שאלה בנוגע למרחקים וגודל מסך מתאים לכל מרחק
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 195
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני חושב שזה נושא מעניין לכל מי ששואל את עצמו: "איזה גודל של מסך יתאים לי ומה אני צריך לקנות שלא יהיה קטן מדי או גדול מדי לסלון בבית?"
אם ישנן המלצות לגודל מסך אופטימלי שבו מקבלים תמונה טובה (למשל ב-LCD מבלי שמתחילים לראות פיקסלים) ביחס למרחק הישיבה מהמסך, אני אשמח לדעת. אם ישנה נוסחא, אנא העלו אותה פה.
ספציפית לגביי, האם מסך של 40" הוא גודל טוב למרחק צפייה של כ-3.8 מ' או שהוא קטן מדי? האם מסך 46" לא יהיה גדול מדי למרחק כזה?
אנא עזרו.
תודה.
אם ישנן המלצות לגודל מסך אופטימלי שבו מקבלים תמונה טובה (למשל ב-LCD מבלי שמתחילים לראות פיקסלים) ביחס למרחק הישיבה מהמסך, אני אשמח לדעת. אם ישנה נוסחא, אנא העלו אותה פה.
ספציפית לגביי, האם מסך של 40" הוא גודל טוב למרחק צפייה של כ-3.8 מ' או שהוא קטן מדי? האם מסך 46" לא יהיה גדול מדי למרחק כזה?
אנא עזרו.
תודה.
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

נראה לי שהנושא יעניין לא רק אותי אלא רבים אחרים גם בהווה וגם בעתיד. מישהו יכול לעזור?
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

חיפשתי בפורום לפני ששאלתי את השאלה ו...
1. לא מצאתי נוסחא. מה שמצאתי היה לינק לאתר של CRUTCHFIELD עם המלצות למרחקים שלא נראות כל כך ריאליות ומציאותיות עבור איכות התמונה שאנו מקבלים היום מ-YES או HOT.
2. רציתי לדעת אם יש אנשים שיש להם מרחק צפיה דומה לשלי (כ-3.8 מ') ובעלי מסך 40/42 אינטש שיחוו דעה אם לא מדובר במסך קטן מדי.
3. ברור שב-HD נקבל תמונה טובה כמעט במרחק אפסי במסך 40 אינטש אבל לצערנו HOT ו-YES עדיין לא שם...
אז אני עדיין מחפש תשובה ואשמח לעזרה של מי שיודע או שמרחק הצפיה שלו הוא כ-3.8 מ' והוא מתבונן במסך 40/42 אינטש או לחלופין לשמוע מבעלי מסך 46/47 אינטש שיושבים גם הם באותו מרחק כמו שלי.
תודה.
2. רציתי לדעת אם יש אנשים שיש להם מרחק צפיה דומה לשלי (כ-3.8 מ') ובעלי מסך 40/42 אינטש שיחוו דעה אם לא מדובר במסך קטן מדי.
3. ברור שב-HD נקבל תמונה טובה כמעט במרחק אפסי במסך 40 אינטש אבל לצערנו HOT ו-YES עדיין לא שם...
אז אני עדיין מחפש תשובה ואשמח לעזרה של מי שיודע או שמרחק הצפיה שלו הוא כ-3.8 מ' והוא מתבונן במסך 40/42 אינטש או לחלופין לשמוע מבעלי מסך 46/47 אינטש שיושבים גם הם באותו מרחק כמו שלי.
תודה.
אני יושב במרחק של 2.8 - 3 מטר.
יש לי PHD8 בגודל 42"
בצפיה ביס- ערוצי הסרטים, רואים סביר.
בצפייה בערוצי 2-10-1 - קשה לצפות לאורך זמן, גם בגלל שהאיכות גרועה (רואים כמו ב יו-טיוב...) וגם בגלל המרחק. לגבי המרחק, יש לי תאוריה. בד"כ בשידורי אקטואליה נהוג לצלם את האנשים יותר מקרוב. מכיון שהגודל של המסך גדול, הראשים נראים יותר מדי גדולים למרחק הצפיה- וזה יוצר הרגשה לא נעימה.
לעומת זאת, בצפיה בתכני DVD ו HD (אני צופה מהמחשב) המרחק בסדר.
אני גם מאוד ביקורתי לגבי איכות/צבע/דיוק התמונה, ולכן לא בחרתי ב LCD למשל.
מענין אם יש פלזמה 37" מהסדרה הזו בארץ...
בגדול- לדעתי האישית - ממרחק של 3.5 מטר אין בעיה לראות במסך 42" .
אבל שוב- חייבים לבדוק באופן אישי, אין לזה חוקים.
יש לי PHD8 בגודל 42"
בצפיה ביס- ערוצי הסרטים, רואים סביר.
בצפייה בערוצי 2-10-1 - קשה לצפות לאורך זמן, גם בגלל שהאיכות גרועה (רואים כמו ב יו-טיוב...) וגם בגלל המרחק. לגבי המרחק, יש לי תאוריה. בד"כ בשידורי אקטואליה נהוג לצלם את האנשים יותר מקרוב. מכיון שהגודל של המסך גדול, הראשים נראים יותר מדי גדולים למרחק הצפיה- וזה יוצר הרגשה לא נעימה.
לעומת זאת, בצפיה בתכני DVD ו HD (אני צופה מהמחשב) המרחק בסדר.
אני גם מאוד ביקורתי לגבי איכות/צבע/דיוק התמונה, ולכן לא בחרתי ב LCD למשל.
מענין אם יש פלזמה 37" מהסדרה הזו בארץ...
בגדול- לדעתי האישית - ממרחק של 3.5 מטר אין בעיה לראות במסך 42" .
אבל שוב- חייבים לבדוק באופן אישי, אין לזה חוקים.
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- קיבל תודות: 0
בקירוב:
[left]
d = 3400 / lines * height
[/left]
כאשר
d המרחק
lines מספר השורות
height "גובה" התמונה
עבור מסך EDTV מספר השורות הינו 480 ולכן
[left]
d = 7.1 * height
[/left]
עבור מסך FHD מס' השורות 1080 ולכן
[left]
d = 3.15 * height
[/left]
לדוגמה, למסך EDTV שגובה הפאנל שלו 52 ס"מ (מסך 42'' ממוצע)
[left]
d = 7.1 * 52 = 370cm
[/left]
לדוגמה, למסך FHD שגובה הפאנל שלו 62 ס"מ (מסך 50'' ממוצע)
[left]
d = 3.15 * 62 = 195cm
[/left]
[left]
d = 3400 / lines * height
[/left]
כאשר
d המרחק
lines מספר השורות
height "גובה" התמונה
עבור מסך EDTV מספר השורות הינו 480 ולכן
[left]
d = 7.1 * height
[/left]
עבור מסך FHD מס' השורות 1080 ולכן
[left]
d = 3.15 * height
[/left]
לדוגמה, למסך EDTV שגובה הפאנל שלו 52 ס"מ (מסך 42'' ממוצע)
[left]
d = 7.1 * 52 = 370cm
[/left]
לדוגמה, למסך FHD שגובה הפאנל שלו 62 ס"מ (מסך 50'' ממוצע)
[left]
d = 3.15 * 62 = 195cm
[/left]
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

שאלה לגבי הנוסחא ובכלל לגבי מסכי FHD
לפי מה שמשתמע מהנוסחא, מסכי FHD בגודל של 42 אינץ' יכולים לשמש לצפיה של כ-1.5מ' מהצופה ולמרחק של כ-4 מ' יש צורך במסך ענק של למעלה מ-60 אינץ'...
כלומר, לפי הנוסחאות הללו אין סיבה הגיונית לרכוש מסך FHD בגודל של 42 אינץ' אלא אם אתה יושב 1.5מ' ממנו...
האם אני מבין את זה נכון? אם כך, מדוע לקנות מסך FHD?
ועוד שאלה, לא כל כך קשורה לענין הזה, אבל קשורה לשידורי HD, באיזה איכות משודרים שידורי ה-HD בארה"ב ומה היתה האיכות של ה-HD ששידרו הכבלים פה בארץ בערוץ הנסיוני? האם מדובר על 1080P?
אני פשוט תוהה האם יש הצדקה לקנות מסך של 1080P בגודל 40 או 42 אינץ' לצפיה ממרחק של כ-3.5 עד 4 מטר או שמא עדיף לחסוך את הכסף וללכת על מסך שהוא HD READY...
מה דעתכם מומחים?
כלומר, לפי הנוסחאות הללו אין סיבה הגיונית לרכוש מסך FHD בגודל של 42 אינץ' אלא אם אתה יושב 1.5מ' ממנו...
האם אני מבין את זה נכון? אם כך, מדוע לקנות מסך FHD?
ועוד שאלה, לא כל כך קשורה לענין הזה, אבל קשורה לשידורי HD, באיזה איכות משודרים שידורי ה-HD בארה"ב ומה היתה האיכות של ה-HD ששידרו הכבלים פה בארץ בערוץ הנסיוני? האם מדובר על 1080P?
אני פשוט תוהה האם יש הצדקה לקנות מסך של 1080P בגודל 40 או 42 אינץ' לצפיה ממרחק של כ-3.5 עד 4 מטר או שמא עדיף לחסוך את הכסף וללכת על מסך שהוא HD READY...
מה דעתכם מומחים?
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- קיבל תודות: 0
לגבי הנוסחאות - זהו בקירוב המרחק האידאלי (לעין נורמלית ממוצעת, בעלת ראיה 6/6).
מתחת למרחק זה: ככל שתתקרב, ניתן יהיה להבחין בפיקסלים.
מעל מרחק זה: ככל שתתרחק, העין תאבד את יכולת ההבחנה במלוא הפרטים שיש בתמונה.
(אין זה אומר שאסור לשבת רחוק יותר - לדוגמא, ברור שלא כל התכנים מכילים רמת פירוט של FHD...)
העניין עם HD זה לא רק רזולוציה יותר גבוהה, כמו שהרב חושבים.
זו היכולת להקטין את מרחק הצפיה, מבלי להבחין בפיקסלים.
ולהקטין את מרחק הצפיה זה מאד חשוב, כי ככל שאתה יושב יותר קרוב - כך זוית הצפיה רחבה הרבה יותר (המסך "ממלא" את מלוא "שטח" הראיה שלך).
עריכה:
אציין שהמרחק הזה שאני קורא לו אידאלי - הוא מרחק צפיה האידאלי לעין על מנת להבחין במלוא הפרטים (תחת ההנחה שלמסך יש lines שורות פיקסלים, והתוכן המוצג הוא בעל אותה רזולוציה).
אין זה אומר כלום לגבי זוית הצפיה המועדפת, כלומר "כמה" מתוך "שטח הראיה" של העין צריך למלא המסך).
מתחת למרחק זה: ככל שתתקרב, ניתן יהיה להבחין בפיקסלים.
מעל מרחק זה: ככל שתתרחק, העין תאבד את יכולת ההבחנה במלוא הפרטים שיש בתמונה.
(אין זה אומר שאסור לשבת רחוק יותר - לדוגמא, ברור שלא כל התכנים מכילים רמת פירוט של FHD...)
העניין עם HD זה לא רק רזולוציה יותר גבוהה, כמו שהרב חושבים.
זו היכולת להקטין את מרחק הצפיה, מבלי להבחין בפיקסלים.
ולהקטין את מרחק הצפיה זה מאד חשוב, כי ככל שאתה יושב יותר קרוב - כך זוית הצפיה רחבה הרבה יותר (המסך "ממלא" את מלוא "שטח" הראיה שלך).
עריכה:
אציין שהמרחק הזה שאני קורא לו אידאלי - הוא מרחק צפיה האידאלי לעין על מנת להבחין במלוא הפרטים (תחת ההנחה שלמסך יש lines שורות פיקסלים, והתוכן המוצג הוא בעל אותה רזולוציה).
אין זה אומר כלום לגבי זוית הצפיה המועדפת, כלומר "כמה" מתוך "שטח הראיה" של העין צריך למלא המסך).
וזה גם לא מציין את "רמת הנעימות" או ה"חוסר נעימות" כשיושבים קרוב מדי או רחוק מדי.
הנוסחה מציינת את היחס בין מפתח העין למרחק ולגובה הנצפה.
לדעתי, כמו שיש אנשים שבוחרים לשבת קרוב או רחוק בקולנוע- ככה זה גם כאן..
הנוסחה מציינת את היחס בין מפתח העין למרחק ולגובה הנצפה.
לדעתי, כמו שיש אנשים שבוחרים לשבת קרוב או רחוק בקולנוע- ככה זה גם כאן..
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.
-
Ariel-Xionite
-
- עוסק בתחום

תודה על החידודים וההבהרות אבל עדיין שאלה ספציפית
האם למרחק של 3.8 מ' הקניה העדיפה היא של מסך 40 או 42 אינטש שהוא FULL HD או של מסך 46 או 47 אינטש שהוא HD READY? בואו נצא מנקודת הנחה ששני סוגי המסכים נותנים בשידורי טלויזיה איכות משביעת רצון והשאלה היחידה היא לגבי המרחק והתמיכה לעתיד ושניהם פחות או יותר באותו מחיר.
מה דעתכם?
מה דעתכם?
- moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לדעתי
לספור צעדים \ מטר בבית
ללכת לחנות איכותית
למדוד ולבקש להציב שם את הכורסא \ ספא
ולהתרשם
הנוסחאות אינן מביאות בחשבון את הראיה הסוביקטיבית
לספור צעדים \ מטר בבית
ללכת לחנות איכותית
למדוד ולבקש להציב שם את הכורסא \ ספא
ולהתרשם
הנוסחאות אינן מביאות בחשבון את הראיה הסוביקטיבית
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3740
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 864 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
אני רכשתי 32" ואני יושב בערך 3.5 מטר התפשרתי על הגודל בכדי לקבל איכות תמונה טובה בLCD רואים טוב ועוד לא חיברתי את הממיר של HOT בRGB
- moshesp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
ביג 007
שיקול מענין בבחירת הטלויזיה .
ברוב המקרים , אנו מבררים את המרחק ומעונינים בולויזיה הגדולה ביותר שמתאימה .
אחכ - לפי הגודל המתקבל בוחרים את הטכנולוגיה - מתחת 37 - LCD מעל 37 - פלסמה
המקרה שלך - השיקול שהוביל היה טכנולוגיה מסוימת - LCD במקרה שלך . ובדקת מה הגודל המקסימלי שבו הטכנולוגיה במיטבה
ומצאת ובצדק שזה 32 " .
זהו שיקול מענין וחשיבה מחוץ לקופסא .
אין נכון ולא נכון לעניות דעתי במקרה זה . ניראה לי שיש לא נכון למשל בבחירת טלויזית 50 אינטש לא HD וצפיה בשידורים רגילים או באות אנלוגי ממרחק של 2 מטר .
במקרה שלך , לדעתי , קצת יש פספוס כי גודל 32 " ב- LCD איכותי עולה מחיר לא קטן ובשיקולי עלות \ תועלת קצת פחות טוב .
גודל 32" הוא כבר גודל שיש בו CRT טובות בעלות מאוד נמוכה , נכון זה לא יהיה דק ולא יהיה HD אבל לא צריך ב- CRT
ל- CRT איכותי בגודל כזה יראו מעולה בכל מקרה .
לדעתי ברגע שעולים לטלויזיות דקות הרי שהגודל שבחרת ב- 32 מתאים לחדדר שינה + אופציה חיבור למחשב ועבודה כמחשב ולא רק כמקור שידור .
עם באמת רוצים להנות מההשקעה בטלויזיה דקה , הרי יש לנצל את הגודל .
לצפות מ- 3.8 , 3.5 וכו מ- 32 " זה לקבל חזרה הנאה של CRT ( מבחינת הגודל .
הגודל כן קובע , תמיד
שיקול מענין בבחירת הטלויזיה .
ברוב המקרים , אנו מבררים את המרחק ומעונינים בולויזיה הגדולה ביותר שמתאימה .
אחכ - לפי הגודל המתקבל בוחרים את הטכנולוגיה - מתחת 37 - LCD מעל 37 - פלסמה
המקרה שלך - השיקול שהוביל היה טכנולוגיה מסוימת - LCD במקרה שלך . ובדקת מה הגודל המקסימלי שבו הטכנולוגיה במיטבה
ומצאת ובצדק שזה 32 " .
זהו שיקול מענין וחשיבה מחוץ לקופסא .
אין נכון ולא נכון לעניות דעתי במקרה זה . ניראה לי שיש לא נכון למשל בבחירת טלויזית 50 אינטש לא HD וצפיה בשידורים רגילים או באות אנלוגי ממרחק של 2 מטר .
במקרה שלך , לדעתי , קצת יש פספוס כי גודל 32 " ב- LCD איכותי עולה מחיר לא קטן ובשיקולי עלות \ תועלת קצת פחות טוב .
גודל 32" הוא כבר גודל שיש בו CRT טובות בעלות מאוד נמוכה , נכון זה לא יהיה דק ולא יהיה HD אבל לא צריך ב- CRT
ל- CRT איכותי בגודל כזה יראו מעולה בכל מקרה .
לדעתי ברגע שעולים לטלויזיות דקות הרי שהגודל שבחרת ב- 32 מתאים לחדדר שינה + אופציה חיבור למחשב ועבודה כמחשב ולא רק כמקור שידור .
עם באמת רוצים להנות מההשקעה בטלויזיה דקה , הרי יש לנצל את הגודל .
לצפות מ- 3.8 , 3.5 וכו מ- 32 " זה לקבל חזרה הנאה של CRT ( מבחינת הגודל .
הגודל כן קובע , תמיד
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!
( ווינסטון צ'רצ'יל )
בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!