חיבור נתב אלחוטי לנתב אחר אלחוטי באמצעות מתאמי חשמל
ברשותי שני נתבים אלחוטיים, הראשי של בזק מדגם נטגיר עם מודם והשני של tplink (ללא מודם).
עברתי על מלא מדריכים כולל באנגלית ואפילו על שרשור שאני פתחתי בנושא דומה פה באתר אך זה לא עזר לי.
מה שאני רוצה זה בסה״כ שיהיה לי בקומה למעלה אינטרנט, לא מעניין אותי שיתוף קבצים עם הקומה התחתונה והמחשב למטה.
אני אכתוב פה מה עשיתי ואשמח להערות או הארות.
1)נכנסתי לנתב הקיים של בזק ורשמתי את כתובת ה ip שלו (10.0.0.138) לאחר מכן רשמתי את הכתובות שה DHCP שלו מחלק (10.0.01-10.0.0.32). לאחר מכן רשמתי את ה השם של הרשת האלחוטית, ההצפנה והסיסמה.
2) חיברתי לנתב הקיים ב LAN כבל רשת שמצדו השני מחובר לחשמל עם מתאם.
3) ניגשתי לנתב השני והתחברתי לממשק שלו (דרך כבל רשת) לאחר מכן שיניתי את הכתובת שלו מחוץ לכתובת ה dhcp אך באותו סגמנט (10.0.0.33).
4) ביטלתי את שירות ה DHCP בנתב השני והכנסתי את נתוני הרשת האלחוטית הקיימת בנתב הראשון (תוספת, ניסיתי גם באותו ערוץ שידור וגם באחר)
5) לבסוף חיברתי ל lan נוסף את המתאם השני וחיכיתי שיתחבר....שום דבר.
נ.ב ניסיתי לעשות זאת גם ללא הגדרות אבטחה של wireless אבל זה לא עזר. אין חיבור החוצה.
תודה וסליחה על החפירה
עברתי על מלא מדריכים כולל באנגלית ואפילו על שרשור שאני פתחתי בנושא דומה פה באתר אך זה לא עזר לי.
מה שאני רוצה זה בסה״כ שיהיה לי בקומה למעלה אינטרנט, לא מעניין אותי שיתוף קבצים עם הקומה התחתונה והמחשב למטה.
אני אכתוב פה מה עשיתי ואשמח להערות או הארות.
1)נכנסתי לנתב הקיים של בזק ורשמתי את כתובת ה ip שלו (10.0.0.138) לאחר מכן רשמתי את הכתובות שה DHCP שלו מחלק (10.0.01-10.0.0.32). לאחר מכן רשמתי את ה השם של הרשת האלחוטית, ההצפנה והסיסמה.
2) חיברתי לנתב הקיים ב LAN כבל רשת שמצדו השני מחובר לחשמל עם מתאם.
3) ניגשתי לנתב השני והתחברתי לממשק שלו (דרך כבל רשת) לאחר מכן שיניתי את הכתובת שלו מחוץ לכתובת ה dhcp אך באותו סגמנט (10.0.0.33).
4) ביטלתי את שירות ה DHCP בנתב השני והכנסתי את נתוני הרשת האלחוטית הקיימת בנתב הראשון (תוספת, ניסיתי גם באותו ערוץ שידור וגם באחר)
5) לבסוף חיברתי ל lan נוסף את המתאם השני וחיכיתי שיתחבר....שום דבר.
נ.ב ניסיתי לעשות זאת גם ללא הגדרות אבטחה של wireless אבל זה לא עזר. אין חיבור החוצה.
תודה וסליחה על החפירה
אוקיי, הלכתי צעד אחד אחורה וניסיתי לחבר את המתאם ישירות למחשב הנייד.
התוצאה לא קיבלתי כלום. אפילו לא פינג לראוטר הראשי. כנראה שאני לא יכול להשתמש במתאמי חשמל (או שהם מקולקלים). יש אפשרות אחרת?
אני גר ביחידה נפרדת, קומה מעל הורי אבל כפי שזכור לי בעבר הלא רחוק יכולתי להשתמש במתאים ללא בעיה. אשמח לעצה.
התוצאה לא קיבלתי כלום. אפילו לא פינג לראוטר הראשי. כנראה שאני לא יכול להשתמש במתאמי חשמל (או שהם מקולקלים). יש אפשרות אחרת?
אני גר ביחידה נפרדת, קומה מעל הורי אבל כפי שזכור לי בעבר הלא רחוק יכולתי להשתמש במתאים ללא בעיה. אשמח לעצה.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
האם הנוריות על המתאמים, שמציינות שהם מחוברים ומסונכרנים אחד עם השני, דולקות?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
בדיוק מה שחשדתי - הנורית האמצעית מציינת אם המתאם רואה מתאמים אחרים על רשת החשמל. כיוון שהיא לא דולקת - המשמעות היא שהמתאמים לא רואים אחד את השני (בגלל מרחק, חשמל תלת פאזי, רעש אלקטרומגנטי) ולכן בפועל אין קשר בינהם. מבחינה מעשית זה כאילו קיים כבל רשת שמחבר את שני הנתבים שלך.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
אוקיי, מה האפשרויות שלי עכשיו?
תודה על הנכונות לסייע.
עדכון: ניסיתי עכשיו לעשות ריסט לשני המתאמים ולכמה שניות הנורית האמצעית דלקה (לאחר הריסט) זה אומר משהו?
אגב, בעבר הלא רחוק השתמשתי באותם מתאמים והם עבדו ללא בעיה כלל.
תודה על הנכונות לסייע.
עדכון: ניסיתי עכשיו לעשות ריסט לשני המתאמים ולכמה שניות הנורית האמצעית דלקה (לאחר הריסט) זה אומר משהו?
אגב, בעבר הלא רחוק השתמשתי באותם מתאמים והם עבדו ללא בעיה כלל.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לרשום את דגמי מתאמי רשת החשמל יכול לעזור לך מאד.
לחלק מהמתאמים יש תוכנה לניהול ואיפוס שמתקינים על מחשב, מגדירים ip ידנית ומתחברים למתאמים קווית ואז ניתן לאפס אותם לברירת מחדל ולוודא שלשניהם הגדרות סנכרון זהות כדי שידברו ביניהם.
לחלק מהמתאמים יש תוכנה לניהול ואיפוס שמתקינים על מחשב, מגדירים ip ידנית ומתחברים למתאמים קווית ואז ניתן לאפס אותם לברירת מחדל ולוודא שלשניהם הגדרות סנכרון זהות כדי שידברו ביניהם.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

קודם כל שים אותם בשקעים סמוכים שבטוח על אותו קו מתח ותראה אם יש סנכרון
אחד מהם אתה מחבר לראוטר שלך נכון?
ואת השני לראוטר שאתה רוצה שישמש נקודת גישה?
אחד מהם אתה מחבר לראוטר שלך נכון?
ואת השני לראוטר שאתה רוצה שישמש נקודת גישה?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

תיגש לאתר היצרן ותוריד את תוכנת הניהול העדכנית
תנסה לוודא שהתוכנה מזהה את המתאמים
אם יש עדכון firmware תעדכן אותם באמצעות התוכנה ותוודא שהם מוגדרים להסתנכרן האחד לשני
תקרא את המנואל והשאלות באתר היצרן על מנת להסתיע בנסיונם של אחרים
לי היתה בעיה דומה אבל שימוש בתוכנת הניהול עדכון המתאמים ואיפוס המתאמים עזר לפתור אותה
שים לב שאם אני זוכר נכון על מנת להתחבר אליהם צריך לחבר אותם ישירות למחשב - כך לפחות אני זוכר במעורפל- אבל אולי אני טועה- קרא באתר היצרן ההנחיות
תנסה לוודא שהתוכנה מזהה את המתאמים
אם יש עדכון firmware תעדכן אותם באמצעות התוכנה ותוודא שהם מוגדרים להסתנכרן האחד לשני
תקרא את המנואל והשאלות באתר היצרן על מנת להסתיע בנסיונם של אחרים
לי היתה בעיה דומה אבל שימוש בתוכנת הניהול עדכון המתאמים ואיפוס המתאמים עזר לפתור אותה
שים לב שאם אני זוכר נכון על מנת להתחבר אליהם צריך לחבר אותם ישירות למחשב - כך לפחות אני זוכר במעורפל- אבל אולי אני טועה- קרא באתר היצרן ההנחיות
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אם שני המתאמים לא מסתנכרנים, גם כשהם מחוברים לשני שקעים שונים באותו חדר - המשמעות היא שלפחות אחד מהם פגום או שיש בבית בעיה מהותית עם העברת תקשורת על רשת החשמל.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

מה זאת אומרת "ניסיתי"
גם הצלחת או שהיתה בעיה?
וכשאתה אומר שהתוכנה לא עוזרת - למה אתה מתכוון? היא לא מזהה המתאמים?
היא לא מאפסת ההגדרות שלהם?
היא לא מאפשרת להגדיר את הפרמטרים שלהם ?
מה הבעיה?
גם הצלחת או שהיתה בעיה?
וכשאתה אומר שהתוכנה לא עוזרת - למה אתה מתכוון? היא לא מזהה המתאמים?
היא לא מאפסת ההגדרות שלהם?
היא לא מאפשרת להגדיר את הפרמטרים שלהם ?
מה הבעיה?
היא לא זיהתה את שני המתאמים בו זמנית, חשבתי אולי זה בגלל שאחד מהם מקולקל.
רצתי היום בבוקר לקנות מתאמים חדשים (פגה לישנים האחריות) ולכמה דקות היה אינטרנט גם באותו חדר וגם בקומה למעלה.
העניין הוא שלאחר שחיברתי את אחד המתאמים לראוטר למעלה הפסיק הכל ועכשיו המצב חזר לקדמותו.
תודה לכולם על הנכונות לסייע
עדכון: עכשיו אני מצליח להתחבר בצורה ישירה למתאם (מהקומה למעלה) אבל ברגע שאני מחבר לנתב את המתאם אני לא מצליח להתחבר (חוטית ואל חוטית) כמובן ששם ה issd דומה בשני הראוטרים וכך גם הסיסמה.
בוטל גם הdhcp והקצתי לראוטר החדש כתובת דומה לרוואר הישן.
נ.ב ניסיתי לעשות פינג לראוטר הישן וקיבלתי timed out
רצתי היום בבוקר לקנות מתאמים חדשים (פגה לישנים האחריות) ולכמה דקות היה אינטרנט גם באותו חדר וגם בקומה למעלה.
העניין הוא שלאחר שחיברתי את אחד המתאמים לראוטר למעלה הפסיק הכל ועכשיו המצב חזר לקדמותו.
תודה לכולם על הנכונות לסייע
עדכון: עכשיו אני מצליח להתחבר בצורה ישירה למתאם (מהקומה למעלה) אבל ברגע שאני מחבר לנתב את המתאם אני לא מצליח להתחבר (חוטית ואל חוטית) כמובן ששם ה issd דומה בשני הראוטרים וכך גם הסיסמה.
בוטל גם הdhcp והקצתי לראוטר החדש כתובת דומה לרוואר הישן.
נ.ב ניסיתי לעשות פינג לראוטר הישן וקיבלתי timed out
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אתה בטוח שביטלת dhcp בראווה למעלה??
הגדרת לראווה שעתיד להיות אקסס פוינט שהוא כזה ? לפני שחיברת??
זה נראה כאילו כל מתאם פועל עצמאית מול הראוטר שלו
לדעתי הבעיה בהגדרות הראוטר שאמור להיות רק נקודת גישה
נסה לחבר אותו קווית לראוטר השני ולראות את יש לך גלישה דרכו- ודא שאתה אכן מתחבר אליו ולא לראוטר הראשי
הגדרת לראווה שעתיד להיות אקסס פוינט שהוא כזה ? לפני שחיברת??
זה נראה כאילו כל מתאם פועל עצמאית מול הראוטר שלו
לדעתי הבעיה בהגדרות הראוטר שאמור להיות רק נקודת גישה
נסה לחבר אותו קווית לראוטר השני ולראות את יש לך גלישה דרכו- ודא שאתה אכן מתחבר אליו ולא לראוטר הראשי
- Borderline1
- חבר מביא חבר

קרא את המדריך שבאתר פורום רשתות לשימוש והגדרת אקסס פוינט