העברת מתח על כבל 8 גידים
היי,
כנראה שאלה מפגרת אבל בכל זאת:
אני מנסה להעביר מתח חשמלי (5v) משנאי של מצלמת רשת על כבל ארוך (כ- 20 מטר) של אזעקה (8 גידים).
מתח עובר אבל משום מה המצלמה לא מתפקדת נורצאלי (היא מתקתקת באופן מוזר ולא באמת נדלקת (למרות שמנורת החיווי דולקת).
ניסיתי לחבר 4 גידים ו- 4 גידים גם לא עזר.
יש למישהו מושג ??
כנראה שאלה מפגרת אבל בכל זאת:
אני מנסה להעביר מתח חשמלי (5v) משנאי של מצלמת רשת על כבל ארוך (כ- 20 מטר) של אזעקה (8 גידים).
מתח עובר אבל משום מה המצלמה לא מתפקדת נורצאלי (היא מתקתקת באופן מוזר ולא באמת נדלקת (למרות שמנורת החיווי דולקת).
ניסיתי לחבר 4 גידים ו- 4 גידים גם לא עזר.
יש למישהו מושג ??
כשמושכים זרם גבוה מהמקור דרך כבל דק, חלק מהמתח מתפתח על הכבל ולא מגיע למצלמה.
לכן המצלמה שלך מתחילה לפעול, כי יש לה המתח הנכון, אבל ברגע שהיא מכניסה את כל המערכות לפעולה והזרם עולה, המתח יורד מתחת לרמה המינימלית והמצלמה נכבית. זה קורה די במהירות, וזה גם גורם לתקתוק שאתה שומע.
לכן המצלמה שלך מתחילה לפעול, כי יש לה המתח הנכון, אבל ברגע שהיא מכניסה את כל המערכות לפעולה והזרם עולה, המתח יורד מתחת לרמה המינימלית והמצלמה נכבית. זה קורה די במהירות, וזה גם גורם לתקתוק שאתה שומע.
..
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא יודע איזה מצלמה יש לך, אבל רוב מצלמת ה-IP הנמכרות כיום תומכות בתקן PoE (ראשי תיבות של Power over Ethernet), המאפשר העברת מתח של 12 וולט על כבל רשת סטנדרטי (CAT5E ומעלה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
מה שאתה מציע אולי אפשרי, אבל מסוכן; זה כי ברגע שלפני ההפעלה המלאה, המצלמה תקבל מתח גבוה מהמותר, ולא ברור איך היא תתנהג.
אתה כן יכול להעביר בכבל מתח גבוה יותר, 12V נניח, ולשים בקצה הכבל לכיוון המצלמה ממיר DC TO DC כמו זה למשל
http://www.ebay.com/bhp/12v-to-5v-converter
ואז אתה מקבל המרה למתח יציב, ולא כל כך מפריע לך ההספק הנופל על הכבל. הממיר הזה גם שומר על יחס ההספק, כך שבעצם במתח 12V יזרום פחות זרם בכבל שלך, ויפול עליו פחות מתח. זה בדיוק אותו טריק שמשתמשים בו כדי להעביר חשמל מתחנות כח לערים רחוקות במינימום הפסדים
אתה כן יכול להעביר בכבל מתח גבוה יותר, 12V נניח, ולשים בקצה הכבל לכיוון המצלמה ממיר DC TO DC כמו זה למשל
http://www.ebay.com/bhp/12v-to-5v-converter
ואז אתה מקבל המרה למתח יציב, ולא כל כך מפריע לך ההספק הנופל על הכבל. הממיר הזה גם שומר על יחס ההספק, כך שבעצם במתח 12V יזרום פחות זרם בכבל שלך, ויפול עליו פחות מתח. זה בדיוק אותו טריק שמשתמשים בו כדי להעביר חשמל מתחנות כח לערים רחוקות במינימום הפסדים
..