שאלה בנוגע לראוטר נוסף על אותה הרשת...אשמח לעזרתכם!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה

היי לכולם!

המחשב שלי נמצא בממד ומחובר לראוטר מודם של בזק( D-LINK 6850U,אם זה משנה).

עכשיו אני מעוניין שגם בסלון יהיה לי הפצה של רשת אלחוטית אך ניסיתי והבנתי כי אם אני מחבר שם ראוטר הוא משתלט על אותה הנקודה.

הבנתי שיש אפשרות שנקראת access point, ורציתי לשאול שאם במקרה ויש לי yes בבית, והם הביאו מתאם שמחובר לראוטר בממד ומשם מגיע לשקע הטלוויזיה, ועובר בעצם לממיר בסלון. האם יש לי אפשרות לחבר מהמתאם שיש בסלון כבל Lan לראוטר נוסף שיש בסלון תוך כדי התאמו כaccess point?

סיבכתייייי:)

תודה!!

Khaleal
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211

שליחה

אתה יכול גם להשתמש במגדיל טווח RANGE EXTENDER.. פתרון יותר פשוט וללא צורך בחיבור קווי.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1798

שליחה

במתאמים של יס (לטובת הVOD) אפשר לחבר 2 מכשירים לרשת ,אחד תפוס ומחובר לממיר של יס והשני פנוי ואפשר לחבר למה שאתה רוצה,

דרך אגב יס לא ממליצים לחבר לנקודת רשת השניה ....

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

אמור לעבוד בלי בעיה ואפילו עדיף על Range Extender אלחוטי. תעבוד לפי המדריכים שקיימים בפורום (קביעת IP, כיבוי DHCP, חיבור ל-LAN).

tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קודם כל תודה לכם על התגובות...

1) אני לא בעד מגבירי הטווח הללו, עשו לי בעיות ומעדיף שלא להתעסק, מה גם שהקליטה שמגיעה מהממד כבר נמוכה..

2) לא התכוונתי להשתמש בקו רשת השני אלא לנתק את הממיר מהרשת, זה לא מעניין אותי כי אין לי vod. סיימתי את השירות הזה...

3) שמח לשמוע שאפשר אבל נתקלתי בבעיה, אני חושב שעשיתי פחות או יותר מה שאמרו אבל הסבכתי עם הקטע של הip, לא הבנתי מה אני צריך לקבוע? הטווח של הרשת הקיימת וכו'.

4) ועוד דבר שאני חושב שיוצר לי בעיה, הצפנתי את הרשת הקיימת עם סיסמא בשיטת הצפנה שנראית לי חזקה. יש מצב שזה משפיע לא?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

אתה צריך לקבוע IP שנמצא בתוך ה-Subnet שהנתב הראשי מכוון אליו אבל מחוץ לטווח החלוקה של ה-DHCP. לדוגמה אם הנתב הראשי מכוון לכתובת 192.168.0.1/255.255.255.0 וה-DHCP מחלק כתובות בטווח 192.168.0.2 - 192.168.0.199 אז תן לנתב החדש את הכתובת 192.168.0.200.

אין להצפנה קשר. רצוי שתגדיר בשני הנתבים אותו שם רשת, אותה הצפנה (רצוי WPA2), אותה סיסמה אבל ערוץ שונה.

tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ה-DHCP זה- DHCP CLIENTS?

הגיוני שזה מ- 10.0.0.3 ל 10.0.0.4?

tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה