עזרה: בעיה עם כונני Seagate

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

היי,
קבלתי מחבר טוב מאד שלי שני כוננים + תפילה שאצליח להציל לו אותם מפני שיש לו על אחד מהם את כל התמונות המשפחתיות מהשנים האחרונות. זה היה הגיבוי שלו לתמונות שהוא צילם בסלולר ולצערו, הוא לא עשה גיבוי בענן או במערך RAID וכו'. זה מה שיש.
שני הכוננים ישבו במחשב שולחני אישי ונעשה בהם שימוש סביר. זה ממש לא מחשב ש-"טחנו להם את הצורה".
כונן ראשון הוא כונן ברקודה בנפח 2TB שיוצר לפי המדבקה עליו בפברואר 2013, כלומר יחסית חדש. חיברתי אותו למחשב שלי וכאשר הדלקתי את המחשב מרגישים שהכונן נדלק והצלחות מסתובבות. הוא מאד שקט ואין שום קליקים או רעשים מוזרים. לכאורה עובד כרגיל. הבעיה היא שהוא תוקע את ה BOOT של המחשב. אי אפשר אפילו להיכנס לביוס כאשר הוא מחובר. הפעלה מחדש מספר פעמים מביאה לאותו המצב. כאשר מנתקים אותו מכבל ה SATA הכל כמובן משתחרר ועובר כרגיל.
כונן שני הוא כונן ברקודה 7200.11 בנפח 500GB שאם אני מבין נכון מהמדבקה יוצר ב 2009, כבר יחסית ישן. רשום עליו גם שהוא להתקנה כרכיב OEM בלבד ולא למכירה לפרטיים. כשחברתי אותו למחשב הוא מזוהה בביוס כרגיל ונשמע גם כרגיל, אין שום רעשים וטיקים ומרגישים שהצלחות מסתובבות חלק. הבעיה היא שכשהוא מחובר הווינדוס לא מצליח לעלות. מגיעים עד לשלב של Starting Windows עם הלוגו ושום דבר לא מתקדם משם הלאה. רק RESET למחשב משחרר אותו וכמובן שמגיעים שוב לאותה נקודה מחדש.

בקיצור, יש למישהו שמץ של מושג אם אני יכול לעשות משהו כדי להציל אותם? תחושה שלי שהבקר שלהם נדפק, אולי אני טועה? ואם אכן הבקר נדפק, האם זה רכיב שאפשר להשיג ולהחליף לכונן?
החבר גם שאל אותי אם ניתן לחלץ מהם לפחות את המידע במעבדה וכמה דבר כזה אמור לעלות בערך?
כל עזרה תתקבל בברכה!!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

את הראשון נסה לחבר דרך איזו תחנת עגינה.
יש מצב שהוא מכיל קבצים של מערכת הפעלה והם תוקעים את העליה.
אתה צריך לגשת אליו לאחר שהמחשב שלך למעלה
העם דורש..... כל מיני דברים

fLy
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1813
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #3 

תנסה לחבר את הכוננים האלה למחחשב תקין שכבר יש לו דיסק עם מע' הפעלה שעולה תקין.
דורון.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

תודה לכם על התגובות,
אך לא נראה לי שזו הבעיה. אולי זה לא השתמע ממה שרשמתי קודם, אך את הכוננים האלה חיברתי לבדיקה במחשב שלי שהוא תקין ועובד פיקס ואין לו שום קשר קדום לכוננים התקולים שהביאו לי לבדוק. ניתקתי את כונן ה DVD אצלי וחיברתי את המתח וכבל ה SATA שלו לכוננים האלו. אין לזה קשר לקבצי מערכת הפעלה או משהו בכיוון הזה כי כפי שציינתי קודם המחשב לא מצליח בכלל להיכנס לביוס כאשר כונן ה- 2TB מחובר (הוא מתחיל בתהליך זיהוי הכוננים המחוברים, הוא מזהה שניים מאלו שקיימים אצלי במחשב וככל הנראה נתקע כאשר הוא מנסה לזהות את הכונן התקול). בכל אופן זהו שלב קדום בהרבה לשלב עליית קבצי מערכת ההפעלה. עם כונן ה- 500GB הוא מצליח לעלות ביוס וגם מזוהה בו. וידאתי שה BOOT נעשה מהכונן שלי ולא מהכונן התקול שחיברתי, לכן אני גם פה לא חושב שיש קשר למערכת הקבצים שיש עליו..
עוד כיוונים ורעיונות?
שוב תודה
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #5 

אצלי הצלחתי לעלות כונן תקול של HITACHI על ידי זה שפשוט חיברתי אותו כבר כשהמערכת שלי עלתה
ואז זה זיהה את הכונן והיה לי אפשרות גישה לחלק מהקבצים

כמה זה מומלץ לאידוע לי
למרות שתכלס AHCI פועל

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #6 

תעלה עם לינוקס live cd