רמקולים ומגבר, או פשוט "רמקולים למחשב"?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yonyz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #1 

שלום,

כרגע יש לי CREATIVE T20. רמקולים סבבה למוסיקה אבל מעפנים בסרטים, אין שום עומק לצליל בגלל הבאס העלוב בעוצמתו, אז אני רוצה לשדרג.

אפשרות אחת:
לקנות MICROLAB SOLO6C חדשים (640 ש"ח ב-KSP). יש להם וופרים גדולים משמעותית משל ה-T20: שש וחצי אינץ' לעומת שתיים וחצי בטי-20. הביקורות גם סבבה, אבל הם אומרות שהם יותר למוסיקה כי הבאס לא יוריד מספיק נמוך מבחינת תדרים, בלי קשר לעוצמה שלו.

מפה לשם, קראתי בתגובות לביקורת לסולו 6 שבמחיר שלהם עדיף להרכיב סט של רמקולים מדפיים משומשים + מגבר פשוט. האם מגבר כזה יספיק?

http://www.amazon.com/Lepai-LP-2020A-Tr ... +amplifier

התקציב שלי בסך הכל הוא 700 ש"ח, האם אפשר בכלל להרכיב סט במחיר כזה שיעבור באיכותו את הסולו 6 (שהם מוגברים...)?
אם כן, אילו רמקולים כדאי לרכוש (יד שניה)?

תודה.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

אתה נראה כמו אחד שרוצה איכות שמע טובה ,

אז לא כדאי לך להביא מוצרים שאחר כך תצטער שלא קנית משהו יותר טוב .

לגבי המגבר , הליפאי הזה חלש מדי אני ממליץ על המגבר הזה מהמוכר הזה כדי שתקבל את הגירסא המוצלחת יותר .

http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-98E-160 ... 1c307b9cc6

מגבר מעולה , לפי נתוני השבב שלו הוא הוא עושה 100 וואט בלא יותר מ 0.1 אחוז עיוות

והוא באמת מגבר חזק עם הגברה נקיה ומדויקת ללא עיוותים , פשוט תוכל להרים איתו את כל השכונה שלך .

יש לו אותו כמה חודשים , השוואתי אותו לשתי מגברים טרנסיסטורים אחרים ולא נפל מהם בכלום ואף לטעמי התעלה עליהם .

לגבי רמקולים גם אל תמהר לקנות , לטעמך יהיה עדיף איזה רצפתיים בשביל באס מוצלח יותר

תסרוק את הלוחות ואולי תגרד תקציב גבוה יותר בשביל משהו מוצלח יותר .

yonyz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

היי, תודה רבה על התגובה המפורטת.קודם כל, מגבר חדש ב-400 ש"ח כולל משלוח זה מציאה, אז תודה רבה, כי כמעט איבדתי תקווה למצוא משהו סבבה במחיר נורמלי ולא בגודל הראש שלי.

כמה פרטים נוספים:

דיברתי עם מישהו שמוכן למכור מוניטורים SAMSON RESOLV 6A ב-700 ש"ח. ביום שלישי ייצא לי להיפגש איתו ולשמוע אותם. מדובר בוופרים 6.5 אינץ', ואלה מוניטורים, אמנם BUDGET MONITORS אבל עדיין, כלומר צליל יחסית נטרלי, שזה משהו שאני אוהב ובכל מקרה, תמיד אפשר לשנות עם אקוולייזר (נראה לי). המחיר שלהם טוב והם גם מוגברים, שזה חוסך לי כאב ראש וכסף.

אפשרות שניה היא רמקולים 8 אינץ' של מורל, דגם OMEGA. לא מצאתי כלום על הדגם הזה, אבל זה חלק ממערכת סטריאו להבנתי, והם נמכרים יד שניה ב-300 ש"ח. הם יורדים ל-30 הרץ שזה נפלא מבחינתי, אבל אין לי מושג איך הם נשמעים ולבנאדם שמוכר אין מגבר כך שזו רכישה על עיוור, אלא אם ארכוש קודם מגבר בעצמי, שזה סוג של הימור.

אפשרות שלישית (סליחה על החפירה), היא מוניטורים TANNOY MERCURY V1 במחיר של 600 ש"ח. הם פסיביים, אז עם מגבר... טוב, זה חורג מאוד מהתקציב האמת, אבל עדיין אפשר להתמקח קצת על מחירי יד שניה, אז אשמח בכל מקרה לשמוע את דעתך בעניין הדגם הזה.

זהו :)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

תלוי מה חלל ההאזנה שלך , אם הוא באזור ה 3x3 , אז תוכל להסתפק במדפיים
למרות שאני לא הייתי מסתפק ואף על פי כן הולך על רצפתיים
מה שכן אם יחסר לך באס תוכל בזמן מאוחר יותר לצרף סאב

אני לא מכיר את הדגמים שציינת , אבל הם מחברות טובות .

yonyz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני בדר"כ צופה ממרחק של מטר מהמסך, כאשר הרמקולים בגובה האוזניים (אני מדבר על ה-T20 שיש לי כרגע). רצפתיים לא ייכנסו בחדר הזה... כלומר, לא יהיה איפה למקם אותם, אז אני מחפש רמקולים שמיועדים לשמיעת NEAR FIELD.

יש סיכוי שהרמקולים הנ"ל, מאחר ויש להם וופר 6.5 אינץ', יוכלו לספק "בומים" כמו סאבוופר בגודל 5 אינץ'? לאחי יש רמקולים שכוללים סאב כזה, ומבחינת העוצמה שלו הוא מעל ומעבר בתוך החדר שלי.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

יהיה לך באס טוב עם מדפיים בחדר לא גדול , אבל לא מצוין כמו רצפתי או סאבוופר יעודי .

אולי קצת משחק באקולייזר יעזור להדגשת הנמוכים .

אם יש לך במחשב לוח אם עם כרטיס קול של REALTEK , אז האקולייזר שלו סבבה לגמרי בתנאי שעושים כיוון עדין ולא קיצוני .

yonyz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש לי כרטיס קול מובנה של רילטק אבל אני משתמש ב-ESI Juli@, הצליל שלו נקי יותר. בכל מקרה, יש נובים לשליטה על הבאס ברוב הרמקולים...

האם אתה יודע אם עדיף M-Audio BX5a ע"פ Samson Resolv A6?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לפי הנתונים נראה שהסמסון עדיפים , בגלל הענות תדרים טובה יותר .

yonyz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תודה. האמת היא שקראתי ביקורת חובבנית שטענה שהסמסון נשמעים טוב יותר. אני רק מקווה שהם גם טובים יותר מהסולו6, שעולים חצי מחיר. על הנייר, הם אמורים להיות טובים יותר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”