מחפש המלצה לרכישת מברגה איכותית נטענת
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אשמח להמלצות וקישורים למברגה איכותית (חזקה) נטענת.
הלכה הסוללה של המברגת METABO שלי, הסוללה עולה כ 500 ש"ח ..... נראה לי שאלך לאחת חדשה
במיוחד לאור חווית הרכישה האחרונה מאמזון גרמניה של מוצר חשמלי אחר.
תודה מראש למסייעים
הלכה הסוללה של המברגת METABO שלי, הסוללה עולה כ 500 ש"ח ..... נראה לי שאלך לאחת חדשה
במיוחד לאור חווית הרכישה האחרונה מאמזון גרמניה של מוצר חשמלי אחר.
תודה מראש למסייעים
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבין שאתה מחפש רכישה מאמזון גרמניה?
דווקא כלי עבודה זה משהו שכן הייתי קונה בארץ, משיקולי אחריות - המכשירים האלו עובדים יותר קשה מרסיברים ויש יותר סיכוי לבעיות ייצור להתבטא במהלך השנה הראשונה.
מבחינת מה לחפש - היצרנים הגדולים עדיפים (מקיטה, בוש, black and decker, dewalt וכו'). מבחינת סוללה, 10.8 לטעמי היא הנוחה ביותר לשימוש ביתי ואפילו מקצועי קל (מכיר בונה דקים שעובד עם סט 10.8 ומבסוט מאוד, רכש עכשיו 7 סוללות חדשות אחרי 6 שנים במקום להחליף סט לחזק יותר).
יש כאלו שקוראים ל- 10.8V בשם אחר, 12V max, זה פשוט מתח עבודה לעומת מקסימום. לא משנה.
אם אתה מחפש מברגה אחת, קלאץ' עדיפה על אימפקט.
אם תציין תקציב, ובאמת אם אתה רוצה לרכוש באמזון גרמניה, אנסה אולי לכוון לדגם ספציפי.
דווקא כלי עבודה זה משהו שכן הייתי קונה בארץ, משיקולי אחריות - המכשירים האלו עובדים יותר קשה מרסיברים ויש יותר סיכוי לבעיות ייצור להתבטא במהלך השנה הראשונה.
מבחינת מה לחפש - היצרנים הגדולים עדיפים (מקיטה, בוש, black and decker, dewalt וכו'). מבחינת סוללה, 10.8 לטעמי היא הנוחה ביותר לשימוש ביתי ואפילו מקצועי קל (מכיר בונה דקים שעובד עם סט 10.8 ומבסוט מאוד, רכש עכשיו 7 סוללות חדשות אחרי 6 שנים במקום להחליף סט לחזק יותר).
יש כאלו שקוראים ל- 10.8V בשם אחר, 12V max, זה פשוט מתח עבודה לעומת מקסימום. לא משנה.
אם אתה מחפש מברגה אחת, קלאץ' עדיפה על אימפקט.
אם תציין תקציב, ובאמת אם אתה רוצה לרכוש באמזון גרמניה, אנסה אולי לכוון לדגם ספציפי.
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
היי
לא מחפש מגרמניה גם לא מחו״ל....
אם יש משהו טוב בארץ אשמח.
השימוש הוא די נדיר, אחת ל......
רק רוצה שאני כבר משתמש, שתהיה זמינה לתת עבודה כמו שצריך.
התקציב אני מניח סביב ה 100$
כאמור זה לא כלי עבודה לעבודה יומית/שבועית...
פעם ב
לא מחפש מגרמניה גם לא מחו״ל....
אם יש משהו טוב בארץ אשמח.
השימוש הוא די נדיר, אחת ל......
רק רוצה שאני כבר משתמש, שתהיה זמינה לתת עבודה כמו שצריך.
התקציב אני מניח סביב ה 100$
כאמור זה לא כלי עבודה לעבודה יומית/שבועית...
פעם ב
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
למה תקציב בדולרים אם אתה קונה בארץ?
תקציב של 400 ש"ח לצערי קצת נמוך למברגה שתחזיק לשנים.
בתקציב הזה, שתי אפשרויות, שתיהן מותגים סיניים אבל שיש לי ניסיון טוב איתם:
1. נטענת - 10.8V של וולף, ליתיום, בצבע אפור. אפשר למצוא במבצעים בהום סנטר וכו' בכ- 250.
http://www.wolftools.co.il/p/44/%D7%9E% ... 7%95%D7%9D
2. מברגה חשמלית (לא נטענת), חזקה יותר מהקודמת ואין את הבעיה של חוסר אמינות של סוללות.
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3486
אגב, היבואן של סקיל זה לדיקו, היבואן של בוש, אז גם הגב טוב.
אם תעלה בתקציב, ממליץ בחום ומניסיון אישי על המברגה הבאה של בוש - http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=788
מגיעה עם שתי סוללות טובות, מטען, מזוודה מצוינת, ומדובר על כלי מהסדרה המקצועית של בוש - האיכות מאוד גבוהה.
לטעמי גם המחיר באתר תחרותי מאוד, לפחות מבדיקה זריזה ברשת.
תקציב של 400 ש"ח לצערי קצת נמוך למברגה שתחזיק לשנים.
בתקציב הזה, שתי אפשרויות, שתיהן מותגים סיניים אבל שיש לי ניסיון טוב איתם:
1. נטענת - 10.8V של וולף, ליתיום, בצבע אפור. אפשר למצוא במבצעים בהום סנטר וכו' בכ- 250.
http://www.wolftools.co.il/p/44/%D7%9E% ... 7%95%D7%9D
2. מברגה חשמלית (לא נטענת), חזקה יותר מהקודמת ואין את הבעיה של חוסר אמינות של סוללות.
http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3486
אגב, היבואן של סקיל זה לדיקו, היבואן של בוש, אז גם הגב טוב.
אם תעלה בתקציב, ממליץ בחום ומניסיון אישי על המברגה הבאה של בוש - http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=788
מגיעה עם שתי סוללות טובות, מטען, מזוודה מצוינת, ומדובר על כלי מהסדרה המקצועית של בוש - האיכות מאוד גבוהה.
לטעמי גם המחיר באתר תחרותי מאוד, לפחות מבדיקה זריזה ברשת.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
לא הייתי משלם 400 ש"ח על כלי ירוק של בוש. גם לא 200.
ראיתי את ההבדלים בין הסדרה הירוקה לכחולה בכנס טכני של החברה. אין לירוקות יתרון על מוצרים סיניים (לטעמי), וזה גם הניסיון שלי במברגות ירוקות מהשנים האחרונות.
כמובן, זה לא מתייחס לדגמים הישנים שלהם, הלא נטענים.
ראיתי את ההבדלים בין הסדרה הירוקה לכחולה בכנס טכני של החברה. אין לירוקות יתרון על מוצרים סיניים (לטעמי), וזה גם הניסיון שלי במברגות ירוקות מהשנים האחרונות.
כמובן, זה לא מתייחס לדגמים הישנים שלהם, הלא נטענים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אין לי ממש מה לפרט יותר. היה לי ניסיון לא טוב (אצלי ואצל חברים) עם כלים ירוקים של בוש.
דרך מסגרת אחרת הגעתי לאירוע טכני של היבואן, וראיתי ושמעתי הסברים מהאנשים הטכניים שלהם (ושל היצרן). יש הבדלים מבניים בין הכלים הירוקים לכחולים מבחינת איכות החומרים וההרכבה בתוך הכלי, מבחינת בקרת האיכות, התכנון לעמידה בעומסים וכו'.
אני מאוד אוהב את הכלים הכחולים של בוש (יש לי 4 בבית בינתיים), אבל לא מתקרב לירוקים. מעדיף להעלות קצת את התקציב ולרכוש כחול, או להוריד ולרכוש סיני.
דרך מסגרת אחרת הגעתי לאירוע טכני של היבואן, וראיתי ושמעתי הסברים מהאנשים הטכניים שלהם (ושל היצרן). יש הבדלים מבניים בין הכלים הירוקים לכחולים מבחינת איכות החומרים וההרכבה בתוך הכלי, מבחינת בקרת האיכות, התכנון לעמידה בעומסים וכו'.
אני מאוד אוהב את הכלים הכחולים של בוש (יש לי 4 בבית בינתיים), אבל לא מתקרב לירוקים. מעדיף להעלות קצת את התקציב ולרכוש כחול, או להוריד ולרכוש סיני.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
"צעצוע" בלשון אנשי מקצוע. מתאימה להרכבה של רהיטי איקאה, ואולי להברגה של ברגים דקים לדיבלים.
שים לב לנתונים הטכניים - 3.6V לעומת 10.8, מהירות סיבוב מקסימלית של 250 סל"ד לעומת 1,300, ו- 7 ניוטון/מטר כח הידוק מקסימלי, לעומת 30...
אין לה קלאץ', סוללה אחת בלבד, חיבור משושה 1/4 אינץ' ולא פוטר מתהדק שמאפשר עבודה עם מקדחים בקטרים גבוהים יותר.
כלי טוב למטרתו, לא כמברגה עיקרית.
למטרות האלו אגב, אני מחזיק את ה Gyro של בלאק & דקר.
שים לב לנתונים הטכניים - 3.6V לעומת 10.8, מהירות סיבוב מקסימלית של 250 סל"ד לעומת 1,300, ו- 7 ניוטון/מטר כח הידוק מקסימלי, לעומת 30...
אין לה קלאץ', סוללה אחת בלבד, חיבור משושה 1/4 אינץ' ולא פוטר מתהדק שמאפשר עבודה עם מקדחים בקטרים גבוהים יותר.
כלי טוב למטרתו, לא כמברגה עיקרית.
למטרות האלו אגב, אני מחזיק את ה Gyro של בלאק & דקר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
לדיקו, יבואנית כלי עבודה Bosch בישראל, החלה להביא לאחרונה את סדרת ה- Brushless, אשר מתאפיינים במנועים בעלי ניצולת טובה יותר של הסוללה ובכך אפשרות עבודה ארוכה יותר בין טעינות, חימום נמוך יותר, בלאי נמוך יותר, אין צורך בהחלפת פחם ועוד. מעט יקר יותר, אבל מברגות כאלו קונים להרבה מאוד זמן.
V10.8 זה כלי חלש מאוד בטח שמדובר בסוללת 1.3-1.5 זו מברגה שנועד לברגים קטנים לא יותר מאורך 4 ס"מ וקוטר 4 ממ
בעקרון זו מברגת גיבוי שנועדה לתת מענה מהיר אבל לא כמברגה לעבודה מה עוד סוללה כל כך קטנה כמות הטעינות שהיא יכולה לקבל הוא קטן וזה אומר סוללה שהתאים שלה יגמרו מהר
לעניין בוש אני לא הייתי רוכש בוש מהסיבה שעד היום ויש לי לא מעט כלי עבודה ומברגות , בוש לא הוכיחה את עצמה באף מברגה והיו לא מעט הסוללות לא החזיקו מעמד ולא נתנו תוצעה סבירה לסוללה.
קח בחשבון מה שאתה משלם זה מה שתקבל אין מציאות בתחום כלי העבודה ככול שתשקיע תקבל איכות טובה יותר .
אני במקומך הייתי רוכש מברגה 12 V גם חזקה מספיק לכמעט כלל העבודות ואם תמצא עם סוללה 3 A מצבך מצויין ויש לך כלי לשנים רבות
שיכול לבצע כמעט כל עבודה וקידוח שתרצה בין אם זה בברזל או בעץ .
מטאבו נחשבים לכלים מצויינים אבל לא במברגות למקיטה יש מברגות מצויינות שהסוללות שלהם מסרבות להיכנע, כמו כן יש את מיליווקי שהם יקרים ,ועוד שחקן טוב בשוק היא דיוולט שיש להם כלים מצויינים אבל בעיתי קצת מבחינת שירות (שטל כלי עבודה )
הזול בסוף יהיה לך יקר
נ.ב כלי העבודה בראשלס הראשונים דווקא היגיעו מבית היטאצי
בעקרון זו מברגת גיבוי שנועדה לתת מענה מהיר אבל לא כמברגה לעבודה מה עוד סוללה כל כך קטנה כמות הטעינות שהיא יכולה לקבל הוא קטן וזה אומר סוללה שהתאים שלה יגמרו מהר
לעניין בוש אני לא הייתי רוכש בוש מהסיבה שעד היום ויש לי לא מעט כלי עבודה ומברגות , בוש לא הוכיחה את עצמה באף מברגה והיו לא מעט הסוללות לא החזיקו מעמד ולא נתנו תוצעה סבירה לסוללה.
קח בחשבון מה שאתה משלם זה מה שתקבל אין מציאות בתחום כלי העבודה ככול שתשקיע תקבל איכות טובה יותר .
אני במקומך הייתי רוכש מברגה 12 V גם חזקה מספיק לכמעט כלל העבודות ואם תמצא עם סוללה 3 A מצבך מצויין ויש לך כלי לשנים רבות
שיכול לבצע כמעט כל עבודה וקידוח שתרצה בין אם זה בברזל או בעץ .
מטאבו נחשבים לכלים מצויינים אבל לא במברגות למקיטה יש מברגות מצויינות שהסוללות שלהם מסרבות להיכנע, כמו כן יש את מיליווקי שהם יקרים ,ועוד שחקן טוב בשוק היא דיוולט שיש להם כלים מצויינים אבל בעיתי קצת מבחינת שירות (שטל כלי עבודה )
הזול בסוף יהיה לך יקר
נ.ב כלי העבודה בראשלס הראשונים דווקא היגיעו מבית היטאצי
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
שי, מצטער, אבל אני מאוד לא מסכים איתך. אני לא יודע עם איזה כלים 10.8 עבדת, אבל אלו מהסדרה הכחולה של בוש נהדרים.
כפי שציינתי, אני מכיר נגר בעל מקצוע, שעובד כנראה מחוץ לנגריה יותר מרוב הנגרים המקצועיים שאני מכיר, וכל הכלים הניידים שלו הם מהסדרה הזו.
אני אישית בניתי אצל חבר דק של 20 מ"ר ופרגולה עם שתי מברגות 10.8, אחת רגילה ואחת אימפקט, ו 4 סוללות 1.5. אתה יכול לנחש שיש שם ברגים גדולים בהרבה ממה שתיארת. האימפקט אכלה אותם בקלות, ועם הקלאץ' עשינו קדח מכין. אז מה?
היום יש גם סוללות 2 ו-4 אמפר שתואמות למברגה הזו, ואפשר כמובן לשדרג במעמד הקניה.
בנוסף - אין קשר בין מס' הטעינות למתח הסוללה. זה עניין של טכנולוגיה. אותו נגר שציינתי החליף את הסוללות שלו אחרי 6 שנים של שימוש אינטנסיבי. אצל משתמש ביתי, שידאג לא לאחסן את הסוללות טעונות או ריקות לחלוטין, הן יחזיקו הרבה יותר.
לגבי ה 12V שציינת, זה בדיוק 10.8, כך שאין לי מושג מאיפה הוצאת את זה. כל ההבדל הוא ציון מתח העבודה הממוצע לעומת מתח מקסימלי. גם בוש היום קוראים לכלים החדשים 12V MAX כדי לא להראות חלשים מול חברות שמלכתחילה השתמשו בשיטה הזו.
דבר אחרון - למשתמש ביתי, אין שום הגיון לרכוש יותר מ 10.8. מברגות 18 וולט הן כבדות יותר ומיוחדות לעבודה ממושכת בתנאים קשים. הרבה פחות נוחות וגמישות מהדגמים הקלים יותר.
כפי שציינתי, אני מכיר נגר בעל מקצוע, שעובד כנראה מחוץ לנגריה יותר מרוב הנגרים המקצועיים שאני מכיר, וכל הכלים הניידים שלו הם מהסדרה הזו.
אני אישית בניתי אצל חבר דק של 20 מ"ר ופרגולה עם שתי מברגות 10.8, אחת רגילה ואחת אימפקט, ו 4 סוללות 1.5. אתה יכול לנחש שיש שם ברגים גדולים בהרבה ממה שתיארת. האימפקט אכלה אותם בקלות, ועם הקלאץ' עשינו קדח מכין. אז מה?
בנוסף - אין קשר בין מס' הטעינות למתח הסוללה. זה עניין של טכנולוגיה. אותו נגר שציינתי החליף את הסוללות שלו אחרי 6 שנים של שימוש אינטנסיבי. אצל משתמש ביתי, שידאג לא לאחסן את הסוללות טעונות או ריקות לחלוטין, הן יחזיקו הרבה יותר.
לגבי ה 12V שציינת, זה בדיוק 10.8, כך שאין לי מושג מאיפה הוצאת את זה. כל ההבדל הוא ציון מתח העבודה הממוצע לעומת מתח מקסימלי. גם בוש היום קוראים לכלים החדשים 12V MAX כדי לא להראות חלשים מול חברות שמלכתחילה השתמשו בשיטה הזו.
דבר אחרון - למשתמש ביתי, אין שום הגיון לרכוש יותר מ 10.8. מברגות 18 וולט הן כבדות יותר ומיוחדות לעבודה ממושכת בתנאים קשים. הרבה פחות נוחות וגמישות מהדגמים הקלים יותר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
מצטרף לדברים של uriler בנוגע לחוזק המספק של 10.8V עבור שימוש ביתי אינטנסיבי. הבעיה נובעת מזה שרוב הקוראים כאן גברים ואוהבים Overkill בכלי העבודה שלהם - וזה מובן לחלוטין.
מכיוון שאתה לא מכיר אותי ויודע את תחום מקצועי אוותר לך על נסיון אחד או שניים שהיה לך אני לא יכול לקבל את זה כרפרנס לשום דברuriler כתב:שי, מצטער, אבל אני מאוד לא מסכים איתך. אני לא יודע עם איזה כלים 10.8 עבדת, אבל אלו מהסדרה הכחולה של בוש נהדרים.
דבר אחרון - למשתמש ביתי, אין שום הגיון לרכוש יותר מ 10.8. מברגות 18 וולט הן כבדות יותר ומיוחדות לעבודה ממושכת בתנאים קשים. הרבה פחות נוחות וגמישות מהדגמים הקלים יותר....
ראשית נתחיל מכך שהיצרנים הבינו שמברגות 12 /18 וכו' הם מברגות כבדות משקל ופתחו מברגות קטנות יעודיות לדברים שלא מצריכים תותחים המברגות הקטנות נותנות מענה מאוד מצומצם של פעליות מתוקף גודל הכלי ויוכלת קיבול הסוללה
סוללה קטנה משמע כמות תאים קנה וכמות הטענות קטנה בהשוואה לסוללה עם קיבולת תאים גדולה יותר. הטכנולוגיה משפרת במעט את מס' ההטענות המירבי אבל לא בהרבה. כמו כן אין קשר בין ליטיום לניקל מטאל/קדיום ולכוח הכלי דווקא הסוללות החדשות אורך החיים שלהם מישום מה קצר יותר בהשוואה לניקל מטאל.
זה שעבדת על דק ופרגולה עם מברגה 10.8 לא מעיד על חוכמה גדולה ותסלח לי . זה יעבוד אבל אתה מאמץ את הכלי שלך צריכת האנרגיה משלך מהסוללה גבוה יתר על המידה (סוללה מתחממת) וגומר סוללות מהר . זה משול לרמקול בעל עכבה נמוכה שמחובר על מגבר שלא יודע להתמודד עם עכבה נמוכה .
אמפקט אינה דומה למברגת קלאץ עליה הבחור מדבר אמפקט נועדה לעבודה מהירה לברגים קצרים עם מומנט סגירה גבוה לדוגמא ברגים ארוכים לעץ בגודל של 9-10 ממ בקוטר של 6 ממ אפילו למברגת אימפקט 18 V יהיה קשה בהשוואה למברגת קלאץ בעלת הילוך כוח שתוכל להבריג את הברגים ללא מאמץ .
יש ידע מאחורי מברגות ומרבית האנשים לא יודעים בכלל מה הם קונים
לא דיברתי על מברגה 18 V שהיא בהחלט מיותרת אלה על מברגת 12 V שהיא האידיאלית לבית ותחזיק לאורך שנים ללא תקלות
10.8 זה סוג של הכלאה ונותן מענה מצומצם.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.