למגבר רציני, לא נראה לי שיש בעיה עם סאנסואי 9090 או אחר "וכל מגבר מעל 60 וואט יעשה לו טוב", הוא אחלה רמקול וניתן להביא אותו לתוצאות מאוד גבוהות.
כאלו, שיגרמו למחזיקי רמקולים "מפוארים" להסמיק כשישמעו את ההבדל
ספר מה קורה ואיך מתקדם?
נערך לאחרונה על ידי harel ב 09/08/2015 10:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הראל, מנסיון,חיברתי את הטוויטרים הללו גם בתיבות אחרות עם קרוס וללא....אין להם גבוהים,נקודה.

natanzon24
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

אני לא מומחה ולא בדקתי שום דבר לעומק אבל יש לי זוג KEF מדגם CHORALE שיש בהם את ה-T27 ולי הם נשמעים מעולה

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

KEF Chorale

שליחה #8 

גם אחלה רמקול!
http://www.hifiloudspeakers.info/speake ... 64fd7024c7
רמקול מאוזן מאוד.. B200 כ-וופר במקום ה B139 ו TWO WAY

natanzon24
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #9 

אני מאוד אוהב את ה-CHORALE, ראיתי באחת הקבוצות בפייסבוק מישהו שמוכר זוג ב-500 והם אפילו נראים טוב.

מן הסתם אין לי קשר לבחור שמוכר, אם המחיר היה נמוך יותר הייתי שוקל לקנות אותם בעצמי :D

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

Re: אל תיגע לי ב T27!

שליחה #10 

.

SPL CHECK
הדבר הנכון הוא להתחיל (אם יש אפשרות) מאיזו שהיא מדידה בסיסית של SPL בתחום הגבוה.
מטרת הבדיקה היא לבדוק אם יש "הנחתה יחסית" בצלילים הגבוהים. היא מתבצעת ע"י "הזרקה" של אות בעוצמה נתונה מצד אחד, ומדידה את העוצמה היחסית המתקבלת מצד שני באמצעות מיקרופון המחובר למכשיר מדידה.
ניתן לעשות זאת באמצעות שני מכשירי ANDROID פשוטים וכמובן אם יש צב"ד טוב יותר-מה טוב.
היתי מתחיל ב 5KHZ ועולה במדרגות של 500HZ עד 17KHZ-18KHZ. מהגרף המתקבל (Relative SPL)' ניתן לראות אם יש הנחתה בעוצמה.
(אם מראש זו בעיה והיא ניכרת ב"אוזן בלתי מזוינת" כמובן שניתן לוותר על הבדיקה).

מנסיוני המר מציע להזהר בבדיקה הזאת
שרפתי ככה פעם שני טויטרים יקרים
ההספק הנקוב של הקף קונצרטו הנו 30 וואט מקסימום רגעי 50 וואט, ונצילות נמוכה באזור ה 86 די.בי ל 1 וואט ממטר.
המגבר הזה עשוי להיות קצת חזק להם, אלא אם לא מפעילים בעוצמה גבוהה מדי.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הי מסכים עם ה capten שכדאי להזהר בבדיקה.
כמובן להתחיל עם ווליום במינימום ניתן לשים פיוז של "רבע אמפר" בטור לקו האודיו של הרמקול וכיו"ב

מסכים גם שההספק הנקוב 30 וואט. הרמקול מתחיל להשמע טוב עם מגבר בהספק נקוב גבוה יותר. fact שהוא עובדה
עם מגברים "חלשים" (20-30 וואט) הוא נשמע אנמי מאוד ולא מצליח לזוז...כמובן שבנגינה רגילה בחדר בגודל 20 מ"ר לא תעבור את ה 4-10 וואט.
הרבה מההספק הנומינאלי "מתבזבז" על הקרוס..וכמו שהcapten ציין - הרמקול לא נציל במיוחד..
עצוב מאוד לשמוע על התקלה עם הטוויטרים :-(

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #12 

RAMIRAMI68 כתב:הראל, מנסיון,חיברתי את הטוויטרים הללו גם בתיבות אחרות עם קרוס וללא....אין להם גבוהים,נקודה.
...
·לא מכיר את השילוב, ואולי אתה צודק ב100%,
אבל רמי מבלי לפגוע , זה בסה"כ טעם אישי ומבנה אוזניים , אבל הייתי אצלך פעם אחת במיסגרת החלפת ציוד (בטח לא זוכר אותי)
ושמעתי אצלך, אתה אוהב להאזין עם טרבלים סביב ה6-10 DB מעל שאר התדרים, למעשה עדיין לא פגשתי מימי
מישהו שאוהב כלכך הרבה טרבל כמוך ואני בעוד בקושי שומע מעל ה15Khz.

מה שבשבילי חריף בהיר וצווחני, בשבילך נטראלי, שים לב איפה ממוקמים הבארים באקולייזירם אצלך במגברים בבית בשביל להבין שטעם שלך לפחות בכל מה שנוגע לבהירות שונה באופן קיצוני מהנורמאל.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #13 

היו לי קונצ'רטו לפני המון שנים, שבסופו של דבר הB-139 שלהם הועברו כלאחר כבוד לקדמוני שבנה לי TLים איתם.

אני ממסכים עם רמי שזהו רמקול "סגור" ונשמע אנמי במיוחד עם הגברה חלשה כפי שציין הראל.
אבל, אני חולק בנוגע ל-T27 צוואר הבקבוק בקונצ'רטו הוא הקרוס שמסרס אותם. על הרוג'רס הם נשמעים לא פחות ממצוין!
Rust never sleeps

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Rozshay כתב:
...
...
·לא מכיר את השילוב, ואולי אתה צודק ב100%,
אבל רמי מבלי לפגוע , זה בסה"כ טעם אישי ומבנה אוזניים , אבל הייתי אצלך פעם אחת במיסגרת החלפת ציוד (בטח לא זוכר אותי)
ושמעתי אצלך, אתה אוהב להאזין עם טרבלים סביב ה6-10 DB מעל שאר התדרים, למעשה עדיין לא פגשתי מימי
מישהו שאוהב כלכך הרבה טרבל כמוך ואני בעוד בקושי שומע מעל ה15Khz.

מה שבשבילי חריף בהיר וצווחני, בשבילך נטראלי, שים לב איפה ממוקמים הבארים באקולייזירם אצלך במגברים בבית בשביל להבין שטעם שלך לפחות בכל מה שנוגע לבהירות שונה באופן קיצוני מהנורמאל.
...
·שי תתבייש לך...בטח שאני זוכר אותך :)
לגבי הטרבל שאני אוהב,אתה צודק,כמה שיותר,כמו בהשחזת סכין בסכין,הטוויטר של הקף לא מתקרב לטוויטרים האחרים שיש לי !

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

חסר לי טרבל

שליחה #15 

רמי בוא נתפרע
אני אשאיל לך את אלו - Microacoustics
4 טוויטרים לצד!!!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #16 

ה-9090 או 8080 פשוט לא מתאים לרמקול הזה,זהו רסיבר עם סאונד חם ובאס דומיננטי וגם הרמקול הזה ידוע כחם "וסגור",שילוב כזה פשוט לא מתאים.אם נשארים בגיזרת סאנסוי,אז יותר מומלץ איזה דגם גדול מסידרת G או מגבר מסידרת AU,ואם פוזלים ליצרנים אחרים אז קנווד או רוטל וטאנדברג כמו שקודמי רשמו כאן,רסיבר/מגבר עם סאונד יותר "פתוח" או נייטרלי יהווה שידוך הרבה יותר הולם.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

sagipel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #17 

Kosh כתב:ה-9090 או 8080 פשוט לא מתאים לרמקול הזה,זהו רסיבר עם סאונד חם ובאס דומיננטי וגם הרמקול הזה ידוע כחם "וסגור",שילוב כזה פשוט לא מתאים.אם נשארים בגיזרת סאנסוי,אז יותר מומלץ איזה דגם גדול מסידרת G או מגבר מסידרת AU,ואם פוזלים ליצרנים אחרים אז קנווד או רוטל וטאנדברג כמו שקודמי רשמו כאן,רסיבר/מגבר עם סאונד יותר "פתוח" או נייטרלי יהווה שידוך הרבה יותר הולם.
...
·

קוש, ה "9090DB" הוא עובדה קיימת, הקונצ'רטו הם אופציה.
לפעמים עדיפה אמת שחורה על פני שקר לבן.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”