בית בבניה, עזרה היכן למקם את ארון התקשורת+סוויטץ'+פאטץ' פאנל ועוד...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אחרי שפרסמתי את תוכנית הבית בפורום מקרנים, ובפורום מיזוג אוויר אני עובר להתקפה בכול הכוח לנושא תשתיות חשמל ותקשורת.
אין לי מושג איך אני מסביר לקבלן או למתכנן שלי כיצד אני רוצה את הכול, יש לי את הוויז'ן אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל.
האם בהכרח לעשות ארון חשמל למעלה ומתחתיו תקשורת? אני רוצה משהו יפה, סוויטץ' 16 פורט עם פאטץ' פאנל(פאנל שערות יהיה בזבוז? זה נורא יפה :mrgreen: )
או למצוא נקודה שלא ממש גרים בה, כנראה המקום היחיד זה חדר הכביסה, ושם למקם ארוונית בגודל U משהו(מה יתאים לי?)
ואז באמת אפשר לעוף על עצמי בבניה קלאסית של ארון תקשורת כולל השערות(?) :mrgreen:
ברור לי שצריך בארון נקודת חשמל, טלפון, אולי אף מאוורר, (אלפסק?).
אני לא בטוח שאני רוצה למקם בארון גם את היחידה האלחוטית, חשבתי אולי בתכנון החשמל והרשת שתהייה נקודת רשת וחשמל באזור מרכזי יחסית ושם אמקם אקסס פוינט. מעבר לזה לא ארצה עוד יחידות אלחוטיות.

עכשיו לעניין כמות נקודות החשמל והרשת, האם בכול חדר לשים 2 נקודות רשת? אני אצטרך בממד בטוח שתיים, אחת למחשב שלי ואחת למדפסת רשת.
איזור הסלון מתוכנן ק"ב, מסך טלוויזיה, מקרן ומסך נגלל מתיחה(כנראה בהתחלה רק הכנות).
לא רוצה למצוא את עצמי משרשר סוויטצ'ים בהמשך.

המלצות כלליות לגבי מיקום נקודת החשמל, כמויות.
אם תמליצו לי שארון התקשורת יהיה שקוע בקיר אז איך אני עושה אותו מספיק עמוק כדי שהסוויטץ' ושאר הציוד הנ"ל ישבו שם יפה ובנחת?
הנחיות לגבי צנרות , קוטר וכו', תוך מחשבה על המערכת ק"ב והמקרן+המסך הנגלל, כבילה וכו'....

הרבה אינפורמציה, אני יודע, אשמח לכול תרומה ממי שמוכן לעזור. (f) (Y) (l)
[imgbig]http://i60.tinypic.com/33c59oz.jpg[/imgbig]

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #2 

ארון תקשורת שים את הכל במקום אחד או מתחת לארון חשמל או במקום אחר מרכזי. הכי פשוט מתחת לארון חשמל מאחורי הדלת. נק' הטלפון גם מתרכזות לשם אגב ושקעי הטלוויזיה.
בתוך הארון לפחות 3 שקעי חשמל, מקום למודם / ראוטר + סוויצ'.
תצורת כוכב. לכל חדר תמשוך 2 נקודות רשת - אחת למחשב + אחת ליד הטלוויזיה עבור הממירים.
בסלון - נקודת רשת אחת עם סוויצ' נוסף (יש לך חיבור לרסיבר, טלוויזיה, ממיר, בלו ריי, קונסולה, HTPC).

נקודות חשמל בחדרים ליד הטלוויזיה קופסא 4 מקום עם שקע רגיל + 2 איטלקי. בנוסף עוד שני שקעים רגילים במיקומי מחשב ומיטה.
סלון - 4 שקעים מינימום בקיר ובנוסף מאריך למזנון עם מפצל (יותר נוח שהכל מתחבר למפצל מאשר להתחיל להריץ כבלים).
מטבח - תספור את כל מכשירי החשמל ולכל אחד שקע משלו. בשיש - לשים קופסא 4 מקום עם 2 שקעים בנקודה כפול האורך שלו לפי כמה שצריך.

לתכנן את זה טיפ טופ ולא לחסוך בשום שקע !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2790
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

הצעת תם מהיציע,
למה לא הכי מרכזי בבית? למשל בחדר ארונות זה יתן כיסוי ויפי מלא.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אם זה בית שנבנה בימים אלו ואתה צריך להגיש תוכנית לאישור אתה שוכח שיש דברים שהקבלן חייב לבצע לפי תקנות ויש מספר דברים שהקבלן לא יכול לעשות.
שינוי מפרט קבלן יגרור בדרך כלל עלויות גבוהות מהרגיל לאומת שינוי דייר לאחר הכניסה.

מציע לקבל ייעוץ מאיש מקצוע על מנת להגיש תוכנית עדכנית לקבלן ועדיין לשמור על הכיס ויכולת שדרוג עתידית.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

MrHicUp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

עוד אין תוכנית חשמל, מניח שזה הזמן לתכנן לפני שמבצעים תוכנית כזאת, לא??
היתר לבניה לא מצריך, למיטב ידיעתי את תוכנית החשמל, או שאני טועה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”